Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Сом на тролинг

Мнение от krokibg »

Момчета,ловя с две или три въдици,но имам перфектна стоика,която ми дава възможност да си събирам въдиците за нула време,без да вадя пръчките от стойките :idea: :idea: :idea: Хващам въдицата на която е ударило,вече съм спрял двигателя /още нямах Ай-пилота/ и с другата ръка,както си са въдиците на стойката си навивам макарата докато не кача воблера до върха на пръчката и вадя другата.Сега,като си имам този двигател,само натискам копчето,спирам големия двигател и си вадя рибата а лодката си върви,но понякога стават сакатлъци без да ги искаш.Така че,Миро,дали ще върви лодката или не,винаги има опасност от заплитане,тези неща стават рядко но човек се гелпи,ще се завърти лодката и някои ден ще си говорим пак по въпроса.Прав си че всеки си има мозък в главата и сам решава с какво ще лови.Просто ти си си въобразил че с мултито ти е по-удобно и това е,трудно ще бъдеш убеден в противното и няма и да го правя.Ловиси и много риби този сезон.Поздрав !
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ashmodean8004 написа:Добре де как има риболовни клубове, дайте и ние да направим клуб или здружение на тролингиста примерно и да даваме някакви предложения, които са на база опит и наблюдения на колеги, сигурен съм че като такова можем да направим доста неща за водоемите във България и по лесно ще бъдем чути!
Миналата година обсъждах този въпрос с Емо и Мах,да направим Тролинг федерация и да можем да поставяме условията за тролинг пред Министерството,но не се получи организацията! :cry: Имах възможност да атакувам Забраната пред Административен съд,защото гледам на нещата в перспектива,но не получих подкрепа от никого,защото никой не взе под внимание,че ПРОБЛЕМЪТ е в СИЛИКОНЕНЕТО над гнездата,а НЕ в тролингистите!По това време на годината е често срещано капото от 5-10часа тролене,а на джиг ги скъсват! :idea: Та задачката е лесна за решение,просто треа да има консенсус относно тролинга и нетърпимост към силикона за този определен период и всичко ще си дойде на мястото и най-важното ще е СПРАВЕДЛИВО спрямо риболовците и спрямо рибите,които ценим и търсим! :wink: ТРОЛИНГЪТ определено не е проблемът за популацията на бяла риба и щука! :cry: А и фактът,че бялата риба и щуката се засичат в забраната е лишено от логиката на ихтиолозите! :shock: Та нещата ще са точни,когато се мисли в дълбочина,а не на ишлеме! :drinkers:
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ashmodean8004 »

Ами дайте да го обмислим добре, утре ще проверя закона, помагайте и вие какво да е - клуб или здружение, ще си направим устав и мисля че ни трябва учредително събрание, което може да стане лесно примерно на откриването да се съберем на Жребчево или някъде другаде, до тогава да ги пипнеме нещата може и отделна тема да направим?
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

А бе те приемат вече забраната от 15 февруари за бялата....ние сега ще правим сдружения.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Emo-83 написа:А бе те приемат вече забраната от 15 февруари за бялата....ние сега ще правим сдружения.
Обжалване изготвено от печен адвокат и са пътници! :wink: Ако ми позволите бих пробвал собствени пари,па да видите ефекта! 8) Аз съм член на риболовен клуб "Никулден",но предцедателя-Ники Йовчев беше против миналата година и дадох задна,а сега не съм го питал за мнение и становище по въпроса!Но съм сигурен,че нещата са така както ги споделям! :drinkers:Помислете над въпроса,дали е СПРАВЕДЛИВО да не се троли 2месеца за нищо,при положение,че забраната е мислена за предпазване от силиконя! :idea:
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

krokibg написа:Момчета,ловя с две или три въдици,но имам перфектна стоика,която ми дава възможност да си събирам въдиците за нула време,без да вадя пръчките от стойките :idea: :idea: :idea:
Kroki Може ли да я видим тази стойка.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от val0 »

Добре де, миналата година забраната за бялата и щуката нали беше ли от 15 април или аз греша? Троли, казал си ''А'' ако кажеш и ''Б'' ще е прекрасно. Колкото до разноските вярвам че не би било проблем да се съберат от колегите тук, има достатъчно сериозни хора. Опасявам се че вече е процедурно късно.
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Миналата година забраната за бялата и щуката бяха от 15-и Март... тази щом ще я въвеждат от 15-и Февруари, догодина със същия успех може да я направят от Коледа до края на Юни - да може браковците да си мрежат на спокойствие :( Нямам думи - пълно безхаберие ... но не се учудвам - все пак живеем в Абсурдистан!!! Хубаво ще е наистина да се сформира официално сдружение и да се мъчим да постигнем нещо смислено!!!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Чакам моя адвокат да ми даде становище за.здружението или клуба и ще ги постна в отделна тема, ако на някой му се занимава може да я направи предварително и от сега мислете за хората които ще ни представляват!
valen1234
новобранец
новобранец

Мнение от valen1234 »

Колкото повече тролингисти толкова по малко бракониери - това лично мое мнение.
1. Досега нямаше кой да им пречи и закача мрежите на гадовете.
2. Нямаше кой да ги пита какво правят с лодка в язовира без въдица а с каса риба
и т.н.

А ако и ние сме съвестни а не месари може и да се получи нещо.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ashmodean8004 написа:Чакам моя адвокат да ми даде становище за.здружението или клуба и ще ги постна в отделна тема, ако на някой му се занимава може да я направи предварително и от сега мислете за хората които ще ни представляват!
Щом се отнася за тролинг съм насреща и ще участвам в такава инициатива!Преди се криех от всички тролингисти,но 3-те състезания ме накараха да изляза на светло и да общувам спокойно с конкуренцията! :wink:
valen1234 написа:Колкото повече тролингисти толкова по малко бракониери - това лично мое мнение.
1. Досега нямаше кой да им пречи и закача мрежите на гадовете.
2. Нямаше кой да ги пита какво правят с лодка в язовира без въдица а с каса риба
и т.н.

А ако и ние сме съвестни а не месари може и да се получи нещо.
Съгласен съм и големият проблем за рибите са мрежарите,а не например тролингистите!
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Интереса е взаимен Троли и ние тролингистите сме особенни маниаци, както ми казва един приятел ти си луд, вложил си пари в тролинга за тонове риба пък си изял няколко кила, как да му обясня че тръпката не е в яденето на риба, а в това от удара на такава, да я изкараш с борба и после да я пуснеш. В тоя спорт съм сигурен че поне 95% от колегите са точно такива, търсим тръпката а не месото, няма логика да сме такива щото иначе за какво ни е да се набутваме за лодки, двигатели, сонари и да се радваме на нови воблери като малки деца и т.н., щяхме да си купиме по една каубойска шапка един кон и да пасеме кравите. :). За това сме и пичове и се радваме истински на живота, всички обичаме тръпката от тролинга и обичаме да я изживяваме, за това да сме живи и здрави да си направиме едно национално здружение или каквато ще се реши да бъде и малко да налагаме някакви добри идеи и принципи, които ще помагат за съхранението на водоемие ни, а и ще развиват нашия спорт!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

По принцип си прав и аз мисля така,но де-факто нещата са коренно различни и за доказателство ще дам избиването на сомовете,на тролинг от яз.Монтана през 2012година!Защото единствените сомове-релийз за които чух през годината,бяха на Васко Ламбов и на Божо и Бейса,а от там нататък всичко май остана под ножа,та тръпна да видя ко шъ стание таз година на Монтана със сомовете на тролинг? :roll: Има риболовци,които са газили лука и израстват,но други си остават на едно ниво при отношението към рибите и сомовете,та при създаването на правила и Федерация веднага ще се отсее плявата от житото и всеки ще си избере какъв да бъде! :wink: :drinkers: Месари или етични риболовци в тролинга винаги ще има,въпроса е да се приобщиш към хората с подобно мислене и интереси!Смисълът на всяка Федерация е точно в това,да разграничи разликите,чрез общоприети правила!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Е не така де.Аз съм пуснал към 10-тина.А Светльо от един риболов 4-ри.Те верно си бяха за пускане,ама като цяло там си се прибират сомчета до 3кг. от 15г.....попитай Славе.
Е за това ти се ядосвам на тебе.Имаш склонност да разказваш от 3-то лице и кво си чул.
Все пак принципно си прав.Почти всички си прибраха големите сомове.Но не забравяй сома на Калинукс 45кг. пуснал съм ти клип даже.Изказвания на ангро не водят до никъде......щото и на теб ти казаха,че си бракониер.Но нали съм глупак и не мога да лъжа написах,че не си......и вярвам в това.Ти,ако беше....щеше яко да ме оплюеш....правиш го редовно и без значение от истината.
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Тои Троли помни които му е угодно,ма нему се сърдя тои си е такъв.Има и други колеги, които също пускаха на монтана.Но се броят на пръсти,повечето се проявиха, като невидяли месари.А това че ще забранят,белите от 15 е знак за страшна атака на мрежарите.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”