Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Привет! Наскоро някой да ходил и да може да сподели за ниво и цвят? Предполагам, че рибата би трябвало да се е отдръпнала вече от боищата, макар че миналата година по това време все още беше из плиткия треволяк.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Привет!
Направих своеобразно откриване на Цонево под Аспарухово надясно от стъпалата.
Нивото е много ниско, а водата бистра.
Останах доволен, защото нямаше вятър и беше леко слънце през облаци.
Директна осмица и плувка 3 гр. Основно 0.14 повод 0.10 .
Рибките се влияеха от качеството на храната и от такъма. Основно лових
бабушки, като имаше предимно среден размер и няколко много впечатляващи.
Краен резултат около 2.5 кг. до 15 часа.
Направих своеобразно откриване на Цонево под Аспарухово надясно от стъпалата.
Нивото е много ниско, а водата бистра.
Останах доволен, защото нямаше вятър и беше леко слънце през облаци.
Директна осмица и плувка 3 гр. Основно 0.14 повод 0.10 .
Рибките се влияеха от качеството на храната и от такъма. Основно лових
бабушки, като имаше предимно среден размер и няколко много впечатляващи.
Краен резултат около 2.5 кг. до 15 часа.
- GogoBuboleto
- вече хвърля и на тежко
В събота следобед и аз бях на стъпалата, но на фидер риба нямаше, което доста ме учуди, най-успешно беше наистина на късо с директен. После се преместих срещу "чудните" и почнах да ловя добри баби и по някое скимърче. В неделя пак на чудните рибата беше доста по-наплашена, но постепенно потръгна и посъбрах към 4кг, като излезе и доста каракуда.
Язовира се източва, нивото пада и рибата е стресирана.

Язовира се източва, нивото пада и рибата е стресирана.

Благодаря за споделеното!
Чудех се дали да не пробвам долу, край стената, но май ще се насоча към обичайното място.
Чудех се дали да не пробвам долу, край стената, но май ще се насоча към обичайното място.
Днес 08.06.2019 най-накрая посетихме язовира над с. Ченге.
Нивото е едно от най-ниските за последните години, но не е чак "най-ниското". Водата - бистра.
Заложихме на директни 7-ци, дълбочина малко над 5м. Баща ми сглоби и фидер. Дистанция около 20-25м.
Докато сработи захранката попилях дребните попчета. Все едно някой ги закачаше отдолу. Скоро след това детската градина на платичките се събра бързо-бързо на канеленото угощение, което предложихме. Също така бързо ги връщахме да растат. Рибките излизаха на комбинация от торен и курт. Последва посещение от госпожите на групата - хубави платики и няколко чутовни бабушки. Фидерът също се отчете в тази серия.
Към 11:00 жегата взе да си казва думата. Платиките се "покриха" и отново се "открехнахме" на попчета. Смяна на тактиката - царевица. Последва серия от капризни, но едри и борбени бабушки. Към 15:00 и те се скриха някъде и дойде време да се прибираме.
Ето и някоя снимка за цвят.
Нивото е едно от най-ниските за последните години, но не е чак "най-ниското". Водата - бистра.
Заложихме на директни 7-ци, дълбочина малко над 5м. Баща ми сглоби и фидер. Дистанция около 20-25м.
Докато сработи захранката попилях дребните попчета. Все едно някой ги закачаше отдолу. Скоро след това детската градина на платичките се събра бързо-бързо на канеленото угощение, което предложихме. Също така бързо ги връщахме да растат. Рибките излизаха на комбинация от торен и курт. Последва посещение от госпожите на групата - хубави платики и няколко чутовни бабушки. Фидерът също се отчете в тази серия.
Към 11:00 жегата взе да си казва думата. Платиките се "покриха" и отново се "открехнахме" на попчета. Смяна на тактиката - царевица. Последва серия от капризни, но едри и борбени бабушки. Към 15:00 и те се скриха някъде и дойде време да се прибираме.
Ето и някоя снимка за цвят.
- GogoBuboleto
- вече хвърля и на тежко
Браво! Миналата седмица все още имаше риби с хайвер, явно вече почват да се активизират.
Не знам дали имаха хайвер, но дори и бабушките бяха супер слузести. Предположихме, че "брачният" период може и да не е приключил напълно.
- kikk4o
- ще става разбирач
Аз също се канех да ходя на Цонево, но заради ниското ниво избрахме яз. Тича. Уловихме доста каракуди и платики на фидер и някоя друга червеноперка. Нямахме късмета да се завъртят едри екземпляри, но се получи добър риболов. Следеащия излет вече смятам да го направя на Цонево.
Пропуснах да спомена, че на плувка излязоха и две хубави таранки.
Тича винаги е бил в плановете ни, но остава по-далечна дестинация и до сега така и не сме го посетили...
Тича винаги е бил в плановете ни, но остава по-далечна дестинация и до сега така и не сме го посетили...
- kikk4o
- ще става разбирач
Аз за втори път го посещавам и много ми хареса. Има много и разнообразни видове риба. И занапред смятам да ми се превърне в една от редовните риболовни дестинации. Отиване и връщане от Варна около 230-240км. До Чудните скали и обратно ако не се лъжа бяха около 180-190км.Златев написа:Пропуснах да спомена, че на плувка излязоха и две хубави таранки.
Точно толкова.kikk4o написа:... До Чудните скали и обратно ако не се лъжа бяха около 180-190км.

Но за да не разводняваме темата в друг момент ще разпитвам за яз. Тича.

Колеги , до Дебелец има едно заливче до което се достига като се мине преди Дебелец вдясно . Има път който минава покрай едни сгради (казаха ми че е било взривен склад ) . Та питането ми е ходил ли е някой там , да сподели какво кълве и на какво да го търся ?
Близо до заливчето,посока стената - нивото на язовира е ниско и продължава да пада , водата бистра и топла,има и водорасли до брега но поносими . За директен бе плитко , на дъно , фидер 25гр ,кука 16 ,повод 0.10 си даваше познатите риби - бабушка,дребни платики,морунаж . Имаше колеги с "по-груби" такъми , по-малко удари но по-добри размери.Може да пробваш и в Дебелец , има добри отзиви .
- kikk4o
- ще става разбирач
Вчера въпреки вятъра се получи добър риболов на фидер. Излизаха дребни платики и бабушки. Стръв торен с бял като рибата търсеше предимно торния.
Някой може ли да ми каже какво е нивото около Добромир или взривния склад?