Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Re: Първи риби и емоции на спининга.

Мнение от jivko.uzunov »

Колега JettroniX,тези дни не си ли ходил за риба?Много се бавиш с репортажа.Времето застудя и хищниците сигурно почнаха да се обаждат повече.Чакаме повече снимки от изледите.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Четири поредни дни бях на риба на различни места и няма как да пиша, че ходене и връткане му е майката :lol: Имам матриал за разказване, но по-късно ще го добавя :wink:
Gogo69 написа: Вече си слагам на десктопа от твоите пеизажи :)
Май трабва авторско да плащам :lol:
Хиляди благодарности за прекрасните снимки и споделеното изживяване!
:smt023 Радвам се, че се кефите колеги ! Имам и нови снимки за Десктопа ти Gogo69. Имай малко търпение още :D
Изображение
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

колегата JettroniX имамаше шанса за много добра снимка но го пропусна на Тракиец
Изображение
Reel Tuning
Аватар
vlado_takuma97
новобранец
новобранец

Мнение от vlado_takuma97 »

Уникална тема си направил..Просто страхотни излети показваш !!! Очакваме следващият излет колега.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

KalinBoloneza написа:колегата JettroniX имамаше шанса за много добра снимка но го пропусна на Тракиец
Да! Много хубаво и кафяво произведение на изкуството :smt043 Нямам думи какви неща може да сътвори човек, когато е на зор :lol:

След предния ми излет на Панчака дойде 1 ноември и хоп оказа се, че съм във ваканция :lol: Нямах възможност да се прибера към Хюстън и си останах в СФ. Да ма сърце ми не трае. През седмицата бях накупил разни примамки за над 50 лв :lol: За 5 дена 8 магазина обиколих :lol: Намерих накрая това, което ми трябваше в крайна сметка. Реших, че 2-ри Ноември е перфектния ден за тестването им. Хванах автобус 4 и на Панчака за тест. 5 часа въртене и обикаляне от кулата до Левия ъгъл на стената, чак до моста след банята. Една рибка нямаше. После Неделята пак с "хавтобуса" и хоп пак на Панчака. Пак обикаляне, тоя път 7 часа от трибуната в Средата на езерото дето е, през левия ъгълна стената,под стената, на стената,на банята, до моста след банята... ма на не щът пущините :lol: 12 часа фръцкане :lol: Те и другите колеги нямаха сполука с джиговете :mrgreen:
За късмет пък следващата седмица се прибрах по-рано от очакваното...Та 4 поредни дни бях на излети, на различни места. Барем се оттърва тия капутски валати :lol:
Забрах баща ми и газ към река Банска. Нямах търпение да пробвам дрЪтия ретро-модернизиран спининг.Бях го направил преди месец, но нямах възможност да го тествам. Старото Рьоби и то беше за поправка, но пак нямаше време за него. Турих му новото Рьоби от Салмата и му сложих шпулата с монофила. Целта бяха кефалите :idea:
Пристигам на гьола и най-напред да ви покажа спининга, който някои хора наричаха дЪнарка, но впоследствие всичко си дойде на мястото ;)
Изображение
Страшна работа се оказа. Лесно замятане с едната ръка и добър кастинг на примамките 8-)
Докът му свикна бая пъти прехвърлих вировете...та се разкарвах и до отсрещните брегове да си откачам закачените примамки ;)
В крайна сметка много готини снимки направих с DSLR-a. Хубава и успокояваща природа. Риба в реката фраш. Особено каракудки-куди и другите обикновени рибоци. Направи ми впечатление, че дребосъка не се беше изпокрил и си седеше спокойно покрай брега. Фраш, толко рибки по това време не е имало ! Даже и цирони имаше (щипок,шарлек) :shock: .
Почнах от тоя вир :
Изображение
Изображение
Изображение
Водата правеше впечатление, че се е вдигнала, но бистричка :( На тоя вир оставих татко да си мята на малка рибка за кефали и продължих срещу течението нагоре.
Там какви гледки. Ей на да ви покажа. То красота просто дивен каньон!
Изображение
Изображение
Тая снимка като я гледам и сега, имам усещането, че е правена някъде в дивия Запад !
Изображение

Конете си бяха пуснати на свободия и трябваше да мина от другия край на речката, че мама кобила взе да пърха :lol:
Изображение

Аз си продължавам да мятам по вировете, но не ще да удари.
Придвижвайки се нагоре се показаха тия интересни канари :
Изображение
На първи поглед нищо особено, но крачейки уверено срещу течението се оказаха уникални!

Вече мятам на друг вир, където видях кефали към 200 гр. . Тръгват след блесната, но се отказват бързо :(
Тука пак една снимчица на пръчлето :
Изображение
Сложих и малкия Хорнет, но него пък хич не го тачеха кефалите нещо...

Хубав,дълбок и протяжен вир, но пак няма почукване на спининга :
Изображение
Изображение

Продължавам нататък да си мятам и вече скалите почнаха да разкриват част от спокойната си дивна красота ;)
Изображение
Изображение
Изображение

Срещу мен мислеха да застанат 2 големи сиви чапли, но се уплашиха и докато извадя от торбата фотото литнаха и се разделиха. Поне едната се опитах да снимам, но зуума ми е прекалено малък, а птицата вече далеч от мен :
Изображение

Нищо....продължавам си пешачката нагоре и нагоре. Всичко си беше наред е само дето риби липсват за сега :?
Вече се разкрива тая красота. Отдалече седя и се взирам в тия канари..та много ми заприличаха на заспал Дракон :lol: :
Изображение

Там пък някъде из каньончето видях това нещо, което може да е на 150-200 години :shock:
Изображение

Насред нищото НЕЩО. Било е явно зидана подпора със стълби на мост ли и аз още не знам :D
Изображение
К'ва ли висока вода е минавала от там някога....

Относно заспалия Дракон бях прав :idea: :!: :lol:
Сега вие ми кажете, ако трябва да го очертая на Пейнта :D ?

Изображение

Гиганта спи спокойно и гледам да мина тихичко покрай него да не го събудя, че после девица от де да му докарам :lol: Да ве спи..като го гледам май се вкаменил и хич не си дреме. Някоя баба Яга мое го е укаменила :D
Продължавам си километричната разходка като пропускам някои удобни места, че кефалите като стрели изчезват от бързеите.
Много си харесах това поточе, но и там нищо :( , а водата си дълбае скалите още и оформя от столетия пейзажа ;)
Изображение
Изображение

На връщане пак метнах на същите места, където видях риби, но няма пипане.
Аве да не ви омайвам с приказния си разказ, ето и 2 кефала ;)
Изображение

:lol: Признавам си не съм ги хванал аз. Татко ги извади в рамките на 15 минути преди здрачаване на малка рибка ;)
Това пък ми се стори доста екзотично : да си гледаш токачки на село :lol:
Изображение

Аз пък не знаех, че могат и да летят :lol: :
Изображение
Та това е ден 1-ви, от 4 дневното скитане в търсене на рибки. Пак съм на 0, но пък в другото хоби на MAX

П.П : Снимките вече ги качвам в Снимка.бг, че акаунта ми във ImageShak се изчерпа - лимит 500 снимки, ако искам повече тряя плащам в долари да го ....и имам известие някакво, че снимките (от всичките ми постове) ще са актуални до 1-ви Декември (дано не ги барнат :o ) Та сегашните снимки са ресайзнати и качеството им не е същото за набитото око ;), даже аз самия се дразня, щото знам как изглеждат в десйтвитеност, а тия ми мязат направо на GSM-ски :rolleyes: Ще гледам за варианти да са с HQ поне, че HD и Full HD няма как да са :D
Тия за ся са така :)
Общо взето в скоро време риби няма, но винаги има какво да се покаже и разкаже. Питайте KalinBoloneza-та :smt046
Изображение
Аватар
vlado_takuma97
новобранец
новобранец

Мнение от vlado_takuma97 »

Може да не е имало риба, но пък какво по-хубаво от това да излезеш на природа, да подишаш малко чист въздух вместо да стоиш затворен между тия панели на блока..Страхотен излет !! Гледам качеството на снимките найстина е станало по-лошо, и това е от сайта в който ги качваш! Пробвай в http://www.flickr.com/ :)
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Хубава разходка си направил.Рибите другия път. :D
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Мерси за предложението vlado, имам го на ум вече :smt023

2-рия ден с аверчето Вълчев отидохме на Марица. Там вече няма начин да не удари нещо. Ето и да ви покажа за к'во обикалях 5 дена магазините в София :lol: . Снимката на торбичката много ми хареса и реших да я ползвам за фон заедно с камъните,пясъка и тревичките :P
Изображение
Изображение

Тези пък ги взех сутринта от рибарския в ХС. Смятах да си упорствам на силиконови примамки, че там практиката ми е почти 0-ва, като последните излети дето направих наскоро :D На силиконови примамки, защото можеше да имам слуката да ударя някой мустакатко ;) Ехх мечтииии :D
Изображение

В крайна сметка се убедих, че не съм сбъркал, че се запасих с тях ;)
Ето го целия панаир пред обектива :
Изображение

Вече мога да кажа, че имам доволно количество примамки, но сега пък попери,уолкъри и други такива нямам :D ПУСТА КРАСТА! СПИРАНЕ НЯМА (е само като навали снега и скове всичко в зимна пелена).

Почнахме да си мятаме. Времето тече ли тече. Реката беше си вдигнала нивото и не можех да прекося едно малко бродче, че станало дебело течение - около 45 см, а ботуша ми баш толко висок :lol: Впоследствие се запознах с колегата KalinBoloneza, с който цял ден си лафихме,мятахме и обикаляхме. Вълчев и той с нас ;)
Поздрави Калине :lol:
Ей го малкото бродче станало дебело течение вече :
Изображение
Изображение
Хората почнаха да идват и да мятат всякакви дънни и плувки и силно ни ограничиха полето за изява и се преместихме надолу по течението, а там как се беше разляла реката :
Изображение

Помятахме и там , но много плитко и много треволяк имаше по дъното, баш за попери :idea: :mrgreen:

После се върнахме на първото място и тогава па хич нямаше де да се метне.... Седнах си на пясъка, където се бе оформило това дебело течение и почнах да си мятам със силиконовия шад (по-долу на снимката)
Туичвах 15 мин., но не ще. Продължих си с него с мерака да има нещо там пред мене. Бая си поиграх. Туич, стоп и гоу, ала бала проводки.... и така докато, след поредното туичване, не задържах шада пред мен, пред тревите. Баш му се любувах на хубавата игра на опашката, която се връткаше от течението и тогава Я видях...... отвори си голямата лакома уста и погълна целия шад :shock: Баш пред мене в краката ми.. Сгъна се Салмата... опитах се да я засека...засякох я и тръгна навътре, но тялото й се усука като Крокодил около антилопа Гну и на около 1,5 м. пред мен се откачи. Не беше някъв голям крокодил към 1,2 - 1,3 кг хубава Щука... :lol: Това май й е един от коронните номера при опит за бягство от куката :rolleyes:
Е за целия ден само това се случи...
Калин хвана една малка писалка и това беше всичко извадено и изпуснато от ловящите на изкуствена примамка за деня. Колеги идващи чак от Симеоновград, не са имали пипане.

Калин ми предложи да ми върже една игла за без възлов монтаж на плетеното.
Изображение

Не бях виждал такова нещо :shock: Той пък го бил научил от колегата fn1p. Били се запознали тая година по Марица :)
Гледах го как я вързва и да ви кажа не е голяма философия, щото после ми се наложи да си я вържа сам, че ми се протри на едно дрЪво конеца и клъцнах 20 см. . Сложи ми и карабинката от вирбела и метнах така - с карабинката и иглата. Честно казано по-добре чувствах на върха силиконовата примамка, отколкото с вирбела и карабинката, а дори и при въртящите блесни не се усука влакното ;) Приключихме излета към 16 и 30 часа. Тъкмо си казвахме "Чао" и дойде джипа на ИАРА. От 3 години не съм проверяван от тях и май от тогава, не ги бях виждал да ми се мяркат по време на мойте излети, а от тогава те са много :D Както и да е пак не ме провериха :lol: нали бяхме сгънали гегите ;) , но на един му пернаха акт за риболов без билет. Беше пълен цирк, щото отиде до селото си, да си вземе и личната карта, че пред полицая щеше да изяде и още един акт и донесе една черничева въдица с плувка да я дава на инспектора... :lol: :lol: Той не е будала и му я върна, взе там някаква от тия, с които беше той и някъв негов приятел :lol: Друг пък докат гледаше тоя цирк си сгънаха спининга, сложи си ръце в джобовете и отиде на разходка :lol: Мина инспектора през нас и на пита де избяга тоя пич със спининга. Ние му казахме, че си мята от 13 часа тука и си я сгъна, но къде я сложи и ние не видяхме, та размина му се на завалията. За първи път виждам некоректен спинингист :rolleyes: Иначе го раздаваше голям майстор на гьола. Бе той въртеше макарата с 300 оборота в секунда ве къв майстор :lol: Както каза Калин :
- Сульо и Пульо почнаха да са правят на спинингисти... не му прави чест да си купува примамки за по 10-20 лв, а да не може да си купи билет за 6 месеца...
Инспектора си продължи нагоре по-течението проверките, че имаше и доста други за проверка.. Жалкото при разговора ми с инспектора беше , че е от цялата бригада е останал само той и други ИАРА-джии нямало за нашия район. :shock:
Е така приключи и 2-рия ден от 4-ри дневното му турне.
Един извод си направих : Дори и 1000 примамки да имаш в раницата си, пущината може да си хареса само 1 от тях за целия ден и то да си я хареса само за 15 секунди от целия излет :lol:
Вярно на колегата, писалката му удари на една въртележка, но питайте го и той колко пъти я смени и общо колко вида примамки закачи и откачи, докато реализира единствения си удар за деня :lol:
По-опитните от вас сигурно го знаят това :D
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Петък вечерта с колегата, с който се запознахме на Марицата - Калин, решихме да отскочим до Тракиец да пробваме късмета си.
Дойде Съботата - ден 3-ти, минахме през магазина да му вземем някои и друг силикон и към 11 вече мятахме на язовира. Почнахме да обикаляме брега от Николвския ръкав. Видяхме се с колега, който мяташе на тапа за бели риби и той сподели, че сутринта негов приятел е имал слука на туситери с почти мерни бели риби. Е това до някъде ни обнадежди, че вече от 1 час мятане нямахме слука.
Вече се придвижваме по бреговата ивица и сме стигнали да мятаме в залива м/у 2-та ръкава.
Изображение

Ей го Калинката колко е съсредоточен :

Изображение

Докът си крачим лаф-мухабета не спира :D
Деня беше много ветровит и стоенето на 1 място не беше за препоръчване ;) Джиг глави под 10 грама не се усещаха почти на въдицата, а и при замятане вятъра правеше големи "кореми". Едвам усещах кога примамката стига дъното :(
Малко вълнички :D
Изображение
Изображение

Имаше доста колеги, които тролеха, но много навътре и не се виждаше вадят ли...к'во що...
Влезнахме в Попският ръкав, а там единственото, което извадихме бяха боклуци и миди :)
Ей Калинката как е зашил част от бутилка :lol: :
Изображение
Изображение

Единствената риба беше тая сдъвкана и изплюта каракуда :shock: Беше изхвърлена от вълните на брега. Някоя бая голяма бяла риба я беше ранила. Каракудата беше над шамар ;) и лежеше спокойно, готова да се срещне с необятните рибни полета. Отначало помислихме, че е боцната за стръв, но след като я разгледахме обстойно, ясно се видяха дупките и раните от зъбатия хищник :
Изображение
Изображение

Бутнахме я във водата и полекичка си отплува :

Изображение

В ръкава влезнаха и лодки да влачат и видяхме как покрай отсрещните камъни забиха една под килото някъде и като се почна обикаляне на една и съща линия от 2 лодки голям панаир стана в ръкава :lol: Срещнахме се с доста риболовци, който мятаха на жива рибка, но и при тях нямаше слука. Към 14 часа приключихме и тръгнахме към автомобила. Слука нямахме никаква, но затова пък си намерихме тапи,олова, куки и сякакви такива риболовни принадлежности. Направо Тракиец ми е като магазин :lol: к'во да ви говоря :)

На другия ден - Неделя сутринта отпрашихме на Марица. 4-ти ден лутане и въртяне. Времето се беше подобрило значително, а аз пък си бях сложил високите ботуши ;) и директно се насочих към любимото място ;)
Изображение
Нагазих докъдето мога в основното корито и почна обстрелването с какви ли не тенекета, пластмаси и дърва. Слука пак нямаше да му се не види. Към 10 и 30 часа напуснах островчето, че почнаха да прииждат хора и да правят окупация на гьола.
Изображение
10 човека с по 2 въдици на река в един и същи гьол си е ужас!! Няма човек де да метне 1 въдица.... Да не говоря за местните дядовци пък, който към 13 часа вече бяха окупирали значителна част от баластерната и се правиха на майстори щукари, пробвайки да забият на тапата някоя от дребните писалки, които не бяха изловени до тоя момент 8-)
От зор отидох до брата барем фана и Я няква риба.... :lol: Напраих една въдица на плувка с арен монтаж на грозд бял и за 5 минути фанах 1 каракуда и 1 распер :
Изображение

Запретнах ръкави и извадих пак спининга мислейки, че се е завъртял пасаж от распери, барем някой по-едър да има покрай тия дечковци, но уви, още не мога да хвана тая пуста риба на спининга.... Цяло лято въртене....купуване на всякакви примамки, на които е известно, че распера трудно им устоява, но пак кръгла 0-ла. Явно распера е заминал на почивка в Гръцко и Турско от тия наводнения :D Вярно извадиха се единични бройки хубави распери по реката, но наистина какво стана с него... Миналата година на същия вир бъкаше от всякъв размер распер, а тая почти не се виждаше да играе като предишната ;) Жалко, че тогава още не бях запален по тоя вид риболов, та да ги напердаша и да не се оплаквам тая година :D
Това е положението за 4 дена 3,5 валата :D Слабо откъм риби на родна почва 8-)
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Другият път повече.А пък тая здъвкана каракуда помислех,че е умряла-тя пък взе че заплува :lol: :lol: :lol:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

:smt006
Да драсна няколко реда от един стар излет от 18.11.
Колегата ynovi ме покани да идем да повъртим около София. Естествено нямаше как да му откажа :)
Водоема, който посетихме е балстерната Челопечене. Ето в тази статия можете да прочетете доста подробна информация как се е оформил водоема и какви са обитателите му ;)
Колегата ловеше на УЛ спининг. Да ви кажа като му видях примамките ми се сториха малки като буби, а той като видя моите направо се шашна колко са големички Много забавно се получи да ловим в 2 различни спининг класа по време на излета, но за съжаление нямахме никакво кълване.
Единствените уловени риби, които видях за деня бяха маломерна щука наръгана в живарник, няколко дребни костурчета и една тлъста каракуда на дъно хваната от една баба рибарка :lol: .
На Челопечене е някъв ужас да се мята с над 6 грамови глави за силикони. На 3-тия метър от проводката бях в подводните клони и храсти, които няма начин да забележиш. Непознат за мене водоем, който ми остави лоши първи впечатления относно бреговата линия. Там оставих около 15 метра плетено и 1 силикон. Болката ми е не, че толко съм загубил примамката, колкото метрите влакно.
Обиколихме половината брегова ивица с колегата. Времето не беше хубаво, както обещаха синоптиците... Ето и каква беше обстановката тогава :
Изображение

Мнооого дрЪвета ве :
Изображение
Изображение

Ето я залятата машина :lol: Няма вадене от водоема братче. Ще си стои там като паметник с хилядолетия :lol:
Изображение
Изображение

Бих казал, че ето това място ми остави най-добри впечатления за изкуствените примамки :
Изображение

Някой ден пак ще ида да врътна там, че не бива така с лошото :D
Изображение
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Гена мерси за снимките хахах имаш призвание да си фотограф
Изображение
Reel Tuning
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

KalinBoloneza написа:Гена мерси за снимките хахах имаш призвание да си фотограф
:smt023 Общо взето като няма риба наблягам на другото хоби :lol:
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Минаха хубавите дни покрай 6-ти декември и ето малко да драсна от последния ми излет. Дам ето го и поредния излет без риби :lol: Гарниран е с интересни снимки и случки ;)
Поради случката със загубата на метри плетено влакно на Челопечене реших да сложа флуорокарбонов повод. Не съм пипал такова влакно и реших да го експериментирам. Като жива сила ползвах Дакела :lol: Много ми помогна малкия калпазан, защото благодарение на него намерих стабилната ми комбинация на монтажа плетено-флуорокарбон поне за сега ;)
Предната Събота реших да отида да опитам на Тракиец с новите силикони и монтажи.
Сутринта към 9 часа бях там. Водата като огледало. Спокойна и тиха утрин цареше на язовира. Нямаше мръдване на риби, но пък имаше доста водоплаващи птици. Слънцето тъкмо пробиваше през облаците :
Изображение
Изображение
Поиграх си с ръчните настройки на апарата и се получи тая композиция :
Изображение
Нищо общо с по-горната снимка нали :lol:
Седнах да си правя монтажа за плетеното, но как да не снимам пак тая красота :
Изображение
Докато го монтирах излезе лекичък полъх, колкото да разгони облачетата и да напече Слънцето :
Изображение
Ето и възела, с който свързах плетеното за флуорокарбона :
Изображение
Така в действителност изглежда....направих и възелче да не се разплете плетеното, а вирбела и повода ги свързах с обикновен клуп - така каза Дакела :
Изображение

Ето как изглеждат вече зимните ми кутии с изкуствени примамки заедно с новите придобивки
Изображение
Силиконите са на Savage-gear,Mister Twister,Relax,Wake и 1-2 Action Plastic. Повода, който ще ползвам е на Berkley 0.27 . Повечето джиг глави са на Jaxon, има такива и неизвестни, но също остри и добри :D Размери на куките от 1-ви номер до 6/0 и съответно грамажи от 5 грама до 18 грама.
Почнах да джигвам по обикновената дестинация Николовски към Попски ръкав. След 1 час без риби се прехвърлям в залива зад Николовския като пропускам една голяма площ, защото ей тия мундари бяха разпънали цяла кавалерия тапи и дънни :
Изображение
То бива ама чак толкова :shock:
Другия риболовец разпъваше с лодка май за шаран навътре :D Луди хора.... бяха застанали там от Петъка, но без резултат, по думите на един колега, който ги провери дали има слука при тях.
То да ви кажа хубаво, че ги пропуснах та да си напазаря безплатно от моя си "магазин".Нали знаете, че като ида на Тракиец не се връщам без нови такъми - било то олова,тапи,кошнички за фидер, пружини и такива ми ти работи :lol: Очаквам в най-скоро време да се отвори парашута и за хубава въдица от там :lol:
Както си ги снимах тия уБавци се връткам надясно и погледа ми се спира върху едни много ярки цветове. Давам зуум на апарата и го снимам така както е застинал на брега, а той хубавеца стои там и сигурно мен е чакал, щом ония пичове не са го забелязали :drinkers: :
Изображение

Явно е изхвърлен от вълните преди няколко дни, че халките и куките бяха хванали лека ръжда...имаше и леки следи от зъби ;)
Изображение

Вече е в ръцете ми :lol:
Изображение
След кратка справка в мрежата се оказа Yo-Zuri 3D Crank/ R726-PC/ FL /6.5 /17 гр. / 22лв :lol: .

Когато стъпих на скалистия хабитат към Попския ми се наложи на 3 пъти да клъцна по 15 см от 1,20 м. повод, че се случваха тия надирания и нащърбвания в подводните канари :
Изображение
Представям си какви можеха да бъдат пораженията, ако бях само плетеното влакно :(
Сложих туистера с 18 грамовата глава и смело почнах да мятам навътре. Доста препятствия усетих по дъното с него. Дълбочината си беше над 5-6 метра - там където почва самия Попски ръкав.
По едното време закачих нещо тежко и почнаха едни вибрации на върха на пръта, аванса и той се включи и си викам ЕЕЕЙ ТВА Е сефтак. Аз опъвам нагоре и към брега, то тегли към дъното пустото. Виждам вече началото на флуорокарбона да се подава над водата пред мен ала риба не виждам да му се невиди :?
Вадя смело, а то какво се оказа....пак съм метнал примамката в МАГАЗИНА човече :lol:
Изображение

Почнах да дърпам тоя корда с оловото, а на нея оплетени още 2 олова с карабинки, куки и метри корда. Явно съм минал покрай някаква голяма канара, на която някой зевзек е късал не един път :lol:
Цялата топка плетеница вече подстригана от метражите корда :
Изображение
От 9 и 30 до към 12 и 10 мятах всякакви типове силиконови примамки, в по-плитките участъци на клатушки и въртележки, но нямаше ни една риба. Даже и сдъвкана каракуда нямаше :lol:
На тръгване в тревата ми привлече обектива тоя череп. Зловеща картинка...Какво ли прави на метри от брега....няма да се замислям много :lol:
Пощраках го лекичко :
Изображение
Изображение
Изображение

Доволен от направените шотове закрачих през обраната нива от тютюн. На една полянка не щеш ли цъфнали тия печурки :
Изображение

Оставям Салмата на земята... :
Изображение

....и пак леко да пощракам, преди да ги набера :drinkers:
Изображение
Изображение
После дойде ред и на тия ливадни виолеткииии :
Изображение
Оставих Салмата и такъмите в колата и викнах Баща ми и Чичо ми да идват да берем. Те бяха с мен, мятаха на плувка на малка рибка, но освен едно вяло кълване на рак....нямаше друго.
Риби нямаше, но поне такъми и гъби не липсваха :lol:
Минах и през Олу Дере при Войводово. Там пълен панаир. Едвам си намерих място малко да пробвам едни щуки на попер, че гонеха като откачени, но и там без слука.

Освен печурки и ливадни виолетки имаше и доста ливаден пачи крак :D
Изображение
Ливадните виолетки излезнаха 4,5 кг. . Имаше и още на полето, но ги оставихме да има ;)
Изображение
В последствие обаче един приятел гъбар ни сподели, че разграждали червените кръвни телца и почнал да ги подминава с времето и ги метнахме у коша :lol: И ние ше ги подминаваме вече :D
Няма двойник гъбата, яде се, но и аз не знаех за тоя ефект.
Доволно пак с една хубава разходка съм напред. :D
Изображение
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Ей това е един колега, на който чашата му винаги е наполовина ПЪЛНА, поздравления за напомнянето, риболова е преди всичко удоволствие - нещо, което често покрай нервното ежедневие забравяме и си пренасяме негативизма на реката. Браво за готиния репортаж и за новото Зури! С ръчните настройки най-добре се снима, просто да уцелиш правилното съотношение бленда-скорост. Успех и наслука! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”