За сом с кльонк

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Бат Борю
новобранец
новобранец

Re: За сом с кльонк

Мнение от Бат Борю »

Здравейте колеги, мнение от собствен опит относно силиконовите октоподи нямам (мисля да ги пробвам този сезон), но от филмите по телевизия Chasse e Peche се вижда добре че колегите във Франция покриват оловото с октопда, а куката е монтирана на 30-на см под него. Интересно ми се стори че поставят и един туистер на куката... за стръв - грозд червеи. Имаха добър успех, но това все пак си е филм и сомовете им може да са подбрани актьори :mrgreen: Успех след забраната :drinkers:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

:D Апсолютно съм за естествените работи :D мани ги тия октоподи-тука не кълве-сома е кът и е нахитрел,деби дебила кат се сета как съм го целил с едно олово по чутората на теца у канала-лежи и малко се премести едва едва -това ставаше точно кога слънцето е точно над него и си го керизиш за малко :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

lovo-бай СТОЯН написа:
На куките и в морето,там им е мястото. :drinkers:..
Е т'ва е другата страна на монетата. Аз ще продължа да ги ползувам. Понякога. Е кога, кога? Когато реша.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Начина по който сома атакува октопода дава отговор и на това как да действаме и когато го няма.
Всичко е мн. просто.Като в Анимал планет.Как действа хищника!...Когато жертвата му е сигурна я пуска на малките си да се учат.Кога я атакува отново!Естественно,когато побегне и предизвика инстикта за убиване.
Така е и със сома.Идва,върти се без да взима.Той не винаги е гладен.За това трябва да предизвикаме атаката за убиване на жертва.
Какво се прави.
Трябва 1-во да се изнерви.На запад са въвели октопода след,като започнал да стои до стръвта без да взима.Сетете се какво виждате на сонара.Стръв и риба под нея.Вместо да му я пускате пред устата тя се повдига.Ако забелязвате и сома се вдига.Това се прави няколко пъти....за изнервяне.Сома ще атакува октопода,когато му отпуснете рязко или имитирате опит за бягство(за това има скрито олово).
Същото упражнение се прави и с рибата(стръвта).Тя никога не му се пуска пред устата.Няма такава жертва,която сама да се гали в зъбите на хищника.Повдига се нагоре и се дърпа настрани.....да бяга.
Така съм хванал 83-те килограма.Така ми удари и този дето ми скъса.Такава беше случката и с Калинс и Краси Зеления.
Идва голям сом на Краси.Аз тропам на 8м.Калинс е на 9м.,а Краси на 11м.След,като сома застоя повече от минута на неговата пръчка,го помолих да издърпа пръчката си настрани и нагоре.Той ми отговори...."А бе Емка то,ако в природата така си лови рибата ще умре от глад".Тогава пуснах моята пръчка на неговата дълбочина.Сома веднага дойде при нея.Отворих кликара на мултито за да му дам възможност да лапне без да усеща.Започнах повдигане на въдицата.После я дръпнах назад към двигателя и тогава удари.Аванса тръгна и спря.Усещах,че прилапва рибата и не засичах.След това тръгна рязко надолу и го резнах.Тръгна с 200 да развива.Беше много голям от това,което виждах на сонара.И когато усещах победата си....сома се откачи.Не съм изпитал разочарование,а напротив.Бях го накарал да вземе.
Има и други техники,които се използват.Но вие се изнервихте още в началото на разговора.Защото някой ви е длъжен да разказва.И когато специалисти,като Троли и Мага(те поне ходят и хващат по някоя)провокират скандал с тъпите си фантазии нямащи нищо общо с риболова....мълчите и гледате сеир.Лошото е,че го правят нарочно.
Това е причината да не казвам всичко,което зная.Учат ме как се правят деца,след като съм отгледал четири.Винаги съм желаел да пиша смислени неща,но за това трябва дружолюбна обстановка.Тук е пълно с хора,които не ходят на риба.Даже не ловят такава и пишат прочетени неща,като техни изживявания.По принцип съм наясно,че форума е за всики.Не е лошо и срамно това,да не знаеш.Ама да се вживяват в роли от сънища съм против.
Забравих нещо важно.Това което можеш да постигнеш с октопода и пилкера от към изнервяне....с обикновенния монтаже е трудно за постигане.За това е измислен октопода и за това ползват качествени сонари,защото има ред други неща.
Последно промяна от Emo-83 на Съб Май 29, 2010 9:10 pm, променено общо 1 път.
lusienn

Мнение от lusienn »

Добре де тоя гармина-250 С има ли сом на стръвта или не кви са тия черти :lol: резултата го видех 2 минути по късно-горе за супичка :(

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Diman написа:... мястото на октоподите е на куките.
Емо, виж как си хортуваме няколко човека и не става мазало. Ако те дразни да четеш нечии писания, просто иди в настройките, сложи го като "враг" и няма да виждаш негови постове и не може да ти пуска лс-та. Мнооого полезна опция, днес за съжаление ми се наложи и аз да прибегна до нея, защото се получи нещо от сорта на "храни куче да те лае"...

Както и да е, да не замира разговора. :mrgreen:
Октопода като стръв или да я прикрива?...Ако е за камуфлаж - да се бодне ли и няк'ва мръвка на куката?
Куката единичка или тройка - при вариант само една кука?
Всички въпроси касаят Дунава.
Дипване с к'ви аромати?
Дебелината на линията от значение ли е? 'Щото си ловят както с въжета, така и с тънки плетеняци... :roll:
Екзотична стръв някой ползвал ли е и имал ли е успехи - от сорта на скариди, морска риба и др.
Последно промяна от GODzillata на Съб Май 29, 2010 8:30 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

lusienn написа:Добре де тоя гармина-250 С има ли сом на стръвта или не кви са тия черти :lol: резултата го видех 2 минути по късно-горе за супичка :(
Люси,бате.....пишеш,като Маугли.Нищо не разбирам от това което искаш да кажеш.На живо не си така ебаси.Кажи какво казваш с този пост.Преди това пак написа някакъв.Нали си със Жорката в една лодка.Той не ти ли обяснява....момчето знае всичко.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

GODzillata написа:
Diman написа:... мястото на октоподите е на куките.
Емо, виж как си хортуваме няколко човека и не става мазало. Ако те дразни да четеш нечии писания, просто иди в настройките, сложи го като "враг" и няма да виждаш негови постове и не може да ти пуска лс-та. Мнооого полезна опция, днес за съжаление ми се наложи и аз да прибегна до нея, защото се получи нещо от сорта на "храни куче да те лае"...

Както и да е, да не замира разговора. :mrgreen:
Октопода като стръв или да я прикрива?...Ако е за камуфлаж - да се бодне ли и няк'ва мръвка на куката?
Куката единичка или тройка - при вариант само една кука?
Всички въпроси касаят Дунава.
Дипване с к'ви аромати?
Пък на Дунава един приятел извади 67кг. на пилкер.Всички му се смееха,а той пробва постоянно и на всичко хваща за ужас на местните с техните попови прасета.
С кльонка какво правиш!Нали викаш сома!Е той като дойде нали трябва с нещо да се излъже.Оловото обясних защо е....рязка промяна в курса + че стои под лодката.Другото което е,че на самото олово се слага плувка за да го стабилизира при повдигане и отпускане.Ръчноправените октоподи вместо плувка имат пореста гума върху оловото.Освен това на част от ресните се монтират керамични топчета за да чукат.Нали това уж го изнервя,вика и т.н.т.Ние фабричните ги обработваме допълнително.С един семеринг отделяме едните ресни от другите и ходя по битака да търся от циганите подходящи по размер топчета(огърлици) за да тропат.
п.п. Не знаех за тази екстра....игнориране на постове.Впрочем не познавах действието и....ще се възползвам.
Последно промяна от Emo-83 на Съб Май 29, 2010 9:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Към предишния пост добавих още въпроси. :D
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Диман още преди една година се опитах да му обясня всичко това на лични.Той никога няма да ме разбере.Куките били за октопода.....той милия гледа как тролят и се вкарва в същия филм.
Ето ти един ръчно правен....не от мен.Искам да разбереш част от смисъла му.Този не е изпълнен добре.Празните ресни е добре да стърчат повече.
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

GODzillata написа:Към предишния пост добавих още въпроси. :D
Изморих се.Погледни колко пишеш ти и колко аз.Не зная само къде изчезнаха колегите с предишните мнения.Така разговор не става.
lusienn

Мнение от lusienn »

А бе забравих какво е да ти удари,то не че ходя само по спомен-жал ми е за Искара-сонара празен даже не показва и стръв-не само тоя на Жоро,преди това бяхме за 2 вечери на Монтана само бебета -друсна ми едно и го заковах-1 кило на 200гр каракуда,как е лапна незнам друсна 2,3 пъти.Там Тарзан ни разказа случка на Стамболийски-50 кила на обикновенна лодка ,човека го резал на парчета да го прибере в лодката-незнам дали е вярно,както и да е не бързам за никъде,като има време ще си ходя с приятели за сом пък квото такова ,нема нищо лошо че временно съм пропуснал,карам си по спомен от преди............

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

lusienn написа:А бе забравих какво е да ти удари,то не че ходя само по спомен-жал ми е за Искара-сонара празен даже не показва и стръв-не само тоя на Жоро,преди това бяхме за 2 вечери на Монтана само бебета -друсна ми едно и го заковах-1 кило на 200гр каракуда,как е лапна незнам друсна 2,3 пъти.Там Тарзан ни разказа случка на Стамболийски-50 кила на обикновенна лодка ,човека го резал на парчета да го прибере в лодката-незнам дали е вярно,както и да е не бързам за никъде,като има време ще си ходя с приятели за сом пък квото такова ,нема нищо лошо че временно съм пропуснал,карам си по спомен от преди............
Как се радваш на шарени фусти,така трябва да търпиш и дървен ..р. :wink: Деян и търпеж му е майката.Има хора без спомени.Питаш ли ги тях какво им е да разказват случки :!: :roll: :rolleyes:
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

Емо пише този който има какво да каже и какво да покаже.За жалост така е в спорта,хобито,секса и др.Който може го практикува а другите са по трибуните и гледат ако могат да прихванат нещо.
Изображение
Без битка няма победа!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ами този фабричен монтаж? :roll:
И да му се сложат топчета?
Тъй като гледам прикрива куката...и като сложиш малко блатни червеи.... :roll: