Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
Re: Риболов около Добрич
Като казах пружина имам предвид тази снимка. Моят е подобен монтаж

Точно в така построен монтаж, няма нищо сейфти в него. А до колкото се сещам идеята на управата на язовира беше да се ползват само сеифти монтажи. Но щом са ти позволили да ползваш пружина значи всичко е окей. Язовира си е техен рибата си е тяхна, те си решават кой как да лови.sp00n написа:Като казах пружина имам предвид тази снимка. Моят е подобен монтаж
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- научил се да хвърля
Нашият регион още не е на нивото на язовири като " Плачи дол". И затова, ако язовирът не прави компромиси-ще си остане някъде горе, а повечето рибари-долу и рано или късно ще затвори врати. Аз лично съм говорил с 2-3 мои познати-приятели рибари и категорично отказаха да ходят на този язовир при тези условия. Повечето рибари в този край искат хем да си направят кефа, хем да занесат риба в къщи, че иначе жената няма да ги пусне следващият път....Това е нивото Ни за момента, няма как.
В интерес на истината, аз също надали ще посетя язовира отново, но не заради условията на риболов, а заради условията който предлага язовира. Всъщност той не предлага никакви. Тази гола поляна никога няма да достигне нивата на язовирите от централна и северозападна България, но поне малко от малко да се съпоставят на мястото на риболовците който искат да посещават техния язовир и да им създадат условия за риболов с продължителност различна от няколко часа. Когато това се промени, язовира ще спечели мен, няколко мой познати, а и предполагам много други рибари от тези който на тях им трябват.NikolaiManolov написа:Нашият регион още не е на нивото на язовири като " Плачи дол". И затова, ако язовирът не прави компромиси-ще си остане някъде горе, а повечето рибари-долу и рано или късно ще затвори врати. Аз лично съм говорил с 2-3 мои познати-приятели рибари и категорично отказаха да ходят на този язовир при тези условия. Повечето рибари в този край искат хем да си направят кефа, хем да занесат риба в къщи, че иначе жената няма да ги пусне следващият път....Това е нивото Ни за момента, няма как.
Другия вариант за спасяването на язовира от затриване е, да разрешат взимането на риба срещу заплащане. То и без това язовира ври от дребни шаранчета който само пречат на сериозния риболов и няма да е зле да се по разредят малко.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- thebigtourist
- новобранец
Здравейте, идните дни ще съм в района на Шабла и мислех да се разходя за един почти случаен риболов до Дуранкулак. Обърква ме малко забраната обаче

т.е. до "златна рибка" разрешен ли е риболова?
Също ако някой колега сподели като цяло има ли риболов, там, къде и какво ще ми е полезно. Нищо сериозно не търся, за развлечение на малкия по-скоро. Благодаря

т.е. до "златна рибка" разрешен ли е риболова?
Също ако някой колега сподели като цяло има ли риболов, там, къде и какво ще ми е полезно. Нищо сериозно не търся, за развлечение на малкия по-скоро. Благодаря
-
- научил се да хвърля
Здравейте, колеги! Някой има ли информация за язовир Плачи дол-големият? Как е положението там в момента? Тази година не съм ходил и обмислям да направя 1 излет в скоро време.
- svetlio86
- ще става разбирач
В събота бях на сектор 1 на фидер над 30 бр. шаранета между 0.500 кг. и 1.5 кг. 2 хубави откачени риби и 2 късания! Риболова беше добър цял ден! Аз отидох към 7 до 15 без паузи повече от 15 минути!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

-
- научил се да хвърля
Благодаря за информацията, колега! Ще гледам да отида по-скоро.
Колеги здравейте.Някой от Добричкия регион да има актуална информация за яз.Абрит,като такса,риба идр.Благодаря предварително и наслука!
- tedchakala
- новобранец
Има, колега Цъкни тукаDoncho69 написа:Колеги здравейте.Някой от Добричкия регион да има актуална информация за яз.Абрит,като такса,риба идр.Благодаря предварително и наслука!
Благодаря колега!
Колеги,дайте актуална информация за Одринци ,активна ли е рибата ,на какво дава и т.н
Благодаря
Благодаря
-
- научил се да хвърля
Специално за колегата от Варна, ходихме на Одринци в Събота и излиза доволно бабушка, каракуда и дребен шаран на царевица и на жито. Бяхме близо до пазачите с 3-4 метра дълбочина пред нас и работехме само на плувка.
Колеги , застудяването отрази ли се на активноста на рибата на Одринци ?
Към стената или към опашката трябва да се ходи по това време на годината ?
Към стената или към опашката трябва да се ходи по това време на годината ?
- jivko81
- научил се да хвърля
Здравейте колеги днеска за няколко часа на язовир Дрян на фидер няколко бабушки на торен на бял нищо водата беше много студена и лош вятър имаше