Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
NAPALM
новобранец
новобранец

Информация за Дунав- около езеро "Сребърна"

Мнение от NAPALM »

Здравейте,
след около 1-2 седмици съм планувал да отида на почивка за 6-7 дена на Дунав. За първи път ще съм там и ми трябват малко съвети и помощ за риболова, който мисля да проведа :D .
Ще ловя на река Дунав в района на село Сребърна и село Ветрен. Ще съм ви благодарен за всякаква информация за това каква риба мога да хвана в района и на какво, както и всякакви тънкости свързани с риболова на река Дунав.
Благодаря предварително.
ribarq_64
новобранец
новобранец

Re: Информация за Дунав- около езеро "Сребърна"

Мнение от ribarq_64 »

NAPALM написа:Здравейте,
след около 1-2 седмици съм планувал да отида на почивка за 6-7 дена на Дунав. За първи път ще съм там и ми трябват малко съвети и помощ за риболова, който мисля да проведа :D .
Ще ловя на река Дунав в района на село Сребърна и село Ветрен. Ще съм ви благодарен за всякаква информация за това каква риба мога да хвана в района и на какво, както и всякакви тънкости свързани с риболова на река Дунав.
Благодаря предварително.
Здравеи,колега.Не чакаи отговор от местните рибари.Те не обичат да споделят своят опит и местата си за риболов с хора които не са от дунавскят краи. Аз също чаках отговор цяла седмица но уви.....Отидох на място със старите си познания и съм доволен....Само като съвет.НЕ СЕ ДОВЕРЯВАИ на местите.Днес се прибрах от Долни цибър.Кълве скобар,платика и мъздруга на мамка.На дъно на кашкавал удря добра бяла мряна.Дано да съм бил полезен.НАСЛУКА
emil-lom
новобранец
новобранец

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от emil-lom »

не си прав
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Мои приятели ходят от Остров до Никопол и ловят всякаква риба на всякаква стръв/на дъно/.Тази година още не съм стъпвал там,но следващата седмица отивам за 2-3 дни.
ribarq_64
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq_64 »

emil-lom написа:не си прав
Може да има някакви изключения, но прегледаивъв форума ''Риболов около Видин'' и в този в които пишем в момента и ще се убедиш сам.Освен твоите повърхносни упътвания,друг отговор нямаех. :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

ribarq_64 написа:
emil-lom написа:не си прав
Може да има някакви изключения, но прегледаивъв форума ''Риболов около Видин'' и в този в които пишем в момента и ще се убедиш сам.Освен твоите повърхносни упътвания,друг отговор нямаех. :drinkers:
ТИ не си прав!
Задавай въпроси като хората, за да получиш хубави отговори. Какъв отговор искаш на това:
ribarq_64 написа:ЗДРАВЕИТЕ ,бихте ли споделили къде се намира километър 771 и каво е положението в момента.Другата седмица смятам да посетя голямата река за няколко дни и ще бъда доволен на всяка информация.БЛАГОДАРЯ предварително и НАСЛУКА
Километър 771 можеш да го видиш на карта, положението в момента....к'во разбираш под "положение"? :shock: Икономическо, социално...?....ако става дума за нивото - виж в сайта на АППД.
Ще си доволен на "всяка информация".....хм....и к'во сега - да ти разправяме за всичко, а?....кв'о мезе върви с вода от пералня, за половия живот на конощипите, как се лекуват хемороиди?...не става така, казваш к'ва риба искаш да ловиш и ти се казва къде може да я намериш, а така с общи приказки - не очаквай да сме гадатели и да знаем к'во точно те интересува. :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ribarq_64
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq_64 »

Здравеите,СЪЖАЛЯВАМ ако съм убидил някого,но пиша в рибарси форум,а не в медицински,за да ме интересуват хемероиди.А що се отнася до мезето то върви с бира и тем подобни..... Още веднъж се ИЗВИНЯВАМ ако съм убидил някого но положението е горо долу такова.НАСЛУКА на всички и :drinkers: :drinkers: :drinkers:
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

Здравеите на всички нека да попитам и аз за реката.Значи ходил съм на дунава доста пъти в района на силистра (попина,ветрен,сребърна,гарван и т.н.т.) бил съм достатъчно упорит в търсенето на шаранови риби,не че не съм хващал но много рядко всичко на всичко за цяла(миналата година всяка събота и неделя) две шаранчета по 1.5,2 кг и едно сомче 3кг ама наистина малко ми се види за експериментите по реката там распери бели не говоря за тях има ги на всякаде :) но основно търся емоции в насока (амур,шаран,сом и мряна) ако някои би ме насочил към места за риболов на тези видове ще съм благодарен и може да споделим излета заедно
6te go mislq
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

kalmat написа:мерси за инфото колега а някавки хищни риби бяла, щука?

Срещат се и бяла риба ,и щука,но предимно дребнички.
По-вероятно е да направиш интересен риболов с распери.

За колегата,който твърди,че ,,имало бели и распери навсякъде,, ще кажа:
може и да има,ала не виждам риболовци,които да ги ловят.. :)
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

na4ko21 написа:Здравеите на всички нека да попитам и аз за реката.Значи ходил съм на дунава доста пъти в района на силистра (попина,ветрен,сребърна,гарван и т.н.т.) бил съм достатъчно упорит в търсенето на шаранови риби,не че не съм хващал но много рядко всичко на всичко за цяла(миналата година всяка събота и неделя) две шаранчета по 1.5,2 кг и едно сомче 3кг ама наистина малко ми се види за експериментите по реката там распери бели не говоря за тях има ги на всякаде :) но основно търся емоции в насока (амур,шаран,сом и мряна) ако някои би ме насочил към места за риболов на тези видове ще съм благодарен и може да споделим излета заедно
Зравей колега. В момента нивото е доста високо и риболова е тегав. На Гарван почти няма открити места за риболов. На Попина по-става , но е пълно с дребни платики , морунажи , карас и т.н. В неделя се мъчих на Попина след помпенната/старата/ и нищо. Три шаранчета около кило/ удариха ми около 1,30 на обед точно хапвах и явно са ме видели :D / , няколко караса - два от които доста добри / колкото шаранчетата :) / , едно заблудено сомче на мръкване /то си тръгна и след него и аз/ и платика ...платика. Чат-пат някои морунаж. И то без захранка , щтото мразя да храня /някакси бракониерско ми иде/. Едра риба няма. И при рибарите няма. При това ниво храна много и тя си стои в подмола и там си лапа. И явно не се движи много много. Ласпер бол. Ама все едно си в детска ясла. Няма ни заход , ни отход :) нииищо. Цял ден си бухат бебета. Щуката пък си е в коренищата и клоните , не става ни с тапи ни със спининг. Абе в момента е за плувка. Ако ти харесва интензивния риболов отиваш с едно чувалче ярма и другите му там работи и скубеш.
ПП. Преди две-три седмици на незнам кво си Ряхово/ до Малък Преславец/ сомчетата кълвяха като попчета и то целодневно . Писва ти да презареждаш и пускаш. По едно време ми идеше да им мачкам главите :twisted: . :twisted: . Аман!
Misho_troqn
новобранец
новобранец

Мнение от Misho_troqn »

Здравейте колеги,преди малко се регистрирах и още не съм разучил саита и затова се извинявам ако задам въпроси не кадето трябва.Обмислям да отида края на другата седмица на Дунава край Загражден за около 3-4дни,скоро ходих за пръв път там и ми хареса риболова (иначе до сега само около Никопол няколко пъти),но ми е на 140км и нямам много инфо затова искам да попитам ако има някой от този край да даде полезна информация как върви рибата и как да я търся,до сега само с чип съм ловил там и сега мисля да взема и въдици за дъно.Искам да знам каде да търся риби,гледам местните там ловят в бързата вода и на дъно и на плувка(то по принцип там кадето бях беше си бързо навсякаде)Всичко което ме посъветвате ще ми е от полза защото съм начинаещ в риболова по Дунава и ще се радвам да науча някоя тънкост при този интересен риболов.Мерси!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Misho_troqn написа:...до сега само с чип съм ловил там...
Велкоме колега
Гледам други (фатални) правописни грешки нямаш...
...та ми стана любопитно що е то:
Риболов с чип :?:
Понеже не го срещам за първи път...нали...
Требе да е нек`во високо технологично средство неизвестно нам простосмъртните. :smt017
Изображение
Misho_troqn
новобранец
новобранец

Мнение от Misho_troqn »

stich написа:
Misho_troqn написа:...до сега само с чип съм ловил там...
Велкоме колега
Гледам други (фатални) правописни грешки нямаш...
...та ми стана любопитно що е то:
Риболов с чип :?:
Понеже не го срещам за първи път...нали...
Требе да е нек`во високо технологично средство неизвестно нам простосмъртните. :smt017

Колега тука по нашия край ЧИП казваме на въдица без макара,просто обяснено прът на който кордата(струното) започва от върха.Във всеки край му казват различно и не само на това и на много още други неща :)
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ааааа демек директен телескоп!
Е са ми просветна! :smt045
При нас: камшик!
Изображение
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

Речния човек написа:
kalmat написа:мерси за инфото колега а някавки хищни риби бяла, щука?

Срещат се и бяла риба ,и щука,но предимно дребнички.
По-вероятно е да направиш интересен риболов с распери.

За колегата,който твърди,че ,,имало бели и распери навсякъде,, ще кажа:
може и да има,ала не виждам риболовци,които да ги ловят.. :)
колега ако беше прочел по внимателно щеше да разбереш че говоря за миналата година за тази нямам никаква информация относно белите и распера
6te go mislq
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”