Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета

За тази изработка си заслужаваш един +
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Наслука на всички
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- tiktak
- ще става разбирач
И аз имам и им се чудя. В една снимка на Моряка, сред другите материали видях и нишки от перо на паун. Не знам дали беше в тази или другата тема за чепарета. Той може да каже ако ги е пробвал.Pe6o_Tikvata написа:![]()
Колеги прегледах изцяло темата наново но не открих това което ме интересува може и да съм го пропуснал та въпроса ми е купих си 5бр. пера от паун ще ги използвам за плувки та ми отават перата за какви чепарета са по удачни за сафрид или чернокоп.Благодаря ви предварително за отговорите
![]()
![]()
Наслука на всички
- Моряка
- кандидат преподавател
Пробвал съм,добре работят,но страшно бързо се късат.Затова спрях да ги слагам(поне тези,които имам аз са такива) Пешо може да пробваш-вземи едно нормално перо и паунско (по колкото нормално се слага в чепаре) и пробвай да ги скъсаш.Ти ще прецениш стават ли.tiktak написа:И аз имам и им се чудя. В една снимка на Моряка, сред другите материали видях и нишки от перо на паун. Не знам дали беше в тази или другата тема за чепарета. Той може да каже ако ги е пробвал.Pe6o_Tikvata написа:![]()
Колеги прегледах изцяло темата наново но не открих това което ме интересува може и да съм го пропуснал та въпроса ми е купих си 5бр. пера от паун ще ги използвам за плувки та ми отават перата за какви чепарета са по удачни за сафрид или чернокоп.Благодаря ви предварително за отговорите
![]()
![]()
Наслука на всички

Вързах вчера малко куки,днес пак и после ще снимам.

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
Колеги, сигурно някой го е писал , ама и аз да попитам - колко е дължината на бидемите и разстоянието между възлите на сафридените чепарета 

При мен разстоянието е около 15-17 см. Дължината на бидемите 5-6 см.
Все пак всичко е въпрос до индивидуална оценка. Общо взето разстоянието между възлите трябва да е малко по-голямо от дължината на два съседни бидема, за да не се оплитат при чепаруването.
Все пак всичко е въпрос до индивидуална оценка. Общо взето разстоянието между възлите трябва да е малко по-голямо от дължината на два съседни бидема, за да не се оплитат при чепаруването.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
колега мисля че някъде назад в темата Добрия 1 беше показал една дъска с много пирони това са всъшност всики размери на видовете чепарета пр. за №6 №8 №10 итн.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Във Варна освен на морска гара къде другаде мога да ходя с 5м. директен да мятам чепаретата си.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега пробвах и от лодка ама нестава най-добре си е от брегаPe6o_Tikvata написа:![]()
Благодаря за отговора а иначе за колегата който питаше за разтоянията при мен са 6см. с куката и 14см. между двете куки имам си отрязана една пръчица 14см. и си ги меря с нея но както каза колегата Моряка най добре се разбира от проби грешки
![]()
Но аз ги ползвам само от брега незнам дали от лодка пак са така или по дълги по опитните ще споделят
![]()

Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- научил се да хвърля
Има една теория, която се развива в подводничарския форум и тя е, че червеното след 10 - тия метър става невидимо и може би заради това си нямал успех, но това ЩЕ го кажат по просветенитеJavor написа:Аз ги пробвах тези с рибята кожа от Go Fish зелени и бели.
Наистина доста дракони хващат.
Сардини и сафрид също налитаха на тях.
Грацата която преобладаваше миналата година вървеше по слабо на тези в сравнение с класическо чепаре.
На червени, черни и другите цвето нямах успех, но и не съм упорствал много.

Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги иларията налита ли на чепаре и ако да на какви разцтветки
Марто, забрави за риболов с чепарета на кефалови риби 

- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да задълбочих се в четенето и установих че се ползва плувка и реших да ходя с един директен 5м. но незнам каде освен на морска гара.
-
- научил се да хвърля
Лично съм виждал как колега хвана на зелено чепаре илария на морска гара във Варна, но преди това грацата беше доста наплашенаrumci написа:Марто, забрави за риболов с чепарета на кефалови риби

Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!