МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от echo33 »

Днес в района на 6- ти километър Пловдив. От 15.30 до 19.00. Около 20 хубави, мазни чаушана, 2-3 червеноперки и двадесетина от тези красавци:
13545
Това, което ми развали целия излет беше колегата, който стоеше на около 20 метра от мен- към 18 часа реши да си ходи, изкара си живарника в който имаше около петдесетина такива рибки, изсипа ги в една найлонова торбичка и си тръгна. За пореден път се убеждавам, че ние българите сме тъпи парчета и заслужаваме на 100 процента съдбата си. Дано да си ги хапне вкусно тези шаранчета колегата, хич да не му пресядат дано.......
Иначе шаранчетата изглеждат в чудесно здраве, добре охранени са и ако ги оставим след 3- 4 години можем да очакваме приятни изненади близо до Пловдив.
Който пие няма глисти!
ivoraw
новобранец
новобранец

Мнение от ivoraw »

надали ще изкарат 3/4г, догодина ще започне сеч, мало и голямо ще е на Марица заради тея шаранчета.
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Абе то тогава ще идат и ИАРА с мрежите си и т.н.
Нищо няма да стане.Незнам от къде са се взели тези рибета,но преди ги нямаше!
Хубаво е да го оставим да почиват засега!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

В събота бях до към обяд на Марица, към Хр. Милево. Даде някоя риба на шарен и царевица.
Изображение
Изображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Даде вика някоя риба! :lol: Ти си избил рибата бре човек!Поздравления! :D
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

dobrin_dinev написа:Даде вика някоя риба! :lol: Ти си избил рибата бре човек!Поздравления! :D
Ааа, аз съм си скромен по паспорт, ама- мерси! :D
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

С колегите обиколихме целия бряг от Димитровград до Любимец в последния месец, така че мога да обобщя за този район. Снимки този път няма да публикувам :finga: Включително споделихме мнения с "професионалните бракониери", занимаващи се с поставянето на сари, текчета и даули. Дребна риба в изобилие, само дето никой не ще морунажа/яклама/, алая и кефала. А бе колеги, какво й намирате в тая риба, по нашия край никой не ще и да я чуе, камо ли лови :mrgreen: Надолу си дава много уклей, мряна, каракуда, червеноперка и общо взето излизат често прилични щуки. Шаран и хубав сом тази година май ще си ги мечтаем, общото мнение е, че заради липсата на голяма вода зимата рибата остана под баража на Свиленград. Говорих с "колеги", слагащи по около 20-на сари всяка вечер, за 2 месеца имат само 4-5 сома. Знаят се и токаджиите, и горските, участващи активно в бракониерската сеч, и какво от това?... Мой познат с униформа!!! гордо ми се похвали преди време, че за половин час м/у двата моста над Димитровград имат извадени 18!!!!! сомчета с ток. Уж щели да зарибяват частен водоем :evil: Всеки път по време на излетите се вижда сом, но гони много плашливо, единични гонки и веднага бяга. Никога не е било така, реката за момента я отписвам. Дано другите имат по-добър късмет! Поздрави!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

kendo написа: Говорих с "колеги", слагащи по около 20-на сари всяка вечер, за 2 месеца имат само 4-5 сома. Знаят се и токаджиите, и горските, участващи активно в бракониерската сеч, и какво от това?... Мой познат с униформа!!! гордо ми се похвали преди време, че за половин час м/у двата моста над Димитровград имат извадени 18!!!!! сомчета с ток.
За съжаление,това е поредното доказателство,че рибата се вмирисва от към главата. Направо си е за чудене,че има още останала риба в реката. С тия нагли токаджии след няколко години ,ако тъпата държава не вземе мерки ще останат май само жабите. На всички токаджии им пожелавам от сърце да се издавят в реката,като кучета. :evil: :evil: :evil:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

danev69 написа: На всички токаджии им пожелавам от сърце да се издавят в реката,като кучета. :evil: :evil: :evil:
Колкото се може по-бързо :idea: :idea: :idea:
Ама преди това тока тях да ги удари и да пускнат бавно и много мъчително :evil: :evil: :evil:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Не е хубаво да се кълне ама "Ток да ги изпепели така, че да не се знае кой-кой е .... вместо в сандък- в буркан да ги погребат!!!". Въй, колко съм брутален ... така ще кажете, ама след години децата Ви няма да знаят какво е риболов, тъй като няма да има риба, заради такива с мрежи и ток!
ivoraw
новобранец
новобранец

Мнение от ivoraw »

риба има но е наплашена, то не са парашути, хвърчила, телевизори, срекмета, ръбове, ток, гръмотевици, киносалона е пълен. Честно да ви кажа рядко виждам хора с въдица да ловят. Тази година едрия шаран закъснява, минава но не се задържа на захранка и не взема. Наплашена е едрата риба така си го обяснявам аз положението...
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Онзи ден бях на Марица до Пловдив и накарах един дядка да хвърли обратно около 30-на шаранчета!Тамън отивам и го гледам събира!Викам му абе човек тия рибки за какво ти са,вземи ги пусни пък догодина може и да стават за ловене!Той зе да мърмори и аз му викам ей ся щи кажа звъннах на 112 и след това ми се обадиха от Полицията,викам им ами тука един човек прибира маломерни риби(шарани) обясних къде е мястото и полицаят ми каза:"Най добре се обадете пак на 112 да ви пренасочат към ИАРА"Аз си викам абе аз какво да се занимавам,я чакй сега аз ще се оправя.Викам му веднага рибите във водата иначе ще те пусна и теб с тях в Марица.Оная не му стана много добре и хоп една по една всичко във водата.Лошото е че имаше една умряла рибка,много ме хвана яд! :evil:
Идеята ми е,че по-добре когато можем ние сами да се разправяме,то и без това никой не идва.И за Пясъчник съм звънял,ама още чакам да ми се обадят инспекторите с катера!Бахти бесрамната работа.Както и да е.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес и аз направих сефтето на Марица с "по-мерни рибки", като и сефтосах новата пръчка. Района е около с.Брод. Интересно, че нищо като воблери, спинери и др. не проработи, всички рибки са на примамка - въртележка на Дам №3. От общо 4 за 1 час, ето няколко снимки..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Почти се настроих оптимистично, че риболова на реката ще потръгне есента...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Страхотен улов! Браво!
Колкото до колегата Атанас Кацарски, аз също съм готов да се разправям сам, но в повечето случай край Пловдив, като ходя винаги има по пет-шест, че и повече я мангасарян, я дъртаци с по-млади и ако кажа нещо, може би ще е лошо за мен. ИАРА в Пловдив е в г*за и не става за никакъв! Личен опит! Ще ми бъде приятно да се съберем колеги от Пловдив, като теб, Spinhead, има още няколко тук, които ходят често към 6тия и 9тия км. и да направим една подобна акция по почистване и преслушване за бракониери и ако всеки по-голям град се организира по подобен начин, ще е малко по-приятно по излетите ни там. Няма да се натъкваме на празни бутилки от минерална вода, кутийки и пликове от стръв и захранки, цигари и всякакви видове опаковки и мизерии. Лично аз самия когато и да ходя там, винаги събирам нечий мизерии, два пъти съм гасил зарязани горящи дънери, както и веднъж измъкнах някаква мрежа, която нито и знам вида нито нищо, но беше вързана за едно дърво, и дълго въже от другата страна. Беше пусната на бързея, и когато видях, че някакви с червен Форд Фиеста спират и проверяват нещо на бързо, минах след тях и видях това. С триста зора я изкарах и по-късно я нарязах в квартала, след като я показах на няколко съседи рибари.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Колеги, четейки изписаното по въпроса за мрежари, сариджии и токаджии и др. измет по Марица, искам да Ви кажа че саморазправата няма да разреши въпроса. Не искам да звуча твърде песимистично, но трябва време... за да станем цивилизована държава т.е. такава със закони и гражаданско общество - клюкарско общество по нашенски казано. Тук мога да ви дам пример как бях глобен в Цюрих за вдигане на шум вечерно време, като шума беше разговор на по-висок глас или приятелят ми глобен за минаване на червено, при което се обажда комшията ми или колегата-шофьор, който кара зад теб... Явно това се записва и не е нужно друго доказателство, глобите са солени..., а институциите работещи...
Това при нас може да стане когато стандартът ни на живот заприлича на този в европа и когато държавата третира всички ни включая и циганите като равни и най важно когато болшинството от нас си променим тъпия манталитет. За това трябва да минат поколения..., жалко за нас сегашните любители рибари ловящи в обезрибени водоеми..
Е може би не е далече времето, даже си мисля, че вече е дошло в което всички държавни водоеми ще се обезрибят тотално и тогава ще бъдат преотстъпени на частни сдружения и собственици включая части от реките, както е в някои държави и няма да има риболовен билет, а ще си плащаме на място, но пък ще ловим... Надявам се...

п.п. Имам физическите данни, както и психическите такива да пребия тумба цигани без проблем, но все пак ходим на риба за да релаксираме, а не да се натоварваме... Ех поодъртях.. и почнах да мисля по-трезво...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”