Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:
Diman написа: Аз нямам твоите проблеми. :idea: Хвани го най-после този аннормал, да мирясаш! :lol:
Ако си с моите проблеми бих те съжалил,а улова на Голям няма да ми реши нито един,просто бих забравил за проблемите си за малко.Та ти завиждам,че твоя проблем е малък колкото Голям сом.Като го гепиш после и 100 да ти дойдат Нема да имаш същата тръпка.Първия Голем е незабравим,дори и да не е много Голем! :wink: :drinkers:
Няма са размекваш ей :wink: Е.....и им ма....та на всичките и гледай ТИ да си добре :wink: :drinkers:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Нема лабаво в ада съм от три години и видях страшни неща и разбрах,че всеки ден е бонус,па ако си и за риба,значи си щастлив милионер! :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

На здраве, Саше!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:На здраве, Саше!
Наздраве,за радост всичко е О.К.,та мое да отдъхнем малко! :wink: Ся да те отворим що с теб не сме Краси! :wink: Кът се фане или изпусне Голем,на Краси му звънят с точното инфо и той пали фитила на там за конкретен сом! :idea: А не да разчита на случайна среща!Отива,намира го със сонара и прави кратки опити за няколко дена,а не да му виси над главата денонощно.Виж колко е елементарно! :wink: Стотарката е скъсала предишния ден на друг и хоп Краси е там и го фана! :mrgreen: :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Димане,вече съм го писал,но пак ще повторя,техниката Ноу стик се използва единствено при риболов на Слоу джиг в морето,по причина на това,че при тази техника се лови с тънко плетено до към 2.5ПЕ, заради течението,на дълбочини 50-180м., с метални джигове 100-350гр. за да имат съответната игра е необходима пръчка която да екстремно лека/да не се уморява риболовеца/,със специална крива на огъване.Разбира се тази въдица не притежава необходимата мощ за повдигане на рибата вертикално и затова въдицата се насочва вертикално надолу за да не се счупи.Това разбира се няма нищо общо с риболова на сом,примерно на Студения най-често се лови на дълбочини 7-15м при равно дъно без закачки,но на Антона лекия такъм няма никакъв шанс,поради наличието на много скали покрити със остри миди.
валатът не най-лошото нещо на света
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:... Ся да те отворим що с теб не сме Краси...
Тролка, не ме интересува, човеко. Аз не се меря, с когото и да било. За мен риболова е единствено тръпка. И кеф. Ела и ще те заведа при големите. Да се наловиш. Аз ще кльонкам, а ти ще ги ловиш на Kids Rod. :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Маги:-"Едната ми въдица за кльонк е баята,а Големите сомове се фащат на "кадемлийката" с 40грама горна акция."
Елементарно,сомът казва какво предпочита и Маги не е глупав и му го дава,а който иска сомовете да се съобразяват с неговите капризи и предпочитания си е негов интелектуален проблем! :wink: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане,учи от всеки без значение дали ти харесва или не!Треа се пречупиш и да бъдеш практичен ако наистина искаш да Го срещнеш.На гьола за по-умен се смята този,който може да се нагоди към ситуацията и да хване,а не този дет само много знаи! :wink: :drinkers: Инфото е 50% от успеха при едни и 100% при други,но без него започваш от Нулата! :? То и за туй е това траене по форумите! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аксел,ако ви беше ясна техниката за Слоу-джиг и Но стик у майненско,немаше да си трошите пръчлетата по Гръцко,нъл тъй?Тука много се пенявите,а там ви треперят шушоните от риби по 30кила! :mrgreen: Питай ме дъл шъ изкарате 2-3 или 10часа в Битка с една риба без да си предавате въдицата,га се уморите? :mrgreen: Точно никога Нема да издеяните щот сте мекушави! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аксел,тъ питам за 7санта-7грама воблери дет ми го искат двуметрови сомове с каква въдица дъ ги презентирам? :shock: С акция 100-500грама ли? :mrgreen: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

аксел, благодаря ти, че се включваш на моя вълна. И по този случай пак ще кажа: Не ме интересува. Интересува ме само и единствено риболова на сом с кльонк. Джигитите да си ги ловят както искат. На мен въдица с акция 30-50lb. и дължина 1,65м не ми пречи. Напротив, много ми е удобна. Изградил съм си техника на ловене и тя напълно ме устройва. Ловил съм с няколко въдици, различни акции и съм решил- Това е! Накратко- Споко, знам какво правя. Въдици за кльонк повече не ми се коментират.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аксел,кога задържиш и издържиш 3часа в Битка със сом на въдичка с горна акция 30грама,имаш право да даваш разяснения що е Но стик,а до тогава ще слушкаш патилото Троли по тоя въпрос! :wink: Ся да дойда на Песъко,че ти покаем кво е Слоу-джиг на 5 килограмови шарани с отвесна блесна тип хлебарка на Жоро Токов! :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Тролка, на теб ще ти дам един шах. Въдицата ми е 30-50lb. Но преди да ми удари рибата, върховата ми акция реално е не повече от 10гр. :idea:
И сега един въпрос, за теб с повишена трудност: Ако върховата акция на пръта ти е 40гр. и си сложил тежест 150гр. колко грама реално е върховата ти акция?
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Troli Rapala написа:Аксел,ако ви беше ясна техниката за Слоу-джиг и Но стик у майненско,немаше да си трошите пръчлетата по Гръцко,нъл тъй?Тука много се пенявите,а там ви треперят шушоните от риби по 30кила! :mrgreen: Питай ме дъл шъ изкарате 2-3 или 10часа в Битка с една риба без да си предавате въдицата,га се уморите? :mrgreen: Точно никога Нема да издеяните щот сте мекушави! :mrgreen: :drinkers:
Забравих,че при Троли-то тя задължително се прилага със свалени гащи и гол задник,както е видно от снимките. :wink:
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Ако върховата акция на пръта ти е 40гр. и си сложил тежест 150гр. колко грама реално е върховата ти акция?
Това е акция на замятането,на примамки с до 40грама,а не означава че не може да държи в отвес 80-150грама! :wink: Ти как изчисли да сложиш 150грама,като и 80 са достатъчни за Голем? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”