Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Дончо, не става отвара, а спиртен извлек! Повечето билки не променят аромата на ракийката. За промяна на ароматът съм упоменал какво слагам, а сакъз съм си донесъл от Либия преди много време, но и у нас се намира в аптеките, като медицинска дъвка. Тя е рафинирана, докато моята си е натурална смола от вид средиземноморско иглолистно! Да прави сте, че обикновено се слага в тензух на чучурката, но за себе си стигнах до извода, че една щипка стрит сакъз между двата пръста е ТАМЪН за 5 л. тубичка. Ароматът не е натрапчив! При мен на колибата се вари от ренглота, руска афъска и станлейка. От асмата си правя малко винце около 20 л.. Тази година ще имам първи гроздета от лозето дето насадих и садя още де, преди 3 години на местото на един юрт, който купих преди време! Дай Боже да имам удоволствието да си сваря "лековитите капки" и от грозде. Имам търпение! Ще чакам да почне да плододава нормално. Та тогава ще почна да тормозя Данчо за съвети, как да повишавам реколтата и разнообразявам видовете.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Епа нема да завладеем куфнята на буля та да ме прибие с лизгароDon4o_62 написа:Бая тенжери си трябват...

Еле па "аромата" по време на производството да ми опахне местодомуването

Целата процедура се извършва у във външната баня и затова съм се приготвил къ си требе по въпроса

"Мандраджията" ми беше чичко Гугъл та не сме уточнявали подробности разниdantho.mihov написа:... Мандраджията ....

Другият път ще пробвам и с малце кисело мляко

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
Диканаров,ти цяла енциклопедия относно билките
сабахлян сложих в едно шише лъжичка хубав мед и малко кантарьон да видим какво ще стане,иначе имам дебела цветна книга за всички билки в Бг.и тяхното приложение,но не мога да я покажа тук,няма ли вече да се оправи снимкослагането
че това е като да ходиш с въдица без стръв 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Морков, ябълка, черна ряпа и мусака.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Здрасте ви муцкОФФци .
Начи преди малце покрай нас мина Люсе и ми остави два буркана с рибна чорба която бил приготвил като тренировка за тая в наближаващата събота на Панега
Спомена ми обаче , че Кире го е гътнал ковидо и сега е у в болница бил
Да му минава бръже и увнаместо да си пази високоградусовите илачи на лавицата у буфето да си ги ползва по предназначение та да не стаат друг път такива сакатлъци
Начи преди малце покрай нас мина Люсе и ми остави два буркана с рибна чорба която бил приготвил като тренировка за тая в наближаващата събота на Панега

Спомена ми обаче , че Кире го е гътнал ковидо и сега е у в болница бил

Да му минава бръже и увнаместо да си пази високоградусовите илачи на лавицата у буфето да си ги ползва по предназначение та да не стаат друг път такива сакатлъци

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Наш Кире? Даскало? Вай заваллъ... Дано оздравее без сериозни усложнения!Павел Иванов написа: Спомена ми обаче , че Кире го е гътнал ковидо и сега е у в болница бил![]()
Веднъж да сме единодушни!Д-р Флекс написа:Наш Кире? Даскало? Вай заваллъ... Дано оздравее без сериозни усложнения!Павел Иванов написа: Спомена ми обаче , че Кире го е гътнал ковидо и сега е у в болница бил![]()
Ти, пиле шарено, що се спотайваш,?
Че нема щуки за аматьори, факт
Ама за професионалисти......
Че нема щуки за аматьори, факт

Ама за професионалисти......

- kukukuka
- кандидат преподавател
пръво ши го източат по здравна каса. ам да не му измислят няква операция дофторите че и те са една сган

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Martin Mihailov
- учете се от него
Е нали факсините много пазат 

- kukukuka
- кандидат преподавател
немал е бустернаMartin Mihailov написа:Е нали факсините много пазат

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Диканаров
- кандидат преподавател
Дончо, приятелю, имам десетина книги, включително и преведени от шведски. Така не се учи! Трябва си някаква конкретна причина за теб или на близък човек и тогава като се закопаеш, учиш! От книгите ми много помагат снимките, описанията и рисунките на търсена непозната, билка, която не ми е показана от билкар. С приятел билкар е лесно. Е и аз си имам нещо, дето сам съм си открил, дето никъде не съм го прочел или чул и което е касаело мен, сестра ми и жената на пръв приятел! Преди петнадесетина години при стресова продължителна ситуация ми се прояви болест, която има и сестра ми. От живата ми майка по наследство. Не се лекува! Не е заразна, но е смущаваща околните. А бях тогава изпълнителен директор на малък холдинг. Не можех да си обърна дланите на горе, защото бяха, като кожа на крокодил, а цепките между плочките кървяха. Ужасно беше, Не можеш да се здрависаш, да си държиш ръцете без да са ти свити дланите при срещи с партньори или клиенти. Случайно прочетох, че едно растение има проявление, което влияе върху стареенето на клетките и от тук тръгнах. Намерих по опитен път как най-добре да извлека нужното от него, как да го прилагам и успях за 3 месеца да се оправя! Сега дланите ми са като на всеки . Ремисия! Когато усетя проявление на болеста почвам си терапията и след седмица съм готов за половин-една година без проблеми. Сестра ми вече ходи на плаж, без да се срамува. Жената на приятеля ми от години работи с хора извън домът си, а преди само в къщи! Та така с анемията на щерката, с камъните на зетя, с безсънието на жената, със слабата имунна защита на най-малката ми внучка и т.н. Така се понатрупва за годините в биокомпютъра доста любителско познание!
Миленке, на яз.Сопот миналата есен се представи за пръв път щуката, като тематичен обект. Знаех за нейното съществуване. Веднъж преди 10 години с внукът ми видяхме в плиткеша на "Патичарника" две по метър. Но никога в предишните години не бях хванал, видял хваната или чул, че някой от местните "видри" да е хванал. През септември ми се похвалиха за уловени от брега щуклета и опитах да хвана с лодката си. Успях! От 15.09 до 10.11 имам над 20 щуки от лакът на горе! А маломерки колко си обратно плуват не съм броил. Явно има взрив на популацията, при добрата хранителна среда. Как ще е тази пролет ще пиша в "какво кълве"! Надявам се тя да компенсира намалялият драстично костур. Дано и бялата да увеличи присъствието си, както бе преди !
Миленке, на яз.Сопот миналата есен се представи за пръв път щуката, като тематичен обект. Знаех за нейното съществуване. Веднъж преди 10 години с внукът ми видяхме в плиткеша на "Патичарника" две по метър. Но никога в предишните години не бях хванал, видял хваната или чул, че някой от местните "видри" да е хванал. През септември ми се похвалиха за уловени от брега щуклета и опитах да хвана с лодката си. Успях! От 15.09 до 10.11 имам над 20 щуки от лакът на горе! А маломерки колко си обратно плуват не съм броил. Явно има взрив на популацията, при добрата хранителна среда. Как ще е тази пролет ще пиша в "какво кълве"! Надявам се тя да компенсира намалялият драстично костур. Дано и бялата да увеличи присъствието си, както бе преди !
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Eми, ако не се е бил факсинирал, чеше да е пукнал досеги. Сеги само тенпература. Или, се е факсинирал у некой пернишки гараж, само за кетап да оди у сърбско...и сега че му яде газо баница...Martin Mihailov написа:Е нали факсините много пазат
Жив и здрав даскал Кире,да се оправя по скоро.
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Martin Mihailov
- учете се от него
А знаешли колко факсинирани пукнали имаД-р Флекс написа:Eми, ако не се е бил факсинирал, чеше да е пукнал досеги. Сеги само тенпература. Или, се е факсинирал у некой пернишки гараж, само за кетап да оди у сърбско...и сега че му яде газо баница...Martin Mihailov написа:Е нали факсините много пазат