С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Monte Cristo 29
новобранец
новобранец

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от Monte Cristo 29 »

Здравейте на всички ,днес с голям мерак влязохме от буната на Ной в 6:30 вълна прилична с тоя северния вятър до към 11-12часа после малко падна ама пак беше вълна,проби за сафрид час и половина хванахме само 20 сафрида за това време и се отказахме от него,след това се насочихме към местата за кая с особен успех към 5-6кила едра кая която ядеше само скарида на Изворите срещу Интернационал завършихме към 14 часа пак с проби за сафрид по пътя към буната но без успех и толкова за днес.
Или си намери начин,или сам си го създай.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Айде и на мойта улица изгря слънце, демек сафрид.
Влизането беше от Черноморец(бургашкия). Те ги нос Акин с биволите пред него. И Таласакра южно от него.
Изображение

Изображение
Армадата голяма.
Изображение
И продължаваше да се увеличава.
Изображение
По едно време отцепихме към Поморие почти. Преобладаваше дребния сафрид, но излизаха и едри хаймани. Рибата пръсната и трябваше да се търси. За сефте имам извадена само глава на сафрид. И на аверчето му се случи това изживяване, тъй че лефчо яко пръска пасажите. Дръпнахме и по някой чернокоп. След обед се усили вятъра, вдигна и вълна и кръгом към пясъка. За финал рибите на колегите в 25 л кофа.
Изображение

И мойте.
Изображение
Я по-подредено като за форума.
Изображение
Рибата вече е по-масово и при нас, само трябва да се търси. Днес имаше поне 100 лодки в района, ама кой да драсне два реда... Пък и какъв ли е смисъла :wink: ...
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Супер
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Пред Мириус имаше доста лодки събрани днес, но какво е станало, нямам идея. Бях велосипедист днес, рибаря го оставих в къщи. :) Едни колеги излизаха и ги питах, казаха, че само 7 чернокопа и 1 цигане са извадили, но моите авери бяха в морето и като се прибрах в Бургас към 18 часа, още не бяха се прибрали. Пък не са от тези, дето седят в морето ако няма риба....
Айдееееее, почна се! :twisted:
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
mixman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mixman »

Да и един мой приятел е влизал днес на Маслен нос. За цял ден са 2 човека са направили 10 кг. чернокоп :shock: Май найстина се почва
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

mixman написа:За цял ден са 2 човека са направили 10 кг. чернокоп
Уау! А само чернокоп ли? Сафрид не са ли ударили?
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

В Сряда там хванахме доста повече чернокоп, отколкото сафрид. Но и сафрида си го биваше. Мисля, че чернокопа би се замислил, преди да се заяде. :lol: И помен нямаше от дребно. Само едно бебе чернокопче изкарахме. Чак ме е яд, че днес зарязах лодката за сметка на колоезденето. :( Очертава се последния хубав ден за доста време напред.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
miro_atanasov
новобранец
новобранец

Мнение от miro_atanasov »

Днес от 07ч. до 10ч. пред 4-та буна - Нищо.Пробвах три вида бомбарди - Нищо.С чепарето за сафрид - 3 граци (Нищо) :lol: С чепаре и желязо за чернокоп - Нищо. Накрая и Попа видях ,че си е заминал и си тръгнах и аз :D Докато съхнеше лодката гледах колегите от брега половин час, едно зарганче извадиха.... демек и при тях Нищо.Като се постопли ще се пробвам пак.
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Ами и аз бях в морето вчера от от 7,00 до към 14,00 влязох от Мириус и направо в "селото " от лодки . Бая народ се събра грубо преброих 75 лодки . За мен беше много куцуз ден . Чернокоп само две бройки на моето чипаре . По късно обърнах на попчета и там малко се отсрамих около кило , и то "щото се навряхме в мидарника иначе пак нямаше да хвана нищо. Сафрид и граца 0 бр. И на финал един корав удар , засечка , сопата се огъна здраво и започвам да навивам на около половин един метър от повърхността вече се вижда - една прекрасна лястовица. В този момент се откачи и си замина да краси морето с красотата си . Народа около мен хващаше чернокоп. Ама и там слабо около 2-3 кила на човек.
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
thisiswar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от thisiswar »

Venkicha написа:Ами и аз бях в морето вчера от от 7,00 до към 14,00 влязох от Мириус и направо в "селото " от лодки . Бая народ се събра грубо преброих 75 лодки . За мен беше много куцуз ден . Чернокоп само две бройки на моето чипаре . По късно обърнах на попчета и там малко се отсрамих около кило , и то "щото се навряхме в мидарника иначе пак нямаше да хвана нищо. Сафрид и граца 0 бр. И на финал един корав удар , засечка , сопата се огъна здраво и започвам да навивам на около половин един метър от повърхността вече се вижда - една прекрасна лястовица. В този момент се откачи и си замина да краси морето с красотата си . Народа около мен хващаше чернокоп. Ама и там слабо около 2-3 кила на човек.

Да ви имам слабото аз на вас! :lol:
flycho
новобранец
новобранец

Мнение от flycho »

тука е рибата, аз бях 2-та почивни дни в Поморие и отвсякъде слушах само, че около фара лодките са я пукнали. ама нали съм карък и двата дни имах работа и нямаше как да влезна. дано да се оправи скоро времето!
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Колеги малко повече инфо. Бях 3 дни в Приморско от Петък до Неделя ( вчера).
Петък сутринта хванахме малко сафрид и чернокоп мешено. Вечерта основно сафрид около 5 кг риба общо.
Но това беше докато се ориентираме в обстановката. На другия ден (събота) пред Маслен нос хванахме малко сафрид основно граца и много рядък - доста търсене падна. След това се преместихме към Перла но преди нея - имаше една месна лодка и като се почна само чернокоп МНОГО, за около час, но взимаше на по дребнио чепарета 3, 5 номер. И след още час към 12:30 до 14:00 страшно хапеше като полудял. За 1 час хванахме към 6 кг. само чернокоп.
Излезнахме да вземем още чепарета 3-ти номер. Като се върнахме към 16:30 имаше само едър сафрид - хванахме към 4,5кг сафрид до 19:00 часа.
Някои колеги влачеха за паламуг и имаха по 5-6 бройки.
Вчера в неделя и ние пробвахме паламуда но нямахме късмет. Докато влачехме не видяхме лодките да хващат каквато и да е риба. Прибрахме голямото чепаре и се пробвахме за сафрид и чернокоп, но нъцки. Вдигна гиляма вълна и повечето лодки взеха да се прибират.
Ние също решихме да си ходим защото ме чакаха 330км до Пловдив. Но точно пред прибоя на Приморско сонара засече много риба и решихме да пробваме въпреки вълната. И се започна СЕЧ на 250-300 м от прибоя само чернокоп и ЛЕФЕР. Пасажа беше явно от граца и сафрид но вътре имаше много чернокоп. Моето чепаре беше 5 ти номен и куките заминаха за 3 пускания, но на бащамои беше 3-ти и се справяше по добре. А ако се хаванеше сафрид вадехме само глави - поне 25 главички извадихме.
За съжаление вълната беше много голяма и не можах да снимам. Имам само няколко снимки от брега но ми е доста трудно даги пусна в темата.
Това е от мен.
Поздрави.
ГОЛ ШАРАН ...
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Мдааааа, почна сеееееее :supz: Браво :smt041
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Май пак ще опъвам палатката на Мириус :)
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
mixman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mixman »

Браво колега. И аз бях там в неделя. Пускахме се на дрейф над втория мидарник, а то ни водеше към Приморско, но нямахме късмет да хванем голям пасаж. Крайния резултат от излета е 30 бр. чернокопа и кило граца.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”