Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от krajbata »

Актуална инф. за яз. Сопот от последните дни?
Manchester United !
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

Вчера вечерта пристигнах. Места-никакви, един чичка ни приюти при него от страната на Голяма желязна. Сутринта от 6 до 7 вечерта- риболов на щека. Излизаха само платики- предимно дребни. Стръв бял и торен. Иска си яко захранка.Дълбочината беше около 3,50м.

Не видях някой да хване нещо различно. Чичката ловеше нощно време бели риби на уклей за стръв, но без особен успех(имал 3 за 1 седмица). Иначе беше доста досадно от към селтаци... имаше някви чалгари с тромпет, които постоянно влизаха да плуват... и традиционните чобани с яхти, джетове и пистолети!
Поздрави!
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.
Последния път, преди две седмици нямаше такива изпълнения, но може би заради дъждовното време тогава.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Нормално за сезона,особено събота-неделя ,ще ги оставим да се наиграят и другия месец,после идва ред на сериозните риби.А за да се отървеш от досадните платички ,махаш червейте,отдавна не ги ползвам.На жито,царевичка може поне някоя по-едра платика,каракуда да излезе,само така ги отсяваме.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

Алфонсо написа:Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.
Последния път, преди две седмици нямаше такива изпълнения, но може би заради дъждовното време тогава.
Хъмм никак не съм съгласен че и тогава не беше така.... да не бъда голословен обаче :
Zozo написа:Риболова беше четвъртък и петък. Като четвъртък го бяхме планували като "тренировъчен" а петък да е съществената част. Е не се получи така, едно заради прогнозата за петък и второ защото мааалко се поуспахме в петък но...по нататък в разказа ще се разбере и защо се успахме!
Четвъртък в 5.30 тръгнахме от Голяма Желязна и се свалихме до язовира, който не е ходил скоро да има пред вид, че пътя който се отклонява в ляво към заливите, преди да се стигне гребната база вече е асфалтиран :D :D :D :shock: :shock: :shock: , и то асфалта е поне 2 километра ако не и повече. Има един мост железен който преди 4-5 години беше отнесен от вода, та е асфлата е до малко след моста. За което адмирации на кметО. Та финиширахме на набелязнаното място, разбира се палатки бол. Комшиите в ляво (две палатки) още докато оглеждахме взеха да викат... мисля че бяха указания от рода "- Те там след онааа шамандура да не метате че е заааранено, а по налевО метайте ваглеро, там мое...!" :shock: . Няма дужда да споменавам че едно от момчетата още беше с концетрация на кръв в алкохола - ниско. Разпънахме мачовете, забъркахме захранка (половин килограм мляна царевица и жито, половин пакет някаква изостанал ягода с коноп и два килограма платишка захранка на която не запомних марка и модел, защото колегата ги беше пазарувал ... ааа и три пакета бисквити). Малко сгрешихме че я преувлажнихме, но след съответната намеса с още сухичка, стана перфе. За начало, класика, 6-7 портокала точно пред нас (ловихме 2-ма), ваглерозамятане, дълбочиномерене, бироотваряне и рибочакане :). И това 20-тина минути след първото захранване. И вечееее нещатааа тааааман да започнат и ........ момченцето от дясно с повечето алкохол реши че "е сега е точното време да се цамбурнем в стил тюлен ентусиаст" във водата..... :x . След 20-ет минутен рейд из целия залив (включително до шамандурата за която искаше да ме предупреди) излезе, отново с звуци нормално издавани от тюлените и някак решихме че цирка е свършил, та дохраниме с няколко "орехчета". И пак тааааааман да се започнат нещата по наша преценка.....пак в ляво, но този път не във водата а на брега, шоу без завеса. Гюрулия яка, викане, псуване и караница стабилна, поглеждам - тюлена като нагънал един от съпалатниците си и раздава правосъдие, като защитава доводите си чрез шамари. Съпалатника върху който беше раздадено правосъдието, паднал на земята и се защитава чрез всякакви методи, останалите съпалатници, също в отбрана Изображение . В крайна сметка се поуталожиха нещата, та започнахме и ние да ловим. Започна се с 2-3 уклейчета малко над педя (обратно във водата). После една червеноперка, малко по малка от уклея. След което започнаха ритмични платики, на който така и се надявахме. Кълването започна към 8.30 и не спря докато не решихме че е време да си тръгнем, което беше към 13.00. Рибите се влиаеха от захранката (поради което темата ми е "без изненади") така както е нормално да се влияе платиката, цялата храна която забъркахме отиде вътре. Финиширахме с може би около 4-5 килограма платичка, тук таме уклей и тук таме червенонаташка.
Вечерта дойде и останалата част от компанията (пътуващи от Варна) и тук идва и причината да се поуспим за петък.
За петък нещата не се бяха променили, на язовира бяхме в 9.00, рецептата на храната същата, тактиката неизменна, резултата също. Разликата - в 12.30 заваля зверски, добре че го видяхме дъжда как идва от Старо село, та събрахме за 4 минути и газ нагоре по коловозите, че на това място разкаля ли, няма излизане поне седмица :).
Е те това от мен, снимки след сряда, защото основната група е още там а апаратчето със снимките остана при тях.
Тази ми статия я е от 4-5 Юли,
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Алфонсо написа:Mамка им мръсна! Много ме дразнят такива изпълнения- дошъл на язовира, че няма да лови риба е ясно, ама защо трябва да пречи и да смущава другите? Тромпети, чалгии и т.н. простотия.
Още малко и ще забравят,за чалгите. :drinkers: като забият бариерата за паткарника,и същото стане и къде нас,ще си свирят у тях.
Риба къща няма.
Pavlov_75
новобранец
новобранец

Мнение от Pavlov_75 »

Здравейте!Не съм много по-писането ама обещах на баща ми да отидем за риба,а само тази седмица ми е по-свободна.Ако отида в петък по-обед дали ще се намери местенце за 2ма души за една нощ.Не съм ходил от 2 години на този язовир и нямам представа как е сега.Последно бях под Данчо.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Ще,ще за двама винаги,пиша от морето,но с обиколки ще има.Наслука,и не оставяйте по брега боклука. :D :drinkers:
Риба къща няма.
Pavlov_75
новобранец
новобранец

Мнение от Pavlov_75 »

Мерси Данчо!Разбира се че няма да остане боклука.Весело изкарване на морето!

Много поздрави и от баща ми!
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

яз,Сопот написа: Още малко и ще забравят,за чалгите. :drinkers: като забият бариерата за паткарника,и същото стане и къде нас,ще си свирят у тях.
Защо бе, каква бариера??? Ама как така ....!?!!!!!!? Дай някакво инфо ако имаш конкретно моля!
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

На язовира бяхме на 6-7-8ми юли, чалгия нямаше, приятели, които бяха от понеделника казаха, че дъждът в петък е изгонил къмпингуващите, останали са само риболовците :)
Имаше много дъжд и по-малко риба- каракуди платики и огромни (поне за моите разбирания 20см) уклеи. Нищо сериозно обаче.
Относно излизането в калта- с джиповете нямаше проблем, които се бяха усмелили да тръгнат с лека кола обаче търсиха и плащаха на трактор (който съвсем услужливо се навърташе в района всеки ден)
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

zozo написа:
яз,Сопот написа: Още малко и ще забравят,за чалгите. :drinkers: като забият бариерата за паткарника,и същото стане и къде нас,ще си свирят у тях.
Защо бе, каква бариера??? Ама как така ....!?!!!!!!? Дай някакво инфо ако имаш конкретно моля!
Да не мислите ,че пътя го асфалтираха за Паткарника,заради нас,рибарите :? Там е замислено нещо да се прави ,от някой :wink: А, 99% от имотите около язовира са частни,възстановени и вместо да оценяваме това ,че минаваме на някой през имота ,някой "колеги" го осират района и....... ще видят резултата ,може би.
п.п.Човека с трактора,бай Васил си живее там ,не се навърта случайно ,а го търсят и взима нищо пари човека :wink:
Изображение
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Митко, аз подочух, че бившия кмет на Троян Дилян Енкин, който е от Г. Желязна родом, щял да прави някакъв комплекс в този район около Разланите. Да видим!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Е за този става дума,аз същото го чух,не че ме интересува,аз ходя от другата страна :wink: :)
Изображение
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

MITKO70 написа:
zozo написа:
яз,Сопот написа:
п.п.Човека с трактора,бай Васил си живее там ,не се навърта случайно ,а го търсят и взима нищо пари човека :wink:
Абе видя ми се по-млад от "бай" може да е някой негов млад роднина.
20лв на кола за 300м теглене ако за теб са нищо пари :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”