ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА

Мнение от Kolio Gruncharov »

Г-н Рашков, мислили ли сте варианта да издавате членска карта, а съответно и дневната такса да бъде по-ниска.
Поздрави за начинанието и дано рибарите да останем доволни.
xsxboy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от xsxboy »

Да попитам язовира държи ли костур и човек може ли да си направи кефа на спининг за костурчета и ако да къде да се търси. Никога не съм посещавал водоема..
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

xsxboy написа:Да попитам язовира държи ли костур и човек може ли да си направи кефа на спининг за костурчета и ако да къде да се търси. Никога не съм посещавал водоема..
Има ,ама не се дава нещо,от към гората,в дясно от Малиновското дере
Аз там съм пораснал...
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Една препоръка към бъдещият АРЕНДАТОР. Т.к. от 1 април започва таксуване, не е зле да се направи една акция за почистване на района около язовира и да се пооправят пътеките от асфалта до водата.
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА!!!!!
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

Благодаря за съвета!
Като не "бъдещ", а Настоящ арендатор приемам препоръката. Препоръчвам и всички рибари да опазват околната среда.

На 02 или 03.04 ще бъдат пуснати първите 30 000 бройки шаранчета. Следващата стъпка е подобна бройка бял Амур.
Таксата не е от първи. Не е най ваЖното ни перо ;) Спокойно си упражнявайте хобито ;)
На слука!
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Благодаря на г-н Рашков, че се включи в темата и ни подава информация какво става с язовира! Може ли да каже от кога ще започне таксуването и каква ще бъде дневната тарифа? Поздрави!
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Г-н Рашков, радвам се, че има диалог с Вас.
В неделя бях отново на любимия ми язовир, на когото съм израсъл.
Относно хигиената, пътищата и рибарските места са и наше задължения и с удоволствие бихме се включили в една акция за почистване и подпомагане на вашите намерения, стига те да бъдат реални.
Към риболовците- из плиткажите около канала на Малиново на бял червей излиза доста като количество дребна бабушка и някой и друг уклей, а на торен червей - дребни до средни таранки.
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА!!!
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

Kolio Gruncharov написа:Г-н Рашков, радвам се, че има диалог с Вас.
В неделя бях отново на любимия ми язовир, на когото съм израсъл.
Относно хигиената, пътищата и рибарските места са и наше задължения и с удоволствие бихме се включили в една акция за почистване и подпомагане на вашите намерения, стига те да бъдат реални.
Към риболовците- из плиткажите около канала на Малиново на бял червей излиза доста като количество дребна бабушка и някой и друг уклей, а на торен червей - дребни до средни таранки.
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА!!!

Ще вложим средства и усилия в почистването и скоро ще има и други приятни изненади за рибарите.
Молим за малко търпение, тъй като работим по доста мащабни проекти свързани с язовира.
В понеделник пуснахме първите "нови" обитатели в язовира - 25 хил шаранчета.
Скоро ще имат и компания от амурчета и сомчета.
Целта ни е язовира да "заври", но всичко с времето си ;)
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

:supz: :supz: :supz:
Ще има повече поводи за радости с любимото ни хоби.
Corewin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Corewin »

Скоро се местя да живея в Априлци и ще посещавам мястото редовно , силно се надявам да се получи хубав сезон за риболов.Понеже не съм наясно с водоема кой точно е , защото има два в близост един до друг и на двата ми изписва крапец.Кой е въпросния от северната страна на магистралата(по-големия) или от южната страна на магистралата(по-малкия).И другото ми питане е свързано с това - да речем след месец ще започна да идвам редовно така или иначе, но какви риби ще плуват във водоема тогава?Като вид и размери?Ако е удобно на Рашков да отговори , ако не скоро ще се видим на гьола.Наслука!
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

По големият,от към Прелом,риба -дребак за сега,червенопер/бабки и караконжули,трудно си дава рибата.
Аз там съм пораснал...
Рашков
новобранец
новобранец

Мнение от Рашков »

Corewin написа:Скоро се местя да живея в Априлци и ще посещавам мястото редовно , силно се надявам да се получи хубав сезон за риболов.Понеже не съм наясно с водоема кой точно е , защото има два в близост един до друг и на двата ми изписва крапец.Кой е въпросния от северната страна на магистралата(по-големия) или от южната страна на магистралата(по-малкия).И другото ми питане е свързано с това - да речем след месец ще започна да идвам редовно така или иначе, но какви риби ще плуват във водоема тогава?Като вид и размери?Ако е удобно на Рашков да отговори , ако не скоро ще се видим на гьола.Наслука!

Здравейте!

Удобно ми е и ще ви кажа - не съм от района и мога само да вярвам на думите на месни хора, за това какво има в язовира не знам.

Със сигурност мога да кажа, че има 25 хил шаранчета и скоро ще има толкова амурчета, а после и други.
Със скоростта, с която "съвестни" рибари ловят 150-300-400 гр. парчета, догодина може и нищо да няма.
Това зарибяване го правим, за вас. Търпение трябва и съвест, за да може този язовир да "заври" от риба и всеки да се наслаждава на улова.
Запознах се с така наречените бракониери и получих доброволното им съгласие, че няма да припарват до язовира, но не мога да контролирам (или по-скоро не ми се занимава) да кой какво пуска в торбата ;)

Наши хора почти ежедневно вадят от живарниците на "рибарите" до 70-80 бр. от новите обитатели. Грехота е!
Утре ще се оплакват, че няма риба в язовира...
Може би ще е по-добре да забраня за една година или повече достъпа и след това да пускам хора...

Поздрави и ще се радваме да поканите и ваши приятели на язовира!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

"Може би ще е по-добре да забраня за една година или повече достъпа и след това да пускам хора..".

Това е много добра идея, една "нулева" година ще е от полза за всички: арендатор, риболовци, та и за онези с "трюмчетата". Знам арендовани язовири, на които този подход сработи отлично - Скомля, Арбовия и др.
vancho111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vancho111 »

В Ловеч още миналата седмица се чу как малоумници са се хвалили с шаранчета по 200-300грама....дано имате идея наистина как да опазите язовира. И дано не смятате, че с таксата от 6лв ще изгоните рибарите.....
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

Аз имам като питане - през забраната дали ще може да се лови на язовира ?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”