Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Re: Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка

Мнение от Garbolino »

След известно прекъсване съм отново на линия. Бях обещал да пробвам още веднъж да ловя със захранка на основа рибно брашно. Днес поглезих рибите със Swim Stim Amino Black на Dynamite, обаче рибите бяха на друго мнение. За два часа упорстване имах няколко почувания, едно добро кълване на рибка около 200-300 грама, която откачих и не разбрах каква и една хваната 5 сантиметрова бабушка. За тази година приключвам с експериментите с фишмийл, догодина пак. Преминавам към по-традиционни храни, пък ще видим дали тази есен ще има добро ловене на платики на Пънча.

ПС: Водата е на макс. ниво. Панчаревската школа не лови, също.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Щом си казал фиш мил, нека бъде така. На стената съм и ги почвам сега. Ще видим резултата, храната е на Гица.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

KOSIO669 написа:Щом си казал фиш мил, нека бъде така. На стената съм и ги почвам сега. Ще видим резултата, храната е на Гица.

Е сега ако хванеш повече от 3 риби, до края на сезона ще ловя само с фиш мил :)
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Garbolino написа:
KOSIO669 написа:Щом си казал фиш мил, нека бъде така. На стената съм и ги почвам сега. Ще видим резултата, храната е на Гица.

Е сега ако хванеш повече от 3 риби, до края на сезона ще ловя само с фиш мил :)
Лошо.......точно 3 :fishing2: ако не броим каякара( по-голяма риба не вярвам да е хващал някой там)! Това беше последния ми опит на тази храна и последния опит вечер. Нивото се вдигна вечерта с около 20см. Като цяло всички на стената който дойдоха след 16 часа почти капо. Следващия път ще бъде отмъщение без опити и проби! :twisted:
bisvas
новобранец
новобранец

Мнение от bisvas »

И аз съм закачал там риба над 100 кила ( заедно с лодката). Е , не успях да я извадя , скъса след като разви около 30 метра от макарата( влакното е 0.16 - издържа около 3-4 кила).
Ама друго си е да усетиш как дърпа и развива аванса 100 кила риба!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Косьо, благодаря ти за споделянето! Сега със сигурност може да се каже, че фишмила не работи на Пънча.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Garbolino написа:Косьо, благодаря ти за споделянето! Сега със сигурност може да се каже, че фишмила не работи на Пънча.
Утре сутринта ще ги пробвам пак, въпреки миризмата на тоалетна която се носеше последния път почти ме отказа от там. Просто имам да им връщам, а и е много близо. Имам една останала храна за мирни риби на Трапер с една идея по едри частици и ще ги мъча с нея. Вчера забравих да пиша, че чак когато свалих изпънат бял на дъното се пораздвижиха нещата, преди това мъртвило. А относно споделянето аз ти благодаря.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Такааааа.......Днес много труден риболов, въпреки че минах 40бр от които около 15 костура (имаше един много голям) около 20 платики (повечето дребни) и останалите баби. Таргета беше платиката която искаше дълъг повод и пипаше много предпазливо, за това не наблегнах на другите видове които взимаха над дъното. Странното е, че истинския риболов започна след 11.30 и кълвеше регулярно ( влияеше се от храната) след 14.30 много ме напече и приключих. Лових на нивото на кулата на 9.20 метра, нивото се качи с 30см.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Хм, това много интересно с по-късното потръгване на риболова - към 11.30. Един вид сега рибите искат канене и упорстване.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Garbolino написа:Хм, това много интересно с по-късното потръгване на риболова - към 11.30. Един вид сега рибите искат канене и упорстване.
Трудно ми е да си го обясня точно. Лошото е че основното захранване беше към 07 :lol: и след това подавах регулярно и спирах само 2 пъти с мисълта да не им пречи това. Просто на петното нямаше риби защото се беше събрала толкова храна, че задържа платиките 40 мин след края на подаването :x . Единствения минус е, че изгорях брутално въпреки чадъра и че трябва пак да пробвам да понаредя този пъзел.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Влизам днес в риболовния магазин и какво се огледах в тази храна на Сив Рингър, деба.
IMG_20200913_135305_9_compress41.jpg
Единствената добра новина от деня е, че в лявата част на стената на Пънча са намалели водораслите и има няколко места.

Да се върна на захранката. Представлява микс от много семена и ядки. Няма добавен аромат, няма и добавени оцветители и баласт. Много натурална храна, лека и не лепи.

Претенциозните платики не я харасеха. Няма угодия на тия риби, ей. Два часа и половина мъка за три риби. За финал реших да направя някаква промяна. За съжаление имах само глина и ароматизатор за шарани.
IMG_20200913_154520_1_compress76.jpg
Тази добавка хептен не се хареса на рибите и нещата приключиха окончателно. Когато човек си мисли, че даден излет върви зле, трябва да се знае, че нещата винаги може да станат още по-зле.

ПС: За всички редовни читатели на тази тема: Ако някой от вас лови на плувка, тази информация може да е от полза - на стената се лови шаран, на плувка, на много близка дистанция.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Garbolino написа:
ПС: За всички редовни читатели на тази тема: Ако някой от вас лови на плувка, тази информация може да е от полза - на стената се лови шаран, на плувка, на много близка дистанция.
Аз нямах сърце да го споделя това :lol:
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

За съжаление това се знае от разните му там групички и приятелски кръгове, и се разнася под сурдинка. Аз като бях там имаше хора дошли специално за това. По-добре ентусиастите, които не са месари и те да знаят. Иначе месарите вече са там. Неизбежно ще се погубят тези риби, но нека поне и някой нормален риболовец да се зарадва на такъв улов.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Дойде време за тестване на една класика - захранка в основата на много миксове, а именно MVDE Turbo Black.
MVDETB.jpg
MVDETB.jpg (63.71 KiB) Преглеждано 1577 пъти
Когато се овлажни храната става тъмно кафява и има характерния аромат като на повечето храни на MVDE. Има малки частици царевица и цели зрънца коноп. Структурата е средна по размер и е с умерена лепкавост.

Сега за риболова няма какво особено да напиша. В серия съм от кофти излети. Днес хванах 17 рибки, от които 5 платички и 1 морунаж, а останалото - бабушки. Нещата тръгнаха зле от самото начало, като първата риба я хванах чак в 10:45, а бях направил първото замятане в 7:00.

Мисля да направя една пауза на Пънча, че с тези резултати при тази активност на рибите, излетите там са пълна загуба на време.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Сега за риболова няма какво особено да напиша. В серия съм от кофти излети. Днес хванах 17 рибки, от които 5 платички и 1 морунаж, а останалото - бабушки. Нещата тръгнаха зле от самото начало, като първата риба я хванах чак в 10:45, а бях направил първото замятане в 7:00.

Мисля да направя една пауза на Пънча, че с тези резултати при тази активност на рибите, излетите там са пълна загуба на време.[/quote]

Случило се е като при мен с късното започване, паузата е задължителна особено с мита за шараните ( 10 човека ме питаха дали има) . Аз лично повече събота и неделя няма да ходя. Това вече е малко несериозно .......... (гъз до гъз) . Натоварват ме такива персони и го драскам за уикенда. Финала им беше 3 риби на цялата стена от 7 до 14. Аз пробвах едни нови ваглери ( Томаш Валтер) които летяха на криво и нови прашки на които не бях свикнал и малко си разпилях рибите. Като цяло в тази дандания слаб риболов с епизодични скимърси, просто не ми се ловеше.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”