Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- трапера
- сериозен играч
за кладенците Вчера говорих с един приятел,негов познат ходил през седмицата и направил работа.Покрай дребното зашил шарко 3,900(документиран на снимка с дата и час),обаче човека бил на правилното място-ръкава срещу понтона.Там е по-плитко и водата е по-топла.Яд ме е,че като ходих закъснях(и аз бях със синчето)място си намерих само на стената към гората.А мислех да отида на ръкава 

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- трапера
- сериозен играч
Бях пуснал инфо за гьола,ама що не го пуснах точно тук да съ таковам в главата гуменаZen написа:И ква стана тяДокато чакам отговор и един колега ми донесе пресен вестник "Утро" ,а вътре написали: "Язовирът до село Пет кладенци приема гости срещу 10лв. за 3 въдици. Ловят се червеноперка, каракуда и шаран. Позволеното количество е 5кг."
![]()
![]()

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- сериозен играч
Да ви кажа и за Ломци, значи мъка голяма, стояхме до 12.30 на обед, и се прибрахме че излезе голям вятър, хванхме всичко на всичко, 10 таранки и една червеноперка, верно таранките са големички, ама и бяхме хвърлили към 6-7 кила храна, с една дума доста слабо.
Мои колеги се върнаха от Малък Преславец, бяха там с преспиване, и са хванали около 30-тина костурчета само, ами това е от мене
Мои колеги се върнаха от Малък Преславец, бяха там с преспиване, и са хванали около 30-тина костурчета само, ами това е от мене

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
http://www.pyce.info/news,1,4522.htm Zdr na vsi4ki kolegi.Eto kakvo uspqh da namera za teketo.Dosega samo se 4uvaha nai razli4ni mneniq za tova kolko li 6te se pla6ta na pry4ka i dali 6te se pla6ta za nqkooi vidove ulov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
5 кг са си напълно достатъчно.
Хвани 2 шарана си ги вземи , но да се ловят пълни живарници с дребни шаранчета(под 500 гр) и ситна таранка , са меко казани безмислени
Аз мислех доброволно да пускам кефал там, (че имам на разположение много
), то май няма смисъл.
Нека си го пазим Текето, какво като е 3 лв на въдица , поне има доста риба и се пази добре.
Мисля всички знаем как преди години се ловяше само часовник и някоя едра таранка на дъно

Хвани 2 шарана си ги вземи , но да се ловят пълни живарници с дребни шаранчета(под 500 гр) и ситна таранка , са меко казани безмислени

Аз мислех доброволно да пускам кефал там, (че имам на разположение много

Нека си го пазим Текето, какво като е 3 лв на въдица , поне има доста риба и се пази добре.
Мисля всички знаем как преди години се ловяше само часовник и някоя едра таранка на дъно

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако е 5кг на пръчка, рибата излиза много ефтино и пак ще има хора, които ще ловят(поне в началото) с търговска цел... за съжаление.
Според мен, за да се запази рибата и да се лови умерено условията трябва да са близки до тези на частните водоеми. Да има ограничение на общия улов и такса на пръчка(макар и по-ниска) или както е в ЗРА да се позволява до Xкг риба или единични по-големи екземпляри и да се следи за минималния размер на рибата, като маломерните риби да се плащат на бройка по Nлв. Ако успеят да наложат и подобаващ контрол, месарите ще бъдат силно затруднени.
Само дето никой не ме пита

Само дето никой не ме пита

-
- сериозен играч
Напълно съм съгласен с вас, обаче чак не ми се вярва че ще вземат да проверяват , като се има в предвид че в началото на откриването ще има по 2000 човека да ловят, то ще е жени , деца, рибари барбекюта , бири абе ще е лудница, остава да се надяваме на будната съвест на всички колеги рибари. 

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Днес зам. - кметът Ал. Неделчев - рибар с 44 - годишен стаж влезе в словесен двубой с арх. Людмил Тончев - рибар с 25 - годишен стаж, по въпроса дали на Текето да се наложи ограничение от допустими 5 кг. рибен улов на пръчка на ден. Причината бе установената практика за риболов с лимити по всички водоеми у нас. Тя обаче няма да важи на езерото в Лесопарка.
Четете ли изобщо внимателно???Ограничение НЯМА!!!
Четете ли изобщо внимателно???Ограничение НЯМА!!!