МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от плувката2006 »

Колега Sunnen,като гледаш количеството риба ,дали е имало време да обслужват повече от една въдица.Многото въдици не прави риболова по-качествен,а и отделно на река е разрешено да се лови с ЕДНА въдица.Истината е ,че някои знаят какво да правят на реката,а други искат да са като добрите.И нека има повече колеги като тях-да хващат по много,но и да връщат улова си обратно.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Напълно съм съгласен с мнението ти, не споря,че е било с по една въдица. Радвам се и им завидях благородно за улова. Браво!
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

sunnen написа:този боклук от къде го събра? Срещу острова преди бента ли си бил. Основно там е адска мръсотия, понеже там чакат шаран.
Да, аз ходя доста редовно там.
Който пие няма глисти!
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Похвална постъпка на колегата Echo33.Така трябва да постъпва всеки един от нас,пренебрегвайки егото си,че слугува на някой..пр......ак
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

За това сме организирали и събиране. Скоро ще е има и тема.
kikimoris
новобранец
новобранец

Мнение от kikimoris »

Драги ми колега Плувката 2006, не знам къде ти е магазина и затова не мога да дойда.Питаш ме обаче как ловя и веднага отговарям.Болонезa 6 метра Phenomena на Mivardi.За монтажа от куата нагоре без да цитирам марки: кука 16 номер, повод 0,10 мм, основно 12,5 мм , микрвирбелче, плувка буренце между грам и три максимум.По големи плувки религията не ми позволява.За утежнението си имам мнение и то е различно от "гердан, синджир, верижка".Знам, че доста хора ще наскачат, ама няма как да ме убеди някой, че гердана особено на неравно дъно не дере и не плаши поне до някаква степен рибата.Моето утежнение е по-добрият вариант, но няма да го обяснявам подробно за да не предизвикам излишни дискусии (освен ако наистина някой не държи да знае).Според мен използвам най-уловистия монтаж за изтичане.Пак повтарям, според мен.На фидер не ловя, защото обичам да гледам плувката и ми е по-динамично.
С времето все повече се уверявам, че 50% от успешния излет се дължи на доброто място а за останалите 50% остават уменията, такъма, подхранването.
Относно коментара ти бих казал че, всеки от присъстващите тук би искал да захранва с CAVEDANO на MILO, но при желанието ни да направим поне 3-4 риболова на месец и едновременно да храним и семействата си а не само рибите, сме склонни на компромиси.Прости ми моля, ама "Няма срамно да питаш, срамно е да не знаеш." малко ме издразни.Знам, че най-вероятно не си го замислял така ама така май се получи.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

sunnen написа:Браво на момчетата. Ако това са го уловили за 1 ден с по една пръчка, шапка им свалям. Мечта за всеки риболовец, мерни кефали и то много чести удари е имало.
echo33 : този боклук от къде го събра? Срещу острова преди бента ли си бил. Основно там е адска мръсотия, понеже там чакат шаран.
Само да подчертая,колега,рибите са извадени за 7-8 часа и не са кефали, а алаи и карабалъци.

Храната на Milo/Cavedano,наистина е страхотен избор за реката.
Поздрави и успех на всички колеги!
TICA FAN
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

Тая храна, дето се късате да я хвалите не е ли по около 8лв килото? Само питам...
Който пие няма глисти!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

echo33 написа:Тая храна, дето се късате да я хвалите не е ли по около 8лв килото? Само питам...
Нека и аз да се включа в темата, захранката струва 13 лв... за 2,5 кг и не е чак толкова скъпа реално погледнато, като носи и добавяне на трохи, глина, бисквита и др... като лепкавостта и аромата и не се променя... Но разбира се всеки има право на свой собствен избор, за мен най-добри подхранки няма, има работещи в дадена ситуация и важното е да ни е кеф на нас риболовците от постигнатия резултат. :) Пожелавам Ви успехи по реката колеги, ще гледам и аз да се включвам в темата от време на време, че все ангажименти... А за почистването ще се постарая да съм на линия, чакам темата :)
Клавиатура риба не лови!!!
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Kikimoris,извинявам се,че си взел репликата ми за чиста монета.Не съм имал ни най-малко желание да те обидя .Поиска съвет,опитах се без да те познавам лично да споделя неща,които съм научил.Поради факта,че не сме заедно на риболов,не мога повече да коментирам питането ти,а и по обяснението не става ясно как ловиш.Монтажа се променя често по време на самия риболов.Рибата иска постоянно и различна презентация на стръвта.И това води и до разместването на утежнението по линията.Колкото до храната,да вярно е ,че храним и семейства и идва "тежко" да ловим всеки път със скъпите храни.Но както писа Lоcal,в тях може да се добавят и други нещица и да намалим себестойността.Колкото до грамажа на плувките за тях няма точна рецепта.В студените месеца доста често рибата стои в средата на реката и иска много бавно да и изтичаш.Това няма как да стане с 3гр плувки, а се прибягва до плувки 8гр и +.Доста трудно е да се даде точната рецепта как да ловим качествено на Марица,тя е капризна река и по време на един излет може да се сменят много схеми на риболов ,за да бъде той по-ефективен.Относно магазина-не съм посочил адрес ,по простата причина ,че влизаме в територията на рекламата :D .Не съм имал намерения нито да те завербуваме като клиент в магазина ,нито да правим реклама.Помислих си,че това е удачното място да се видим и да споделим.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Плувки,съчми, гердани,захранки рекламирани постоянно и т.н.,някой ще остане с впечатление че на тая река само с това се лови.Къде отидоха колегите с воблерите,поперите и блесните.Не ми се пускат снимки на уловени сомове всяка седмица от колега,говоря от 8кг. до 18кг.по Марица. Той си знае кой е :D ,но така е сметнал така е решил да не показва кой е и какви сомове кърти.Така че и големи риби си има,но там вече се иска више за тях :D .И аз самия още има много да уча докато го взема :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Don4o_62 написа:Къде отидоха колегите с воблерите,поперите и блесните.
Най-вероятно са някъде по реката,да дебнат голямата мустаката риба. :D Като застуди времето,май ще почнат повече да пишат,за щукарските излети. Сома по Марица,благодарение на " мръсните токаджии" :evil: стана много рядко срещана риба,та най-вероятно затова никой не пише за нея. :smt023 Здраве и много слука на всички. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

От мен един жокер за досетливите. Търсете шарана и щуката по това време в притоците на Марица, на лек монтаж :wink: Много щука се извади тези седмици, но взима само рано сутрин и надвечер. Шаранът си дава добре в късния следобед, основно на млечна царевица.
Едит:
Изображение
Тук за час колеги извадиха 7 щуки, нашите са 2 :D Стръв - каракудки от водоема.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Кендо де е това място бе? :) нещо не се сещам покрай 9ката или 6така да има подобно място
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

sunnen написа:...де е това място бе?
Надолу братле, около Димитровград. :wink: Тук по всички притоци в момента си дава хубава риба, явно се крие от тока в плитките води. По принцип тези вирове ги гърмят гадовете, но нещо ги пропускат напоследък и рибата е там :!: Дано оцелеят още някое време така...
Че то тук редовно си идват пловдивски колеги :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”