Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Павел Иванов »

Здрасте ви па муцкОФФци :D
Начи да ви распраам как ме чуди колко е бил актуален Цицерон кога е казал тва :
O tempora, o mores
Нищо , че е било преди две иляди и кусур годин :roll:
Начи първо .
Кога през деведесетте излезнаа на мода чораплите тип трълъци , дъртофелниците от горното поколение викаха за них , че било "гейска раута" .
Ся , трийсе годин по-късно кога се върнаа на мода три четвъртите чорапи чувам много мои набори да викат за тех , че били "гейска раута" :lol: :lol: :lol:
Друго , респективно второ .
Дзвъним на моите образе у цехо и ги питам що стаа ?
Они ми отговарят , че бачкали та ча пушек се дигал .
Викам си бааааГу , тия тека са се разработили , че ще ми подпалат цехо :shock:
Палим натам и след десетина минути ги гледам къ се разпищолили , кафенце , чайче , лемонада и лаф моабед :twisted:
Викам им , къ ви гуеам как сте се разработили да не ви излезе некоя херния от преработване :roll:
Начи трето .
Улатяме с буля да си купим леб .
Избирам си един она ми вика друг си земи , втори , па тъй , трети и накрая тя ми распраа :
- Абе изобщо не си избирай леб от топлата витрина оти знаеш ли с що го блъскат , избери си от пакетираните диетични 8)
Погледаа я па я питам :
- Детко у в момента нали го нема ?
- Епа нема го .
- Ти леб нали не ядеш ?
- Епа не ям .
- Епа нали тогава си избирам таков дека я че си го ядем а не таков дето и Нурсето ще му се мръщи ?
- Аз ще ходя да си изберем ядки - разпраа :lol:
Та тва ми наве ДежаВю с маргарино и палмовото масло дето навремето търбеа колко били свръх полезни а ся колко са свръх вредни .
Особено за палмовото , не им е проблем , че се ползва за пълнеж на сирене , кашкавал и пр. млечни продукти + шоколад , и двете неща са доказано в пъти по-вредни от палмата , е примерно чиляк след отбиването му като бебе спира да разгражда млечните киселини и му се образуват затормозявания , ама нали да има що да се хротува :roll:
Начи четвърто .
Миналата седмица къ се отодииме по абитуриентски ми напраи едно фпечатление , че примерно не самите абитуриентки а гостуващите им млади момета са с едни полета точно един пръст под гъзо а отпред изрезани до ниво детеродният орган .
Респективно при секо движение им се разкрива целата автобиография състояща се основно от различни по цвят и десен прашки :D
Това съчетано с едни ефирни мрежести блузета разкриващи лисичи муцунки с настръхнали копчета , пардон , нослета в целата им прелест си се получаваше една перфектно визуална удовлетвореност .
Та буля распраа , добре че сме немали мома оти чели да се изпотепат куто се разголила така 8)
А яс и викам , ти помниш ли кога беше младо къ се ядехте с твоята майка за твоите полета , верно не ча толко къси ама се пак :roll:
Она си млъчи и ми фърля светкавици през очите а яс продължавам , ми нали човек требе да види кво си избира , ти ако беше с бурка да не мисуиш , че щех да те загледам :lol: :lol: :lol:
И пр. , и пр. :mrgreen:

Чекай , че тъй и тъй съм се разписал та да ви питам ?
Некой да знае дека изчезна оня пустиняк Кире ?
Е примерно за Мартинчо не питам .
За него съм сигурен , че като е видел как четвърти месец братушките му са зациклили в "дву седмичната военна операция" , е преметнал през рамо сабя на две строшена и е припалил да брани православието под водачеството на православният кадиров , ама Кире не вервам да има такива фетиши :roll:
Не друго ами зех да се притеснявам дали като е видел как е поскъпнала газта и расхода на "бегачката" е станал свръх неблагоразумен , не е решил сам да си произвежда метаньо и да се е набуал с боП до ниво експлозия :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Павел Иванов написа: Чет Юни 02, 2022 5:01 pm .........
- Епа нали тогава си избирам таков дека я че си го ядем а не таков дето и Нурсето ще му се мръщи ? .......
:lol: :lol:
Моето куче пък бял хляб не яде. Заравя си го, пази го. Но като му дадем пълнозърнест, ляга по корем, хваща го с двете лапи и го гризка като кокал. Всичкия.
Снощи пък ми направи силно впечатление какви промоции имало по София.
Прибирам се към 23 часа. Влизам в банята да се освежа. След това вадя от хладилника кутийка биричка и пускам телевизора.
В този момент предават реклама на Лийдъл - Краставици и Череши. Цената на краставицата добре. Но Черешите на цена 7 лв килото промоция. :shock:
Шокирах се, защото цената днес е 3 лв без промоция. :lol:
Днес по някое време се чухме с един агент по телефона. Споделих му и ми казва "вчера си купих по 20 лв Череши за децата ". :shock:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

dantho.mihov написа: Чет Юни 02, 2022 6:15 pm
Днес по някое време се чухме с един агент по телефона. Споделих му и ми казва "вчера си купих по 20 лв Череши за децата ". :shock:

Сменяй моментално агента. И може би не е зле да се върнеш обратно у Златица ... :mrgreen:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

dantho.mihov написа: Чет Юни 02, 2022 6:15 pm ... бял хляб ...

Е те таков ми е тотално забранен да носим у в нас :?
Налага се да си го апвам навънка , тайно :)
Но от друга страна пак съответства 100% с афоризма на Цицерон :lol:
Навремето , по соца , га имаше сал три вида леб , бел , добружа и типов , белио беше за "богатите" , добружата за "бедните" а типовия за "стоката" :lol: :lol: :lol:
Ся коги има хиляди видове леб се разбрало , че белио бил възможно най-зле , направо отровен и примерно типовият го превъзхождал хиляди пъти :roll:
Аз примерно га си купувам леб гледам да си угодим пръво на мен , но и на буля щото да не ми мръмори безсмислици , па и да не е неразумно скъп такъв .
Те , в случаят си заприходих черен , малцов хляб с поръска от бяло брашно току що изваден от пеща за срещу 2.94лв за 400гр.
Тя ме караше да си земем смлян на воденични камъни от еди кви си в еди къф си период на зреене семена и слепен , не печен чрез ферментация за 6.69лв за 300гр :?
Тоя от 5.50лв за 300гр не ставал оти бил слепен с олио или зехтин а такива у в лебо не требвало да има :shock: :lol: :lol:
Това за лебо и зехтино си е обаче сицилианска класика , супер блага :D
Коги бех там не спирах да набивам филии от току що изваден от пеща леб , поръсен обилно със зехтин , отгоре наредени неколко реда тънко нарезано прошуто крудо и затапени с дъхав сицилиански домат покрит с моцарела и малце риган :D
Реално и тя нагъваш горе долу същото под названието "класическа Маргарита" , току що изпечено тесто залято със зехтин , домати , моцарела и риган , само дето увместо филия имахме тесто и немаше прошуто :lol:
Относно зарзавата , предпочитам да си го купувам от пазара "Красно село" увнаместо от Лидл и пр. предлагащи уж страхотни "български" продукти като домати тип балатум и пр. :lol:
То и на пазара цените варират но последно си купих череши и дребни страхотно дъхави но адски нетрайни ягоди на по 3лв килото двата вида . Много благ петрички розуф домат за 4.20лв , по ми аресва от пазарджишкия и много благи кайсии по 4лв килото .
Та всичко е много относително , Софеа е огромна и спасение дебне отвсекъде :lol:

Павел Иванов
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

....а днес е ден на Ботев и всички загинали за България.Бог да ги прости,вечна памет......
Късмет.Всичко е до късмет. :D
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Д-р Флекс написа: Чет Юни 02, 2022 6:31 pm .....
Сменяй моментално агента...
Е, та човека не е Джейми Даймън във сферата на земеделската продукция, та се е понабутал малко при заплата 4 бонки на месец. :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Хубаво е да се сее, но трябва и да се бере,ебахти граха,разказа ни играта тая година, булук....
Photo-1548.jpg
Аз събирам,жената го люспи, после в пакетчета и във фризера,някои ще каже купи си от магазина,така е но за нитрати кинти не давам,от домашното по хубаво няма,задушен в масло е много добра гарнитура към всяко пържено или пекано,за буркани от риба също е добре като съставка :D :drinkers: та така
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Вчера беше бахти натоварения ден :roll:
Начи първо се пуснах надоле по дефилето да открием риболова на кефалец под 500 метра надморска .
У в един разлив преди бързей набарах деЦката градина и половин час се разсипах на почина фърлиш / вадиш кефале / изфърлиш го обратно :lol:
От друга страна с гега с тест 0 - 3 гр и брейд PE 0.2 си беше кеф отсекъде :D
После одих за гъби и намерих малко като брой читави , но за сметка на това сума си змъи беа изпълзели на припек . Толко змъя на куп до ся по моя виалет не бех срещал :?
После минах да видим моите си старци кво са що са .
Накрая се прибрах при буля , нагнетох се душманската и се изпружих на диваньо с чаше царевичак преди мене :D
Е ся прибрах детко от летището и мислим да ударим уека следобедна дрямка :D

Павел Иванов
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Я па в неделя изпих едно буре капучино. :D
Отидох да се позабавлявам с борбени Амури, но получих тотално неуважение от тях.
Подиграха ми се на лекия 190 грамов мач положен на тринога и плувка на Кларусо за над 20 лева. Че за капак и арендатора ми е приятел и не ми взема такса вход. :lol:
И за да потвърдят присъствието си точно в този участък, през 5 минути правеха плунжове подигравателно към мен.
Едва след един час се сетих да проверя и установих, че тази скъпа плувка всъщност не работи. Задал съм й дълбочина към 4 метра, пък като я издърпах до брега, куката се носи едва на педя под нея.
Бе карък съм си зная го. :lol:
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Какви са тези цветя?
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

dantho.mihov написа: Вто Юни 07, 2022 8:51 am ...............................Бе карък съм си зная го. :lol:

Проблемът не е в каръка , а в монтажа!?!? Мач риболова е специфична риболовна дисциплина и се изисква определени познания и прецизност!?!? :wink: :)

П. П

В последваща дискусия няма да влизам- просто изразих личното си мнение...та кой разбрал, разбрал! 8)
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Казаха ми за амури много интересна стръв,става за дъно и плувка,на нашия гьол имаше останали 10 - 15 кг. но тоя дето ми я каза почти ги обра,после съжали :lol: викам споко бре,хвани си и останалите :D в интерес на истината само тои вадеше едри, а е пълно с рибари дето фъргат на царевица,мисир, кукуруз, квото им доиде, но нищо
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Don4o_62 написа: Съб Юни 11, 2022 7:32 am Казаха ми за амури много интересна стръв .....
Е кажи я и на мен де. Ако не вали тази неделя току виж съм я тествал пак там.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

20220612_204008.jpg
Марто, гледай брат!
Тази е нещо като твоите басове.
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

МуцкОФФци , я едно бързо питане ?
Понеже знам , че някои от вас щъкат по смолянско а на мен ми предстои наскоро воаяж с препиване в Смилян , та ще съм благодарен на инфо какъв е статуса на р.Арда в района ? Къде е по-добре да търся водни дзверове на спининг , над селото , под него или у в него ?
Тенкс ви авансово :drinkers:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”