Кефалови 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
kuins
новобранец
новобранец
Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".

Re: Кефалови 2013

Мнение от kuins »

Днес, на к-г "Градина" до Черноморец:
Изображение
Изображение
Първо - нисколетящ самолет премина над нас,
Изображение
После делфин се показа на стотина метра.
Дъжд ни валя, но накрая равносметката:
Аз хванах 20 бр. хубави платерини на дъно, в т.ч. 3-4 много добри.На бомбарда само един дребосък, който беше пуснат за храна на делфина-единак.
Колегата до мен на дъно се представи също много добре, като улови и 5-6 бр. на плаваща бомбарда.

Бъдете здрави и наслука!
Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

Момчил Димитров написа:Пише си откъде съм,близо до акъла е къде съм я ловил.Аз няма да ида да ловя в Царево риба,въпроса е приципен.Когато някой човек сподели ловим риба и под профила му пише Царево това е достатъчно.А доколкото за това къде се лови и как съм писал отначалото на темата и доста публикаций имам че ловя на дъно и дори в темата за монтажи.На бомбарда ловя само есента заргана,за другите риби си има по практични методи.Всяка риба си има точният такъв с които се ловят количества.Чернокопа на плувка,блесна,чепаре,платерината на дъно,заргана на бомбарда.А доколкото за уловите ако не бяха забранени някои риби,щях да кача и други снимки,ама няма как ;)
моя грешка, но не съм видял това за монтажите, където си писал - иначе методите за другите риби ги знам! Да прав си близо е до акъла за Царево или Ахтопол, но аз примерно за платерини предпочитам шофьорския и вромос, нищо че пише Бургас... а и край ахтопол и царево (не че познавам много района, но надали има едно или две места...) както и да е темата е дълга и всеки си има правото. иначе браво за калканите :wink: и дано набараш по големи платерини от тези в царево и да не се ядосваш толкова много :D
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Платерини 2013

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Вромус се получи слаб риболов от 08:30 до 13:30 6 удара и излязоха 1 барбун и 3 платеринки , даже не успях да изхабя една доза червей , та за утре ми остана доза и малко и да видим къде ще ги изхабя след тея гръмотевици... :roll: :roll:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Вромус се получи слаб риболов от 08:30 до 13:30 6 удара и излязоха 1 барбун и 3 платеринки , даже не успях да изхабя една доза червей , та за утре ми остана доза и малко и да видим къде ще ги изхабя след тея гръмотевици... :roll: :roll:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Аз днес съм с 6 броя средна хубост на бомбарда по къмънаците около Агалина,имам и към 20-30 змарида.Отдавна не я бях виждал тая рибка,но днес ги имаше много,даже един харпунджия,като излезе каза ,че било пълно със змарид.
vvt1970
новобранец
новобранец

Мнение от vvt1970 »

Змарида колко е голям?
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

В момента съм в Поморие на санаториум.Вчера от 5.30 до 9 часа на Помпата имах 27 иларии различен размер.Вечерта отидох отново и от 17 до 19.30 имах още 12.На пристанището ония, дето клатят със седмиците ,изкараха по някои сафрид.Днес реших да отида на ивицата към Ахелой.С голям зор хванах 4 дребосъка от 5.30 до 9 часа.Всичко на дъно.Пробвах бомбарда ама много вятър ,а рибата е много навътре.Засега толкова.утре други ден - пак.Тук съм до 15-ти.Ако някой е наблизо да се обади да пием по едно.При Иван -дългия има прекрасен червей по 2.50.Наслука.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

като чета тази тема,си мисля да разделим темите лефер+тема чернокоп,сафрид+тема граца,а темата за попчета може да ги сметнете колко теми ще се появят,нищо лично към колегата пуснал темата, а хората които отговарят за това да вземат решение.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

vvt1970 написа:Змарида колко е голям?

Колкото сафрид хаймана.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Ми добре е да я махнат,ей сега примерно Пешо е писал и в двете едно и също,аз също се чудех дали да пиша и в двете.Предни години темата си беше една "Кефалови"
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Ми гледам че едни пишат в едната , други в другата и аз да не остана по назад пердаша и в двете но наистина едната може да се махне за да не се пръска информацията която тъй и тъй е малко поне да е на едно място
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

За днес отчета е плачевен.Поморие,ивицата,обходих я за около два часа и на дъно нямаше пипане.От 6до 9 капо.Към 9.15 до 10.20 обърнах на бомбарда и взех 12 иларии,по скора дребни.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Едно към едно копирам колегата Стефан Добрев само че на Шкорпиловци е случката.От 6.00 до 10.00 4-5 барбунки на дъно( на бомбарда нищо) след което 15на риби. Пет на дъно и останалото на бомбарда. Рибата основно дребна и се държеше много на вътре.Мисля си, че имаше и чернокоп :smt017 :smt017 защото по едно време много са разскачаха риби.
Наслука на всички! :drinkers:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес отново на Вромус и отново няма риба от 07:00 до 13:30 4бр. платеринки , имаше и хора които и толкова не взеха нещо май се покри рибата
Получих и информация че днес и вчера около солниците в Бургас имало по над 100 човека заметнали въдици а тук пак пълно затишие явно ги е срам да кажат каква е хавата
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Сега се връщам от ивицата в Поморие.Освен една илариика хванах два огромни дракона и 4 барбуна.Всичко на полупотъваща бомбарда.На дъно не пипна.Сега се насочвам към Влас,където ме чакат приятели с ракийки ,салатки и т.н.Поздрави и наслука на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”