Изработване на колесар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Re: Изработване на колесар

Мнение от zoli76 »

Колега и ти много добре си се справил ,да ти кажа аз ролки си направих,лодката ми е около 6окг + 30кг мотор та около100кг според мен ролките ще наранят лодката. Подложих от долу няколко и пропадат в балона май ще е по добре на дьски и по една ролка зад всяка дьска(подвеждаща).А ролките си направих от траби (полипропилен)от 3 размера и вкарах една в друга, дьлги около 20см и отгоре ще има гумено покритие.Нека се оправи времето и пак го почвам надявам се да се отвори вратичка за регистриране :D :D :D
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Според мен за сега единствена възможност е да се купи някакво старо ремарке с регистрация(възможно най-евтино 400-450лв.)и оттам на татък :idea: :idea: :idea:
Иначе и аз чакам времето да се пооправи за да продължавам.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

Да може би това ще е последния вариант с ремарке
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Добавям само една малка но ВАЖНА подробност.Според изменението на закона от миналата година,ВСИЧКИ лодки без значение от дължината им, снабдени с двигател над 20кс - се регистрират задължително. :idea:
Иначе, ЕВАЛА за начинанието :prayer: :prayer: :prayer: !!!! Следя темата с интерес!
plomba
новобранец
новобранец

Мнение от plomba »

Здравейте,колеги.
Нека и аз покажа скромното си начинание.Идеята за направата на колесара я взаимствах от един колега от рибарските форуми :oops: :oops: .за което обещавам да почерпя :D :D Изображение
Навремето бях започнал да си правя ремарке за кола,но проекта замря :D :D ,та сега му дойде времето :D
ИзображениеСкарите сЪм ги направил от плътно желязо f18(всичко е с подръчни материали) :D Реших да е с ролки,за по лесно пускане и качване(сам съм в лодката,нямам си дружинка понякога).
ИзображениеРолките са пластмасови,един приятел има мелница и ......от редлер,малко стругарски услуги...
Изображениемисля че се получи :oops: :oops: От вторични ос с главини(30лв),джанти от един приятел(жигули) :D та...
Изображение Още не съм измислил калници,моля за идеи :oops: :oops: и лебетка.
ИзображениеАко има интерес обещавам да продължа с снимките,приемам всякакви критики и идеи :D :D
Изображениеда уточня -лодката е zodiac 2,85, но, аз съм го изчислил да се качва до 3,30 :oops: :oops: знае ли човек може да си купя по-голяма(дай боже на всекиму) :D
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

Изображение
Много любезно днес младият и симпатичен господин от Технотест ми каза, че нямало да ми регистрират колесара в кат.Предложих да мина на технотеста, а за КАТ аз ще се оправям.Каза ми, че нямал бланки за колесари.Не може декември месец да ми пратят изискванията за технотеста по факс, а сега да казват - не става.Трябва да има някакъв гратисен период.И сега пак мушенгии трябва да се мислят.Половин година я правим тая лодка и колесара и сега...пийте една студена вода.
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

Изображение

Колесарът е регистриран. :D
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Браво,разкажи ако обичаш как го регистрира този красавец.
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

"Купувате" си го от лицензиран производител и няма проблем.(както е казал колегата Promarine от предишната страница.
Успех!!!
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

K Kraev написа:"Купувате" си го от лицензиран производител и няма проблем.(както е казал колегата Promarine от предишната страница.
Успех!!!
Пробвах, ама цената е почти колкото нов.
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

В КАТ двама души ми се заклеха, че няма да имам проблеми, че на ремаркето не пише колесар за лодка.Нямало вече такава дефиниция в графата D.2(тип, вариант, версия)Дори ме пуснаха да погледна в компютъра им, защото им казах, че мой приятел са го глобили.
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Точно така колега! Когато купих моя колесар,на стария талон пишеше "за лодка".След пререгистрация, на новия талон вече пише "ремарке за лек автомобил".
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Ами то в такъв случей най-лесния начин е да си купиш най-евтиното ремарке с регистрация и да я прехвърлиш на колесара.
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

и как да го прехвърлиш.
В талона на мойто ремарке си пише ремарке с дървени канати, дървен под, производител еди кой си и други подробности, за които сега не се сещам.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

lacho44 написа:и как да го прехвърлиш.
В талона на мойто ремарке си пише ремарке с дървени канати, дървен под, производител еди кой си и други подробности, за които сега не се сещам.
Ти тотално ме отчая.Аз мислих, че в талоните на ремаркетата пише само "ремарке".
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”