Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Я па днес в Бургас нЕмах късмет - отказа съединителя на старата колица. Може и въжето да се е скинало, па може и друго да е.
Ся ще я водим на майстор, кога има време иии естествено, че парици ще трябва да приготвим.
Ся ще я водим на майстор, кога има време иии естествено, че парици ще трябва да приготвим.

- Батко Емо
- разбира нещата
"Та толкова с "дрянките и шишарките"
Като не занаеш какво се пазарува на Юндола,Петроан,Предело и т.н. я да те светнем,купуваш си картофи
а тия неща къде си ги земал ги има по сите вериги!
И тука нема скука
Като не занаеш какво се пазарува на Юндола,Петроан,Предело и т.н. я да те светнем,купуваш си картофи

И тука нема скука

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Картофите ми ги носи един съкварталник имащ ниви над Самоков и занимаващ се с отглеждането на такива та тях не ги мисля извъобще .
Едрио боП къде на Смилян го продават по 40лв килограма на Юндола чини 12 кинта и не съм го срещал по веригите , домашното меко безсолно сирене също .
Едрио боП къде на Смилян го продават по 40лв килограма на Юндола чини 12 кинта и не съм го срещал по веригите , домашното меко безсолно сирене също .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
Нищо няма отдавна вече там и не само там,стига се връщаи в децките години
всичко е 90 пр. борса разфасовка,Ачо хубаво ти каза 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Павел Иванов написа: ↑Нед Окт 23, 2022 11:22 am .........................Едрио боП къде на Смилян го продават по 40лв килограма на Юндола чини 12 кинта и не съм го срещал по веригите ........................
Кой сега е нумер уно- героят на ницше, .......

Павел Иванов написа: ↑Нед Окт 23, 2022 11:22 am .................Едрио боП къде на Смилян го продават по 40лв килограма на Юндола чини 12 кинта .......................................

А и друго- по тоз район /Юндолско/ биволица, или бивол са виждали само на снимка,та от какво е тва сирене-биволско-не е нужно да обяснявам.....Тия от Софийско-Пернишко си знаят..както за "безсолното сирене", така и за "кашкавалеца"..тААААААА кашкавалеца е, като тоз на ЕЛБИ от видинско - "ОФЧИ"....!?!?!?.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- Модератор
Абе Пав, не искам да наливам бензин в спора, но още преди година го бях споменал може би на Дончо, може и на друг да е било, че едрия боб в болшинството от случаите няма нищо общо със Смилянския такъв. И е в мнооого малки количества.Павел Иванов написа: ↑Нед Окт 23, 2022 11:22 am .......
Едрио боП къде на Смилян го продават по 40лв килограма
Смилянския е географско понятие, а не точно определен сорт боб. И има разнообразие на Смилянския боб. В повечето случаи е шарен и в редки е едър.
Ама от години много мошеник у нас. Едър боб внос го продават за Смилянски такъв.
В този ред на мисли да ти пратя ако щеш един тон по 5 лева килото и си го шиткаш за смилянски по 10 лв килото.

За сведение последните години страшно вкусен боб има по Разградско. Външно не се различава от евтиния Киргистански, но по вкус е в пъти над него.
Цената му обаче е 6 лв на кг. И все още има количества.
- Павел Иванов
МисУиш ли , че случайно те пратих именно по тия две дестинации а не в хоримага на Ракитово примерно ?
Аз ако бях на твое място бих заложил на варианта , че като си те знаем , че ако беше шаран и на гола кука би клъвнал то съвсем нормално след като онзи ден съм се разходил до "Пашови скали" и завел буля да види къде съм прекарвал част от деЦтвото ми в лов на лалугери , съм сигурен в думите си и просто съм хвърлил голата кукичка

Е , не останах разочарован , клъвна

Както вече казах да беше се поразходил и видял преди да ръснеш обилно с черпака нещо на база "звездите ми го говорят" и да се държиш като в оня случай когато ги разправяше едни дълги и недоумислени за ВЕИ на база споделено от Геле с коУото на когото докато бил в делириум в хоримага му се явили извънземните и му нашепнали , че ВЕИ било само за "наши хора" , точно по почина осемдесетте и деведесетте

Ами аз за разлика от теб другия месец пак ще отскачам до Велинград , харесва ми спато на пет звездните хотели през седмицата извън натовареният сезон и ще ти снимам бивули и бивулици в района на Юндола , има ги достатъчно . Такива граЦки легенди се разнасят и за районите на Смолян , Гинци и пр. , та съм я правил операцията със снимките на местните говеда . При тях я има тая особеност , че не пасат асфалт по пато и затова редко ги виждат пишман енциклопедистите минали по шосето някога

От друга страна забелязвам НЕспорадичен афинитет към подчертаване на обострена деменция с текстово изразяване

Ако ми прочетеш отново мнението ще видиш , че никъде не съм твърдял какъв е произхода на едрия боб а просто съм дал съпоставка между цената му там и в Смилян където след кратка справка с темата се вижда , че юли бях на тийм билдинг некъф

Павел Иванов
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
Писал съм и друг път за Смилянския фасулец,ходих по работа и очаквах да видя плантаций....видях по няколко хърбави нивички с по 20 кола,при патрона дето ходих, е един от едрите кулаци там
имаше 3 - 4 нивички и се водеше имотен
вика на год. със клизма вадя 18 - 20 кг. и го пращам в Сф. на негов човек,та едрия Смилянски боб дето го продават навсякъде е всичко друго, но не и оригинал,запомнете го,иначе Пафката всичко вижда, ама дали видя как всичката домашна продукция на каките е еднаква,еднакви буркани,еднакви опаковки и т.н. и дали не са просто работнички на някои
няма значение,мястото е търговско и всичко се продава за оригинал
Оригинал било боб,буркан,картоф,сирене и т.н. е когато видиш на пътя самотен старец или баба да продават минимално количество от гореспоменатите храни,точно от такива хора си взехме картофи по пътя за Доспат и са уникални,а ония с чувалите дето картофите им са излезли като от матрица, ги подминавахме като пътен знак

Оригинал било боб,буркан,картоф,сирене и т.н. е когато видиш на пътя самотен старец или баба да продават минимално количество от гореспоменатите храни,точно от такива хора си взехме картофи по пътя за Доспат и са уникални,а ония с чувалите дето картофите им са излезли като от матрица, ги подминавахме като пътен знак

И бобеца им е уникален -белия и червения по 7 лв.килото.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Павел Иванов
Като си даде цял час и отгоре дегустира ли различните деликатеси , бабките предлагат опцията за да се убедиш в еднаквостта им или само по "разглеждане" я констатира ?
Не друго ами всеки път като ходя до там лично аз това правя , пробвам поне на половината сергии продукциите и която най ми се понрави на небцето си купувам от нея . Това е задължително защото при домашната продукция рядко се постига еднаквост и единият път може да ми е харесала от на една бабка но следващият път да не ми ареше кво е приготвила .
Това изобщо няма да го коментирам , все пак НЕспорадичното парадиране на интелектуално ниво под първи клас си е право на всеки

Апропо , понеже виждам , че си запознат та да те питам . Естествено можеш да ми го споделиш на ЛС та да ограничим броя на новоизлюпените милионери пръкнали се след разяснението .
Та аджеба как обясняваш наличието на толкова плод във всяко бурканче ?
Сигурно за да го постигнат местните бабички тарикати ходят до борсата , купуват си пет бурканчета сладко на едро по 4лв. за общо 20лв. , вадят им плодовете и ги тъпчат в едно бурканче което последствие продават за 8лв ?
Както споменах , заприходих си и мандренска продукция . Доспатската такава винаги ми се е нравила .
Явно си го пропуснал , отдавам го на проблем с концентрацията да се прочете , или осмисли цяло изречение или пост и затова да се пропускат цели абзаци , респективно преминаването им към сивата страна на загубата на краткосрочна памет от нещо уж вече прочетено , типичен признак на сенилността .
В случаят както вече споменах , не си го слагам присърце , всеки сам си носи кръста

Павел Иванов
Павел Иванов
Що избъбрехте толку глупости за несъществуващи неща, просто не разбирам...
- Don4o_62
- учете се от него
Забравих да спомена, че на Юндола си хортувах с една по камътна кака относно клиентелата
та питам, летому добре,ами зимата кина го сторвате
вика - Като има балами,работата върви 

- Павел Иванов
Абе знаех си , че накрая ще стигнем и до мургавата кака от пазаро .
Все пак това е единствения Пророк на чийто думи вярва Дончо .
Не случайно е гласувал за костя копейкин , нали е отроче на такава кака завалийчето

Павел Иванов
Павел Иванов
Поведохме спор за домашни чепарета и......Люсиен се разсърди и избяга от тук.Спорихме за овчи кашкавал от Видин и е на....даскал Кире видински тоже.Сега спорим за юндолски вкусотии......какво ще последва?
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Павел Иванов
Ти па къде виде спор ?
Просто провеждаме литературна спявка в която като конферансие презентирам лирически герои на Достоевски и Вазов , първия се припозна а втория определено не е отчето Натанаил , ама едва ли ще се разпознае без чужда помощ и връзката им с лириката на Чудомир .
Иначе Люсе цел следобед ми пълни вайбъра с клипове в които има следната последователност , пълни лодката със сафрид на негови си чепарета , после пълни фризера , а с част от сафрида пълни мешината си след като го е прекарал през загрето олио .
От своя страна Кире се изживява като ментор на деЦката градина в своя фейс група и нема време за други неща .
Та те тека

Павел Иванов
Павел Иванов