Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Добър вечер на всички,
за риболова днес, прекрасен слънчев ден, оръжието същото болонезата, храна река+жълта троха+стреляне на бял червей, стръв бял(пробвах и на френски хляб без резултат), от 13 часа до 16 часа се получи един хубав риболов с доста едри и борбени риби ето ги и тях
следват взетите риби
надявам се съм бил полезен, наслука на всички.
за риболова днес, прекрасен слънчев ден, оръжието същото болонезата, храна река+жълта троха+стреляне на бял червей, стръв бял(пробвах и на френски хляб без резултат), от 13 часа до 16 часа се получи един хубав риболов с доста едри и борбени риби ето ги и тях

следват взетите риби

- Menkata
- фен клуб-скобар
Ау много добре са охранени скобарчетата.Браво добър уловlapiss написа:Добър вечер на всички,
![]()
![]()
следват взетите риби
![]()

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
В кой район ги лови? Питам щото в петък около Роман немаше нито едно пипане, а риби имаше бол. 

В района на с. Карлуково тайно място, но рибата е с настроения в неделя същото място същата тактика, но наполвина удари и уловени риби.Времето пак от 13 до 16 часа(иначе риба бол както казваш).
Колега, а не те ли мъчи пръскачът на белия червей?
Fishing Forever
-
- новобранец
В събота 09.11.13 г. и аз бях на Карлуково. Лових на вира срещу лудницата между двата моста. Риба много. Редувах болонезата с фидер....като че ли на фидера имаше малко повече кълванета. Равносметката - около 30-тина морунажчета, които споделих с приятели вечерта на по бира и бяха много вкусни.
Какво ми направи впечатление? Рано сутринта уклеят и пръскачът бяха се събрали на огромно петно и въртяха около брега, а след 10.00 часа като напече се пръснаха из целия вир и почнаха да кълват дори и на фидера....може би постепенно вече ще спира да кълве пръскача.
Интересното е, че не хванах нито една мрена, а съм напълно сигурен, че ги има.
Стръвта беше бял червей, захранка за река-скобар и мряна, със стрелба на бял червей. Настоявах и на царевица, след като хвърлих няколко прашки и от нея, но никакъв резултат.
Това е от мен. Наслука на всички колеги!
Какво ми направи впечатление? Рано сутринта уклеят и пръскачът бяха се събрали на огромно петно и въртяха около брега, а след 10.00 часа като напече се пръснаха из целия вир и почнаха да кълват дори и на фидера....може би постепенно вече ще спира да кълве пръскача.
Стръвта беше бял червей, захранка за река-скобар и мряна, със стрелба на бял червей. Настоявах и на царевица, след като хвърлих няколко прашки и от нея, но никакъв резултат.

Тия риби хайверни ли са или са се натъпкали с храна

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Колега настоява ли на царевица на фидераickata_etr написа:В събота 09.11.13 г. и аз бях на Карлуково. Лових на вира срещу лудницата между двата моста. Риба много. Редувах болонезата с фидер....като че ли на фидера имаше малко повече кълванета. Равносметката - около 30-тина морунажчета, които споделих с приятели вечерта на по бира и бяха много вкусни.
- yaata
- фен клуб-скобар
Много ми е интересно колега Христов защо продължаваш да си мислиш, че царевицата е още актуална. А и в по-горния пост е достатъчно ясно написано, че е настоявано на царевица. Нищо лично. Поздрави.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
-
- научил се да хвърля
Така си мисля и съм сигурен че ако отида ще хвана на царевица
- kostura_24
- ще става разбирач
Колеги Искъра около София??Какво дава след селата Мировяне , Требич , Волуяк или пък при сливането с Лесновска?Морунаж , костур нещо такова има ли?На спининг вадят ли се ..? Моля малко инфо! Иначе като гледам по други градове ги скъсвате!Браво! 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес направих втория си излет по река Искър. Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. И ги почнах - от 11 до 15 часа нямах дори почукване. Реката сякаш беше мъртва - никакви признаци на живот. Пробвах на две места. Започнах на около 70-80 метра след далекопроводите (надолу по течението). Захраних и упорствах повече от час и половина без резултат. Дълбочината бе сравнително малка и реших да се изместя малко над далекопроводите. Там пък, а и наоколо се оказа дълбоко. Течението беше слабо. Лек полъх почти спираше плувката на място. Отново захраних и... пак два безрезултатни часа. За стръв използвах шарен червей, закачан на кука 16 номер, а тя пък вързана с повод 0,12. Захранка - за река, средна хубост, с добавени червейчета и пръст от прясна къртичина. Задържах, изтичах, монтаж с верижка, с прогресивно утежнение - се тая. Иначе реката поне на вид го докарваше...

Миналия път поне уклеят беснееше.

Преди да направят бента за вец Кунино това място се пукаше по шевовете от хораНиколай Ангелов написа:......Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. ....

Евала за упорстването

-
- новобранец
на фидер не пробва ли?Николай Ангелов написа:Днес направих втория си излет по река Искър. Не познавам реката и поради тази причина отново се спрах на достъпен участък - след град Роман. А там - о, чудо, няма никой, сам съм. Е, питам се, как така? Та нали рибите са тук, на това всеизвестно място... сега ги почвам. И ги почнах - от 11 до 15 часа нямах дори почукване. Реката сякаш беше мъртва - никакви признаци на живот. Пробвах на две места. Започнах на около 70-80 метра след далекопроводите (надолу по течението). Захраних и упорствах повече от час и половина без резултат. Дълбочината бе сравнително малка и реших да се изместя малко над далекопроводите. Там пък, а и наоколо се оказа дълбоко. Течението беше слабо. Лек полъх почти спираше плувката на място. Отново захраних и... пак два безрезултатни часа. За стръв използвах шарен червей, закачан на кука 16 номер, а тя пък вързана с повод 0,12. Захранка - за река, средна хубост, с добавени червейчета и пръст от прясна къртичина. Задържах, изтичах, монтаж с верижка, с прогресивно утежнение - се тая. Иначе реката поне на вид го докарваше...
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нямах фидер пръчка със себе си.