Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от murphymet74 »

ivanov_km написа:Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
Колега ако найстина е 272 грама както пише ще чувстваш болки в раменете след по продължително мятане!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ivanov_km написа:Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
За мен 15-40 е много за щука бяла и распер, един приятел има катана на 2.70 10-30 със катана макара 2500 и си кове щуките доволно,а и е доста лека и удобна въдицата му.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Както в предишният си пост споменах спинингът ще се използва на 90% за р. Дунав и това до голяма степен променя нещата. В много случай при риболова на распер на реката ни се налага да гоним дистанция от 60, дори 70 метра, трябва да отбележим и фактора течение което в р. Дунав не е никак малко особено в някои участъци на реката. Обичайно се лови със спинери с тегло от 18 до 28 грама и джик глави не по леки от 15 гр. Спинингът е вече при мен но още не съм мятал с него, на първо четене много ми харесва, относно теглото от 272 грама смятам, че е толкова но самият прът е добре балансиран със самата дръжка.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Аз на Дунав си мятам с Пръчка на 2.70 10-35 и с Расперите и др. няма проблем. Доволно си правя дистанции от 40-60 м.
Всичко зависи и от влакното,по тънак плетеняк по големи дистанции,ползвам 15 либри ;)
nachinaecht
новобранец
новобранец

Мнение от nachinaecht »

привет,имам въпрос-видях в един магазин 300 см спининг мичел,с акция 5-100,прочетох лично на пръчката.Твърд връх,стегната много,горната граница е реална,поред мен но долната??ако имате впечатления,моля кажете.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

nachinaecht написа:привет,имам въпрос-видях в един магазин 300 см спининг мичел,с акция 5-100,прочетох лично на пръчката.Твърд връх,стегната много,горната граница е реална,поред мен но долната??ако имате впечатления,моля кажете.
Aбсолютно невъзможно според мен.
Остави само стъпки
Jakks
новобранец
новобранец

Мнение от Jakks »

murphymet74 написа:
Колега ако найстина е 272 грама както пише ще чувстваш болки в раменете след по продължително мятане!
Привет на всички,

не ми побира ума как от 272 грама въдица ще чувсваш болки в раменете (а може и на други места) при продължително мятане. На мен никога не ми се е случвало да ви кажа и съм се спрял на същата въдичка, но 2.70м, 3м ми е много, защото я искам не само за Дунав. За мен това си е една доста прилична въдица на добра цена, която позволява ползването на по-големи примамки за по-големи риби (а това все пак е целта, поне при мен).

Наслука!
Изображение Изображение
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Днес след работа въпреки силният вятър реших да севтосам пръта и бяха на Дунава за около 2 часа. При непрестанно мятане за това време мога да кажа, че не получих никаква умора в ръката и мисля, че пръчката е просто уникална за тази цена. За съжаление се закачи едно щукле което почти веднага се откачи :). За сега толкова ще споделя мнение как се държи пръчката при вадене на риба но първо трябва да хвана :lol: .
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Jakks написа: Привет на всички,

не ми побира ума как от 272 грама въдица ще чувсваш болки в раменете (а може и на други места) при продължително мятане. На мен никога не ми се е случвало да ви кажа и съм се спрял на същата въдичка, но 2.70м, 3м ми е много, защото я искам не само за Дунав. За мен това си е една доста прилична въдица на добра цена, която позволява ползването на по-големи примамки за по-големи риби (а това все пак е целта, поне при мен).

Наслука!
Здрасти,колега.Сина ми има същата въдица,която си харесал на 2,70 метра.Похвърлял съм доста с нея и съм с добри впечатления,но мисля,че по - добре би ми паснала същата,но с по - ниската акция (10 - 30).Просто понякога се налага да се ползват по - леки примамки а точно там нея хич я няма.
Изображение
Изображение
Jakks
новобранец
новобранец

Мнение от Jakks »

Благодаря за съвета колега,

и аз стигнах до това заключение :) даже 8-25 акция ще си взема на 2.40. Тия големите щуки само мен не чакат :D
Изображение Изображение
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Имам чувството, че изискването ми пръта да е с дължина 3,00 метра никой не го отчита, а всеки се втурачва в общото тегло на спининга. Въпросната пръчка с дължина 2,70 се предлага във вариант с общо тегло от 176 гр. но е МL, което е повече от доволно. има и вариант на 3 метра с акция 3 до 15 гр. с тегло на пръта 188 гр. но с тази акция ище на др. ден ще си търся нов спининг :). Добре за да няма спам и темата да бъде полезна и на др. колеги покажете по-добър прът от въпросното Шимано с дължина от 3 метра и акция 14 до 40 гр с цена до 150 лв. В неделя правих изглед 7 часа и на др. ден нито умора нито треска имах в ръцете :).
ivanov_km
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_km »

Аз дънарки на 3,60 и 3,00 Lb имам 4, бр. На 3,60 м и 3,5 Lb имам още 4 бр. Имам и 4 бр. спода на 5,25 Lb за Дунава така, че "дънарки" си имам пре достатъчно :D . Сега като попремине шаранджийския риболов в антракта ще похвърлям малко на спининг за това исках мнение за въпросното Шимано. Спинингът ще е за мен винаги на втора линия така, че не смятам и по него да набутвам хиляди левове, защото шаранджиството струва много, ама много пари. Въпросното Шимано е меко казано кощунство да бъде оприличавано на "кол", да това е ниско бюджетно шимано, което се предлага в много варианти и всеки един непретенциозен спинигист като мен може да си избере един приличен прът на достъпна цена.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , поразчистих малко темата , ще огледам и другите да видя как е . Та за какво иде реч :

Петре 60 , имаш официално предупреждение от мен като модератор на подфорума , че ако продължиш в същият дух , ще гледам да ти уредя един много приятен и продължителен БАНН :idea:
Капиш ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

Мод на място!!! :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ivanov_km написа:Имам чувството, че изискването ми пръта да е с дължина 3,00 метра никой не го отчита, а всеки се втурачва в общото тегло на спининга. Въпросната пръчка с дължина 2,70 се предлага във вариант с общо тегло от 176 гр. но е МL, което е повече от доволно. има и вариант на 3 метра с акция 3 до 15 гр. с тегло на пръта 188 гр. но с тази акция ище на др. ден ще си търся нов спининг :). Добре за да няма спам и темата да бъде полезна и на др. колеги покажете по-добър прът от въпросното Шимано с дължина от 3 метра и акция 14 до 40 гр с цена до 150 лв. В неделя правих изглед 7 часа и на др. ден нито умора нито треска имах в ръцете :).
Колега, не те разбирам? Защо се пънеш като "магаре на мост"? По моему, теглата на пръчката е от особено важно значение при спининговия риболов. Всеки един грам надолу си е облекчение... Ако не беше така, сега щяхме още да си ловиме със стъклопластовите пръчки, а не и да ползваме графитени такива....
Дори за мен, без да съм някЪф специалист по пръчките, критерия за качествена пръчка е лекотата и, разбира се съобразена с акция и дължина, т.е. колкото е по лека съобразено с предходните параметри, толкова е ПО ГРАФИТЕНА и оттам по качествена.. :lol:
Разбира се, всеки един сантим в дължина увеличава кастинга, но това не е правопроционална зависимост, т.е. зависи не само от дължината на гегата, но и от други неща...., примерно строя на пръчката. Определено с по къса пръчка с модерейт строй би изхвърлил примамка по далеч отколкото с 3м. въдица с фаст строй.....

п.п. Не ловя на Дунава и не бих могъл да ти дам прилични предложения за 3-метрови пръчки, но като гледам репортажите на Сестрата, който си е един корифей в риболова по реката на спининг..., че и той не ползва 3-метрови пръчки, ОБАЧЕ си лови и то доволно.... Та..., виж неговите репортажи и пръчки, в случая ще придобиеш представа за какво иде реч....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”