Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
soulvibe
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от soulvibe »

Някой да е ходил скоро на Брестак? Какви са точно условията? Четох из форума че таксата е 15лв, но за рибата неразбрах плащали се отделно или може да си вземеш една? Някои ако знае и сподели ще му бъда благодарен. Наслука на всички!!!
star.cno
новобранец
новобранец

Мнение от star.cno »

Колега, таксата от 15лв.е за 3бр. въдици. Може да платиш 5лв. за една или 10лв. за две. Ако си платил такса за 3 въдици може да си вземеш 1-2 риби ако всяка от тях е под кило. Ако шарко(амура) е над кило се плаща по 5лв.за кг. Само да предупредя, че рибата мирише на тиня и е болна от червенка. За сега кълве основно на торен.
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

star.cno, мерси много за информацията. Смятам утре да се пробвам там. А дали има по големи риби от 1-1.5кг или са само такива?
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Дали развъдника на Под-а(1-ят на ловното мисля) е забранен в момента. Който има инфо нека пише.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
todorakis1986
новобранец
новобранец

Мнение от todorakis1986 »

Абе колега ти не разбираш ли,в форума се пише на Български :!: :!: :!:
Трети път няма да те предупреждавам :idea:
slivnalia
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

jibira написа:Дали развъдника на Под-а(1-ят на ловното мисля) е забранен в момента. Който има инфо нека пише.
Пода работи от 20-ти март . Ще работи и през забраната / както всяка година / .Инфото е от пазача .
Днес щяхме да ходим ,ама тоя дъжд ....
fastman
новобранец
новобранец

Мнение от fastman »

Колеги, може ли някой да каже как е пътя до язовир Брестак? Струва ми се много близко разположен до асфалтовия път, като идваш от Варна през Вълчи дол. Но не съм сигурен колко стара е снимката от гогъла, а и след всичкия тоя дъжд напоследък....
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

zorod написа:
jibira написа:Дали развъдника на Под-а(1-ят на ловното мисля) е забранен в момента. Който има инфо нека пише.
Пода работи от 20-ти март . Ще работи и през забраната / както всяка година / .Инфото е от пазача .
Днес щяхме да ходим ,ама тоя дъжд ....
Благодаря за инфото, но миналата година по мой спомени там имаше някаква символична забрана за около 20 дни, та затова питах.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

Днес на Брестак пълно капо!!! :lol:
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

Колега "vlad_rad" ти каде точно беше днес на Брестак, щото и аз бях там, може да сме се видяли. Аз бях най-накрая до стената. Да не би да се този който ми даде червеи като си тръгвахте? Много слабо днес. Дано се раздвижи рибата скоро.
vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

Да аз съм ти хвана ли нещо
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

2 таранки :lol:
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

тука половината потребители имам чувството че не са стъовали на язовир ,,,, самои говорат и се прават на рибари ... извинявам се за мнението си ама си е така ... кога се случвало пода да не го забранят ... всяка година им дават по малко почивка на рибите ... моля ви се не пишете като не сте наясно с ситуацията ..... миналата седмица на цонево имаше риба на ченге .... червеноперка , костур едър и платика .... а за Доброплодно 15лв 3 въдици , едра таранка и обичаините малки бели риби до половин килограм дето си се обаждат на торен червеи в дълбокото ...
fastman
новобранец
новобранец

Мнение от fastman »

Ха, то излезе че половината форум сме били на Брестак днес:)))
Аз лових на плувка ( ваглер заради вятъра ). Хванах едно шаранче около 700-1000гр ( трудно ми е да преценя ) и 3 таранки, доста дребни. Водата е още доста студена уви, рибата пипаше много плахо и едва се долавяше кълването-за таранките най-вече говоря. Имах и доста неуспешни засичания, поради несигурното кълване на рибките. Приятелят ми с мен изкара 2 таранки и изтърва в камъша един шаран-скъса и ми отнесе един любим ваглер:( Може още да си плува с него:) До нас ловяха на дъно. Изкараха всеки по 2-3 шарана, между кило, кило и половина всеки. Като цяло слаб улов, но според мен има риба в тоя язовир. Като се затопли още ще е интересно там, поне за плувкарите.
По моите риби и тези на колегите до мен, не забелязах червенка... Чиста си беше рибата. Може да е стара тази информация.
Пътя до Брестак е доста добър ( за БГ стандартите ). 58км е от Варна. Оставаш си колата горе на пътя и после надолу с багаза, ама не е чак толкова тежко , колкото звучи:)
Наслука на всички!
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

И аз мисля че има риба на Брестак. Малка е, но все е нещо. Днес цял ден скачаше, но уви не кълвеше. Като се стопли ще се раздвижи. Водата беше доста студена. Остава да чакаме,още 2-3 седмици и ще стане за риболов. Аз лично смятам да изчакам, че иначе само си даваш парите и нищо, но след дългото чакане вече не се издържа :lol: . Като се стопли смятам да видя как е Доброплодно. Наслука на всички!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”