Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- radogagov
- ще става разбирач
Re: Воблери
А може и на метър да продават. Иначе провери в някоя железария или фирма за ел.материали.

Колега Sleepwalker_ тея дни ще направя едно клипче, специално за тебе, за да видиш как аз разпъвам кантала, който е на спирала 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Искрено ще съм ти благодарен за клипа, колега! 
Иначе днес пробвах горните 5 самоделки в язовира. Само един съм го уцелил отвсякъде от раз, направо е бомба, а един трябва леко да му мръдна носовата халка в дясно. Други два се въртят като пумпали по повърхността, което явно се дължи на недоизнесената напред и надолу халка, което смятам след малко корекция ще се оправи. Подозирам, че и петият има същия проблем. Трябваше да ги допусна тези грешки, за да знам кое как се прави от личен опит, иначе няма как.

Иначе днес пробвах горните 5 самоделки в язовира. Само един съм го уцелил отвсякъде от раз, направо е бомба, а един трябва леко да му мръдна носовата халка в дясно. Други два се въртят като пумпали по повърхността, което явно се дължи на недоизнесената напред и надолу халка, което смятам след малко корекция ще се оправи. Подозирам, че и петият има същия проблем. Трябваше да ги допусна тези грешки, за да знам кое как се прави от личен опит, иначе няма как.

-
- новобранец
Ето малко и от моите самоделки
Сори за качеството на снимките ама са от телефона

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
-
- новобранец
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Два от воблерите наистина се оказаха с по-дълги лопатки от необходимото. Клъцках ги малко и сякаш се стабилизираха.capetano написа:Имат вид, но.. Пробите ще покажат
И на всички ми се виждат малко дълги лопатките, но.. може и да не съм прав
Успех!

Колеги,ако потопя балсичката в боя и я оставя да преседи час два дали ще попие?
Искам малко да я направя малко по-устойчива преди да слагам лопатки,телчета и т.н. Или в какво ще ме посъветвате да я потопя 

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
За тази цел се ползва кит за дърво. Има малки разфасовки, като си вземеш една кутийка отива за много време. Лесно се работи с него, защото е мека паста и с малка шпатула или нещо подобно (аз ползвам една ламаринена лентичка) лесно се нанася и съхне сравнително бързо, а после лесно се шкури.
Но кита се нанася след като си сложил телта и си я залепил за тялото на воблера 

Не ми разбра въпроса,колега.
Искам да заздравя цялостно воблера защото балсата е мека.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Не съм "пипвал" балса и не знам колко мек е материалът, но ми се струва, че китът, боите и покривния лак заздравяват достатъчно воблера. Иначе не знам какво може да се ползва за заздравяване, нека по-опитните да се изкажат, аз дялкам воблерчета от съвсем скоро. 

- radogagov
- ще става разбирач
Става. Аз обаче го правя с яхтен лак. Хем става по-твърда, хем не "пие" толкова вода и не лъже при утежняването.Alucard написа:Не ми разбра въпроса,колега.

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Ако правилно съм разбрал, нанасяш върху дървото лак->кит->боя->лак. Китът хваща ли добре, когато се нанася върху яхтения лак? И тоя чалъм има ли смисъл да се ползва с липа, която до колкото разбирам е по-твърда от балсата?
- radogagov
- ще става разбирач
Горе долу:) Спестявам си кита. Готовите заготовки ти потапям в лак, след като изсъхнат им поставям телта, утежнявам с олово и залепям с поксипол. След това правя тест в леген, понеже се оказва, че не всички воблери играят. Някои ги преправям докато се получи някаква прилична игра, други директно в коша. Спестявам си боядисването и доста време така. Нещо имам проблеми докато налучкам удачната форма и мястото на лопатката, за да се получи една добра игра на примамката.
Балсата е изключително леко и меко дърво с висока плаваемост. Понякога се случва да смачкам с пръсти заготовката, докато я разрязвам за утежняването.
Балсата е изключително леко и меко дърво с висока плаваемост. Понякога се случва да смачкам с пръсти заготовката, докато я разрязвам за утежняването.

Здравейте колеги, айде сега по ред на номерата
Първо за колегата Sleepwalker_ клипчето което му бях обещал :
http://www.youtube.com/watch?v=ygroQ1Ne ... e=youtu.be
Извинявам се за лошото качеството. Ако от клипа не става ясно какво точно се прави пишете ще обесня
.
Сега за колегата Alucard и относно въпроса му за заздравяването на балсата, като човек който, вече от 2 години, си прави воблерите само от балса. Технологията, по която ги изработвам е следната: оформям воблера, слагам телта, оловото и лопатката правя му проби за да видя как играе, ако е добре залепям телта и оловото с канаколит (допълнително втвърдява дървото), ако не донагласям за да направи игра, след това китосвам целия воблер, шкуря, боядисвам с лаковете за нокти и спрейчетата и накрая потапям няколко пъти в лака за паркет, който е останал след ремонта
. Не казвам, че това е най-добрата технология, но аз лично съм доволен от нея
А това са новите бройки: След като разбрах, че рибите "четат" започнах да си надписвам воблерите

Първо за колегата Sleepwalker_ клипчето което му бях обещал :
http://www.youtube.com/watch?v=ygroQ1Ne ... e=youtu.be
Извинявам се за лошото качеството. Ако от клипа не става ясно какво точно се прави пишете ще обесня

Сега за колегата Alucard и относно въпроса му за заздравяването на балсата, като човек който, вече от 2 години, си прави воблерите само от балса. Технологията, по която ги изработвам е следната: оформям воблера, слагам телта, оловото и лопатката правя му проби за да видя как играе, ако е добре залепям телта и оловото с канаколит (допълнително втвърдява дървото), ако не донагласям за да направи игра, след това китосвам целия воблер, шкуря, боядисвам с лаковете за нокти и спрейчетата и накрая потапям няколко пъти в лака за паркет, който е останал след ремонта

А това са новите бройки: След като разбрах, че рибите "четат" започнах да си надписвам воблерите

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.