Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2015
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2015
Идеална е водата за къпне,със сигурност над 22 градуса.В събота си плувах за последно.Има и много плажуващи,които също са в морето
днес на дружба на дъно 15бр.илария.
утре ще ходя на кабакум.
утре ще ходя на кабакум.
-
- научил се да хвърля
На Шкорпиловци в неделя сутрин, нито една хваната риба. Водата беше кристална, но студена . Поне аз не видях за 2часа , някой да вади.
днес на дружба на дъно 8 бр .
- kikk4o
- ще става разбирач
Днес на Черноморец сутринта 9 бр.
- atanasdobrev
- новобранец
Днес на дружба под х-л Рубин, доста въдици, само една риба се извади, нямаше удър дори...
-
- разбира нещата
До снощи за последните4 дни- по една риба надвечер на камъните на 4.та буна.
От ангажименти немога да отида когато искам и където искам.
Рибата е пръсната, обилно "пасе" водораслите и рядко поглежда червея.
Миналата година до този момент имах доста риби на бомбарда, но сега не ще!
От ангажименти немога да отида когато искам и където искам.
Рибата е пръсната, обилно "пасе" водораслите и рядко поглежда червея.
Миналата година до този момент имах доста риби на бомбарда, но сега не ще!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- научил се да хвърля
Днес на Камчия 3 хванати (педарки) и още поне 5-6 изтървани.
Удря здраво -засичам - няма никой !
Все съм изтървал риба ,ама като днес......буквално ако не ти е ръката на въдицата да засечеш - не става . МноУ технична раУта
Към 10 Рашън Федерашън дойде на плаж и са наиграх .
Удря здраво -засичам - няма никой !

- stoned
- научил се да хвърля
Днес в Кранево помятах 1-2 часа от буната преди обед на бомбарда, от кефалови нямаше и следа, обаче хванах 3 много странни рибки, за първи път хващам такива.Ако някой ги познава да каже какви са, на мен лично ми приличат на бебе лаврак.
Доста голяма уста има за размера си(около 10см)

ЗАРИБЕН
Май е гюмюш. 

- RyDeR
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, като видиш, че при засичане няколко пъти няма никой пробвай без засичане. Като ти удари вдигай пръчката високо и навивай равномерно.doktora27 написа:Днес на Камчия 3 хванати (педарки) и още поне 5-6 изтървани.
Удря здраво -засичам - няма никой !Все съм изтървал риба ,ама като днес......буквално ако не ти е ръката на въдицата да засечеш - не става . МноУ технична раУта
![]()
-
- научил се да хвърля
Не го знаех това....RyDeR написа:Колега, като видиш, че при засичане няколко пъти няма никой пробвай без засичане. Като ти удари вдигай пръчката високо и навивай равномерно.doktora27 написа:Днес на Камчия 3 хванати (педарки) и още поне 5-6 изтървани.
Удря здраво -засичам - няма никой !Все съм изтървал риба ,ама като днес......буквално ако не ти е ръката на въдицата да засечеш - не става . МноУ технична раУта
![]()
При подобни обстоятелства обезателно ще опитам .
Благодаря !
В такъв случай ,бавно с бомбарда дали ще има ефект или трябва да има удар и тогава.....?
Поморие на "Черния пясък" от 6 до 9.00 четири удара, хванати една платерина към 30см и едно барбунче. От местните риболовци нямаше никой, само моя милост и един руснак.
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
- RyDeR
- новобранец
- Обратна връзка:
Може да им късаш устите при засичане, затова ти казвам като си видиш върха недей подсичай мъжката, ами просто вдигни пръчката от колчето/стойката и си навивай равномерно без да отпускаш линията докато рибата не е на сухото, щото ако отхлабиш малко може лесно да ти се откачи.doktora27 написа: Не го знаех това....
При подобни обстоятелства обезателно ще опитам .
Благодаря !
В такъв случай ,бавно с бомбарда дали ще има ефект или трябва да има удар и тогава.....?
-
- научил се да хвърля
Сещам се преди няколко години един дядо ме посъветва "като ти удари ,не засичай веднага ,обери празното и като удари втори път тогава ,така вика ще ги вадиш по две"RyDeR написа: Може да им късаш устите при засичане, затова ти казвам като си видиш върха недей подсичай мъжката, ами просто вдигни пръчката от колчето/стойката и си навивай равномерно без да отпускаш линията докато рибата не е на сухото, щото ако отхлабиш малко може лесно да ти се откачи.
Верно дядото вадеше чат-пат по две ,ама аз сърце юнашко не трае.......

Това за дядото между другото ,то е актуално ,като е сериозно стадото ,а не рядка като сега.
Ще те послушам RyDeR ,утре ще засичам "по-технично" ,а както ме посъветва и един добър колега ,ще сменя и кукичките от 6ти и 7ми номер днес на 7ми и 8ми

Към Шабла не съм ходил скоро ,някой нещо от севера ?