Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Вчера вечерта пристигнах. Места-никакви, един чичка ни приюти при него от страната на Голяма желязна. Сутринта от 6 до 7 вечерта- риболов на щека. Излизаха само платики- предимно дребни. Стръв бял и торен. Иска си яко захранка.Дълбочината беше около 3,50м.
Не видях някой да хване нещо различно. Чичката ловеше нощно време бели риби на уклей за стръв, но без особен успех(имал 3 за 1 седмица). Иначе беше доста досадно от към селтаци... имаше някви чалгари с тромпет, които постоянно влизаха да плуват... и традиционните чобани с яхти, джетове и пистолети!
Поздрави!
Не видях някой да хване нещо различно. Чичката ловеше нощно време бели риби на уклей за стръв, но без особен успех(имал 3 за 1 седмица). Иначе беше доста досадно от към селтаци... имаше някви чалгари с тромпет, които постоянно влизаха да плуват... и традиционните чобани с яхти, джетове и пистолети!
Поздрави!
Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.
Последния път, преди две седмици нямаше такива изпълнения, но може би заради дъждовното време тогава.
Последния път, преди две седмици нямаше такива изпълнения, но може би заради дъждовното време тогава.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Нормално за сезона,особено събота-неделя ,ще ги оставим да се наиграят и другия месец,после идва ред на сериозните риби.А за да се отървеш от досадните платички ,махаш червейте,отдавна не ги ползвам.На жито,царевичка може поне някоя по-едра платика,каракуда да излезе,само така ги отсяваме.
Всичко може,но не всеки го можe.

Хъмм никак не съм съгласен че и тогава не беше така.... да не бъда голословен обаче :Алфонсо написа:Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.
Тази ми статия я е от 4-5 Юли,Zozo написа:Риболова беше четвъртък и петък. Като четвъртък го бяхме планували като "тренировъчен" а петък да е съществената част. Е не се получи така, едно заради прогнозата за петък и второ защото мааалко се поуспахме в петък но...по нататък в разказа ще се разбере и защо се успахме!
Четвъртък в 5.30 тръгнахме от Голяма Желязна и се свалихме до язовира, който не е ходил скоро да има пред вид, че пътя който се отклонява в ляво към заливите, преди да се стигне гребната база вече е асфалтиран![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, и то асфалта е поне 2 километра ако не и повече. Има един мост железен който преди 4-5 години беше отнесен от вода, та е асфлата е до малко след моста. За което адмирации на кметО. Та финиширахме на набелязнаното място, разбира се палатки бол. Комшиите в ляво (две палатки) още докато оглеждахме взеха да викат... мисля че бяха указания от рода "- Те там след онааа шамандура да не метате че е заааранено, а по налевО метайте ваглеро, там мое...!"
. Няма дужда да споменавам че едно от момчетата още беше с концетрация на кръв в алкохола - ниско. Разпънахме мачовете, забъркахме захранка (половин килограм мляна царевица и жито, половин пакет някаква изостанал ягода с коноп и два килограма платишка захранка на която не запомних марка и модел, защото колегата ги беше пазарувал ... ааа и три пакета бисквити). Малко сгрешихме че я преувлажнихме, но след съответната намеса с още сухичка, стана перфе. За начало, класика, 6-7 портокала точно пред нас (ловихме 2-ма), ваглерозамятане, дълбочиномерене, бироотваряне и рибочакане
. И това 20-тина минути след първото захранване. И вечееее нещатааа тааааман да започнат и ........ момченцето от дясно с повечето алкохол реши че "е сега е точното време да се цамбурнем в стил тюлен ентусиаст" във водата.....
. След 20-ет минутен рейд из целия залив (включително до шамандурата за която искаше да ме предупреди) излезе, отново с звуци нормално издавани от тюлените и някак решихме че цирка е свършил, та дохраниме с няколко "орехчета". И пак тааааааман да се започнат нещата по наша преценка.....пак в ляво, но този път не във водата а на брега, шоу без завеса. Гюрулия яка, викане, псуване и караница стабилна, поглеждам - тюлена като нагънал един от съпалатниците си и раздава правосъдие, като защитава доводите си чрез шамари. Съпалатника върху който беше раздадено правосъдието, паднал на земята и се защитава чрез всякакви методи, останалите съпалатници, също в отбрана
. В крайна сметка се поуталожиха нещата, та започнахме и ние да ловим. Започна се с 2-3 уклейчета малко над педя (обратно във водата). После една червеноперка, малко по малка от уклея. След което започнаха ритмични платики, на който така и се надявахме. Кълването започна към 8.30 и не спря докато не решихме че е време да си тръгнем, което беше към 13.00. Рибите се влиаеха от захранката (поради което темата ми е "без изненади") така както е нормално да се влияе платиката, цялата храна която забъркахме отиде вътре. Финиширахме с може би около 4-5 килограма платичка, тук таме уклей и тук таме червенонаташка.
Вечерта дойде и останалата част от компанията (пътуващи от Варна) и тук идва и причината да се поуспим за петък.
За петък нещата не се бяха променили, на язовира бяхме в 9.00, рецептата на храната същата, тактиката неизменна, резултата също. Разликата - в 12.30 заваля зверски, добре че го видяхме дъжда как идва от Старо село, та събрахме за 4 минути и газ нагоре по коловозите, че на това място разкаля ли, няма излизане поне седмица.
Е те това от мен, снимки след сряда, защото основната група е още там а апаратчето със снимките остана при тях.
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Още малко и ще забравят,за чалгите.Алфонсо написа:Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.

Риба къща няма.
Здравейте!Не съм много по-писането ама обещах на баща ми да отидем за риба,а само тази седмица ми е по-свободна.Ако отида в петък по-обед дали ще се намери местенце за 2ма души за една нощ.Не съм ходил от 2 години на този язовир и нямам представа как е сега.Последно бях под Данчо.
Ще,ще за двама винаги,пиша от морето,но с обиколки ще има.Наслука,и не оставяйте по брега боклука.

Риба къща няма.
Мерси Данчо!Разбира се че няма да остане боклука.Весело изкарване на морето!
Много поздрави и от баща ми!
Много поздрави и от баща ми!
Защо бе, каква бариера??? Ама как така ....!?!!!!!!? Дай някакво инфо ако имаш конкретно моля!яз,Сопот написа: Още малко и ще забравят,за чалгите.като забият бариерата за паткарника,и същото стане и къде нас,ще си свирят у тях.
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
На язовира бяхме на 6-7-8ми юли, чалгия нямаше, приятели, които бяха от понеделника казаха, че дъждът в петък е изгонил къмпингуващите, останали са само риболовците 
Имаше много дъжд и по-малко риба- каракуди платики и огромни (поне за моите разбирания 20см) уклеи. Нищо сериозно обаче.
Относно излизането в калта- с джиповете нямаше проблем, които се бяха усмелили да тръгнат с лека кола обаче търсиха и плащаха на трактор (който съвсем услужливо се навърташе в района всеки ден)

Имаше много дъжд и по-малко риба- каракуди платики и огромни (поне за моите разбирания 20см) уклеи. Нищо сериозно обаче.
Относно излизането в калта- с джиповете нямаше проблем, които се бяха усмелили да тръгнат с лека кола обаче търсиха и плащаха на трактор (който съвсем услужливо се навърташе в района всеки ден)
- MITKO70
- кандидат преподавател
Да не мислите ,че пътя го асфалтираха за Паткарника,заради нас,рибаритеzozo написа:Защо бе, каква бариера??? Ама как така ....!?!!!!!!? Дай някакво инфо ако имаш конкретно моля!яз,Сопот написа: Още малко и ще забравят,за чалгите.като забият бариерата за паткарника,и същото стане и къде нас,ще си свирят у тях.

п.п.Човека с трактора,бай Васил си живее там ,не се навърта случайно ,а го търсят и взима нищо пари човека

-
- вече хвърля и на тежко
Митко, аз подочух, че бившия кмет на Троян Дилян Енкин, който е от Г. Желязна родом, щял да прави някакъв комплекс в този район около Разланите. Да видим!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Е за този става дума,аз същото го чух,не че ме интересува,аз ходя от другата страна

Абе видя ми се по-млад от "бай" може да е някой негов млад роднина.MITKO70 написа:zozo написа:яз,Сопот написа:
п.п.Човека с трактора,бай Васил си живее там ,не се навърта случайно ,а го търсят и взима нищо пари човека
20лв на кола за 300м теглене ако за теб са нищо пари