Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
lapiss
новобранец
новобранец

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от lapiss »

Добър вечер на всички,
за риболова днес, прекрасен слънчев ден, оръжието същото болонезата, храна река+жълта троха+стреляне на бял червей, стръв бял(пробвах и на френски хляб без резултат), от 13 часа до 16 часа се получи един хубав риболов с доста едри и борбени риби ето ги и тях
Изображение

Изображение

следват взетите риби
Изображение

надявам се съм бил полезен, наслука на всички.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

lapiss написа:Добър вечер на всички,
за риболова днес, прекрасен слънчев ден, оръжието същото болонезата, храна река+жълта троха+стреляне на бял червей, стръв бял(пробвах и на френски хляб без резултат), от 13 часа до 16 часа се получи един хубав риболов с доста едри и борбени риби ето ги и тях
Изображение

Изображение

следват взетите риби
Изображение

надявам се съм бил полезен, наслука на всички.
Ау много добре са охранени скобарчетата.Браво добър улов :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

В кой район ги лови? Питам щото в петък около Роман немаше нито едно пипане, а риби имаше бол. :shock:
lapiss
новобранец
новобранец

Мнение от lapiss »

В района на с. Карлуково тайно място, но рибата е с настроения в неделя същото място същата тактика, но наполвина удари и уловени риби.Времето пак от 13 до 16 часа(иначе риба бол както казваш).
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Колега, а не те ли мъчи пръскачът на белия червей?
Fishing Forever
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

В събота 09.11.13 г. и аз бях на Карлуково. Лових на вира срещу лудницата между двата моста. Риба много. Редувах болонезата с фидер....като че ли на фидера имаше малко повече кълванета. Равносметката - около 30-тина морунажчета, които споделих с приятели вечерта на по бира и бяха много вкусни.
Какво ми направи впечатление? Рано сутринта уклеят и пръскачът бяха се събрали на огромно петно и въртяха около брега, а след 10.00 часа като напече се пръснаха из целия вир и почнаха да кълват дори и на фидера....може би постепенно вече ще спира да кълве пръскача.
Интересното е, че не хванах нито една мрена, а съм напълно сигурен, че ги има.
Стръвта беше бял червей, захранка за река-скобар и мряна, със стрелба на бял червей. Настоявах и на царевица, след като хвърлих няколко прашки и от нея, но никакъв резултат.
Това е от мен. Наслука на всички колеги!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Изображение

Тия риби хайверни ли са или са се натъпкали с храна :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kiril Hristov »

ickata_etr написа:В събота 09.11.13 г. и аз бях на Карлуково. Лових на вира срещу лудницата между двата моста. Риба много. Редувах болонезата с фидер....като че ли на фидера имаше малко повече кълванета. Равносметката - около 30-тина морунажчета, които споделих с приятели вечерта на по бира и бяха много вкусни.
Какво ми направи впечатление? Рано сутринта уклеят и пръскачът бяха се събрали на огромно петно и въртяха около брега, а след 10.00 часа като напече се пръснаха из целия вир и почнаха да кълват дори и на фидера....може би постепенно вече ще спира да кълве пръскача.
Интересното е, че не хванах нито една мрена, а съм напълно сигурен, че ги има.
Стръвта беше бял червей, захранка за река-скобар и мряна, със стрелба на бял червей. Настоявах и на царевица, след като хвърлих няколко прашки и от нея, но никакъв резултат.
Това е от мен. Наслука на всички колеги!
Колега настоява ли на царевица на фидера
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Много ми е интересно колега Христов защо продължаваш да си мислиш, че царевицата е още актуална. А и в по-горния пост е достатъчно ясно написано, че е настоявано на царевица. Нищо лично. Поздрави.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kiril Hristov »

Така си мисля и съм сигурен че ако отида ще хвана на царевица
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

Колеги Искъра около София??Какво дава след селата Мировяне , Требич , Волуяк или пък при сливането с Лесновска?Морунаж , костур нещо такова има ли?На спининг вадят ли се ..? Моля малко инфо! Иначе като гледам по други градове ги скъсвате!Браво! :)
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Днес направих втория си излет по река Искър. Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. И ги почнах - от 11 до 15 часа нямах дори почукване. Реката сякаш беше мъртва - никакви признаци на живот. Пробвах на две места. Започнах на около 70-80 метра след далекопроводите (надолу по течението). Захраних и упорствах повече от час и половина без резултат. Дълбочината бе сравнително малка и реших да се изместя малко над далекопроводите. Там пък, а и наоколо се оказа дълбоко. Течението беше слабо. Лек полъх почти спираше плувката на място. Отново захраних и... пак два безрезултатни часа. За стръв използвах шарен червей, закачан на кука 16 номер, а тя пък вързана с повод 0,12. Захранка - за река, средна хубост, с добавени червейчета и пръст от прясна къртичина. Задържах, изтичах, монтаж с верижка, с прогресивно утежнение - се тая. Иначе реката поне на вид го докарваше...

Изображение

Миналия път поне уклеят беснееше.
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

Николай Ангелов написа:......Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. ....
Преди да направят бента за вец Кунино това място се пукаше по шевовете от хора :D ..сега обаче се завири и край :) .
Евала за упорстването :wink:
sofroniev17
новобранец
новобранец

Мнение от sofroniev17 »

Николай Ангелов написа:Днес направих втория си излет по река Искър. Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. И ги почнах - от 11 до 15 часа нямах дори почукване. Реката сякаш беше мъртва - никакви признаци на живот. Пробвах на две места. Започнах на около 70-80 метра след далекопроводите (надолу по течението). Захраних и упорствах повече от час и половина без резултат. Дълбочината бе сравнително малка и реших да се изместя малко над далекопроводите. Там пък, а и наоколо се оказа дълбоко. Течението беше слабо. Лек полъх почти спираше плувката на място. Отново захраних и... пак два безрезултатни часа. За стръв използвах шарен червей, закачан на кука 16 номер, а тя пък вързана с повод 0,12. Захранка - за река, средна хубост, с добавени червейчета и пръст от прясна къртичина. Задържах, изтичах, монтаж с верижка, с прогресивно утежнение - се тая. Иначе реката поне на вид го докарваше...

Изображение

Миналия път поне уклеят беснееше.
на фидер не пробва ли?
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Нямах фидер пръчка със себе си.
Публикувай отговор