Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Воблери

Мнение от spoon23 »

Да хванем Дядо Коледа на самоделки! :D :lol: ХО-ХО-ХО!Весело посрещане на празниците на всички съфорумници.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Хахахаха, е това е СНИМКАТА! Страшен си, колега! Щом това са ти играчките по елхата, не ми се мисли какво ще сложи дядо Коледа под нея! :lol: Ако позволиш, ще я крадна за Фейсбука, че то това е...нямам думи, мечтаната елха! :P

Весели празници и успешна Нова Година ти пожелавам! :)
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Sleepwalker_ написа:Колеги, има ли начин да се постигне тази окраска от шестоъгъници с бои, различни от спрейовете? Знам принципа на изработка на шарката, но си мисля, че ако наложа някаква мрежичка и през нея нанеса лака за нокти (какъвто ползвам в момента), самата боя ще се слее и линиите ще се заличат. :roll:
С дунапренче,леко да мацваш или ,ако знаеш едно време имаше едни ламаринени съдчета,с тръбичка,за боядисване на дребни работи.Сипваш в тях боята и надуваш в тръбичката с уста.Само се опитвам да ти дам идея,не съм ги пробвал тези варианти. :D
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Хм, това с дунапрена си е идея от всякъде! Ще пробвам, но си мисля, че ще стане интересно :) Благодаря ти, не се бях сещал за нещо подобно. :)

Пък това с тая тръбичка даже и не съм го чувал... :)
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Кради колега Sleepwalker :lol: ,а ламариненото съдче се казва пуловеризатор :wink: .
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Виж ето тук,и аз не знам как точно да ти го обясня,100% си виждал такива http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... rDmeDiTv_w :D
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Сега съм 100% сигурен, че такова животно не съм виждал :lol: Пък и се съмнявам да успея да го намеря, в Шумен дори не съм чувал да има книжарница за художници. :lol: Благодаря за линка все пак колега, поне ако го видя някъде, ще знам какво е :mrgreen:

Spoon23, още веднъж поздрави за яката снимка! :prayer:
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

Sleepwalker_ написа:Хм, това с дунапрена си е идея от всякъде!) Благодаря ти, не се бях сещал за нещо подобно. :)
Колега Sleepwalker,
не си губи времето! Опитът ти с дунапрененият тампон няма да доведе до желаният резултат. За съжаление и този вариянт съм го пробал преди 7 години, без успех. :cry: Но, на теб, като по-кадърен може и да те се получи. Успех ти желая!

И тук ще ти напиша: "Четене му е майката, и малко практика"!

Честита Коледа и весели Новогодишни празници на всички! :drinkers:
Бъдете здрави!
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Четенето е ясно, но съм го прочел. Знам за спрейовете, мрежичките и метода, гледал съм го по клипчета. Вярвам, че бих се справил, ако опитам. Но в момента не мога да си позволя да отделя пари за спрейове, та затова се налага да импровизирам с лакове за нокти. Смешно е в очите на опитните, но това е положението. :roll:

Надявам се това, че съм бил "по-кадърен" не е с подигравателен контекст, както ми изглежда, защото изобщо не се смятам за по-кадърен от някой от тук пишещите (а и няма как да е иначе), даже напротив - с минималния си опит дори не мога да се сравнявам с повечето колеги, включая и теб. :roll:
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

Sleepwalker_ написа:Четенето е ясно, но съм го прочел. Знам за спрейовете, мрежичките и метода, гледал съм го по клипчета. Вярвам, че бих се справил, ако опитам. Но в момента не мога да си позволя да отделя пари за спрейове, та затова се налага да импровизирам с лакове за нокти. Смешно е в очите на опитните, но това е положението. :roll:

Надявам се това, че съм бил "по-кадърен" не е с подигравателен контекст, както ми изглежда, защото изобщо не се смятам за по-кадърен от някой от тук пишещите (а и няма как да е иначе), даже напротив - с минималния си опит дори не мога да се сравнявам с повечето колеги, включая и теб. :roll:
Момче,
никога, никого не съм подценил или да съм се подиграл със способностите му!

Преди около година имах повече от 80 броя, различни по цвят лакове за нокти. Когато ми трябваше даден цвят, и го нямах в наличност, отивах и си го купувах, а ако не се продава- смесвах няколко цвята и получавах желаният такъв. Но това е заблуда, че се "рисуват" успешно воблери с лакове за нокти и четчица! Изключение правеше само "спас80" ! Може да направиш корекция на размазано място, или да направиш точици...Ако лакът ти е гъст го разреди с лакочистител, но не с ацетон или коресилин, както те беше посъветвал друг колега! "Люспите", посредством лак за нокти и "мрежичка" отново няма да ти се получат, за съжаление.... Също съм правил опити...

Дяволът не е толкова черен, колкото си мислиш! Само трябва да го хванеш здраво за рогата!

По съвет на "спас80" и "спас" в "другият" форум, преди време си закупих 5 :shock: цвята спрей на "Космос" - (бял, черен, жълт-канари йелоу, червен и виолет). Спас беше "основният заподозрян" и желанието ми, воблерите ми малко от малко да имат завършен вид. На няколко пъти ме е канил да ми показва умения и тънкости при пръскането им. За това съм му безкрайно БЛАГОДАРЕН :roll: !

Няколко са причините да започна да оцветявам със спрейове:
- покритието става по-равномерно (не се получават гърбици)
- за по-кратко време оцветявам воблера/ воблерите
- по-успешно мога да направя преливането на цветовете
- и не на последно място, посредством спрейовете, мога да направя няколко броя воблери с едно и също оцветяване, което с лакове за нокти и четчица е много трудно постижимо

Ако имаш възможност, прескочи спрейовете и започни да оцветяваш играчките си с аерограф.

Та така. Когато станеш достатъчно добър, след време, се обърни назад във времето и постовете и виж кой ти е казвал кое е добре за теб и кое не. По тази причина съм против "начинаещите" да получават информация и съвети от "напредналите" на ЛС. Все още не зная какво знаеш и можеш, за да ти дам необходимият и подходящ съвет. Много е лошо да те залеем с информация и ти да не можеш да направиш правилният избор- по тази причина исках да видя какво си направил.
Аз все още не се чувствам толкова добър :cry: :oops: :roll: като spoon23, lazarin83, pux, коко7784 и други колеги. И аз още намирам пропуски и грешки в това, което правя. По тази причина гледам видео-клипове по направата на воблери от различни майстори , от различните страни и школи...
Дано съм бил полезен и помогнал някому!
Весели Новогодишни празници! :drinkers:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Не не, не ме разбра може би. Ясни са ми предимствата на спрейовете, но сега не мога да ги купя, не че не знам предимствата им. Искам първо да овладея добре дялкането, да намаля брака и тогава може да се пробвам в оцветяването. ;)

С постовете си поне на мен си много полезен, интересни са ми и много неща ми стават ясни, за което ти благодаря! :)

Весели празници! :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

пичове проблем намерих пенопласт,но при лакирането на единия воблер му се стопи муцуната,по някакъв начин лака реагира с материала само в едната част на воблера и само на един воблер?!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Единственото за което се сещам е,че не си китосал добре въпросното място.Дай малко инфо за този пенопласт(какво е това :oops: ),лака и с какво го покриваш преди боята?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

аз въобще не бях сложил кит,нещо не мога да го направя равномерно,ама на другия воблер нищо му няма,а лака е лазурен безцветен "Леко".Малко е като водица
А пенопласта(мисля че така се казва материала за външна изолация) се обработва много лесно и има много добра плаваемост
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Материала е мн. мек за зъбите на хищниците,използвай кит и шкурка(кита ще изолира пяната от лака).Ако се наложи и 2,3 пласта кит.Където е бил най-дебелия слой лак там ли се е стопил пенопласта?С този пенопласт може би ще имаш проблеми :wink: !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”