Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- murphymet74
- ще става разбирач
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Колега ако найстина е 272 грама както пише ще чувстваш болки в раменете след по продължително мятане!ivanov_km написа:Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
За мен 15-40 е много за щука бяла и распер, един приятел има катана на 2.70 10-30 със катана макара 2500 и си кове щуките доволно,а и е доста лека и удобна въдицата му.ivanov_km написа:Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Както в предишният си пост споменах спинингът ще се използва на 90% за р. Дунав и това до голяма степен променя нещата. В много случай при риболова на распер на реката ни се налага да гоним дистанция от 60, дори 70 метра, трябва да отбележим и фактора течение което в р. Дунав не е никак малко особено в някои участъци на реката. Обичайно се лови със спинери с тегло от 18 до 28 грама и джик глави не по леки от 15 гр. Спинингът е вече при мен но още не съм мятал с него, на първо четене много ми харесва, относно теглото от 272 грама смятам, че е толкова но самият прът е добре балансиран със самата дръжка.
- murphymet74
- ще става разбирач
Аз на Дунав си мятам с Пръчка на 2.70 10-35 и с Расперите и др. няма проблем. Доволно си правя дистанции от 40-60 м.
Всичко зависи и от влакното,по тънак плетеняк по големи дистанции,ползвам 15 либри
Всичко зависи и от влакното,по тънак плетеняк по големи дистанции,ползвам 15 либри

-
- новобранец
привет,имам въпрос-видях в един магазин 300 см спининг мичел,с акция 5-100,прочетох лично на пръчката.Твърд връх,стегната много,горната граница е реална,поред мен но долната??ако имате впечатления,моля кажете.
Aбсолютно невъзможно според мен.nachinaecht написа:привет,имам въпрос-видях в един магазин 300 см спининг мичел,с акция 5-100,прочетох лично на пръчката.Твърд връх,стегната много,горната граница е реална,поред мен но долната??ако имате впечатления,моля кажете.
Остави само стъпки
Привет на всички,murphymet74 написа:Колега ако найстина е 272 грама както пише ще чувстваш болки в раменете след по продължително мятане!ivanov_km написа:Колеги споделете мнение за спининга Shimano Catana CX Spining на 3.00 м, с акция 15 -40 гр. ето и линк към въпросната въдица (нека да не се взима като реклама) http://www.megafishing.bg/product/1359/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Спининга ще се ползва предимно за река Дунав и в редки случай в затворени водоеми. Ще търся предимно Щука, Распер и Бяла риба.
не ми побира ума как от 272 грама въдица ще чувсваш болки в раменете (а може и на други места) при продължително мятане. На мен никога не ми се е случвало да ви кажа и съм се спрял на същата въдичка, но 2.70м, 3м ми е много, защото я искам не само за Дунав. За мен това си е една доста прилична въдица на добра цена, която позволява ползването на по-големи примамки за по-големи риби (а това все пак е целта, поне при мен).
Наслука!

Днес след работа въпреки силният вятър реших да севтосам пръта и бяха на Дунава за около 2 часа. При непрестанно мятане за това време мога да кажа, че не получих никаква умора в ръката и мисля, че пръчката е просто уникална за тази цена. За съжаление се закачи едно щукле което почти веднага се откачи
. За сега толкова ще споделя мнение как се държи пръчката при вадене на риба но първо трябва да хвана
.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Здрасти,колега.Сина ми има същата въдица,която си харесал на 2,70 метра.Похвърлял съм доста с нея и съм с добри впечатления,но мисля,че по - добре би ми паснала същата,но с по - ниската акция (10 - 30).Просто понякога се налага да се ползват по - леки примамки а точно там нея хич я няма.Jakks написа: Привет на всички,
не ми побира ума как от 272 грама въдица ще чувсваш болки в раменете (а може и на други места) при продължително мятане. На мен никога не ми се е случвало да ви кажа и съм се спрял на същата въдичка, но 2.70м, 3м ми е много, защото я искам не само за Дунав. За мен това си е една доста прилична въдица на добра цена, която позволява ползването на по-големи примамки за по-големи риби (а това все пак е целта, поне при мен).
Наслука!

Благодаря за съвета колега,
и аз стигнах до това заключение
даже 8-25 акция ще си взема на 2.40. Тия големите щуки само мен не чакат 
и аз стигнах до това заключение

Имам чувството, че изискването ми пръта да е с дължина 3,00 метра никой не го отчита, а всеки се втурачва в общото тегло на спининга. Въпросната пръчка с дължина 2,70 се предлага във вариант с общо тегло от 176 гр. но е МL, което е повече от доволно. има и вариант на 3 метра с акция 3 до 15 гр. с тегло на пръта 188 гр. но с тази акция ище на др. ден ще си търся нов спининг
. Добре за да няма спам и темата да бъде полезна и на др. колеги покажете по-добър прът от въпросното Шимано с дължина от 3 метра и акция 14 до 40 гр с цена до 150 лв. В неделя правих изглед 7 часа и на др. ден нито умора нито треска имах в ръцете
.

Аз дънарки на 3,60 и 3,00 Lb имам 4, бр. На 3,60 м и 3,5 Lb имам още 4 бр. Имам и 4 бр. спода на 5,25 Lb за Дунава така, че "дънарки" си имам пре достатъчно
. Сега като попремине шаранджийския риболов в антракта ще похвърлям малко на спининг за това исках мнение за въпросното Шимано. Спинингът ще е за мен винаги на втора линия така, че не смятам и по него да набутвам хиляди левове, защото шаранджиството струва много, ама много пари. Въпросното Шимано е меко казано кощунство да бъде оприличавано на "кол", да това е ниско бюджетно шимано, което се предлага в много варианти и всеки един непретенциозен спинигист като мен може да си избере един приличен прът на достъпна цена.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , поразчистих малко темата , ще огледам и другите да видя как е . Та за какво иде реч :
Петре 60 , имаш официално предупреждение от мен като модератор на подфорума , че ако продължиш в същият дух , ще гледам да ти уредя един много приятен и продължителен БАНН
Капиш ?!?
Петре 60 , имаш официално предупреждение от мен като модератор на подфорума , че ако продължиш в същият дух , ще гледам да ти уредя един много приятен и продължителен БАНН

Капиш ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- metodid
- ще става разбирач
Мод на място!!!

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, не те разбирам? Защо се пънеш като "магаре на мост"? По моему, теглата на пръчката е от особено важно значение при спининговия риболов. Всеки един грам надолу си е облекчение... Ако не беше така, сега щяхме още да си ловиме със стъклопластовите пръчки, а не и да ползваме графитени такива....ivanov_km написа:Имам чувството, че изискването ми пръта да е с дължина 3,00 метра никой не го отчита, а всеки се втурачва в общото тегло на спининга. Въпросната пръчка с дължина 2,70 се предлага във вариант с общо тегло от 176 гр. но е МL, което е повече от доволно. има и вариант на 3 метра с акция 3 до 15 гр. с тегло на пръта 188 гр. но с тази акция ище на др. ден ще си търся нов спининг. Добре за да няма спам и темата да бъде полезна и на др. колеги покажете по-добър прът от въпросното Шимано с дължина от 3 метра и акция 14 до 40 гр с цена до 150 лв. В неделя правих изглед 7 часа и на др. ден нито умора нито треска имах в ръцете
.
Дори за мен, без да съм някЪф специалист по пръчките, критерия за качествена пръчка е лекотата и, разбира се съобразена с акция и дължина, т.е. колкото е по лека съобразено с предходните параметри, толкова е ПО ГРАФИТЕНА и оттам по качествена..

Разбира се, всеки един сантим в дължина увеличава кастинга, но това не е правопроционална зависимост, т.е. зависи не само от дължината на гегата, но и от други неща...., примерно строя на пръчката. Определено с по къса пръчка с модерейт строй би изхвърлил примамка по далеч отколкото с 3м. въдица с фаст строй.....
п.п. Не ловя на Дунава и не бих могъл да ти дам прилични предложения за 3-метрови пръчки, но като гледам репортажите на Сестрата, който си е един корифей в риболова по реката на спининг..., че и той не ползва 3-метрови пръчки, ОБАЧЕ си лови и то доволно.... Та..., виж неговите репортажи и пръчки, в случая ще придобиеш представа за какво иде реч....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека