Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Изработване на колесар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Изработване на колесар
Колега и ти много добре си се справил ,да ти кажа аз ролки си направих,лодката ми е около 6окг + 30кг мотор та около100кг според мен ролките ще наранят лодката. Подложих от долу няколко и пропадат в балона май ще е по добре на дьски и по една ролка зад всяка дьска(подвеждаща).А ролките си направих от траби (полипропилен)от 3 размера и вкарах една в друга, дьлги около 20см и отгоре ще има гумено покритие.Нека се оправи времето и пак го почвам надявам се да се отвори вратичка за регистриране

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Според мен за сега единствена възможност е да се купи някакво старо ремарке с регистрация(възможно най-евтино 400-450лв.)и оттам на татък

Иначе и аз чакам времето да се пооправи за да продължавам.

Иначе и аз чакам времето да се пооправи за да продължавам.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Да може би това ще е последния вариант с ремарке
-
- научил се да хвърля
Добавям само една малка но ВАЖНА подробност.Според изменението на закона от миналата година,ВСИЧКИ лодки без значение от дължината им, снабдени с двигател над 20кс - се регистрират задължително.
Иначе, ЕВАЛА за начинанието
!!!! Следя темата с интерес!

Иначе, ЕВАЛА за начинанието

Здравейте,колеги.
Нека и аз покажа скромното си начинание.Идеята за направата на колесара я взаимствах от един колега от рибарските форуми
.за което обещавам да почерпя
Навремето бях започнал да си правя ремарке за кола,но проекта замря
,та сега му дойде времето 
Скарите сЪм ги направил от плътно желязо f18(всичко е с подръчни материали)
Реших да е с ролки,за по лесно пускане и качване(сам съм в лодката,нямам си дружинка понякога).
Ролките са пластмасови,един приятел има мелница и ......от редлер,малко стругарски услуги...
мисля че се получи
От вторични ос с главини(30лв),джанти от един приятел(жигули)
та...
Още не съм измислил калници,моля за идеи
и лебетка.
Ако има интерес обещавам да продължа с снимките,приемам всякакви критики и идеи

да уточня -лодката е zodiac 2,85, но, аз съм го изчислил да се качва до 3,30
знае ли човек може да си купя по-голяма(дай боже на всекиму) 
Нека и аз покажа скромното си начинание.Идеята за направата на колесара я взаимствах от един колега от рибарските форуми

Навремето бях започнал да си правя ремарке за кола,но проекта замря

- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:

Много любезно днес младият и симпатичен господин от Технотест ми каза, че нямало да ми регистрират колесара в кат.Предложих да мина на технотеста, а за КАТ аз ще се оправям.Каза ми, че нямал бланки за колесари.Не може декември месец да ми пратят изискванията за технотеста по факс, а сега да казват - не става.Трябва да има някакъв гратисен период.И сега пак мушенгии трябва да се мислят.Половин година я правим тая лодка и колесара и сега...пийте една студена вода.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Браво,разкажи ако обичаш как го регистрира този красавец.
- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:
"Купувате" си го от лицензиран производител и няма проблем.(както е казал колегата Promarine от предишната страница.
Успех!!!
Успех!!!
Пробвах, ама цената е почти колкото нов.K Kraev написа:"Купувате" си го от лицензиран производител и няма проблем.(както е казал колегата Promarine от предишната страница.
Успех!!!
- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:
В КАТ двама души ми се заклеха, че няма да имам проблеми, че на ремаркето не пише колесар за лодка.Нямало вече такава дефиниция в графата D.2(тип, вариант, версия)Дори ме пуснаха да погледна в компютъра им, защото им казах, че мой приятел са го глобили.
-
- научил се да хвърля
Точно така колега! Когато купих моя колесар,на стария талон пишеше "за лодка".След пререгистрация, на новия талон вече пише "ремарке за лек автомобил".
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ами то в такъв случей най-лесния начин е да си купиш най-евтиното ремарке с регистрация и да я прехвърлиш на колесара.
и как да го прехвърлиш.
В талона на мойто ремарке си пише ремарке с дървени канати, дървен под, производител еди кой си и други подробности, за които сега не се сещам.
В талона на мойто ремарке си пише ремарке с дървени канати, дървен под, производител еди кой си и други подробности, за които сега не се сещам.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ти тотално ме отчая.Аз мислих, че в талоните на ремаркетата пише само "ремарке".lacho44 написа:и как да го прехвърлиш.