Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
До Шкарпите и Бай Добри се стига и по друг начин но пътя пак е за джип ... веднага след с.Ново село има черен път на ляво ... и по него ... но тази година не съм минавал о там и нямам представа как е пътя.По инфо от приятели на сухото дере почти няма вода.Поне вече не пада нивото ... но тази година местата за риболов са доста по малко от миналата.На Бетона са излизали добри костури само на дъно ... жива рибка за стръв.
Ще очаква ме колега да пуснеш репортаж за излета. Направи повечко снимки къде сте се устроили.
Дано да имате слука
Дано да имате слука

В момена и тука е много добре-всеки ден се храни.
Ако са повече хора,отгоре в гората има място за палатка.
Но ще са срещу купчината боклук-която чака някой да запали или извози.
Ако са повече хора,отгоре в гората има място за палатка.
Но ще са срещу купчината боклук-която чака някой да запали или извози.

Риболовци.
Ровя стари снимки,къде съм пускал по други теми и видях едно шаранче,
къде го хванах и пуснах преди време-дано даде поколение.
От тогава нямам нито един уловен в яз Искър.
Тогава ношния беше разрешен пробно.
къде го хванах и пуснах преди време-дано даде поколение.

От тогава нямам нито един уловен в яз Искър.
Тогава ношния беше разрешен пробно.

Риболовци.
Къде е горното място?
Много добре изглежда.

Много добре изглежда.

Върни се назад в темата.
И ще Разбереш.
Иначе няма смисъл да пиша.
И ще Разбереш.
Иначе няма смисъл да пиша.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Играл съм го този филм,от Ихтиманския,през Ново село до Бункера,после си излязохме през Сухото дере на Мечкатаivanst написа:До Шкарпите и Бай Добри се стига и по друг начин но пътя пак е за джип ... веднага след с.Ново село има черен път на ляво ... и по него ...

А иначе колегата на Ихтиманския залив няма работа чак в края ,до караваните.Има все още места преди първите каравани,мястото е пясък,става за риболов,последно стоях там преди години.В началото на залива е глинесто и плитко,пак става риболов на тежко,с пружини ,но иска газене.
Миналия месец през забраната се разходих до там,за съжаление продължават да се разширяват ,ей така оставени каравани на местата дето ходехме преди 5-6 г.и си мислят ,че е тяхно.Ама това е друг въпрос,държавата не се справи,само се опита и ......до там.
п.п.Люси,действително се занимавам с каравани,поддръжка,ремонти на уреди и т.н.,но нямам общо с тези при резервата,най-много някой да ми е бил клиент ,без да знам

Всичко може,но не всеки го можe.

Малко инфо от вторник.
Озовах се на филмовата късно, към 11 часа. Празни места почти нямаше... въдици, стойки, дори празни такива.
Застанах в началото. На фидер не клъвна 2 часа и го прибрах. Има към 3-4 метра водорасли, и спасих капото като извадих 6-метров телескоп и ловях точно пред водораслите. Дребни платики и каракудки, + две малки шаранчета, подобни на това, хванато от luseinn.
Озовах се на филмовата късно, към 11 часа. Празни места почти нямаше... въдици, стойки, дори празни такива.
Застанах в началото. На фидер не клъвна 2 часа и го прибрах. Има към 3-4 метра водорасли, и спасих капото като извадих 6-метров телескоп и ловях точно пред водораслите. Дребни платики и каракудки, + две малки шаранчета, подобни на това, хванато от luseinn.
Слагайте снимки.
Аз ще слагам другата седмица края,и по другата-излизам отпуска.
Аз ще слагам другата седмица края,и по другата-излизам отпуска.

Риболовци.
И аз събота ходих там с един приятел и жените, за 4 часа , два костура, 4 каракуди по 300 - 400 грама.
Да много гадни водорасли, хвърлях точно преди тях, на хранилка. На фидера хванах сигурно 10 каракудки като тези за стръв от магазина.
Не съм снимал съжалявам.
Да много гадни водорасли, хвърлях точно преди тях, на хранилка. На фидера хванах сигурно 10 каракудки като тези за стръв от магазина.
Не съм снимал съжалявам.
-
- фен клуб-скобар
Здравейте.
Интересува ме мястото на Шипочане,преди голямата метална ограда, посока Самоков.
Спуска се по един калпав 30 метров път.
Дали пътя е читав и дали има някакъв риболов там.
В четвъртък ще ходя с преспиване ,а на Бетона не е много удобно.
Интересува ме мястото на Шипочане,преди голямата метална ограда, посока Самоков.
Спуска се по един калпав 30 метров път.
Дали пътя е читав и дали има някакъв риболов там.
В четвъртък ще ходя с преспиване ,а на Бетона не е много удобно.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
По познатите места си върви познатия риболов. За да прехвърлиш 11-12кг трябва да си на топ място. Рибите, които се въртят близо до брега са все така дребни.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
chirusa_bg написа:По познатите места си върви познатия риболов. За да прехвърлиш 11-12кг трябва да си на топ място. Рибите, които се въртят близо до брега са все така дребни.
Потвърждавам горното - Аз лових от лодка в коритото на реката - размера на рибите осезаемо се вдигна.
Директен телескоп ,стационарна плувка ,под основното отежнение два дропера ,стръв торен със сладка царевица , много захранка /сладка/

Имаше моменти когато плувката не успяваше да заеме работно положение

Хванах и три Шаранета около 1 кг. - явно е имало зарибяване някога назад във времето.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Риболов мечта!
Как се справяте с варварите с джетовете и моторниците?
Как се справяте с варварите с джетовете и моторниците?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- фен клуб-скобар
Сега пък Варвари.
Аз като забогатея
и си купя моторница и аз ли, ще съм Варварин

Аз като забогатея