Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Модератор: dantho.mihov
Безпорно,че всяка риба си има начин на приготвяне,както и различните видове риба се приготвят по различен начин,но наистина има някой гозби които са страшно вкусни,така както чевермето агнешко не може да го прави всеки,така и при рибите си има кулинарни тайни.Тук може да се размени опит и всеки да опита да приготви нещо ново и по вкусно.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Да,обичам много да готвя,но определено не всичко.Основно готвя дивеч,но знам и по нещо за рибите.Ще ти дам за сьомга,но става и с пъстърва.взимаш рибата около 200гр. ако е пъстърва,осоляваш я,наръсваш я малко с черно пиперче,поставяш я във фолио,сипваш малко бяло вино,щипка розморин или босилек,много малко масълце,увиваш я и я меткаш във фурната,след 40-45 мин.я отвиваш да се запече малко и след това с хубаво бяло вино и приятна компания се наслаждаваш на живота.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
- ribaria1
- ще става разбирач
- Мнения: 308
- Регистриран на: Сря Сеп 21, 2005 2:01 pm
- Местоположение: Свиленград
КОЛЕГА КРАСИ ХИЧ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ НА ГАЗ РИБАТА СТАВА
ВАРЕНА. НЕКА НЕ ЗВУЧИ НЕСКРОМНО ОБАЧЕ ПОЧТИ НЯМА СЕДМИЦА
В КОЯТО В КЪЩИ ДА НЕ СЕ ПЪРЖИ РИБА.И ПОРАДИ ТАЗ ПРИЧИНА
СЪМ ХВАНАЛ ДОСТА ДОБРЕ ЦАКАТА НА ПЪРЖЕНЕТО,ОСОБЕНО НА
ШАРАН. ТО СИ Е ГРЕХОТА ДА ПЪРЖИШ И ДА РАЗВАЛИШ МЕСЦЕТО
НА НЯКЪВ ХУБАВ ЕКЗЕМПЛЯР.ПЪРЖИЛ СЪМ И НА ОГЪН, НО ТАМ
ЛОШОТО Е ЧЕ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА РАВНОМЕРНА
ТЕМПЕРАТУРА ЗА ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ ,ДОКАТО С ЕДИН СВЕСТЕН КОТЛОН НА ГАЗ ТОВА Е БЕЗ ПРОБЛЕМ.

ВАРЕНА. НЕКА НЕ ЗВУЧИ НЕСКРОМНО ОБАЧЕ ПОЧТИ НЯМА СЕДМИЦА
В КОЯТО В КЪЩИ ДА НЕ СЕ ПЪРЖИ РИБА.И ПОРАДИ ТАЗ ПРИЧИНА
СЪМ ХВАНАЛ ДОСТА ДОБРЕ ЦАКАТА НА ПЪРЖЕНЕТО,ОСОБЕНО НА
ШАРАН. ТО СИ Е ГРЕХОТА ДА ПЪРЖИШ И ДА РАЗВАЛИШ МЕСЦЕТО
НА НЯКЪВ ХУБАВ ЕКЗЕМПЛЯР.ПЪРЖИЛ СЪМ И НА ОГЪН, НО ТАМ
ЛОШОТО Е ЧЕ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА РАВНОМЕРНА
ТЕМПЕРАТУРА ЗА ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ ,ДОКАТО С ЕДИН СВЕСТЕН КОТЛОН НА ГАЗ ТОВА Е БЕЗ ПРОБЛЕМ.



ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....

Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
- ribaria1
- ще става разбирач
- Мнения: 308
- Регистриран на: Сря Сеп 21, 2005 2:01 pm
- Местоположение: Свиленград
А ЗАБРАВИХ ДА ДАМ НА КОЛЕЖКАТА ЕДНА РЕЦЕПТА
ХВАЩАШ /или/ КУПУВАШ
2-3 ЕДРИ пъстърви ,ПОЧИСТВАТ СЕ ,
ОСОЛЯВАТ СЕ ,НАРЯЗВАТ СЕ КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ НА КУБЧЕТА,ПРЕСЕН ДОМАТ -СЪЩО , ЛИМОН/без кората/.БЕКОН-на ивички, И ПОСЛЕДНО -ТОПЕНО СИРЕНЕ-по възможност "ПРЕЗИДЕНТ"
С ТЕЗ ВСИЧКИТЕ РАБОТИ СЕ ПЪЛНЯТ ПЪСТЪРВИЧКИТЕ И ИМ СЕ СИПВА ПО МАЛКО БЕЛО ВИНО В КОРЕМЧЕТАТА.УВИВАТ СЕ МНОГО ДОБРЕ В ФОЛИО И СЕ ПЕКАТ ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС В ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.... НАПРАВО ПРИКАЗКА..
ДА ВИ Е СЛАДКО....



ХВАЩАШ /или/ КУПУВАШ

ОСОЛЯВАТ СЕ ,НАРЯЗВАТ СЕ КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ НА КУБЧЕТА,ПРЕСЕН ДОМАТ -СЪЩО , ЛИМОН/без кората/.БЕКОН-на ивички, И ПОСЛЕДНО -ТОПЕНО СИРЕНЕ-по възможност "ПРЕЗИДЕНТ"
С ТЕЗ ВСИЧКИТЕ РАБОТИ СЕ ПЪЛНЯТ ПЪСТЪРВИЧКИТЕ И ИМ СЕ СИПВА ПО МАЛКО БЕЛО ВИНО В КОРЕМЧЕТАТА.УВИВАТ СЕ МНОГО ДОБРЕ В ФОЛИО И СЕ ПЕКАТ ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС В ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.... НАПРАВО ПРИКАЗКА..


ДА ВИ Е СЛАДКО....
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
- Milena
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 208
- Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
- Местоположение: София
Ще пробвам и двете рецепти-благодаря ви колеги
Не съм ходила за риба никога, но догодина ще го направя със сигурност. За това ще се задоволя само с купешка
Краси, можеш да споделиш и някоя рецепта с месце-няма да ти се разсърдя
Г-н 5кила, ми беше донесъл преди време 2 шаранчета/изчистени при това
/, които нарязах на шайби и ги изпържих в повечко олио и накрая им изстисках лимонче-беше фантастично. А уж не харесвах шаран...

Не съм ходила за риба никога, но догодина ще го направя със сигурност. За това ще се задоволя само с купешка

Краси, можеш да споделиш и някоя рецепта с месце-няма да ти се разсърдя

Г-н 5кила, ми беше донесъл преди време 2 шаранчета/изчистени при това

- doko
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
- Местоположение: В. Търново
и аз да си кажа мнението
за мене най-яката рибка си е толстолопа. Ся некои ша оспорят пак аз ше им кажа че незнаят баба как я прави. Сама да опитат няма да ядат друга риба. Пече я на фурна в малко олио докато стане златиста и после виното от мене
. А за колежката Milena ще кажа че по добра рецепта за месце от тая няма: месце по възможност свинско без кокал на оребрен тиган с хубаво вино и компания










За рецепти с месце много мога да ти пиша,в това е силата ми,страшно обичам свинско,пилешко не ям,затова само за свинско ще ти напиша.Ето една,Взимаш няколко пържоли\ако е диво го киснеш 24ч.в кисело мляко\осоляваш ги,наръсваш ги с черно пиперче,редиш ги в тавичка,отгоре им слагаш топено пушено сиренце,малко лучец,някоя чушчица и малко доматче.Завиваш тавичката с фолио и във фурната.печеш ги на 120-130 градуса,след час и половина два,ги отвиваш,сипваш им малко червено винце,предварително изпържени гъбки можеш да им сложиш,малко магданосче и оставяш да изври водичката,щом се запекат ги вадиш.С тежко червено винце после прокарваш вкусните пържолки.Добър апетит.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Мисля че е защото повече импровизират,но това определено е породено от това че готвят и по рядко сигурно.Специално аз не готвя често,но не позволявам когато се готви месо друг да го прави.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.