Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Не е тайна бе човек.Винаги съм бил отворен към споделяне,но после изяждам една кофа с лайна от подобни хора,като Троли.Виж,че той не пише и споделя неща,които знае,а занимава хората с ненужни глупости.Естествено,че нарочно го хапя.Искам да му покажа,че с инат и простотия не става.Да се правиш на велик в тези форуми е смешно.За жалост покрай него и за мен мислят така хората....щото му слизам до нивото.Но няма да го оставя това човеченце да лъже и забълбуква с лъжи и пълни глупости.Тоя е болен от неква звездомания.РИЗОВ-70 написа: Емо радвам се че във този форум споделяш секретна информация.Били ми убеснил как става този номер може и на лични след като е тайна.Благодаря.
Отностно монтажа си го представи така.
Воблер със повод около 10-15м.Той е свързан с основния конец посредством малък вирбел.Да кажем има такива на Кралузо,Окума и още мн. др фирми.Трябва вирбела да е малък,защото ще ти минава през водачите и буренцето на макарата.На този вирбел закачаме тежести според дълбочината която гоним.Слагали сме до 350гр.олово.И сега си представи как пускаш воблер и 10м. по късно идват тези тежести.Те автоматично слизат и повеждат влакното надолу.После воблера започва да си взема нужната дълбочина след тази на тежестите.
И сега примерно си хванал някаква риба.Но 1-во ти идват тежестите.Те са закачени за вирбела с нещо,като кламер да кажем.Нужно е само да ги откачиш....става бързо.
После започваш да си вадиш рибата,като вирбела ти е вече в макарата и дори сома да взема аванс,го взима на чисто влакно.
Загледай други неща.Говоря за хубави пръчки,а на клиповете сме с къси тояги с твърд връх и големи макари тип чукове.Това е заради по-лесната работа по пози начин.Няма как чувствителна пръчка да и шибнеш 300гр олово....тя ще се сгъне на 4-ри.
Сега търся още един клип от Монтана на който хващаме сом 18кг.на воблер,който принципно гази 9м.,а рибата е извадена от 13м.
Но вече съм им забравил имената на клиповете и трудно ги намирам в ю-туб.
Има още много по-ефективни начини за улов на сом,които няма да ги споделя тука.Дори тези клипчета,които гледате са редактирани и нещата са изтрити.Имам още доста клипове със сомове,които не са редактирани и за това не ги качвам.А смешкото Троли все още се чуди как така съм хванал 50 сома през сезона....щото той лови толкова за 5г.
Имайте предвид,че съм тролингист от скоро 2-3г.Запалих се по тази дисциплина,точно за да му нашокам репата,на тоя форумен всезнайко.От мен и него има 100 пъти по-добри риболовци,които не пишат тука.Но моята съдба,хоби и в последствие работа са неразривно свързани с форумите.Тук са ми мислите,приятелите,забавлението и общуването с хората,някои от тях в последствие ми стават клиенти.Но всеки има право на труд и работа.От 15г. съм в този бизнес,за да стигана до тук,Сашко да ме уволнява.
Това злобарче,знае всичко това и не случайно се обръща с призив към модераторите да ме трият.Нека го правят,ако съм заслужил това.Но колкото и да се разправям с това момченце,казвам риболовни неща във всеки пост.Това ми е начина да го науча и покажа,че с баща си карти не може да играе.Безсилието,което показва е добър знак.Надявам се скоро да се научи,че това не е начина да се правиш на велик пред хората.Постъпвам с него точно така,както той се държи със всеки новодошъл колега с мнение,питане или въпрос.Нека види хубаво ли е някой постоянно да те наритва без нужното уважение.....не,като риболовец,а като човек.
Ризов,останалите тънкости,мога да ти ги обясня и покажа на живо.
Желая ти успех в риболова и гони сома.....щото това е рибата,която доставя истинско удоволствие.Запомни добре....той се лови по различен начин от бялата риба и на различни воблери.Нищо,че тролейки можеш на една и съща примамка да хванеш сом и бяла.Принципно живеят и се хранят по-различен начин.

Ето ти два клипа на риби извадени по начина който споменах.На първия пръчката е от фибростъкло с цена 14лв. и макара дайва БГ.
На втория сом имам целия клип по ваденето,но не е за деца под 18г. възраст....не съм го редактирал.Не ми се сърдете,за това,но не мога да си показвам бельото на всякъде.
Първия сом е от Монтана,а втория преди зимата от Ивайловград.
http://www.youtube.com/watch?v=LsazYiKN ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=ICgSi_Kf ... e=youtu.be

Това последното пак е клип....чукни върху снимката.
На втория сом имам целия клип по ваденето,но не е за деца под 18г. възраст....не съм го редактирал.Не ми се сърдете,за това,но не мога да си показвам бельото на всякъде.
Първия сом е от Монтана,а втория преди зимата от Ивайловград.
http://www.youtube.com/watch?v=LsazYiKN ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=ICgSi_Kf ... e=youtu.be

Това последното пак е клип....чукни върху снимката.

Само не разбрах утежнението трябвали да се сурка по дъното и как разбираш на каква дълбочина ти е воблера .Надявам се да направиш видео клипове как се правят монтажи стига съм гледал руснаците ,тука също има много добри тролингисти но никои не споделя като теб .Поздрави.
Не,няма суркане по дъното.Воблера плува там където пожелая.На този вирбел слагам различни по грамаж тежести.За целта,трябва малко опит и тестове.Дълбочината не винаги ми е точна,но до метър я догаждам.РИЗОВ-70 написа:Само не разбрах утежнението трябвали да се сурка по дъното и как разбираш на каква дълбочина ти е воблера .Надявам се да направиш видео клипове как се правят монтажи стига съм гледал руснаците ,тука също има много добри тролингисти но никои не споделя като теб .Поздрави.
Отностно филмите и руснаците....взаимствал съм от тях и заедно с приятели по точно Мацака,Томахавка и Иво от Троян обсъждаме,разсъждаваме и стигаме до наши си истини.
Много чета,гледам клипове,филми и откриваме дребни нещица,които прилагаме.Тези хора,които споменах ми помагат при затвърждаване на мнението.Защото дори и да си открил нещо,ти се съмняваш в него.А споделянето ни във формата на гатанки,ни прави от скучните зимни дни и нощи интересни и развлекателни.Отворени сме един към друг,без надскачане и се радвам,че познавам такива хора.
Ако не споделям всичко е не само заради мен.....тези хора също са вложили усилия и труд за да стигнат до някъде.
Все пак това,което споделих е достатъчно,за да може с малко доработки да се постигат добри резултати.
Много ми се говори за тези неща,но не зная защо във форумите все не се получава.Правил съм опити да започна дадена тема от далече за да се стигне до края....не става.Все някой с комплекси се изкаже за неговото величие и моето нищожество.Накрая се ядосаш и млъкваш...то не ти е приятно.
На Троли съм дал толкова шансове и заради него съм се карал с близки хора....но няма оправия.
Понякога ми е жал,че хокам егото му,но друг път си викам ......малко му е.
Той има познания,които крие във миша дупка.....щото сакън някой да не хване неговия сом.
И вместо да пише за това,което знае....влиза в постовете размахвайки пръст,без нищо да казва и да се състезава с мен без да има почва за това.
Искам това да бъде последния ми пост в който се занимавам с него....ще опитам да не го забелязвам,защото никой не ни е длъжен да ни чете глупостите.
Но отбележете,че каквото и да става между нас има раздвижване в темите от което вие сте длъжни да извлечете вашите ползи.

Emo-83 написа :
Воблер със повод около 10-15м.Той е свързан с основния конец посредством малък вирбел.Да кажем има такива на Кралузо,Окума и още мн. др фирми.Трябва вирбела да е малък,защото ще ти минава през водачите и буренцето на макарата.На този вирбел закачаме тежести според дълбочината която гоним.Слагали сме до 350гр.олово
Това е най сигурния начин да си изкъртиш водачите на пръчката и да си прецакаш макарата.
Воблер със повод около 10-15м.Той е свързан с основния конец посредством малък вирбел.Да кажем има такива на Кралузо,Окума и още мн. др фирми.Трябва вирбела да е малък,защото ще ти минава през водачите и буренцето на макарата.На този вирбел закачаме тежести според дълбочината която гоним.Слагали сме до 350гр.олово
Това е най сигурния начин да си изкъртиш водачите на пръчката и да си прецакаш макарата.
Много точно си разказа биографиятаTroli Rapala написа:Троли си фана първите два сома на тролинг за 2часа на Пясъчник през далечната 2004година, Чак жал ми става за такива,много се пънат а на финала,НИЩО!

Съгласен съм с теб колега.За това показах въдица от фибро стъкло от 14лв.Тя не трябва да бъде със сикови водачи.Не ми е основното средство за риболов на сом.Но без нея не мога,защото ми е донесла мн. добри резултати.BIGVAS13 написа: Това е най сигурния начин да си изкъртиш водачите на пръчката и да си прецакаш макарата.
Моля заглеждайте внимателно нещата,които ви пускам.
През останалото време си троля с нормалните въдици и сикови водачи на Фуджи и Алпс.
Прав си колега и ще направя опит да не се случва това.karakudki написа:Спора с Троли си го оставете за другия форум , ако и тука ви слушам разправията ще е много скучно ! На тия форуми им се еба майката от мерене на пишки ....
Но моля те заглеждай кой,как реагира и за какво.Нямам претенции да съм най-добрия риболовец.Ходя за да си правя кефа и споделям тук по същата причина.
За жалост тук не винаги се получава,но ще се постарая да си взема забележка.
В другия форум няма караници,когато го няма Троли.Загледай дали две седмици ще има разправии между хората.

Колега Емо-83 независимо каква е въдицата описаният от теб монтаж ще изкърти водачите на пръчката.Направи си експеримент у дома.А иначе даже е строго препоръчително човек да троли с въдица от вибростъкло или композит.Само който не го е хвщала гръмотевична буря насред Искъра или Жребеца ще тръгне да влачи с карбон.
-
- научил се да хвърля
Това е така защото е България. Написано е как е в българския, руския и английският форуми. Нали виждате че при всяка общност, сформирана без значение по какъв повод, се наблюдава идентично поведение. Парламент, заводски колектив, спортен тим и др.-навсякъде всичко се тресе от интриги. Естествено че и тук- в двата форума, ситуацията есъщата. Преливаме от суета. Кой е по-по-най?! Не сте ли чели и други тематични форуми, различни от риболовните и нали виждате че там отношенията са толерантни и джентълментски. Защо тук всеки си мисли че е публична личности че постовете му са велики? Паралелно с всичко дотук обаче мисля че има колеги, които са истински ерудити, и то не само в сферата на риболова. Чета ги с удовоолствие и респект.
Колега клиповете с рибите,които пускам не са проби а реалности.Ако згледаш колко вирбела влизат в макарата през водачите ще се шашнеш.BIGVAS13 написа:Колега Емо-83 независимо каква е въдицата описаният от теб монтаж ще изкърти водачите на пръчката.Направи си експеримент у дома.А иначе даже е строго препоръчително човек да троли с въдица от вибростъкло или композит.Само който не го е хвщала гръмотевична буря насред Искъра или Жребеца ще тръгне да влачи с карбон.
Не ви говоря виртуални неща,а приказките за фибро стъклото си го запази за тебе.....макар и аз да го ползвам.На Искъра и където и да е при буря и гръмотевици си пия на сушина.
Щом свърши съм 1-ви във водата.

[quote="Emo-83"]Ако згледаш колко вирбела влизат в макарата през водачите ще се шашнеш.
Сходно е като при риболова на река .Дали съм разбрал правилно
Сходно е като при риболова на река .Дали съм разбрал правилно

Не зная как е на река и какво имаш предвид.
Пробвал ли си да разпределиш утежненията примерно през половин метър вместо едно по голямо.
Не се ебавам,нямам никакъв опит.BIGVAS13 написа: Ти ебаваш ли се с нас ?
Измислям си и ви лъжа за всичко.
Най-хубавите пръчки за тролинг са джиговите въдици 10-30гр.....щото тука не се говорело за сом.
Само от колеги,като Сорцерер може да научите нещо.....Гари Люмис,защото е велик.После пръчле за 20 кинта,защото отново е велик.Демек ги вади със всичко,но никога няма да ви покаже нищо.....щото толкова знае.
Измислен,анонимен герой от комиксите....дошъл да прави бъркочите по темите по-хубави.

Сега седи и чака да драсна някой ред,за да напише поредния си безмислен пост в моя чест.Но за това вина няма само той.
Седнах да пиша тука,защото ми стана интересно и обичам мисловните провокации на тема риболов.Но с тия двамата няма оправия.За това ще има отново предизвестена тишина с въпроси без отговори.