Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
A. C.

Re: Зарган и илария

Мнение от A. C. »

Браво колега Hristo, винаги съм смятала , че късмета е много важно нещо.
Reo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Reo »

Колеги искам да ви попитам нещо за флуорокарбоновите влакна.За чепаретата явно общото менение е че дават повече, но при улов на бомбарда за зарган или платерина дали дава по-добре на такива поводи?Някой да има впечатления от есента...
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Reo написа:Колеги искам да ви попитам нещо за флуорокарбоновите влакна.За чепаретата явно общото менение е че дават повече, но при улов на бомбарда за зарган или платерина дали дава по-добре на такива поводи?Някой да има впечатления от есента...
По-добре дава пробвай флуорокарбона на Duel(това е за зарган),а за платерина няма такова значение флуорокарбона,дори е по-добре обикновен монофил неотрален.Все пак флуорокарбона е по слаб от монофила на килограми.
Зарганолог
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Reo написа:Колеги искам да ви попитам нещо за флуорокарбоновите влакна.За чепаретата явно общото менение е че дават повече, но при улов на бомбарда за зарган или платерина дали дава по-добре на такива поводи?Някой да има впечатления от есента...
Твърдо флуорокарбон разликата с ловящите с нормален повод е огромна дори при стръвно вземане на рибата.....
Последно промяна от Тошето на Пон Мар 23, 2009 11:45 pm, променено общо 1 път.
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

A. C. написа:Колеги съгласна съм , че декември в Ахтопол , може и да се лови заргани, но март месец край Варна, ми се струва, че по- лесно ще познаете числата от тотото. Все пак ако някой закачи Зарган , похвалете се , защото лично на мен ми се струва много невероятно.
През 2006 год.на 11 март времето беше слънчево и коята много не ядеше,мястото беше буната която е отдясно на Ной,мисля че се води към Слънчев ден(сега там има един голям хотел който тогава приличаше на спрян строеж),та там и тогава хванах най големия зарган в живота си, не съм го мерил но беше над 65-70 см и мнооого дебел.Слуката беше от вътрешната страна,като хвърлях към въпросния хотел,ей така на майтап си бях вземал червейчета и слуката ме споходи.
Но за мен си беше чист късмет защото не повтори и явно е бил хаймана.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Точно за такива моменти, като на Силвестър, човек си спомня цял живот и колкото и незначително и маловажно да е това, на човек му е готино да си ги спомни и му става кеф на душичката, такива сме хората, понякога на пръв поглед дребни неща, ни правят щастливи. Един зарган, ама спомен за цял живот! :)
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

През 2006 год.на 11 март времето беше слънчево и коята много не ядеше,мястото беше буната която е отдясно на Ной,мисля че се води към Слънчев ден(сега там има един голям хотел който тогава приличаше на спрян строеж),
Точно там сме правили по 50-60 бройки през март месец /едната година дори валеше и сняг/. Това, преди да затворят целия периметър .Обаче не се лови на бомбарда , а на плувка. Излизаха /през всичките години / основно "писалки".
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

чуруликпенчо написа:......Обаче не се лови на бомбарда , а на плувка. Излизаха /през всичките години / основно "писалки".
Можеш ли да дадеш малко повече информация за монтажа на плувка? :roll: Преди доста време дядо ми ми беше показал такъм за зарган, с който ловял с голям бамбуков прът. Мисля, че такъмът беше подобен на този за елангат, но плувката беше направена от голямо перо, а стръвта била скарида.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

така си беше чуруликпенчо,не исках да навлизам в подробности,но така или иначе там вече е доооста трудно да се влезе за риболов,не пускат :roll:
Последно промяна от SILVESTER на Пон Мар 23, 2009 11:39 pm, променено общо 1 път.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Преди да навлезе бомбардата ловяха на плувка пред вълнолома на скарида,имаше сняг и кучи студ,но нашите вадеха здраво.Мисля ,че заргана има ресурс за доста време иможе да ощастливи всеки дето я търси.Накука на вси мераклии :D :D :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

SILVESTER написа:така си беше чуруликпенчо,не исках да навлизам в подробности,но така или иаче там вече е доооста трудно да се влезе за риболов,не пускат :roll:
Аз миналото лято успях да се внедря там, тъкмо асфалтираха пред хотела,и със сакчето въдицата вътре,но се подаваше от единия край имах една хавлия и я сложих върху сака да не се вижда и с приятелката ми налазихме(помислиха ни за гости на хотела и никой нищо не ни каза).Във тихажа хванах един кефал над 1,200 на дъно и това беше рибата за целия ден + няколко попчета.Преди години ходех там и късах иларията,както и на мостчето,което е на 300-400 метра от буната в посока Варна,хубаво място беше,но вече и там е забранено.На буната имаше някакви машини ,с които изсмукваха тинята от тихажа пред хотела и я хвърляха от другата страна на левия рог.Явно е сериозна работата и не вярвам да имаме възможноста да ловим повече там.
Зарганолог
A. C.

Мнение от A. C. »

Колеги, постиженията ви страхотни , но много ми се иска да видя снимка с дата: март 2009.
Късмет!
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

A. C. написа:Колеги, постиженията ви страхотни , но много ми се иска да видя снимка с дата: март 2009.
Късмет!
Ше се постараем да изпълним желанието ти :D
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Март няма да е, но април-май може и да се пробвам, ей така за спорта като ми дотегне от поповете :wink:
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Колеги ... към 4-5 април ще хода кам фара-Шабла става дума за буната до моста ... че да ви попитам, ще има ли поне минимален ефект от страна на илария и кефал . мисля да пробвам на дъно и на плаващта бомбарда ... изобщо имали смисъл или да ловя попчета ... :roll: :?: :)

Добре дошъл колега.
Сега,ще те помоля малко да си поиграеш по клавиатурата и да намери ш,ч,ъ,в.
4,6,1 са забранени да се използват в думите.

КИРО
!!!НАСЛУКА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”