Сгъваем каяк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Сгъваем каяк

Мнение от antivik »

Браво и за успешния риболов, и за махмурлука/то без него не може/ :lol: , ма като гледам и при теб е малко мегдана. Само една сопичка кутия стръв и живарника, за повече такъми и сопи няма мегдан, да не те питам къде събираш биринджосите за излета :wink: . :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

antivik написа:...малко мегдана... :wink: :drinkers:
:lol: така си е, ама то пълно щастие няма. Иначе няма да мога да го съхранявам и разхождам постоянно с мен :wink: и на толкоз съм доволен, а живот и здраве, ако има възможност може и по-голям мегдан да се отвори - кой знае :mrgreen:

:drinkers:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

P-etkan написа:
antivik написа:...малко мегдана... :wink: :drinkers:
:lol: така си е, ама то пълно щастие няма. Иначе няма да мога да го съхранявам и разхождам постоянно с мен :wink: и на толкоз съм доволен, а живот и здраве, ако има възможност може и по-голям мегдан да се отвори - кой знае :mrgreen:

Те това е истината, лишаваш се от едно качество за сметка на друго :wink: , при мен си е проблема с транспортиране иначе складирането го уредих :? .
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:arrow: да кажа са състоянието на 5-кан след "зимуването".

По разни семейни причини вече живея в апартамент и каяка остана в къщата :(
Миналата седмица прекарах в Монтана и :wink: ...случайно го качих и откарах на там...не го бях отварял от миналата година :roll:
Направих няколко излета с него по язовира и да ви кажа още не е мръднал никъде. Насилих го от тук, от там да видя дали няма да подаде лепилото или плата, или гумата, но всичко си е на ред 8) Много съм доволен. Както казах и преди :arrow: много приятно ме изненада това мое творение :)
Не съм правил снимки... не ми е хубав телефона и ... а бе не съм снимал.
Оставих 5-кан в Монтана на съхранение - защото няма къде да го държа в апартамента. Другия път като ходя на там ще гледам да направя някоя и друга снимка да го видите, пък да си имам и аз някоя снимчица от излетите с него.
Сега поради ограниченото пространство мисля да си правя или по-сгъваем каяк или проходилка. Ще бъда благодарен, ако някой помогне с материали по/за изработка на споменатите по-горе плавателни съдове.

Поздрави

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Жалко брате по гребящия строй Петкане, дано имаш възможност по често да се возиш на творението. :cry:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

antivik написа:...дано имаш възможност по често да се возиш на творението...
:roll: мерси за пожеланието :drinkers:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:fishing1: Привет на всички, които следят темата :supz:

С прискърбие и смесени чувства, миналата седмица, след поредния риболов пенсионирах каяка :? . Самият каяк си е ОК, но при по-обстоен преглед видях, че самият шперплат вече седи някак мек, като напоен картон. Не се е раздул или нещо друго, но ми се струва по-крехък и въпреки импрегнирането седи все едно е глътнал доста влага. Другите неща по каяка - гумени част, получени под формата на "стари неизползваеми гумени лодки" от колеги от форума, дървения, всички залепвания и каквото друго се сетите си е ОК. Все едно сега е правено. Самият каяк си е съвсем използваем още, но от съображения за сигурност го спирам в този му вид :!: Смятам на пролет както е разпънат да го облека със стъкломат и смола и да си стане несгъваем каяк :idea: , но това като се позатопли малко.
Ми аз съм много доволен от това, колко време издържа без никакви забележки и това как ми е служил. Мога само да кажа, че е по добре, ако някой реши да си прави такава 'убавиня да използва по-дебел (6мм) и водо устойчив шперплат :) . Иначе всичко друго, като материал използван от мен си е ОК.
Сега, след като няма да имам преносим(сгъваем) каяк, вече правя планове за един нов сгъваем, но малко по-голям и от друг материал, като основа 8)

...та това е от мен :drinkers:

хайде със здраве :drinkers:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А защо не остъкломатиш само твърдите /шперплатовите конструкции, та да станат устойчиви на вода/ и пак да го ползваш като сгъваем?
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Мислих го и това, но ме притеснява, че може да се напука при сгъване/разпъване и за това директно всичко.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

това със стъкломата го забрави нама да се "хване" .
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

complast написа:това със стъкломата го забрави нама да се "хване" .
:arrow: къде няма да се хване?

complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

За полиестера няма да хване.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

aaaa, това мисля да го превъзмогна с едра шкурка :idea: предвидено е :)
Аватар
CX25GTI
новобранец
новобранец

Мнение от CX25GTI »

Голямо евала за проявената сръчност и ентусиазъм. 5кан е един истински "Хот Род" сред каяците! Първата тема, която отварям в този форум и очаквам с нетърпение ъпдейта :idea: :-D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”