Състезание риболов с фидер - ІІ!

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Състезание риболов с фидер - ІІ!

Мнение от butnik »

Коце,който и да е,да знаеш,че се връща :D :D :D Вчера палих свещ,направих някои работи против уруки и магии и сега на някой ще му сецне :D :D Баба ми беше втората Ванга в България ейййй,къде сте тръгнали.Майната му,това е от завист,ще се пръснат завалийките.Още един път -Голямо БЛАГОДАРЯ на всички ви.Жалко,че трябваше да тръгваме,не става въпрос за ловенето ,а за компанията.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Поздравления на всички участници :smt023 Винаги съм бил на мнение, че на тези състезания е по-важно участието и духа на феърплея, макар че и представянето не е без значение :D Специални поздрави на призьорите и много специални на градския- BZI(Боги) :smt023 :smt023 :smt023

п.п. капотиралите се, да слагат кошничките под възглавницата... и тъй, до следващото състезание :D :D :D
Изображение
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Адмирации към организаторите и честито на всички(независимо от класирането)!
4u6kata
новобранец
новобранец

Мнение от 4u6kata »

...започвам със..много труден риболов.....но пък интересен!!Всички очаквахме да понаскубем стабилно рибка..но не всеки път късмета е с нас!!Отново много добре свършена работа от страна на организаторите всичко беше идеално!!Благодаря на колегите осигурили награди.Надявам се и за на пред да се вклиучват деино в организираните мероприятия!!Евала на групата от София.. браво момчета макар и не до-спали излъчихте участник сред наградените!!Браво Коце браво Бутник браво и на "4i4о djek" че сте се захванали с не леката задача да осигурите приятното и леко провеждане на едни така прекрасни срещи!!Радвам се за всички които бяха съпричастни!! Честито на победителите на победените пожелавам успехи в следващите срещи.. а те надявам се да са още по незабравими!!
!!!НА-СЛУКА!!!
това не е хоби!!А си е чиста БОЛЕСТ
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Аз на почти всяко презамятане имах двойно, леко почукване и след него всичко заспиваще. Опитах се да засека някоя риба, но опитите бяха напразни.
30 минути преди края на състезанието минах на царевица, а 10 мин. по-късно след подслушан разговор между Чушката и Ники, откраднах обсъжданата от тях тактика и поставих повдигач с царевица и дип-мед. Стръвта се намираше на около 20 см. под повърхността и така след 7-8 мин. чакане пристигна и "бялото торпедо".
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

CrossFire написа: Стръвта се намираше на около 20 см. под повърхността и така след 7-8 мин. чакане пристигна и "бялото торпедо".
Че, каква е дълбочината там :roll: :?: Ако не е тайна- цъкни една картинка на монтажа с повдигач 8) :?:
Изображение
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Да драсна и аз някой ред...Предполагам всички сте имали безсънна нощ преди състезанието :). Подготвих се за състезанието използвайки информация от форума за размера и вида на рибите, както и за стръвта. След тегленето на жребия ми стана ясно, че имам големи шансове да спечеля - все пак бях тапа ( е имаше още 3-ма като мен, щото бяхме разделени два сектора). Основно 0,20, повод 0,148, кука №14. Монтажа ми е доста прост, с неподжина хранилка, взаимстван от статия на Ян ван Шендъл и леко променен от мен. Бе някъде съм го описвал преди, сега ме мързи :D . Хранилка отворена, 15гр., дължина на повода - около метър. Всичко това бе подбрано предварително. Сега за захранката - 2 пакета българска, добавени 200гр. шарени червеи, и 3 дози накълцани торни, кутия царевица. Имах план как точно да подготвя захранката, ама на водоема се издъних. Без да се усетя сипах и двата пакета храна в кофата. Голяма грешка! Предвид очакваното масирано подхранване на колегите с прашки имах идеята с помощта на малко храна да вкарам във водата по-горе споменатото количество червеи и царевица, като си оформя петно само с хранилката. За съжаление не се получи точно така. Добавките се "стопиха" двойно повечето захранка. Започнах риболова редувайки видове стръв, като последно сложих торен и едно бяло червейче. Над петното рибите издаваха своето присъствие. Да, ама повече от час нямах пипане, а колегата преди мен извади риба. Леко се изнервих, но след поредното презамятане и кратка пауза имах отчетлив удар. Последва не лека борба. Рибата вече я видяхте:). Това се случи малко след като на късата страна на водоема, близо до мен, се настаниха двама колеги ( те хванаха двата сома). Постепенно пристигнаха още хора и от средата на състезанието не бях никаква тапа. Колегите споменаха в постовете си преди мен, че риболова беше мнго тегав. Рибата се вдигна. Час преди края за кратко излезна вятър, рибата пак слезна на дъното. Тогава имах шанс за още една риба, но избързах със засичането и извадих сдъвканите 2 торни червея до самия връха на куката. Като цяло имах късмет и се възползвах от него. Блягодаря на организаторите на събитието и на хората, без които нямаше да има награди и медали. Надявам се следващото състезание да е с повече и ранообразна риба. Поздрави на участниците. Дано има повече поводи за подобни срещи.
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

Като гледам почти всички колеги са заложили на монтажи с дълги поводи,аз точно обратното.
Метод хранилка,къс повод стръвта да е близо до храната,стръв бял
Изображение
От предишни посещения на язовира имам наблюдение,че рибата сутрин търси храна и кълве доста по уверено,като напече слънцето се вдига и спира и се вадяд редки риби и така до след обяд,когато пак почват.А прогнозата за деня на състезанието беше да е топо,целта ми беше да мога да хвана повече риби сутринта докато е по хладно,а след това да експериментирам.Така и стана първата риба хванах 5-10мин. след старта,втората и тя не закъсня много, към 11ч хванах и третата.Мислех да променям монтажа но се отказах реших да си следвам първоначалната тактика,а и колегита не вадеха,така че си оставих с първоначалния монтаж.Това ми беше първо състезание и много ми хареса,а пък и медал взех :D страшен кеф.Всичко беше много добре организирано,за което свалям шапка на организаторите,участниците големи пичове,цяото състезание мина в шеги и закачки,направо нямам думи,много се изкефих.Поздрави момчета и дано скоро пак да се видим.
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

IDA написа:
CrossFire написа: Стръвта се намираше на около 20 см. под повърхността и така след 7-8 мин. чакане пристигна и "бялото торпедо".
Че, каква е дълбочината там :roll: :?: Ако не е тайна- цъкни една картинка на монтажа с повдигач 8) :?:
Монтажа е този:
Изображение
Дълбочината е малко под метър.
Повдигача беше жълт цвят от този на пръчка(не намирам картинка).
Влакното беше отпуснато, за да може стръвта да се вдигне колкото ми позволяваше монтажа.
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

CrossFire написа:Влакното беше отпуснато, за да може стръвта да се вдигне колкото ми позволяваше монтажа.
По твоето обяснение мисля,че си се надявал на "Рън" от страната на рибата и съм убеден,че си пропуснал 1-2 кълванета
Аз лично бих постъпил както казва Ицо "ако рибата се качи много нагоре я свалям чрез захранката долу" :wink: това ще рече: Ако стръвта на която е взимала рибата е примерно бял правиш няколко топки наситени с много бял червей което ще осигури момента при цопването на захранката в водата да се разпадне в момента на допира с водата и тъка рибите ще последват "облъка" падащи червеи надолу където е стръвта...
Аз поне тъка мисля че трябва да се постъпи в дадената ситуация нека да се изкажат и компетентниет лица по момето мнение :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

ExTaZzY написа:
CrossFire написа:Влакното беше отпуснато, за да може стръвта да се вдигне колкото ми позволяваше монтажа.
По твоето обяснение мисля,че си се надявал на "Рън" от страната на рибата и съм убеден,че си пропуснал 1-2 кълванета
Аз лично бих постъпил както казва Ицо "ако рибата се качи много нагоре я свалям чрез захранката долу" :wink:
Не, не съм се надявал на "рън", въпреки, че го имаше. Ако бях натегнал влакното, стръвта щеше да ми слезе на по-дълбоко по начина по който ми беше конструиран монтажа, а време за преправянв нямах, понеже оставаше по-малко от половин час.
А относно свалянето на рибата на дъното - колегите до мен смятам, че ще потвърдят, че опитите останаха напразни. Рибата си стоеше горе и не се повлия от захранката! Точно поради тази причина изстрелях 3 много рехави топки, които да се разбият още при допир с водата - и малко по-късно последва :smt117 :lol:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

При мен грешката ми беше в храната,особенно италианската добавка.Не ми мина през ума ,че на тази дълбочина няма да взимат от дъното,но уви.Даже и последния час хвърлих и мача само за проба на висене ,на придърпване и....Мина ми през ума/то има ли го/да сложа повдигач-респективно стиропор,даже питах и чичо Джек,но явно мохабета ми е бил по-сладък от риболова,а и компанията от двете ми страни бяха колеги уважили ни от София а кой знае кога пак ще се видим с тях,та лафа си вървеше.Даже Ники Дончев ми даде от неговите метод хранилки,направих идентичен монтаж с неговия и имах едни побарвания като на девствена булка пипаща през първата брачна нощ инструмента на мъжа си.Карай,приятна компания,студена бира е това ми е наградата за малко положения от мен труд по организацията.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Не си търсете кусури в монтажите и захранките !
Вярно е , че си е майсторство, когато не иска да е излъжеш :))
Наблюденията ми от 10 тина дена там е , че качи ли се горе рибата господ не може да е накара да се храни !
Хващат се риби който или са се избили и са хвърлили хайвера или по малки до 1-2 килогарама !
Утре ще е пробвам пак :)) дано бурята която е вилняла днес в софия да не достигне до Пловдив :))
Водоема си е разкошен и за перо така , че Ицето и Коцето да мислят за следващото съзтезание :)
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

Ето и едно клипче от награждаването което е заснел колегата Sote

http://vbox7.com/play:791d758c
Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Малко помощ! :wink:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lna7YLY43ik&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=791d758c" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”