Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
Re: Дървен харпун
еми ако незнаеха нямаше да се занимавам с тва

-
- научил се да хвърля
Дръжката само не ми казвай, че ше я оформяш с длетото !!! А и един личен съвет, само не го приемай много на сериозно : не е добре толкова емотиконки да слагаш на всичко!
Сори за спама
Диканаров
Сори за спама
Диканаров
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
- Jack Daniels
- разбира нещата
Споко бе сафридчо, Гуфито дялка не с длето а с Глето 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Освен това дръжката му е супер иновативна.
Диканаров

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- mares_sten1
- новобранец
[quote="chirusa_bg"]Освен това дръжката му е супер иновативна.
Диканаров

- Диканаров
- кандидат преподавател
Утре ще имам санитарен полуден!
Гуфи, слушай приятелче съветите на добронамерените майстори на дървени харпуни! Така ще си спестиш много време, излишен труд, нерви, пари, а може и да не станеш готов за сезона! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- mares_sten1
- новобранец
еее ако не е готов
ще трябва да търси купешки

-
- научил се да хвърля
И да го направи бързо ще се убеди, че е по - добре да почне с купешки. Не е за всеки майсторлъка на харпун. Според мен трябва да имаш опит и то в повече, че да знаш кое как да направиш. Но все пак Гуфи направи го този харпун, а ако не стане носи със себе си поне хавайско копие, че поне попчета да вземеш !
Поздрави
Поздрави
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гуфи, предлагам ти нещо, което ще ти помогне да завършиш харпуна.
Кажи на родителите си с какво се занимаваш, покажи им форума.
След като се уверят, че няма да пострадаш и че няма нищо опасно и невъзможно в направата на харпун, в подводния риболов и тн., а напротив и работата с дървото, и гмуркането са полезни, тогава смятам, че ще те подкрепят и ще ти помогнат с харпуна.
Ще имаш и разходи и нужда от помощ, за да го довършиш, една ръка в повече няма да ти е излишна. Може пък да ти подарят и някой и друг инструмент, знае ли човек
Кажи на родителите си с какво се занимаваш, покажи им форума.
След като се уверят, че няма да пострадаш и че няма нищо опасно и невъзможно в направата на харпун, в подводния риболов и тн., а напротив и работата с дървото, и гмуркането са полезни, тогава смятам, че ще те подкрепят и ще ти помогнат с харпуна.
Ще имаш и разходи и нужда от помощ, за да го довършиш, една ръка в повече няма да ти е излишна. Може пък да ти подарят и някой и друг инструмент, знае ли човек

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет колеги!
След доста четене тук в подфорума, смея да заявя, че тази болест вашата доста лесно се прихваща
Вместо да отварям нова тема, защото изработката може да се проточи малко, си позволявам да пиша тук и се надявам да е правилното място ..
Ще ви помоля само да споделяте всички критики и мнения, за да може моето първо творение да види бял свят, а след като го завърша дай боже и да куса от солената водица на нашето Черноморско крайбрежие.
Използвам тиково дърво за тялото и дръжката, като тялото е 100 см и очаквам зарядна дължина около 85 см. Стрелата ще е най вероятно 105 см, тук е и мястото да попитам коя дебелина ще е по удачна да се ползва (за сега съм се спрял на 6,5 мм) и има ли смисъл да правя 2 дупки за 2 ластика? В главата ми се върти нещо 2х14,5 мм за скорострелност и сила????
Вече слепени двете части (вижда се и част от оборудването, както и стария ми харпун горе на гадероба
)...

Отблизо:

Спусъка:

Дръжката, която ще се дооформя и намаля още след като се залепи за тялото:

Ще следва продължение, когато ми остане време ... надявам се да съм на прав път ...
Всякакви въпроси, критики и мнения са добре дошли!
Поздрави Адриян!
След доста четене тук в подфорума, смея да заявя, че тази болест вашата доста лесно се прихваща

Ще ви помоля само да споделяте всички критики и мнения, за да може моето първо творение да види бял свят, а след като го завърша дай боже и да куса от солената водица на нашето Черноморско крайбрежие.
Използвам тиково дърво за тялото и дръжката, като тялото е 100 см и очаквам зарядна дължина около 85 см. Стрелата ще е най вероятно 105 см, тук е и мястото да попитам коя дебелина ще е по удачна да се ползва (за сега съм се спрял на 6,5 мм) и има ли смисъл да правя 2 дупки за 2 ластика? В главата ми се върти нещо 2х14,5 мм за скорострелност и сила????
Вече слепени двете части (вижда се и част от оборудването, както и стария ми харпун горе на гадероба

Отблизо:

Спусъка:

Дръжката, която ще се дооформя и намаля още след като се залепи за тялото:

Ще следва продължение, когато ми остане време ... надявам се да съм на прав път ...
Всякакви въпроси, критики и мнения са добре дошли!
Поздрави Адриян!
Последно промяна от Kitenec на Нед Фев 13, 2011 9:13 pm, променено общо 1 път.
Цаца ама риба .... 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Приятел, веднага ти давам моя съвет, направи го с 1 ластик 17.5мм и стрела точно каквато си написал, на моя отговорност. Двата ластика са напълно излишни за тази дължина харпун. Това е сравнително къс и маневрен харпун и следователно ще е нужно и по- бързо зареждане. Нека и другите да си кажат , но това е моето мнение
Браво за спусъка и дръжката, майсторче си ти май 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нещо само да попитам за размерите на тялото, височината и широчината какви са?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря колега adventurebg за съвета и хубавите думи!
широчина 50 мм

височина 44 мм

Ще се радвам да чуя още мнения от други колеги относно ластиците, преди да съм направил дупката, защото улея е готов почти
Поздрави!
adventurebg написа:Нещо само да попитам за размерите на тялото, височината и широчината какви са?
широчина 50 мм

височина 44 мм

Ще се радвам да чуя още мнения от други колеги относно ластиците, преди да съм направил дупката, защото улея е готов почти

Поздрави!
Цаца ама риба .... 

Аиде батка и аз да си кажа мнението,както ти каза Миро за нашето море не са ти нужни два ластика.Да ти кажа и нещо друго тази стрела 105 дето ти е в главата да земеш да си я избиеш от там защото тази стрела няма да излиза повече от 5-7 см пред харпуна.Според мен сетът който ти трябва е ластик 17.5 и стрела 115X6.25. Дано съм ти бил полезен и Успех в начинанието.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво колега! Много обещаващ материал! Спусакът е отличен, но мисля, че ако има и предпазител ще е добре! Не е задължително, но понякога става около нас такъв калабалък, че неволно изстрелване може да направи поразия! Желая много радости с оръжието! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!