Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
SMRIK
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от SMRIK »

rumen1229 написа:Колеги,как е Искъра?
Смятам да се разходя в неделя да открия годината.
Ако има желаещи за бира и скара и риболов може да спретнем един излет?
Някъде из нета прочетох че рибата се е ориентирала в по плитките и топли места на язовира като устието на Шипочане
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
SMRIK
новобранец
новобранец

Мнение от SMRIK »

На сиромах човек като му се
разгони кравата на бика ще му се строши оная работа .

И ТАЗИ СЕДМИЦА НЯМА ДА СЕ ХОДИ НИКЪДЕ
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

:lol: :rolleyes:
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Момчета на Суходол скоро някой да е ходил , вчера минах през околовръсното и имаше бая народ , а предната седмица едно приятелче беше ходило и само една червеноперка .
Събота мисля да се раздвижа на някъде , мисля на Суходол костура да пробвам . Някой с инфо за там :)
Изображение
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Здравейте . Малко информация за Суходол-платеното от днес. От 12 до 16 ч. доста слабо и вяло като цяло. Епизодични бабушки на бял с леко захранване също с бял на около 15м. Интересно, че уклея никъв го нямаше, но за сметка на това се изцамбуркаха двама шарковци - има надежда да се раздвижи. Каракуда -йок. От всичко най-много бе вятъра -западен, отвратителен. Това е от мен, лека вечер и наслука на всички. :D
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Здравейте! Искам да питам някой има ли прясна информация от река Искър в околностите на София ( в района на Ботевградско, около Панчарево и т. н.). Дава ли някаква риба изобщо ? Благодаря предварително :)
niko8704
новобранец
новобранец

Мнение от niko8704 »

Здравейте на всички колеги,днес правя ''сефтето'' на сайта и незнам защо до сега не съм се регистрирал,а сега по същество.За суходол вчера бях да разуча положението и честно казано трябва да се изчака още 1,2 седмици,защото водата е студеничка 2,3 градуса е.Иначе чат-пат се обаждаше червеноперка и уклей,а каракуда нямаше.Както си дремех обаче изпляска нещо много яко и след 10 минути пак така,което означава че рибата започва да търси хапване.Познавам момчето дето го стопанисва язовира и ми каза,че до 2 седмици ще зариби като почне с поне 500 кила каракуда и шаран и че тая година ще пуска предимно шаран.Аз лично миналата година бях много доволен от суходол,момчетата се стремят да го върнат пак в добро състояние.Предния арендатор бай Гошо само парите взимаше и никва риба не пускаше,аз съм го виждал за тея години 3 или 4 пъти да пусне по 30-на шарана и 1 път пусна много каракуда,можеби над 1 тон и с това той приключи с зарибяването.Също така който ходи редовно там знае,че рибата там трудно се лъже,но като почне да дава е много доволно.С нетърпение чакам началото на април за да метна там отново и определено пак ще си ходя там.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Здравейте,
някой има ли информация за Казичене - затвора?
Работи ли вече?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
niko8704
новобранец
новобранец

Мнение от niko8704 »

Затвора си бачка без ядове хахаха. :smt007
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Не съм виждал темата да изпадне толкова надолу в подфорума!!!
Нямаше да пиша, но само да сме на линия - днес на яз.Огняново - много слабо от към Раковица, заранки, стрелба с бял, но уклея върви на рядко, не се спира на захранката.
Иначе времето беше чудесно, цели компании си направиха барбекюта. Да са живи и здрави!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

G.Petkov написа:Не съм виждал темата да изпадне толкова надолу в подфорума!!!
Нямаше да пиша, но само да сме на линия - днес на яз.Огняново - много слабо от към Раковица, заранки, стрелба с бял, но уклея върви на рядко, не се спира на захранката.
Иначе времето беше чудесно, цели компании си направиха барбекюта. Да са живи и здрави!
Покрай стената каракудата дали се обажда вече?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
lube
новобранец
новобранец

Мнение от lube »

Здравейте колеги! Вчера бях да проверя как е на панчарево платеното защото се готвим с 1 приятел да ходим. Мн добре са направили - има чисто нов кей, който е по-широк от стария и е железен се едно си стъпваш по земятя, окрепили са самото езеро оттук оттам и яко са свалили цената. Човека ми каза, че на каквато цена купуват рибата, на такава я продават! А за риболова - кълве най-мн пъстърва и шаран. Имаше доста хора някой нищо не успяха да хванат, други за половин час по 4-5 шарана извадиха. Успех! :)
Прикачени файлове
ето таблото с цените
ето таблото с цените
1.JPG (88.08 KiB) Преглеждано 1130 пъти
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Здравейте колеги. Да пусна малко инфо за Богров-платения- макар, че едва ли много ще се заинтересоват. Та вчера бяхме на водоема и като цяло толкоз вятър отдавна не ме бе духал. Иначе шарана вече почва да се размърдва по сериозно и доста бамбареци си показаха муцунките над водата, НО за съжаление почти никой от присъстващите риболовци не можа да хване.Просто не мога да си обясня какво става - все пак вече не е толкоз студено. Единствено уклея си беше на ниво-но кой лови такваз риба там. Имаше доволно колеги, които се пробваха за щука и те поне я намериха- както на изкуствени примамки, така и на тапа на рибе. Това е от мен. Само да спомена, че много ме е яд, че много малко от колегите дават инфо за водоемите които са посетили-независимо за кой-нищо не пречи да се драснат два реда- а иначе всичко е окупирано още от тъмница, но явно информацията е голяма тайна. Извинявам се за дългия коментар. Лека вечер.
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

няма колега вече никои не казва саита стана консуматорски ,както казваш спят на водоемите за места обаче никои не пише пък и смеем ли да пишем бурканите от туршията са празни и сега се пълнят с риба :axe:
ще дам малко примери
1 Панчарево -след репортаж на колега митинг и всичката риба се прибира тези които връщат на пръсти се броят
2 Петърч -след репортажа и снимките на колега в момента там няма никва риба и не само но са изловили и патиците на хората :lol:
3 Враждебна- канала които се влива в реката рибата беше влязла там та на този канал днес над 50 човека и познаи дали вече има риба
иначе друго инфо от миналата седмица
Чепинци- рано е още няма никакав риболов явно е рано за там
Челопечене- също 2 ходения няма пипане и за там е рано
Кривина- един излет нищо неплатеното иначе шляпаше неква риба но не пипна
Враждебна- сметището доволно уклеи :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

На Храбърско в събота - масово капо. Щеки, мачове, директни, на дъно, на 15-20 души нямаше едно кълване. Иначе гьола се поддържа, има дървени понтони и чадъри, скара, бира, но не и риба. :wink:

На връщане минах през Пожарево да спася капото с една пъстърва. Там става някакъв риболов, но основно сутрин.
нямам живарник
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”