Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Мнение от майсторчето страхил »

geleznia написа: От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.
А бе ,откачат се ,но при толкова много трева това е разумното решение.Чалъма е да се води като стример по повърхноста и да не загубваш визуален контакт с примамката.Забележиш ли атаката,броиш до 6-7 и тогава засичаш :smt023
При по малка затревеност ползвам ей тази силиконова рибка с двойна кука,няма пропуск .Водя я по същия начин.

Изображение

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Благодаря колега :!: Много риби и наслука :D
На риба като на война.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...
Оставам с впечатлението че бъркаш форум с подфорум . Не друго ами ако се загледаш "Манията" не е само "сомов" риболов :wink: И тук , и там , има и много добри раздели , както и траш , какво да правиш , как на всякъде .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

geleznia написа:...
От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.
Е хубаво де - да не хвърляме от страх ли? :lol: При всеки офсетен монтаж има по-висок риск от незакачане на рибата, или слабо такова, по обективни причини, но това е цената на предимството(едно съществено), което дава...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

майсторчето страхил написа: Изображение
Мнението ми е, че с този скрит монтаж направен така, няма да уловиш нищо. Тази кука не е правилната за въпросния монтаж. Не, че не може да се ползва понякога (ползва се основно за тънки примамки-силиконови червеи), но в случая как да го кажа - долното и рамо опира в примамката и при захапка на рибата, същата няма възможност да се изтегли нагоре и забие в устата на рибата. То го обясних така, че и я нищо не разбрах много от обяснението си :lol:
Та, ще си направя труда да го илюстрирам нагледно:
Правилната кука е първата. (те червени куки вземи та ги забрави)
Изображение
Така изглежда монтажа. Забележи, че между долното рамо на куката и примамката има разстояние, което позволява при захапка острието на куката да изскочи нагоре. Самия връх на острието лекинко го забивам в гърба на силиконя на около половин/един милиметър, така че при водорасли и все други водни препятствия да не се закача...
Изображение
Това е примерно положение на примамката при захапка на рибата.
Изображение
Така си правя "скрития" монтаж, макар че има и доста други вариации, но това е принципното и работещо положение поне за мен. И монтажа си лови доволно.
Ако греша някъде, моля поправете ме....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

майсторчето страхил написа:
geleznia написа: От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.
А бе ,откачат се ,но при толкова много трева това е разумното решение.Чалъма е да се води като стример по повърхноста и да не загубваш визуален контакт с примамката.Забележиш ли атаката,броиш до 6-7 и тогава засичаш :smt023
При по малка затревеност ползвам ей тази силиконова рибка с двойна кука,няма пропуск .Водя я по същия начин.

Изображение

Изображение
Колеги, чета тук и немея :lol: :lol: :lol: Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..
Сенека
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Колега, отдай се на немеенето.
Трудно ще ти е да предложиш (в случая ) по-различен начин, макар и претворен от теб на база публикации в руската преса.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Vid написа:

Изображение

Изображение
Колеги, чета тук и немея :lol: :lol: :lol: Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..
Айде сподели ,че ми е много интересно - в случая тези двойни куки са създадени точно за тази силиконова рибка (Изуми) :wink: -насочените нагоре жила на куката НЕ позволяват закачане в препятствия под водата :idea: http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4406
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Vid написа:Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..
Не съм сигурен за какъв друг начин говориш ,но конкретно тази рибка си е с оригиналните двойни куки и си има фабричен отвор за нанизване на двойката .Обърни внимание на схемите за начините да се ползва рибката.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Vid написа:Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..
Не съм сигурен за какъв друг начин говориш ,но конкретно тази рибка си е с оригиналните двойни куки и си има фабричен отвор за нанизване на двойката .Обърни внимание на схемите за начините да се ползва рибката.
Изображение
Благодаря за споделянето и презентацията, спести ми доста писане. :D Само не разбирам къде ги намираш те силикони с фабрични отвори? Те и не ти трябват, щото търпят всякаква манипулация - рязане, пробиване, нагряване - разпъване и пр...
Като цяло отричам ползването на двойни куки и поради тази причина рядко ги ползвам, щото не ловя целенасочено щука на тия примамки, а по скоро костур и бяла риба. Та, за последните, гелетата са си все едни и същи...
Този монтаж:
Изображение
също набира популярност в последно време, който по същество си е монтаж с двойник, но се въздържам за сега да коментирам ефективността му, защото го ползвам отскоро и все още не мога да преценя...
Сенека
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Колега, не е зле да попрочетете малко - за обогатяване на знанията и лично удовлетворение.
Вероятно след това ще ви е по-ясно защо подобни глупости :
...Те и не ти трябват, щото търпят всякаква манипулация - рязане, пробиване, нагряване - разпъване и пр...
нямат никаква стойност.
А колкото до тройките - малко са хората , които научват нещо ново от този пост.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Vid написа:.............................Та, ще си направя труда да го илюстрирам нагледно:
Правилната кука е първата. (те червени куки вземи та ги забрави)
Изображение
Така изглежда монтажа. Забележи, че между долното рамо на куката и примамката има разстояние, което позволява при захапка острието на куката да изскочи нагоре. Самия връх на острието лекинко го забивам в гърба на силиконя на около половин/един милиметър, така че при водорасли и все други водни препятствия да не се закача...
Изображение
Това е примерно положение на примамката при захапка на рибата.
Изображение
Така си правя "скрития" монтаж, макар че има и доста други вариации, но това е принципното и работещо положение поне за мен. И монтажа си лови доволно.
Ако греша някъде, моля поправете ме....
Ето и от мен няколко снимки, като начинаещ в джига; до колко монтажите са сполучливи и уловисти... бъдещето ще покаже, но за някои(тези с чебурашките) от сега виждам определрно сходство с твоите(туистерите са 8, 10 и 12 см, куките- 3/0, чебурашките- 8 и 10гр, другите глави- 12 и 14 гр):

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:D :drinkers:
Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Vid написа:...
Този монтаж:
Изображение
...
Za този монтаж в настоящия му вид мнението ми винаги е било еднозначно - примитивно резултативен като замисъл.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Petur60 написа:Колега, не е зле да попрочетете малко - за обогатяване на знанията и лично удовлетворение.
Вероятно след това ще ви е по-ясно защо подобни глупости :
...Те и не ти трябват, щото търпят всякаква манипулация - рязане, пробиване, нагряване - разпъване и пр...
нямат никаква стойност.
А колкото до тройките - малко са хората , които научват нещо ново от този пост.
Колега, апострофираш ме по най просташкия начин, дори без дори да споделиш защо мислиш така. Дали у теб не е останала неква горчивина от предишни леки спорове между нас?
Добре де, вземи напиши нещо и ти като си толкоз велик, а ние да вземем да четем, че и да научим нещо ново...., ама с твоите 1-2 мнения на месец - единствените ти две за м.януари гледайки профила ти, са по горните две забележки отправени към мен. Чак си смешен....
Сенека
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

На мен пък донякъде ми прилича на воблер, снаряден само с една тройчица :lol: ; точно днес и аз стъкмих три парчета...за крокодили, ма нямах тройки, та свалик най-малките от едни метални поводи за "тапи", дето не знам от къде ми са се появили(от доста години щуките ги ловя сама с единични куки "на рибка"):

Изображение

Изображение

Изображение

8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”