Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- krokibg
- учете се от него
Re: Воблери
Не знам кой-кога е започнал да ползува този вид лопатки,но ако сте на плитко място,се вижда много интересна игра на воблера.В момента във който се удари във дъното,отскача и тръгва на страни със специфичен финт до момента във който отново се снижи до дъното и повтори движението.Всеки път обаче,след удара в дъното /хубаво е да е чакъл - пак да повторя/играта е различна.Прав е Речния човек че се иска да има течение !!!Много е удачно да се застане над течение и да се остави воблера да си играе сам,според течението и само от време-навреме да се отпуска и обира линията за да не стой на едно място.Най-често ми е удряла в случаите когато съм на голям бент,хвърлям през течението и оставя водата да подхване воблера и линията да направи корем без да навивам.Явно,сам когато върви и си играе има специфична вибрация и правокира по-качественно сома да го трясне.Дано съм бил изчерпателен и да съм го написал разбираемо !!!
Да повторя,че това са мои наблюдения от дългогодишните ми разправий със този модел,но трябва да добавя и още нещо важно !!! Задължително се донастройва играта на воблера със клещи,като се натиска ухото на страни,на доло или нагоре.Единственния им недостатък е че телчето на ухото е доста дълго и често слабо.След известно време се налага ново пренастройване защото телчето се изкривява лесно и разваля играта!!!
Да повторя,че това са мои наблюдения от дългогодишните ми разправий със този модел,но трябва да добавя и още нещо важно !!! Задължително се донастройва играта на воблера със клещи,като се натиска ухото на страни,на доло или нагоре.Единственния им недостатък е че телчето на ухото е доста дълго и често слабо.След известно време се налага ново пренастройване защото телчето се изкривява лесно и разваля играта!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ей, момчета,
в какво си държите и носите примамките когато сте със спининга в ръка.
Дайте някакви идеи за по лесно пренасяне и за удобно изравяне на желаната примамка за смяна.
Винаги ми е било неудобно да вадя кутията от раницата или чантата, да отварям после да затварям и пак в раницата.
Някой срещал ли е и има ли в търговската мрежа , някакви еднораменни чанти които да имат нещо като твърди джобчета или преградки вътре, където да пасват по 10-15 примамки така, че да са разделени една от друга и да не си закачат тройките по чантата.
Мисля си , че мога да си измайстоя подобно нещо , но май не ми се занимава и с още нещо.
Ако някой има решение или идея моля да сподели.
в какво си държите и носите примамките когато сте със спининга в ръка.
Дайте някакви идеи за по лесно пренасяне и за удобно изравяне на желаната примамка за смяна.
Винаги ми е било неудобно да вадя кутията от раницата или чантата, да отварям после да затварям и пак в раницата.
Някой срещал ли е и има ли в търговската мрежа , някакви еднораменни чанти които да имат нещо като твърди джобчета или преградки вътре, където да пасват по 10-15 примамки така, че да са разделени една от друга и да не си закачат тройките по чантата.
Мисля си , че мога да си измайстоя подобно нещо , но май не ми се занимава и с още нещо.
Ако някой има решение или идея моля да сподели.
- krokibg
- учете се от него
VGS,и аз го имах този проблем,особено когато газя.Да,но се появи Ивака със една раничка на Шекспир,която се носи отпред на гърдите високо до раменете и е много ефикасна при газене.Събира четири кутий със по 6-7 воблера/зависи от големината им/ и много лесно и удобно за ваденето им и смяната на воблерите.Има много странични джобчета със ципове и две отделни молки прекрепени чантички пак със ципове за цигали,телефони и т.н.Прегледай всичките чанти и раници на Шекспир и ще намериш въпросната.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Има много добра алтернатива в магазина на СЕРТ на края на паветата в Княжево - една раничка на SAKURA - супер удобна - събира 4 средни кутии в предните 2 джоба и 1 голяма на гърба с много екстри и струваше около 60 лева.
Препоръчвам я - много съм доволен - специално за спининг е !
Препоръчвам я - много съм доволен - специално за спининг е !
Catch & Release Club
Освен раница ползвам и "кенгурче" с три джоба, като ТОВА, в средния джоб идеално се побира една двустранна кутиия за примамките, събираща примерно десетина воблера. Много е удобно ако се провираш през драки и храсталаци, а и е много мобилно. 

"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
-
- вече хвърля и на тежко
Имам въпрос за воблерите или по-точно свързването на воблера към влакното. За по-бърза смяна на воблера използвам този вирбел :
Но при някой от по-леките модели като хвърлям и средната тройка се закача във вирбела и това се случва един път на три-четири хвърляния. Много кофти. Когато влакното е вързано директно за ушето на воблера няма проблем. Ама сега е зима и постоянно да връзвам във студа е неприятно. Та въпроса ми е - Вие по какъв начин връзвате воблерите?

-
- разбира нещата
Ползвам същите вирбели , но по малки размери 14,16,18 ...
Ако предната тройка се закача за него я сменям с по-малка.
Ще постна снимки , изчакай ...
Ето ги това е номер 20

Ако предната тройка се закача за него я сменям с по-малка.
Ще постна снимки , изчакай ...
Ето ги това е номер 20

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега аз изобщо не слагам вирбел, а само скобичка...
-
- вече хвърля и на тежко
Takezo, моя вирбел е същия размер като тези от твоята снимка(ама Ти си я направил качествена
) Ето единия от воблерите който прави проблем :
става въпрос за долния . И аз мислех да му смена тройката, ама те и без това са малки, незнам... Може да извада от същия вирбел само заключващата част и с нея да пробвам...

- maranzika
- сериозен играч
Ами няма смисъл да я вадиш.Тя се продава. 

-
- разбира нещата
rmstanev , опитай с 1 номер по малка кука , Ше стане .
Аз на някой фофлерки закачам дори номер 14 VMC , леки , меки ...
Аз на някой фофлерки закачам дори номер 14 VMC , леки , меки ...
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Една питанка към Павката Иванов,като притежател на огромно количество воблери.
Преди време се сдобих с три воблерчета Лъки Крафт,чисто нови и закупени от Френско.
Двата имат много добра игра,по-специално при туичинг,обаче третия както и да го водя няма такава.
Ако му беше само това кусура сигурно нямаше да ми направи впечатление,но като гледам и халкичките и тройките са му по-различни от на другите.В смисъл-по-лоши.
Първия е работещ добре.

Този е без игра,бели тройки и на пръв поглед по-слаби халки.

А матрицата им изглежда еднаква.

Та незнам за менте ли става на въпрос,що ли?
Преди време се сдобих с три воблерчета Лъки Крафт,чисто нови и закупени от Френско.
Двата имат много добра игра,по-специално при туичинг,обаче третия както и да го водя няма такава.
Ако му беше само това кусура сигурно нямаше да ми направи впечатление,но като гледам и халкичките и тройките са му по-различни от на другите.В смисъл-по-лоши.
Първия е работещ добре.

No Kill

C&R

C&R
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми май сам си си отговорил
Погледни и самото захващане на телта вътре в човката
Инак и двата модела са си баш туичингови фофлеретки и отнасят много хвалби от по американско за басс и стоманени глави в затворени водоеми .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Колега tarotaro написа:Една питанка към Павката Иванов,като притежател на огромно количество воблери.
Първия е работещ добре.
Не се притеснявай за ,,червеноглавия,, Lucky Kraft. Не е менте, съвсем истински е така че не си си дал парите на вятъра.
Изглежда ти по различен от другия - дийп дайвъра, защото е морско изпълнение - за това е с бели куки, а и при различните размери лопатка - SB,LB халката е монтирана различно.
Имам 4 пойнтера и съвсем случайно, и точно такава 78-ца, Red Head, на която съм хванал няколко щуки през ранната пролет преди забраната, и през есента. Лятото, нищо на този цвят. Другите цветове работят.
Опитвал съм го и на Дунава. Проблема е че е 10 гр. и не лети много далеч, за разлика от по големия размер 100.
Не знам защо,не го докарваш на игра. Може би, има някакъв дефект или друг проблем. Не знам.
Надявам се че съм бил полезен

.........!
М-даа. Мерси.
За играта,к'во да ти кажа. Върви като почти всяка моя самоделка
,върви направо като талпа. Няма чупене,дори и малко колебание.
Не знам колко грама е,но потъва доста бързо и му възлагах големи надежди за необятните Неговански дълбочини.
Явно опититите ще продължават.
Поздрави!
За играта,к'во да ти кажа. Върви като почти всяка моя самоделка

Не знам колко грама е,но потъва доста бързо и му възлагах големи надежди за необятните Неговански дълбочини.
Явно опититите ще продължават.
Поздрави!
No Kill

C&R

C&R