Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от toci23 »

Дими,ела на една от наще сбирки -още ся ранна пролет,ща возим дъл аз дъл юрдека бай Миле сам ще се убедиш бре.И да ти кажа-тоз юрдек Милеффффф дет са прави на ощипана мома и само пита за неща дет ги знае ,и са прави че нищо не разбира само и само да са смей отстрани,само щи кажа че е мн в час с тролинга :wink: повози с него и ще видиш неща дето не си предполагал че може да се случат :wink:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Дълго време, години ....не влязох във форума, не заради хората, Разбира се, винаги ще има нещо, което би те издразнило, но аз не обръщах внимание на егото им. Търсех креативни неща. В един момент усетих, че се въртя в кръг и нещо съществено ми се изплъзва. Със знанията, които получих от форума, нещата не се получаваха. Усетих, че е време да разширя кръгозора си и да потърся информация от друго място. Съществени промени и нещата потръгнаха. Отведнъж!!! Сега вече се чувствам някак по-спокоен, но ми е ентересно да препрочитам стари теми- кръвта вода не става. Вчера чета поста на един гуру : Старите монтажи вече не са работещи, или са нискоефективни!!!! Направо паднах от коня, честно! Същите неща съм ги писал съвсем скоро, без да съм го чел! Какво трябва да си мисля аз за този гуру, според вас? Че ме е будалкал, баламосвал и пратил в пета глуха, не искам да си го помислям. Приех, че човека просто не е бил в час и лежи на стари лаври. Загубил ми е времето. По-точно, загубил съм си времето. Затова сега вярвам най-вече на опита си. И съм готов да го споделя. Без страх, че някой ще ми се сърди за това.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

toci23 написа:... Милеффффф ...
Е немаше нужда. Той смърди отдалече. Агент 007. :wink:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролката ма тревожи с тез мераци за връзване на хора по лодките :lol: :lol: :lol: :lol: СТРАХ МЕ Е днеска се изгубих АЗ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :fishing6: :drinkers:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ми искам да му покажа красотата на риболова,а той така е забил в туй пусто кльонкане,че само садо-мазо мое да му развали магията! :shock: :mrgreen: :drinkers: А ти глей дъ мъ ядосаш с некой сом,не се шматкай! :mrgreen: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: Трудна работа :wink: ма са пробвам постоянно :wink: :drinkers: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

toci23 написа:... всяка двете дисциплини си има време....
Съгласен съм с теб, ако касае пролет-лято-есен. През пролетта кльонка е по-труден, почти невъзможен. Иначе, време за тролинг и време за кльонк- няма. Има време за сом. Това, че на Троли му удрят в средата на водоема на дребен воблер, не ме учудва. Сома в момента виси около и над термоклина и храносмила. Той не е активен. Воблера е минал покрай него и е отключил инстинкта му за атака. Вече писах, че когато сома не е активен, удря на дребна стръв. Същия ефект предизвиква и кльонка. Само, че при него майсторлъка е много по-голям. Вибрациите са несравними с тези на воблера. Изключително мощен дразнител. Затова работи на голямо разстояние. И затова лесно се превръща в репелент. :idea: В природата няма такива мощни вибрации. Особено малките рибки на Троли, не генерират подобни мощни вибрации. С малък воблер- достатъчно мощни вибрации, които да отключат инстинкта му за атака. И достатъчно прецизирани, за да не предизвикат мнителност, когато той вече е зад воблера.
Според мен, още е рано Троли да прави заключения за размера на воблера и килограмите на рибата. Една-две франко-дюлгерски единици разлика в размера на воблера, едва ли са от решаващо значение. В случая много по-решаваща е скоростта. Т.е. ако един 6-метров се води на 5 метра дълбочина, то той може БИ ще бъде по-уловист.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Тоци,можеш ли сега да хванеш с тези воблери сом,но който и да е язовир?.....въобще някой може ли????.........едва ли.....и все пак сом се лови сега, и то доста успешно на влачене.......на кльонк имам риби през декември,януари февруари,март,април,така,че кльонка за мене си работи целогодишно,а воблерите не.......
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Аксел здравей,аз лично не мога да хвана сега сом на тролинг-но има хора дето хващат :D ще се опитам фа намеря ъемата и поста за онова момче дето хвана 27 цата на тролинг на 7 януари в най големия сняг.Аз не не отричам кльонка,но и не бухам вече по цели седмици за две вратовръзки,казвам че си има време и за кльонк и за тролинг.А ти дай ми някой пример за трофеен сом януари на кльонк де :D ся зимата са мн тегави и двете дисциплини,ако си следил темата-по на пред бях писал на Ринго да дойде от към стената зимата та да види колко лодки кльонкат и тролят,аз бех една от тях......Джига не го обичам и не го практикувам,затова зимата съм я отдал на приготовления за пролетта,за въстановяване на щети от към воблери,и най вече на семейството.Защото дойде ли края на февруари-аз съм за риба почти постоянно....
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

сега да хванеш с тези воблери сом,но който и да е язовир?.....въобще някой може ли????.........едва ли.....Грешно мислене :wink: :!: според мен :wink: Ако всички мислят така няма да има развитие в нито една човешка дейност :!: Лудите са ги приемали по един начин,но във времето се оказва ,че( нормалните)са изостаналите :wink: :!:Жул Верн Пътешествие до луната :wink: Братя Стругарски Обреченият град........ :wink: :roll:
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:.....на кльонк имам риби през декември,януари февруари,март,април,така,че кльонка за мене си работи целогодишно,а воблерите не.......
Е,това ако е верно,утре отивам у Лувъро и ше гепим най-убавата статуя на древногръцки бог,продавам гарсониерата и ти праим 50-метрова отливка и ше я избичим на пъпа на Филибето с надпис:Аксел-повелителя на кльонка! :shock: :drinkers: Коментарите са излишни! :mrgreen: Намокрил се е песъко нещо? :mrgreen: :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Миле,понеже та обичам Ша ти дам жокер,кажи ми колко воблера могат да играят при 0.6км/ч движение?????
Трол,нали знаеш,че не питам тебе......
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Трол,нали знаеш,че не питам тебе......
Любовта не познава граници,ко да прая? :shock: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Асел,малко си неграмотен и си изпуснал едно Е в подписа! :mrgreen: :drinkers: Разваляш имиджа на кльонкаджиите,ей! :mrgreen: Па после що биле неграмотни тия с кльонка? :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

"валатът не най-лошото на света", а бе да не си сириец? :mrgreen: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”