Къде се намирам:
Мероприятия
Срещи и Купони
naRiba.com

Форум

След срещата
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- doko
- ще става разбирач
Първо виж какво е написал колегата че модерната шаранджийска кука била ялова. Щом е модерна начи нема да ти ръждяса. Поне тези които ползвам аз не ръждясват. За монтажите които си посочил мога да ти кажа че се избират взависимост от това какво ти е дъното и ред други обстоятелства. Относно размера мога да ти кажа че имам познат който хвана 10 кг шаран на кука 10 номер на гамакатцу. Няма спор че по голямата кука се забива по добре но възела ти трябва да е направен както трябва и шлауха е извит така че да застане на една линия с острието на куката. Така няма да може да го изплюе.ribarq написа:Мога да споря с тебе от тука до луната по тая тема ! Първо си задай въпроса какво е туй МОНТАЖ ? как звучи само да постройш монтаж , тва да не е като да стройш къща !Куки има всякакви , ментета , както и отлични ! Виждал съм кука да раждясва за 1 седмица във водата, или пък както каза ивака- да калве пък да не се закача, може също да е от куката- може да е тъпа-може да е малка за съответната риба или голяма ! МНОГО ХОРА СЕ БЪРКАТ КАТО ИМ КАЖЕШ ДА ПОСТРОЯ МОНТАЖ ! Колега я обясни какво е туй монтаж ? (смяна на кука- тежест[олово] повод- слагне на шлаух [противооплитащ-термосвиваем] -риболов на плувка смяна на плувка-на ваглер......)doko написа: Няма "ялова" кука просто има не добре построен монтаж
Казвайки монтаж разбирам начина, по който се прикрепя тежеста към линията !пример ето ти няколко монтажа каква е разликата, свен местоположението на оловото ,и по добрата им ефективност един от друг при различни обстоятелства и местоположение на риболов- (хеликоптер монтаж,полуфиксиран монтаж,подвижен монтаж, Ин-лайн монтаж[In-Line])
Така че колега монтажът ми не е ,недобре построен---- просто съм сложил по малка кука, не че куката с която хващах не е добра- според мен си е добра само че беше малка за голяма риба и явно амура я изплиуваше без проблем !- и след смяната и, всичко си дойде по местото ! просто куките който бях сложил са предназначени само за пр. топчета,явно найстина е така ! доказоно ,проверено ! УСПЕХ
П.С. ако някаде греша , някой който знае да ме поправи !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сега и цяла седмица да обсъждаме и спорим за тия монтажи файда нема, Рибарчето драсна към Жребчево! 
Като се върне..снимка на яловия монтаж, снимка на печелившия, използвани модели и номера куки, марки влакна и поводи и.... открийте 10-те разлики в отделна тема, защото да обсъждане просто някакви монтажи ей така по принцип е безполезно!Конкретика трябва... така мисля

Като се върне..снимка на яловия монтаж, снимка на печелившия, използвани модели и номера куки, марки влакна и поводи и.... открийте 10-те разлики в отделна тема, защото да обсъждане просто някакви монтажи ей така по принцип е безполезно!Конкретика трябва... така мисля

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- ribarq
- сериозен играч
Обещавам като се варна да пусна тема със снимков материал , ще снимам 2-та монтажа ще ги опиша подробно и ще ги пусна в друга тема ! сега си стягам багажа и си лягам ,rikosheth написа:Сега и цяла седмица да обсъждаме и спорим за тия монтажи файда нема, Рибарчето драсна към Жребчево!
Като се върне..снимка на яловия монтаж, снимка на печелившия, използвани модели и номера куки, марки влакна и поводи и.... открийте 10-те разлики в отделна тема, защото да обсъждане просто някакви монтажи ей така по принцип е безполезно!Конкретика трябва... така мисля![]()
аз също съм свидетел как вадят 8 кила шаран на 10 номер кука !
П.С. 4 номер кука на сенсеи Chemically Sharpened със ухо отговаря на 2 номер на OWNER Super needle point пак със ухо !