Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: САФРИД - 2010
a njkoi probval li e na belena skarida na 4epareto dali ne otivat gadinkite
Писането в сайта на Кирилица е задължително!
rumci
Писането в сайта на Кирилица е задължително!
rumci
-
- ще става разбирач
БОЛАТА,ЗЕЛЕНКА,КРАНЕВО пълно капо,делфин много ,на сонара се вижда много пасаж но не калве!!!На даляните на Каварна ,Дълбока и Зеленка съа6то са изкарали преди 2 дена по около тон риба ,на чепаре голяамо Ц !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

- 1000n
- разбира нещата
Брей, хора, аз преди седмица предрекох, че сезона за улов на сафрид на чепаре за тази година, за района на Варна трябва да започне сериозно на 20.май.2010г. ама като гледам каква е температурата на морската вода(10-13 градуса), то едва ли ще се сбъдне тази моя прогноза!
От друга страна е ясно, че рибата е вече тук(след като се хваща на мрежи), но не се храни!
Явно му е студено още на сафрида! И се страхувам да не умрат пасажите от глад,
че както е тръгнало не го виждам скоро да се пооправи това време, че после и да се задържи хубаво и водата да може да се постопли........
Те рибоците ще вземат да се върнат обратно в южните морета без да са започнали да се хранят тук въобще!
но пък може и да се изтощят тотално от дългия път назад и на загинат!
Ако вече не са и настинали или хванали някой грип(не мрежа де
)!
Трябва да изливаме ефералган и аспирин във водата, за здравна профилактика на рибното богатство в морето!
Я, стига съм ръсил глупости, ама наистина съм притеснен за животинките, те съвсем са се ошашавили с това глобално затопляне, което сме си натресли и вече нямат като че ли реалната представа кога трябва да пристигат в нашето море!
И все пак наслука! 

Дано да е добро морето и да има риба естествено ,защото ще се пробвам събота и неделя.Смятам да пообиколя с лодката и ще пиша какво е станало.
-
- новобранец
21.05.2010г. наш колега на мрежа около Отманли извади 42 кг. сафрид
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво. Аз днес мятах като загубен от брега.zagorka_73 написа:21.05.2010г. наш колега на мрежа около Отманли извади 42 кг. сафрид
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
вчера на Тюленово от 17 до 23 часа един брой сафрид
За днес около Варна- нищо.Водата наистина е доста студена.7-8 меджида е 3 кг лихнус.Сафрид все още няма.
-
- ще става разбирач
Днес имаше две групи от по 15 лодки и повече пред Фичоза и пред Галата,никой ли нямаше да каже какво е станало,аз питах и ми казаха капо-но това от една лодка,от останалите никой ли няма да каже кво стаа?
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Похвърлят малко за сафрид или хариб и като не се обади почват да ловят кая. И то доволно.grizmin написа:Днес имаше две групи от по 15 лодки и повече пред Фичоза и пред Галата,никой ли нямаше да каже какво е станало,аз питах и ми казаха капо-но това от една лодка,от останалите никой ли няма да каже кво стаа?
днес обикалях на калиакра и зеленка... на сонара само малки пасажи меджит, съответно изкарахме 15тина меджита и се прибрахме, ама какъв дъжд ни пра.... мама миа
Чух че един колега от една от лодките там изкарал един лефер срещу Русалка, но с него си останал само... (но не съм го видял с очите си).
Чух че един колега от една от лодките там изкарал един лефер срещу Русалка, но с него си останал само... (но не съм го видял с очите си).
addicted to the wind !
Здравейте, на всички!
Онзи ден, бях в стария град на Несебър на фара и мятах привечер чепарето за сафрид, ама само меджит, и няколко попчета хванах / на чепарето
/, много Платерина минаваше, така ме е яд, че нямах такъм за тях, но вече съм подготвен
.
И рабирате викат, че пак изчезнал сафрида беше се появил.
Ще го дебна трябва да почне да обажда!
ВАЖНО!!!
Ако има някой наоколо покрай Несебър с лодка, търся си с кой да вляза в морето, тъй като нямам възможност да си взема лодка да влизам в морето, търся с някой да вляза, ако има такива, моля някой да ме вземе PLEACE
Ако все още са останали дружелюбни и мили хора!!!
Онзи ден, бях в стария град на Несебър на фара и мятах привечер чепарето за сафрид, ама само меджит, и няколко попчета хванах / на чепарето

И рабирате викат, че пак изчезнал сафрида беше се появил.

Ще го дебна трябва да почне да обажда!

ВАЖНО!!!
Ако има някой наоколо покрай Несебър с лодка, търся си с кой да вляза в морето, тъй като нямам възможност да си взема лодка да влизам в морето, търся с някой да вляза, ако има такива, моля някой да ме вземе PLEACE

Ако все още са останали дружелюбни и мили хора!!!
- gogobogo
- кандидат преподавател
Вчера и днес имаше по 15 лодки в Несебърския залив.Но какво има не се знае

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Днес тръгнахме с колата на комбинирана,разходка плюс намерения за риболов по северното черноморие.Каварна,Зеленка,Калиакра,Камен бряг,камъните Дерена,Мартина,и паметника Шабла...От Калакра се виждаха 2-3 лодки,които само обикаляха,явно не са намерили нищо...на Зеленка някакъв човек пробваше за сафрид,но беше хванал само един гюмюш.На Дерена и Мартина нямаше никой,и ние не сме пробвали,защото времето беше много неприятно със силен вятър.Това е от мен...къде е тоя сафрид не знам.