Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Да се изжалвам малко относно днешната техника,сина ми преди 3 г. взе климатик Хайер 18, до оня ден работеше, но спря,дойде техник,наду го с азот и дойде след 4 ч. ,гледа тук там и вика мамата си трака,лоша работа,компресора е избил, а марката му е Мицубиши,уж много хубави
,сега обещаха да дойдат от фирмата тия дни да го видят понеже има още 2 г. гаранция на компресора,та да видим кво ще стане
Днешно време всичко е късмет относно техниката
Ачка,супер снимки,много ми харесаха,чак ми се прийска да съм с вас

Днешно време всичко е късмет относно техниката

Ачка,супер снимки,много ми харесаха,чак ми се прийска да съм с вас

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- kukukuka
- кандидат преподавател
щом нурса са върти там на убаво мирише

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- kukukuka
- кандидат преподавател
предлагам велоергометрите да бъда приспособени като генератори
здрав дух здраво тяло ам Бог да ви помага и изцери грешните ви помисли

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Don4o_62
- учете се от него
Сабахлян отидох на гьола да ръзстъпча морни кости,то пак -8 и не става,всичко лед по въдицата,но друго ме изуми
гледам отстреща палатка
и както гледах един шмиргел се изсули отвътре и взе да се разглява като лалугер
викам тоя само е от някоя секта и се пречиства
щото въдици не видях,всякви образи има вече
народа лудна и е нормално 

- Don4o_62
- учете се от него
Куча как е навирил нос и нюха ли нюхаkukukuka написа:щом нурса са върти там на убаво мирише![]()
![]()

Пафката сигурно е работил на младини в някоя мандра, ама не казва

- kukukuka
- кандидат преподавател

- Don4o_62
- учете се от него
Кукич,кво смешно има 

- kukukuka
- кандидат преподавател
рецептата на лична дан я патентова някойDon4o_62 написа:Кукич,кво смешно има

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То па ногу сложноDon4o_62 написа:...Пафка кажи рецептата...

Начи купуваш си ел тенджура под налягане с термостат , преса за кашкавал и сирене с формички , една длибока тава с дупки и поставка , други две такива бес дупки и си в джаза

Викаш си пресно млеко от еко био супер дупер фермата от на Бонсови .
Сипваш си го у в тенжурата , нагласяш термостата на 37 градуса и го готвиш .
Къ стане на нужната температура му наливаш 5 капки мая на литър млеко , разбъркваш го и затваряш тенджурата да преседи час и половина . После отваряш тенджурата , пресипваш го у в тавата с дупки и го режеш на дребно , около три санта . Остааш го така да си поседи половин час . После го сипваш у формичките , слагаш го у в пресата , стискаш я и го остааш да си седи така до сабаале .
После го вадиш от формичките у в тавата с дупки като си отделяш аку ти е кеф малце моцарела оти и тя е блага , другото го посолваш обилно с морска сол и остааш до слетобед да си постои тека . После го вадиш къ си е със солта и го слагаш у в тавата без дупки , наливаш я със суроватка умешана с вода докъ покрие сиренето , залупваш тавата и го остааш да си зрее 45 дена как пише по гуглето . Е , винаги мое си боцнеш и бучка не узрело сиренце , ас затова го слагам у в тия около 200 гр формички та да го пробвам пътьомка и те тека

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Диканаров
- кандидат преподавател
Дончо, за глог в ракийката не мога да ти дам съвет! Аз в ракийката слагам други билки, за цвят, за мекота, за аромат, за черен дроб. Но в чая слагам и глог и шипка и още имам тридесетина изсушени билки от които си правя различни миксове за отвари. И тях пия вместо вода или за разреждане на вишнев, смокинов или бъзов сироп, като безалкохолно. Ако са пресни билките ги запарвам, ако са сухи ги варя не повече от 5 мин. Наборът за всяка кана/1.5л./ е различен, като има билки , който присъстват винаги. Например широколистен живовлек за простатата, гинко билоба и гроздови семена за мозъка, арония и шипка за тонизиране, глог/ цвят и плод/ за сърце, джинджифил, Взимам по една щипка от билките, резвам две-три резанчета лимон и запарвам. Тематично за подкоремието има бабини зъби, целина-глава, магарешки трън, а за черен дроб- салатка от настъргани морков/за кожата/,целина глава/вече го споменах и /черна ряпа/ за жлъчните канали и дроба/и ябълка. Ако има проблем с черен дроб, а не да е превантивно, то тогава-чай от синя жлъчка /цикория/ плюс още две три. За "лошата" болест- спиртен извлек/медицински спирт/ от рей ши, като се пие 50 гр. дневно с една ампула витамин С. И т.н. и т.н.Аз от десетилетия съм с чайове и нямам сълзене на очи, треперене на ръце или мокрене на колена! Оценявам по достоинство хубавото хапване, пийване, компания е и все още прелестите на "другия" пол. Не третия де! Наистина билкарството си е цяла наука, а аз съм начинаещ любител! Занимавам се от петнайсетина години с това, все покрай здравословни семейни проблеми, които съм решавал след дълги проучвания, та за нещо мога да съм полезен, но не и да давам рецепти за количеста, смеси и начин на приемане за повечето човешки болки.Та за мен билкарството си стана тематична краста, като риболова, гъбобера, харпунджийството и лова!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Don4o_62
- учете се от него
Бая тенжери си трябват,особено с термостат,преди год. нашите правеха от подръчни матеряли,но ги изхвърлих,особено съжалявам за една дървена форма с капак и ситна мреха,но отидоха,по принцип и със загряване на котлон става като няма термостат и т.н.интересуваше ме капките и пресичането,другото ще го мислим
Диканаров я кажи някоя билка дето слагаш в ракията за мека топлина и черен дроп,иначе цвета го правя като старо злато,като седи 10 дена с помпичка,после я наливам в стъклени дамаджани по 30 л. цепя сърцевината от изсъхнал дъб на дълги пръчки,тя си е жълта и важно,преди да ги сложа в ракията ги обгарям на газовия котлон леко тук там да почернеят,също и да се изпарят остатъчните масла по тях,почва да пуши и като спре,са готови,стар казанжия ми каза тоя номер,иначе сурови или изсъхнали друг вкус и цвят се получава,по Дискавъри съм гледал как обгарят отвътре бъчвите преди да напълнят та или ние от тях или те от нас, сме се научили
Диканаров я кажи някоя билка дето слагаш в ракията за мека топлина и черен дроп,иначе цвета го правя като старо злато,като седи 10 дена с помпичка,после я наливам в стъклени дамаджани по 30 л. цепя сърцевината от изсъхнал дъб на дълги пръчки,тя си е жълта и важно,преди да ги сложа в ракията ги обгарям на газовия котлон леко тук там да почернеят,също и да се изпарят остатъчните масла по тях,почва да пуши и като спре,са готови,стар казанжия ми каза тоя номер,иначе сурови или изсъхнали друг вкус и цвят се получава,по Дискавъри съм гледал как обгарят отвътре бъчвите преди да напълнят та или ние от тях или те от нас, сме се научили

- Диканаров
- кандидат преподавател
Дончо, цвета го правя с жълт кантарион, еньовче и цейлонски чай. За мекота -сакъз и пчелен мед. Сакъзът го стривам на прах и слагам на 5 л.туба- една щипка прах от палец и показалец, а мед 1 ч.л. За аромат- кисна една- две седмици мускатов пелин-3-4 стръка! Той не е горчив и има хубав мускатен аромат! За черен дроб слагам котешка лапа 3-4 стръка на 5 л. и 1-2 стръка цикория. Понякога слагам в някой 5л. туба и 1-2 стръка пъстра салвия. Придава много приятен и необичаен аромат А за салатка си стържи черна ряпа заедно с морков, глава целина и ябълка! Така става хем хубаво мезе, хем въздействаш на черен дроб, кожа, простата и тестиси. Е пиенето не трябва да е поркане, а умерено удоволствие.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Диканаров написа:Дончо, цвета го правя с жълт кантарион............
![]()
![]()
Диканаров написа:.... За мекота ........
Смола от смърч... и става..ммммммммммммм........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Don4o_62
- учете се от него
Диканаров,то толко билки че накрая ракия ли пиеш или билкова отвара
но щом ти харесва ще си консумираш с удоволствие
,аз лично искам ракията да мирише на грозде - гроздова - друга не признавам,затова само минимално количество от нещо за мекота,за мед съм слушал,слагал съм и горе долу бива,навремето един приятел на баща ми донесе на вилата ракия,казвам ти такава не бях опитвал,каза за мед и още работи,не ги запомних
а Ачката дето споменава за смола,тя се слага на тензух и читалче на чучура дето излиза ракията,минава през нея,става пак хубава, но не трябва много да върви през нея,че получава силен дъх на смола
пп. Другари,проверявайте кога ви изтичат шофьорските книжки,че такъв щях да го ям...случайно се загледах оня ден и гледам след седмица свършвала
веднага медицинско,връзки там дето ги правят
даже исках новия талон да е златен
и тия дни ще е готова, иначе минавало месец 

пп. Другари,проверявайте кога ви изтичат шофьорските книжки,че такъв щях да го ям...случайно се загледах оня ден и гледам след седмица свършвала

-
- Модератор
А Калций ? Мандраджията не ти ли спомена за това ?Павел Иванов написа: .....
Къ стане на нужната температура му наливаш 5 капки мая на литър млеко ........
Разбъркваш с кисело мляко и съкращаваш времето на половина.