Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Люси,куката забивaш ли я?lusienn написа:Ровя стари снимки,къде съм пускал по други теми и видях едно шаранче,
къде го хванах и пуснах преди време-дано даде поколение.
![]()
От тогава нямам нито един уловен в яз Искър.
Тогава ношния беше разрешен пробно.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
С псуванеchirusa_bg написа:Риболов мечта!
Как се справяте с варварите с джетовете и моторниците?

Отдавна не бях ходил в почивен ден, то станало егати панаира?! Така и не мога да разбера при тоя голям язовир, какво ги кара да влизат и да простеят в залива?!Ще избият чивиите, напр. на някой военен пенсионер, и ще свали някое дупе с ТТ-то от джета...
И аз потвърждавам, че върви добър риболов по обичайните места, ако се лови правилно. Болшинството хора само заемат местата с 5-6 дънарки и я имат, я нямат по толкова риби.
Кълват и каракуди на фидер, колкото по-голяма, толкова по незабележимо.Не подценявайте мигновенното притрепването с милиметри на фидера

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Кевлар.
На Фидер не се забива куката в хранилката.
А аз,пълня цялата кука-зърно царевица и затапвам с бял или торен.
Ако ловиш на пружина-си боцкаш куките в нея с по едно стиропорче.
Сутрин ако някой ме пита нещо,и съм на Бачкане-не мога да му отговоря тук.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Наско,с тия джетове,моторници,водни ски,няма оправия,вкарват ги там ,защото им е по тихо да ги учат и става батак.То ,трябва да стане сакатлък,както казваш, за да се "намеси държавата",много е лесно в тоя вододаен язовир да се въведе ред,зониране и т.н.,къде какво може.Но,тя "държавата",с други неща не се е оправила,та с това.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днеска с Чируса и други приятели към 17ч се качихме до Искъра на Римския излизат някакви риби,нещо не беше ден...или поне моя ден
Първо имаше къпане и опипване на дъното преди да се лови на същото място

излизаха такива рибки,тук се вижда и стария дънар Владо

п.с. Назрява един много голям проблем с хората с лодките който няма лошо да се возят и да карат водни ски,но днес един нарочно мина 4-5-6 пъти накрая почнаха псувни от един по възрастен колега,те му отговориха "ако излезем ще те смажем" колегата продължи да ги праща в гроба като междувременно отиде и взе няква тояга...момчетата бяха млади и 3...ако бяха излезли щяхме да защитим възрастния господин,и естествено да им спукаме гиона от бой както и потопим лодчето бяхме все пак бяхме 4 човека имаше и други възмутени...та ако не се престане цялата тая мизерия ще започнат новините някоя вечер с пряко включване от Искъра

излизаха такива рибки,тук се вижда и стария дънар Владо

п.с. Назрява един много голям проблем с хората с лодките който няма лошо да се возят и да карат водни ски,но днес един нарочно мина 4-5-6 пъти накрая почнаха псувни от един по възрастен колега,те му отговориха "ако излезем ще те смажем" колегата продължи да ги праща в гроба като междувременно отиде и взе няква тояга...момчетата бяха млади и 3...ако бяха излезли щяхме да защитим възрастния господин,и естествено да им спукаме гиона от бой както и потопим лодчето бяхме все пак бяхме 4 човека имаше и други възмутени...та ако не се престане цялата тая мизерия ще започнат новините някоя вечер с пряко включване от Искъра

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Да, на там вървят нещата.Аз за това не съм стъпвал от няколко години на язовира,а си е хубав,предлага риболов.

Люси,на кой точно фидер не се забива куката в хранилката?Защото много от флатовете,банджото куката е в храната.Отделно това предотвратява оплитания.lusienn написа:Кевлар.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- фен клуб-скобар
Както писах по горе ,вчера ходихме с един френд,на язовира ,та до днес на обяд.
Бяхме на Бетона,водата продължава да спада.
За 24 часа спадна с около два сантиметра във вертикал,което е много за такъв голям язовир.
Учудващо беше,че река Искър при околовръстното е като вада
.
Риболова ,като цяло разочароващ.
Вчера сутринта започна да кълве чак към 10.30.
Платики по 150-200 грама.Взимаше само на фидер и чат -пат на пружина ,с торен червей на куката.
На фидера взимаше много странно,чукне леко, отпусне малко и после през минутка подръпва незабелижимо.
Общо взето никой нищо не хвана,само дребни костурчета и каракудки.
Днес един колега извади една платика ,около кило на дъно ,ама разбрах ,че с нея си е останал.
Имаше и един колега с щека и при него отчайваща работа.
Дали е заради спада на водата...не знам .
Бяхме на Бетона,водата продължава да спада.
За 24 часа спадна с около два сантиметра във вертикал,което е много за такъв голям язовир.
Учудващо беше,че река Искър при околовръстното е като вада

Риболова ,като цяло разочароващ.
Вчера сутринта започна да кълве чак към 10.30.
Платики по 150-200 грама.Взимаше само на фидер и чат -пат на пружина ,с торен червей на куката.
На фидера взимаше много странно,чукне леко, отпусне малко и после през минутка подръпва незабелижимо.
Общо взето никой нищо не хвана,само дребни костурчета и каракудки.
Днес един колега извади една платика ,около кило на дъно ,ама разбрах ,че с нея си е останал.
Имаше и един колега с щека и при него отчайваща работа.
Дали е заради спада на водата...не знам .
- MITKO70
- кандидат преподавател
Борка,това е нормално спадане,София дърпа много вода в тези жеги,не е това проблема с кълването.Същата работа е и по реката след София,малко вода ,слаб риболов.Мой хора са от няколко дни там,бяха на Койнаре,Карлуково,сега са на Своге и е най-добре като риболов.Реката много много мътна,мръсна след Зверино,от някаква баластриерна.

Е малко рибоци и снимки от мен.
Кълвеше ама преди 2 дни.
Сега затишие.
Много жега та цял ден на сянка под върбата седя.
Вечер гориме по един Бор от падналите има доста.
Днешния изгрев.
Днеска се прибрах че отивам на рожден ден,
Бивака ми е горе,и довечера пак се качвам.
Наско и Кирил Велики-ги чакам утре на сянка.
Тия Риби за Тъщата ги нося.
20 рибета-около 6 кила.
Кълвеше ама преди 2 дни.
Сега затишие.
Много жега та цял ден на сянка под върбата седя.
Вечер гориме по един Бор от падналите има доста.
Днешния изгрев.
Днеска се прибрах че отивам на рожден ден,
Бивака ми е горе,и довечера пак се качвам.
Наско и Кирил Велики-ги чакам утре на сянка.
Тия Риби за Тъщата ги нося.
20 рибета-около 6 кила.
- Прикачени файлове
-
- искъра 035.JPG (321.98 KiB) Преглеждано 2302 пъти

Риболовци.
Добри каракуди, браво.
сега си идвам от язовира едвам издържахме от жега.от към риби мн. трудни,редки и капризни риби.всяко кълване както каза naskobo е много ''тънко''.всичко на всичко 10тина платики и 4-5 каракуди.всичко пуснах.до нас имаше едни пичове от вчера на палатки и вечерта са им гепили предния и задния номер на колата.на филмовата един беше паднал от пътя та гледах го вадеха с некви лебедки и те така.
- yaata
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. Имам питане - значи на местата които се падат срещу Багера,след някакви рибарници в посока Филмовата къща има ли дървета които да дават някаква сянка или местността е пуста. Питам защото никога не съм ходил в тази част на язовира и риболова някакси трябва да го съчетая и с някакви удобства за половинката ми. Благодаря предварително на отзовалите се.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
точно до водата няма сянка някъде на 20 - 30 метра от нея почват дърветата . но като цяло трябва да си голям късметлия да хванеш тези полянки там без хора.днес минах да разгледам на там и всичко беше заето.единственото което ми идва като идея е да си окосиш сам някоя обрасла част от поляните 

Много слаб риболов имаше днес на Бетона/пътя зя Ихтиман/ от 6:00 до към 10:30 никакво кълване на дъно/стръв жива рибка/ ... на фидера излезе една платика.На плувка малки червеноперки и каракуди.
Вечерта на Щъркелово гнездо излезаше костур на плувка и стръв жива рибка.Но дребен.На дъно нямаше кълване.
Вечерта на Щъркелово гнездо излезаше костур на плувка и стръв жива рибка.Но дребен.На дъно нямаше кълване.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20150718_063255.jpg (1.34 MiB) Преглеждано 2149 пъти
-
- IMG_20150718_063218.jpg (1.22 MiB) Преглеждано 2149 пъти