За и против риболова на щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: За и против риболова на щека
Аз твоите постове ги взимам по-скоро като оправдание защо нямаш щека.И не се напъвай да ловиш с някой ,който лови с щека,защото ПАК повтарям-риболова не е само въдицата с която ловиш,а още много дребни на вид детайли,които ти го осмислят и правят резултатен.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Нямам щека, защото не искам да имам. Бях на ръБа да купя щека преди 2 3 месеца, първата която щях да си взема е Мавер Блу Вега 11 метра, но се отказах, дадох си сметка, че в риБоловът който практикувам аз, не ми е нужна щека. и реших да е уип. Мислех първо Бийст мастер, но той се доБлижава до щеката, после реших да си взема Мидито, но ми излезе ЛАзер ЛЕдженд и си го купих него. Ползвам го като директен и е с ластик 1.2 жълт, мисля , че е на Сенсассс
и ми върши чудесна раБота. ПроБвах го идеален е за мен !!! За по големи риБи от порядъка на 4 5 кила и нагоре вече отивам на дънен риБолов.
Не говориме за състезателен или профи-риБолов, говорим за люБителски.
За мен лично, тези които си купуват щеки или искат да практикуват този вид риБолов, рано или късно тръгват по пътечката на състезателя, или тоест, не искат да си признаят сами пред сеБеси , че тайничко и те се надяват някой ден да вдигнат 1-вата награда над главите си.
Ти също си минал по тази пътека, стигнал си далеч или не ти си знаеш, Бил си състезател, сега си пак люБител, ти ще кажеш какво е усещането, на тези които искат да тръгнат по пътя дето си минал и ти.
Аз и още много хора , предпочитаме да си ловим с директни, уипове, телескопи, Болонези, мачове и прочие, и това ни харесва !!!
и ми върши чудесна раБота. ПроБвах го идеален е за мен !!! За по големи риБи от порядъка на 4 5 кила и нагоре вече отивам на дънен риБолов.
Не говориме за състезателен или профи-риБолов, говорим за люБителски.
За мен лично, тези които си купуват щеки или искат да практикуват този вид риБолов, рано или късно тръгват по пътечката на състезателя, или тоест, не искат да си признаят сами пред сеБеси , че тайничко и те се надяват някой ден да вдигнат 1-вата награда над главите си.
Ти също си минал по тази пътека, стигнал си далеч или не ти си знаеш, Бил си състезател, сега си пак люБител, ти ще кажеш какво е усещането, на тези които искат да тръгнат по пътя дето си минал и ти.
Аз и още много хора , предпочитаме да си ловим с директни, уипове, телескопи, Болонези, мачове и прочие, и това ни харесва !!!
butnik написа:ПАК повтарям-риболова не е само въдицата с която ловиш,а още много дребни на вид детайли,които ти го осмислят и правят резултатен.
- Бисо
- сериозен играч
VidinskoRibarche написа:
........... , че се опитвам да науча повече, .....
Това приятелю,определено не е верния начин,да научиш нещо ново....,а от Ицо и Венелин,определено можеш да научиш много и то точно тук,в тази тема,НО не с подобен тон.
VidinskoRibarche написа:
Ако си мислиш за велик риболовец и за най в твоя квартал, еваларка момче,

Па у наше село ми съ кефаят,що...

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- murphymet74
- ще става разбирач
Не мислите ли че темата се изчерпа? Ясно е че риболова на щека е за хора с финансови възможности. Определено е приятен и прецизен но в крайна сметка всеки има право на избор как и с какво да лови.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Риболова , като цяло е скъп спорт !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
но няма нищо лошо в това
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не ловя само и единствено с щека,използвам и мачове и болонези ,а и фидер.Карп риболова не го практикувам единствено заради времето което изисква,а на мен то ми липсва.Риболова с щека не е само за богатите,аз не се причислявам към тази класа,истината е ,че който иска винаги намира начин.Радостното е,че срещам все повече колеги по водоемите да ловят с щеки.И не трябва да се търси разлика между свободен и състезателен риболов,за мен всеки риболов е състезание/цитат/.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ицо е прав защото в момента е пълно и с евтини платформи и щеки и всичко необходимо да се оборудваш за този вид риболов било то и не най-скъпото ! Както между другото това важи за всеки един вид риболов ! Китай е голяма страна ............
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- murphymet74
- ще става разбирач
А мислите ли че риболова с евтини китайски боклуци е удоволствие?
Аз риболовам с Тика Популате на 13 метра. И все още ми е трудно да събера средства за платформа и ползвам столче на колмик. Питате защо ли? Факторите са,малък град,минимални доходи,липса на добре платена работа,семейство. Господата колеги който им е по широко около връта мисля разбират какво имам предвид като казах че е скъпо но както беше казал някой кеф цена няма,мечтите са безплатни.
Аз риболовам с Тика Популате на 13 метра. И все още ми е трудно да събера средства за платформа и ползвам столче на колмик. Питате защо ли? Факторите са,малък град,минимални доходи,липса на добре платена работа,семейство. Господата колеги който им е по широко около връта мисля разбират какво имам предвид като казах че е скъпо но както беше казал някой кеф цена няма,мечтите са безплатни.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки според чергата си ! За това и казах ,че има всякакви достъпни и бюджетни оборудвания ! И Аз искам Lamborgini ама .......... Разбирам те напълно ,че в момента е трудно и за големите градове с работата , а какво остава за малките , но това е положението и със сигурност не е виновен някой имащ харесваното от него оборудване колега !
п.п. Прочети ми подписа !
Ето и някои бюджетни платформи , които мисля всеки може да си позволи -
http://www.dragoncarpdirect.com/categories/Seat-Boxes/
има и по евтини , но не ми се занимава сега да ги търся .
п.п. Прочети ми подписа !
Ето и някои бюджетни платформи , които мисля всеки може да си позволи -
http://www.dragoncarpdirect.com/categories/Seat-Boxes/
има и по евтини , но не ми се занимава сега да ги търся .
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Насъбра се много спам,и вместо да чистя темата я заключвам!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн