Монтаж на косъм

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Монтаж на косъм

Мнение от sapuna »

kaloyan87 написа:Митак,ползвал ли си Кристон??Ако не си,задължително опитай!!!
Писах какво предпочитам! :wink: Не съм писал,че не използвам! :lol:

Изображение

А за горна кука много има да спорим!Предимствата и в голяма част от случаите не се нуждаят от коментар!
Не съм от "модерните "шаранджии",имам си мое виждане и следвам плюсовете на практиката си!
В куфара ми има от всичко,но само за проба и другарска дискусия! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Изобщо не става въпрос за модерен шаранджийски риболов,смисъл такъв че единственото,което ме притеснява при наличието на горна кука е появяването на още един възел,което прави още едно слабо място на линията.Иначе искам да попитам,когато слагаш горна кука,дали и нея я връзваш на вирбел или директно на клуп??
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Малко си чел Кало :D .Писали сме го десетки пъти.Ето пример:

Изображение
Изображение
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Чак пък да съм чел малко:)Въпроса е в липсата на практика с монтаж с две куки!А сега сериозно-този монтаж наистина не го знаех,защото както вече казах никога не съм използвал монтаж с две куки и не съм се интересувал,но отсега нататък винаги поне на една сопа ще съм с две,за да видя какъв резултат ще имам!!!Благодаря ти много,че ми помогна да наваксам пропуска си!!!Ще почерпя другия път,но само ако имам резултат :D :D :D
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Добри решения против уплитане на повода са използването на монофил и привързването на повода към противоуплитащата тръба с PVA конец или лента.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Малко встрани от темата но да попитам staria а и останалите...Как точно разбирате , че монтажа ви се oплита? Ако при изваждане от водата е заплетен то това не винаги гарантира , че така си е лежал и на дъното :roll:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

А аз мога да кажа точно обратното,че не винаги,когато монтажа излиза така както го искаме,във водата е бил по същия начин:)
staria
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от staria »

rikosheth написа:Малко встрани от темата но да попитам staria а и останалите...Как точно разбирате , че монтажа ви се oплита? Ако при изваждане от водата е заплетен то това не винаги гарантира , че така си е лежал и на дъното :roll:
Няколко пъти при изваждане е оплетен, при положение че го вадя бързо как куката ще мине пред тежината, и друго, имах едно две леки побутвания и предполагам, че се мъчи да вземе царевицата.Така мисля аз.Затова иискам помощ, защото нямам опит с този монтаж.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Да, вероятно не е възможно само при вадене да се заплете но примерно ако водоема държи раци, монтажа си е ОК при замятане, после като го метнат раци става мармалад..та така, заплитания се получават и при минаване през растотелност при вадене..това са мои наблюдения и питам защото и аз често си задавам въпроса наред ли е всичко!? :roll:
Иначе за конкретния монтаж не смятам, че е дълъг повода , съгласен съм с колегите по дълъг шлаух при оловото и по малко свалено покритие при куката биха стабилизирали нещата.Ако не сменяй марката :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

sapuna написа: А за горна кука много има да спорим!Предимствата и в голяма част от случаите не се нуждаят от коментар!
Не съм от "модерните "шаранджии",имам си мое виждане и следвам плюсовете на практиката си!
В куфара ми има от всичко,но само за проба и другарска дискусия! :wink:
На горната кука царевицата пак ли е на косъм или директно на куката? :?:
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Както си прецениш.Това зависи от стратегията,на която залагаш.Ако смяташ,че рибата взима повече на косъм,използваш косъм,ако смяташ обратното,бодеш директно на куката:)
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Една ПВА торбичка няма ли да предотврати оплитането?Не съм ползвал до сега,но както си го представям мисля,че няма да има оплитане!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

HARRY,директно на куката бода братле и изнасям зърното назад до извивката на стеблото.
Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Най добре си е да задържаш с пръст кордата преди падането на тежеста във водата,намалява вероятноста от уплитане.Това го правя от 30 години ,и има ефект,поне при мен. :smt102 ,или така си мисля.....
п.п.Дори и при мач риболова върши работа,а там съм по опитен.Имайте в предвид че и там риска е добър
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

sapuna написа:HARRY,директно на куката бода братле и изнасям зърното назад до извивката на стеблото.
Аз също така я слагам, когато я слагам директно на куката.:smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”