Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Естествено обаждия до ИАРА до откат , а и като дойдат на проверка се пишете като свидетели в акта ,а не да се крием..............и после на кого помагаме като се скътаем

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- фен клуб-скобар
+1bkd написа:Естествено обаждия до ИАРА до откат , а и като дойдат на проверка се пишете като свидетели в акта ,а не да се крием..............и после на кого помагаме като се скътаем![]()
![]()
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- научил се да хвърля
[quote="DJONI RINGO"]ИСКАМ ДА ВИ попитам-в крайна сметка чувства ли се че железните са понамляли,въпреки че още ги има ?
Няма намаление, напротив
. На село Струма и Сандански (въжения мост) яка преса на тройкаджий. От около 70-80 човека само 3-4 ловяха на стръв
. А близо половината направо си косяха
. Прибират се масово малки скобарчета. Наглостта им е безгранича. Там трябва направо баретите да дойдат и бой до смърт
.
Няма намаление, напротив

бях се зарекъл да не пиша в тая тема но не се стърпях продиктувано от коментарите по отношение на забраната за риболов с тройки.
прави ми впечатление ча ИАРА в Кюстендил се справят с положението, но същото не може да се каже за Благоевград. На последък много рибари които ходят по реката в Кюстендилска област говорят за непрекъснати проверки за нарушение на закона и вкарването в пътя на зелените шуби. Но не може същото да се каже за Благоевград извода за мен е че от ИАРА Благоевград не се полагат достатъчни усилия. Примерно при последния ми риболов колегата срещу мен извади парашут а аз два такъма с тройки от 20 кв.м вир. Това е прекалено. В благоевградско тройкаджиите са станали двойкаджии и скубят от мостовете, ако ги проверят поне десет нарушения на калпак, но никой не минава а и оправданията с бензина и тн ми зучат несериозно нека да погледнем реално на нещата при желание се намира и начин явно липсва желание. Не че и аз не си взимам риба някой път но ми става жал като гледам как се дърпат скобари и морунажи по 100-200гр и се пълнят торби без да му пука на никой, че са маломерни или че е извадил вече 20кг от тях Другото което установявам от ходенето по реката е че драскачите са едни и същи всяка година и не са много но са постоянно на реката - това е така защото повечето от тях са пенсионери или деца. То за пенсионерите на по 80+ го разбирам - хората живеят още в 70 години на миналия век . Но децата това вече е друга игра там е надеждата и ако те не видят кое е праилното поведение на реката показано от съвестни колеги и от държаната власт то след 40-50г и те ще са преминали в лагера на зелените шуби.
Като лъч надежда за мен е факта че в сравнение с миналата година тези с резките движения са намалели от там и риболова е по добър и приятен, но трябва постоянство, а не епизодични прояви на дисциплиниране и ще има мн. по добри резултати, така ефекта на снежната топка, при увеличаването на колегите, които спазват правила ще доведе до изчезването на този вид "корморани" от нашите реки.
прави ми впечатление ча ИАРА в Кюстендил се справят с положението, но същото не може да се каже за Благоевград. На последък много рибари които ходят по реката в Кюстендилска област говорят за непрекъснати проверки за нарушение на закона и вкарването в пътя на зелените шуби. Но не може същото да се каже за Благоевград извода за мен е че от ИАРА Благоевград не се полагат достатъчни усилия. Примерно при последния ми риболов колегата срещу мен извади парашут а аз два такъма с тройки от 20 кв.м вир. Това е прекалено. В благоевградско тройкаджиите са станали двойкаджии и скубят от мостовете, ако ги проверят поне десет нарушения на калпак, но никой не минава а и оправданията с бензина и тн ми зучат несериозно нека да погледнем реално на нещата при желание се намира и начин явно липсва желание. Не че и аз не си взимам риба някой път но ми става жал като гледам как се дърпат скобари и морунажи по 100-200гр и се пълнят торби без да му пука на никой, че са маломерни или че е извадил вече 20кг от тях Другото което установявам от ходенето по реката е че драскачите са едни и същи всяка година и не са много но са постоянно на реката - това е така защото повечето от тях са пенсионери или деца. То за пенсионерите на по 80+ го разбирам - хората живеят още в 70 години на миналия век . Но децата това вече е друга игра там е надеждата и ако те не видят кое е праилното поведение на реката показано от съвестни колеги и от държаната власт то след 40-50г и те ще са преминали в лагера на зелените шуби.
Като лъч надежда за мен е факта че в сравнение с миналата година тези с резките движения са намалели от там и риболова е по добър и приятен, но трябва постоянство, а не епизодични прояви на дисциплиниране и ще има мн. по добри резултати, така ефекта на снежната топка, при увеличаването на колегите, които спазват правила ще доведе до изчезването на този вид "корморани" от нашите реки.
скобара е риба проклета

- indalo
- фен клуб-скобар
Колегата се е обадил на ИАРА Благоевград, но никой не е вдигнал телефона. Вече в Перник видях, че е звънял на някакъв друг номер, а не на този на шефа. Преди седмици имах случай в който разбрах, че една мощна винкел бригада ще атакува художника и звъннах на Димитров от Дупница, та той ми даде телефона на шефа от Благоевград и му звънях, като му казах за ситуацията. Е по късно разбрах, че не са ги проверили. Това не ме спира и пак ще звъня, но явно Кюстендилци и Дупничани са по надъхани. Вчера съшо не ни провериха, а мисля, че точно и почивните дни също трябва да се правят проверки, та тогава е лудница от народ по реката.
Иначе и аз си взимам риба, не всеки път, но си взимам. И вчера си взех, но в нормата- 4 риби, които излезнаха 3 кила и 150 гр.
Но затова пък пичовете с мен не взеха и по нито една. Даже Жоро/ този , който беше на Симитли не носи и живарник/, вади рибата и я пуска директно.
Иначе и аз си взимам риба, не всеки път, но си взимам. И вчера си взех, но в нормата- 4 риби, които излезнаха 3 кила и 150 гр.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
значи кюстендилката ИАРА е безпощадна-няма познати-няма непознати-пишат на поразия-тоя пич единия беше към Дупнишкото звено а от 4 години е към нас(Кюстендил)ДОСТА Е СЕРИОЗЕН за което му казвам ЕВАЛА!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Още си е към нас(Дупнишко) нема да ни краднете и единия сериозен дупничанинDJONI RINGO написа:значи кюстендилката ИАРА е безпощадна-няма познати-няма непознати-пишат на поразия-тоя пич единия беше към Дупнишкото звено а от 4 години е към нас(Кюстендил)ДОСТА Е СЕРИОЗЕН за което му казвам ЕВАЛА!!!!!

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Значи на Струма имаше 5-6 души на тройки. Срещу мен бяха и извадиха много скобар по едно кило, аз аз отсреща на стръв чаках рибата по 2 часа да клъвне и като клъвнеше беще по 200 грама. ИАРА Благоевград нищо не правят. Дори не съм ги виждал по реката. Тея отсреща си ловяха най-спокойно на две тройки на поводът.
За цял ден имаха 50-60 скобара по кило, кило и половина!
А аз за цял ден 20 скобора по 300-400 гр до кило - два три. Дребните пуснах а по-големите 3-4 си взех.
Моля ИАРА Благоевград да обърне малко внимание на Струма!

За цял ден имаха 50-60 скобара по кило, кило и половина!

А аз за цял ден 20 скобора по 300-400 гр до кило - два три. Дребните пуснах а по-големите 3-4 си взех.

Не мога да разбела защо скобарът иска железото вместо бял червей или троха. Но тея не бяха косачи просто с ватенки бяха и рибата кълвеше на железото:@
-
- фен клуб-скобар
нема що-къде се развива действието колега ?виж по горе има телефон за Благоевград нека всеки си го запише,но като цяло иара там са пълна трагедия и заради тва онея капути унищожават реката.п.с-не си мисли че им кълве на двете тройки-просто рибата е групирана в определени вирове и има големи пасажи-и като мине желязото в пасажа нема начин да не се допре до риба и бум за окото,бум за перка-и то с две тройки пък е тотално косене!garantex написа:Значи на Струма имаше 5-6 души на тройки. Срещу мен бяха и извадиха много скобар по едно кило, аз аз отсреща на стръв чаках рибата по 2 часа да клъвне и като клъвнеше беще по 200 грама. ИАРА Благоевград нищо не правят. Дори не съм ги виждал по реката. Тея отсреща си ловяха най-спокойно на две тройки на поводът.![]()
![]()
![]()
За цял ден имаха 50-60 скобара по кило, кило и половина!![]()
![]()
А аз за цял ден 20 скобора по 300-400 гр до кило - два три. Дребните пуснах а по-големите 3-4 си взех.![]()
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Не не косеха. Върлят въдицата и няма 1 мин и още от въздуха изважда рибата с ватенка един.
Номера записах само да ги видя аз ще ги... И после кам 11 часа си тръгнаха защото почна да се пълни с хора. Става опасно!
Не знам тоя скобар какво му харесва желязото.

Номера записах само да ги видя аз ще ги... И после кам 11 часа си тръгнаха защото почна да се пълни с хора. Става опасно!

Не знам тоя скобар какво му харесва желязото.
- prodigy666
- разбира нещата
само спам спам и нищо съществено .... някои бил ли е на монца тия дни ... маи само там останаха по- големи скобари щото педалите немат бензин да обикалят
- indalo
- фен клуб-скобар
Мойто мнение е че не яде железото. Просто тройката дере по дъното, минава през пасажа и плувката леко се натиска като добре некоя риба, следва засечка и в 50 процента от случаите рибата е за и около устата . В другите случай, някъде по тялото. Що не кълве тройката на фидер или лятото, когато рибата не е групирана?
Чудя се луд ли съм или не съм.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Щото зимата имунната система има нужда от желязо
ама сега ако наистина са я изтровили лошо.

ама сега ако наистина са я изтровили лошо.
Tell people there’s an invisible man in the sky who