Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
А бе ,откачат се ,но при толкова много трева това е разумното решение.Чалъма е да се води като стример по повърхноста и да не загубваш визуален контакт с примамката.Забележиш ли атаката,броиш до 6-7 и тогава засичашgeleznia написа: От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.

При по малка затревеност ползвам ей тази силиконова рибка с двойна кука,няма пропуск .Водя я по същия начин.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- научил се да хвърля
Благодаря колега
Много риби и наслука 

На риба като на война.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Оставам с впечатлението че бъркаш форум с подфорум . Не друго ами ако се загледаш "Манията" не е само "сомов" риболовVid написа:...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Е хубаво де - да не хвърляме от страх ли?geleznia написа:...
От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Мнението ми е, че с този скрит монтаж направен така, няма да уловиш нищо. Тази кука не е правилната за въпросния монтаж. Не, че не може да се ползва понякога (ползва се основно за тънки примамки-силиконови червеи), но в случая как да го кажа - долното и рамо опира в примамката и при захапка на рибата, същата няма възможност да се изтегли нагоре и забие в устата на рибата. То го обясних така, че и я нищо не разбрах много от обяснението симайсторчето страхил написа:

Та, ще си направя труда да го илюстрирам нагледно:
Правилната кука е първата. (те червени куки вземи та ги забрави)

Така изглежда монтажа. Забележи, че между долното рамо на куката и примамката има разстояние, което позволява при захапка острието на куката да изскочи нагоре. Самия връх на острието лекинко го забивам в гърба на силиконя на около половин/един милиметър, така че при водорасли и все други водни препятствия да не се закача...

Това е примерно положение на примамката при захапка на рибата.

Така си правя "скрития" монтаж, макар че има и доста други вариации, но това е принципното и работещо положение поне за мен. И монтажа си лови доволно.
Ако греша някъде, моля поправете ме....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, чета тук и немеямайсторчето страхил написа:А бе ,откачат се ,но при толкова много трева това е разумното решение.Чалъма е да се води като стример по повърхноста и да не загубваш визуален контакт с примамката.Забележиш ли атаката,броиш до 6-7 и тогава засичашgeleznia написа: От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.![]()
При по малка затревеност ползвам ей тази силиконова рибка с двойна кука,няма пропуск .Водя я по същия начин.

Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, отдай се на немеенето.
Трудно ще ти е да предложиш (в случая ) по-различен начин, макар и претворен от теб на база публикации в руската преса.
Трудно ще ти е да предложиш (в случая ) по-различен начин, макар и претворен от теб на база публикации в руската преса.
Айде сподели ,че ми е много интересно - в случая тези двойни куки са създадени точно за тази силиконова рибка (Изуми)Vid написа:Колеги, чета тук и немеямайсторчето страхил написа:А бе ,откачат се ,но при толкова много трева това е разумното решение.Чалъма е да се води като стример по повърхноста и да не загубваш визуален контакт с примамката.Забележиш ли атаката,броиш до 6-7 и тогава засичашgeleznia написа: От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.![]()
![]()
![]()
Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Не съм сигурен за какъв друг начин говориш ,но конкретно тази рибка си е с оригиналните двойни куки и си има фабричен отвор за нанизване на двойката .Обърни внимание на схемите за начините да се ползва рибката.Vid написа:Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря за споделянето и презентацията, спести ми доста писане.майсторчето страхил написа:Не съм сигурен за какъв друг начин говориш ,но конкретно тази рибка си е с оригиналните двойни куки и си има фабричен отвор за нанизване на двойката .Обърни внимание на схемите за начините да се ползва рибката.Vid написа:Двойници ама въобще не се монтират по този начин на силикони, ама утре може да ви споделя...., че вече трябва да спя..

Като цяло отричам ползването на двойни куки и поради тази причина рядко ги ползвам, щото не ловя целенасочено щука на тия примамки, а по скоро костур и бяла риба. Та, за последните, гелетата са си все едни и същи...
Този монтаж:

също набира популярност в последно време, който по същество си е монтаж с двойник, но се въздържам за сега да коментирам ефективността му, защото го ползвам отскоро и все още не мога да преценя...
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, не е зле да попрочетете малко - за обогатяване на знанията и лично удовлетворение.
Вероятно след това ще ви е по-ясно защо подобни глупости :
А колкото до тройките - малко са хората , които научват нещо ново от този пост.
Вероятно след това ще ви е по-ясно защо подобни глупости :
нямат никаква стойност....Те и не ти трябват, щото търпят всякаква манипулация - рязане, пробиване, нагряване - разпъване и пр...
-
- учете се от него
Ето и от мен няколко снимки, като начинаещ в джига; до колко монтажите са сполучливи и уловисти... бъдещето ще покаже, но за някои(тези с чебурашките) от сега виждам определрно сходство с твоите(туистерите са 8, 10 и 12 см, куките- 3/0, чебурашките- 8 и 10гр, другите глави- 12 и 14 гр):Vid написа:.............................Та, ще си направя труда да го илюстрирам нагледно:
Правилната кука е първата. (те червени куки вземи та ги забрави)
Така изглежда монтажа. Забележи, че между долното рамо на куката и примамката има разстояние, което позволява при захапка острието на куката да изскочи нагоре. Самия връх на острието лекинко го забивам в гърба на силиконя на около половин/един милиметър, така че при водорасли и все други водни препятствия да не се закача...
Това е примерно положение на примамката при захапка на рибата.
Така си правя "скрития" монтаж, макар че има и доста други вариации, но това е принципното и работещо положение поне за мен. И монтажа си лови доволно.
Ако греша някъде, моля поправете ме....

Za този монтаж в настоящия му вид мнението ми винаги е било еднозначно - примитивно резултативен като замисъл.Vid написа:...
Този монтаж:
...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, апострофираш ме по най просташкия начин, дори без дори да споделиш защо мислиш така. Дали у теб не е останала неква горчивина от предишни леки спорове между нас?Petur60 написа:Колега, не е зле да попрочетете малко - за обогатяване на знанията и лично удовлетворение.
Вероятно след това ще ви е по-ясно защо подобни глупости :нямат никаква стойност....Те и не ти трябват, щото търпят всякаква манипулация - рязане, пробиване, нагряване - разпъване и пр...
Добре де, вземи напиши нещо и ти като си толкоз велик, а ние да вземем да четем, че и да научим нещо ново...., ама с твоите 1-2 мнения на месец - единствените ти две за м.януари гледайки профила ти, са по горните две забележки отправени към мен. Чак си смешен....
Сенека
Сенека
-
- учете се от него
На мен пък донякъде ми прилича на воблер, снаряден само с една тройчица
; точно днес и аз стъкмих три парчета...за крокодили, ма нямах тройки, та свалик най-малките от едни метални поводи за "тапи", дето не знам от къде ми са се появили(от доста години щуките ги ловя сама с единични куки "на рибка"):