Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- mblagoev
- научил се да хвърля
Re: Плетено влакно - Брейд
Много благодаря, колегаgergi762 написа:Влакното е 8 жилно,ползвам размер 1 и мога да кажа че е читаво.И на теб размер 1 ще ти върши работа.mblagoev написа:А като размер, кой би бил подходящ? И не виждам с 4 или 8 влакна е

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, на ролката все си е написано. L8 PE x 8. Не слизай под 1.0, че може да почне да се оплита с въртележките...mblagoev написа:Много благодаря, колегаgergi762 написа:Влакното е 8 жилно,ползвам размер 1 и мога да кажа че е читаво.И на теб размер 1 ще ти върши работа.mblagoev написа:А като размер, кой би бил подходящ? И не виждам с 4 или 8 влакна е![]()
В сайта който си ни дал гледаме само диаметри и затова ще ти копна табличката за сравнение на П.И. http://oceanbluefishing.com.au/2010/06/ ... ter-chart/" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам, че второто по ред е 1.0 в сайта на megafishing
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз си купих това и ще го ползвам за кефали и щуки 0.8 - 0.171mblagoev написа:Много благодаря, колегаgergi762 написа:Влакното е 8 жилно,ползвам размер 1 и мога да кажа че е читаво.И на теб размер 1 ще ти върши работа.mblagoev написа:А като размер, кой би бил подходящ? И не виждам с 4 или 8 влакна е![]()
Между другото още не съм го тествал, но смятам ако утре ми остане време да ида да пробвам кефалите на Искър или на Лесновска

- mblagoev
- научил се да хвърля
Така като гледам, #1.0 е третото от сайта, а именно: 0.187, 8.1 кг.Vid написа:
Колега, на ролката все си е написано. L8 PE x 8. Не слизай под 1.0, че може да почне да се оплита с въртележките...
В сайта който си ни дал гледаме само диаметри и затова ще ти копна табличката за сравнение на П.И. http://oceanbluefishing.com.au/2010/06/ ... ter-chart/" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам, че второто по ред е 1.0 в сайта на megafishing
Дали не е по-добре да взема #0.8 (0.171, 6.7 кг.) в такъв случай, като колегата fn1p? Притеснявам се #1.0 да не дойде малко дебело

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Преди да се втурнеш в покупки имай на в предвид,че теста на издръжливост си е чиста лъжа. Реалният е точно на половина
Размер 0.8 за кефал е супер,но за упоменатите от теб щука и сом звучи несериозно.

Ще обясня образно ,направи тест (без възел) навий на две ПВЦ тръбички известно количество влакно така ,че да се затегне(тъй както на шпулата) изтегли 20- 30м влакно между двете и дърпай с кантара от едната страна плавно- това е теста посочен на опаковката от ипонеца(за мене реален)...
Предполагам на всички е ясно здравината на линията се определя от редица фактори може и да съм пропуснал някой но тези са най важни:
1)възли по линията
2)натоварване(динамично, статично)
3)дължина на натоварената линия
Ако не ви харесва теста ползвайте Щатски влакна там сичко е по 2 ,за съжаление и дебелината...
Предполагам на всички е ясно здравината на линията се определя от редица фактори може и да съм пропуснал някой но тези са най важни:
1)възли по линията
2)натоварване(динамично, статично)
3)дължина на натоварената линия
Ако не ви харесва теста ползвайте Щатски влакна там сичко е по 2 ,за съжаление и дебелината...
-
- ще става разбирач
[/quote]

Между другото още не съм го тествал, но смятам ако утре ми остане време да ида да пробвам кефалите на Искър или на Лесновска[/quote]
Пламене,ще останеш многооо многооо разочарован от това влакно,при по интензивни ходения няма и 6 месеца да те издържи
Между другото още не съм го тествал, но смятам ако утре ми остане време да ида да пробвам кефалите на Искър или на Лесновска[/quote]
Пламене,ще останеш многооо многооо разочарован от това влакно,при по интензивни ходения няма и 6 месеца да те издържи

А би ли казал какво се случва след интензивно ползване.Аз го ползвам доста над шест месеца,включително и зимата,не кой знае колко интензивно,но не виждам някаква промяна.Ако има някакъв проблем,би било добре всички да го знаят.karaburov написа: Пламене,ще останеш многооо многооо разочарован от това влакно,при по интензивни ходения няма и 6 месеца да те издържи
Остави само стъпки
Колега за сома иди дойди но с това влакно соме до 5кг (зависи от препятствията в реката) пре спокойно ще бъде извадено дори и да бъде на половина което е 3.35кг според теб колко минути ще продължи борбата при 3кг напън от към въдицата и сомче 5 кг , за щуки няма да говоря(че без повод има НЯКАКВА възможност влакното да бъде отрязано) макар и да съм твърдо ПРОТИВ поводите(но това е една друга тема) за кефали няма какво да говорим. Тааа как мислиш.dancho.danev написа:Преди да се втурнеш в покупки имай на в предвид,че теста на издръжливост си е чиста лъжа. Реалният е точно на половинаРазмер 0.8 за кефал е супер,но за упоменатите от теб щука и сом звучи несериозно.
П.п - Колега mblagoev аз ни търсех влакно за същото за което и ти си търсиш в момента след 40 минути избиране в Риболовен свят в кв.Младост (зад Била) в край на сметка това ми се видя най-добре(а и в магазина ми го препоръчаха де) #1.0 ми се видя дебело за кефали (а тука в близост около София май само това има по рекичките) утре смятам да ида на р.Искър да го пробвам влакното как ще се представи като за първи риболов и ще пиша някакви впечатления...

-
- ще става разбирач
Отговора е прост!gergi762 написа:А би ли казал какво се случва след интензивно ползване.Аз го ползвам доста над шест месеца,включително и зимата,не кой знае колко интензивно,но не виждам някаква промяна.Ако има някакъв проблем,би било добре всички да го знаят.karaburov написа: Пламене,ще останеш многооо многооо разочарован от това влакно,при по интензивни ходения няма и 6 месеца да те издържи
Не държи и една трета от килограмите си(след месец) ,не държи на въртележки и клатушки,започва да се къса където си поиска при закачка......При 1-4 риболова в седмицата при мен устиска точно 3 месеца и половина! Като последния месец беше около 50 метра! Говоря за най дебелия му вариант,ползвано по Дунава и по корекции за щуки,познат който ползва точно 1-ви номер,ако се не лъжа го предаде преди моето!
Аз пък нямам такива впечатления от това влакно за малко повече от година за по 1 -3 риболова седмично + в Ч.М ,Турция , Гърция- тролинг, джигинг ,спининг -пилкери ,воблери джъркове ,силикони, клатушки ,кастмастери(без въртележки) за сега съм най доволен от лазерчето ,имам няколко размера 06;08;1...
Не знам колегата къф риболов прави по Дунава направо се учудвам ,че става дума за L8.
Не знам колегата къф риболов прави по Дунава направо се учудвам ,че става дума за L8.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Недоволни има винаги, ако някой прочете цялата тема бавно и спокойно ще открие,че няма споменато влакно от което да са доволни всички
За това в магазините има различни,а и интернет направи света малък,кеф ти от Японско кеф ти от Американско
Аз споменах само 1"маловажен" факт който евентуално би помогнал за по-правилния избор.
Към колегата fn1p: Дали може да се извади 5кг сомче с РЕ 0,8?
Разбира се,че може,само че на чисто място. А ако ходиш на тези правоъгълните гьолове изкопани с багера и със старателно подравнено дъно може и 10ка да си извадиш. Само да имаш здрави нерви да не го избързаш. На мен обаче въпреки,че имам доста мустакати извадени,никога не ми е кълвал на чисто.Или ще има камъни покрити с остри като бръснач миди,визирам Овчарица или ще са зверските закачки около "скъсаната дига" на Гълъбово или потопени дървета по Тунджа. Та за това казах,че е несериозно.По въпроса с щуките нещата стоят горе долу по същия начин. Най-хубавите си риби между 60и70см съм извадил когато успея да проведа воблера си на 10-20см покрай тръстиките или туфите с водорасли. За съжаление не съм снайперист и много пъти воблерите ми падат върху растителността и само по-здравия брейд ги връща отново при мен.Такъв е моят риболов затова и мнението ми е такова.А кой какво ще ползва си е въпрос на личен избор

Към колегата fn1p: Дали може да се извади 5кг сомче с РЕ 0,8?
Разбира се,че може,само че на чисто място. А ако ходиш на тези правоъгълните гьолове изкопани с багера и със старателно подравнено дъно може и 10ка да си извадиш. Само да имаш здрави нерви да не го избързаш. На мен обаче въпреки,че имам доста мустакати извадени,никога не ми е кълвал на чисто.Или ще има камъни покрити с остри като бръснач миди,визирам Овчарица или ще са зверските закачки около "скъсаната дига" на Гълъбово или потопени дървета по Тунджа. Та за това казах,че е несериозно.По въпроса с щуките нещата стоят горе долу по същия начин. Най-хубавите си риби между 60и70см съм извадил когато успея да проведа воблера си на 10-20см покрай тръстиките или туфите с водорасли. За съжаление не съм снайперист и много пъти воблерите ми падат върху растителността и само по-здравия брейд ги връща отново при мен.Такъв е моят риболов затова и мнението ми е такова.А кой какво ще ползва си е въпрос на личен избор

Като за първи риболов влакното се представи невероятно не ми направи нито една брада макар, че хич не е за тази макара а тя е 3000 Заубер та доста ми допадна но все пак му е първи риболов качествата са му много добри постига се доста добра дистанция като основно съм ползвал 1-ви номер Аглиа и Моска.
А истинския тест на влакното ще бъде на р.Марица към края на месеца...
Ето и малко снимки

Ето и малко снимки

- mblagoev
- научил се да хвърля
Браво, колега!fn1p написа:Като за първи риболов влакното се представи невероятно не ми направи нито една брада макар, че хич не е за тази макара а тя е 3000 Заубер та доста ми допадна но все пак му е първи риболов качествата са му много добри постига се доста добра дистанция като основно съм ползвал 1-ви номер Аглиа и Моска.
Ето и малко снимки

-
- научил се да хвърля
Ползвам най-малкия размер L8 предимно на джиг, ползвал съм го две зими при яко екстремни условия и за сега никакви проблеми с него. Последно с него закачих нещо по дъното два пъти на Стамболийски и неуспях да го скъсам от лодка със зверско напъване. Много безшумно минава през водачите, колегата в лодката е с ПП с горе-долу същия диаметър и се чува на целия язовир.