Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Апнеа
Модератор: nkolev66
Re: Апнеа
Поста на бат`Григорий за раздишването, апнеята, релакса и гмуркането като цяло, си е за учебник.
Попрочел съм някоя друга книжка и мнения за далдисването, ама и аз като Юли и Явор ще кажа, че надали някой можеше да го напише по-синтезирано, по-точно и по-вярно от него.
Попрочел съм някоя друга книжка и мнения за далдисването, ама и аз като Юли и Явор ще кажа, че надали някой можеше да го напише по-синтезирано, по-точно и по-вярно от него.
Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- научил се да хвърля
Мерси, мерси Ванка, правили сме и по-големи услуги!
За благодарност ще почерпиш от твоя специалитет - рапанчета с лук и масло...
А сега към Булти и Юли:
Пичове, хвърлихте ми шашката с вашите Йоги-моги, ама май ще берете ядове с мен...
Май се опитваме да го играем мача от средата на второто полувреме!
Така сме ги омешали нещата с апнеа, Йога, концентрация, релаксация и медитация, че ще вземе някой да се удави накрая!
Да сте чували за разликата между Йога и Тантра? Я вижте какво открих да пише в тефтера на моя Гуру:
"Но запомни - това, което ще говори Шива, не е йога: то е тантра. Йога също работи върху дишането, но работата на йога и тантра принципно се различава. Йога се опитва да систематизира дишането. Ако систематизираш своето дишане, здравето ти ще се подобри. Ако систематизираш дишането си, ако познаваш тайните на дишането, твоят живот ще стане по-дълъг: ще бъдеш по-здрав и ще живееш по-дълго. Ще бъдеш по-силен, изпълнен с повече енергия, по-жизнен, млад, свеж.
Но тантра не се интересува от това. Тантра не се занимава с никаква систематизация на дишането, а с използване на дишането като техника за обръщане навътре. Човек не трябва да практикува определен вид дишане, определена система на дишане или определен ритъм на дишане - не! Той трябва да приеме дишането такова, каквото е. Той трябва само да усети определени точки в дишането.
Съществуват определени точки, но ние не ги осъзнаваме. Дишаме и ще продължаваме да дишаме - родили сме се дишайки и ще умрем дишайки. Но не познаваме някои точки. И това е странно. Човекът изследва, навлиза дълбоко в пространството. Човекът отиде на луната, човекът се опитва да достигне още по-далеч, от земята в космоса, а все още не е познава най-близката част от своя живот. Съществуват определени места в дишането, които ти никога не си наблюдавал и тези места са врати - най-достъпните за теб врати, през които можеш да влезеш в един друг свят, в едно друго съществуване, в едно друго съзнание. Но те са твърде неуловими.
Да наблюдаваш луната, не е трудно. Дори да достигнеш до луната не е много трудно - това е едно пътуване. Нуждаеш се от техника, нуждаеш се от технология, необходимо ти е да натрупаш информация и след това можеш да я достигнеш. Дишането е най-близкото нещо до теб, а колкото по-близко е нещо, толкова по-трудно е да го възприемеш. Колкото е по-близко, толкова е по-трудно - колкото е по-очевидно, толкова е по-трудно. Толкова е близо до теб, че няма никакво разстояние между теб и твоето дишане. Или има толкова малко разстояние, че ти е необходимо много внимателно наблюдение. Само тогава ще усетиш тези точки. Те са основата на тези техники."
А...?

А сега към Булти и Юли:
Пичове, хвърлихте ми шашката с вашите Йоги-моги, ама май ще берете ядове с мен...

"Но запомни - това, което ще говори Шива, не е йога: то е тантра. Йога също работи върху дишането, но работата на йога и тантра принципно се различава. Йога се опитва да систематизира дишането. Ако систематизираш своето дишане, здравето ти ще се подобри. Ако систематизираш дишането си, ако познаваш тайните на дишането, твоят живот ще стане по-дълъг: ще бъдеш по-здрав и ще живееш по-дълго. Ще бъдеш по-силен, изпълнен с повече енергия, по-жизнен, млад, свеж.
Но тантра не се интересува от това. Тантра не се занимава с никаква систематизация на дишането, а с използване на дишането като техника за обръщане навътре. Човек не трябва да практикува определен вид дишане, определена система на дишане или определен ритъм на дишане - не! Той трябва да приеме дишането такова, каквото е. Той трябва само да усети определени точки в дишането.
Съществуват определени точки, но ние не ги осъзнаваме. Дишаме и ще продължаваме да дишаме - родили сме се дишайки и ще умрем дишайки. Но не познаваме някои точки. И това е странно. Човекът изследва, навлиза дълбоко в пространството. Човекът отиде на луната, човекът се опитва да достигне още по-далеч, от земята в космоса, а все още не е познава най-близката част от своя живот. Съществуват определени места в дишането, които ти никога не си наблюдавал и тези места са врати - най-достъпните за теб врати, през които можеш да влезеш в един друг свят, в едно друго съществуване, в едно друго съзнание. Но те са твърде неуловими.
Да наблюдаваш луната, не е трудно. Дори да достигнеш до луната не е много трудно - това е едно пътуване. Нуждаеш се от техника, нуждаеш се от технология, необходимо ти е да натрупаш информация и след това можеш да я достигнеш. Дишането е най-близкото нещо до теб, а колкото по-близко е нещо, толкова по-трудно е да го възприемеш. Колкото е по-близко, толкова е по-трудно - колкото е по-очевидно, толкова е по-трудно. Толкова е близо до теб, че няма никакво разстояние между теб и твоето дишане. Или има толкова малко разстояние, че ти е необходимо много внимателно наблюдение. Само тогава ще усетиш тези точки. Те са основата на тези техники."
А...?

Гриша да ти кажа честно бях чувал само за "тантра масажи"(Безопасно търсене: Изключено)
които много ги одобрявам
А иначе мислите на гурото ми звучат като едно още по-задълбочено и може би по-бързо(без усилие) осъзнаване на дишането което със сигурност ще те вкара още по-дълбоко в relax mode търсейки тези "места(врати) в дишането"
Така или иначе, опитите продължават. Аз днес се събудих с леко главоболие(2 узота + 1 мента снощи, с приятели), направих 32 мин пранаяма(разделно, огнено и кумбака) и главоболието изчезна. Техниките работят, определено, но се иска мотивация и постоянство.

А иначе мислите на гурото ми звучат като едно още по-задълбочено и може би по-бързо(без усилие) осъзнаване на дишането което със сигурност ще те вкара още по-дълбоко в relax mode търсейки тези "места(врати) в дишането"

Така или иначе, опитите продължават. Аз днес се събудих с леко главоболие(2 узота + 1 мента снощи, с приятели), направих 32 мин пранаяма(разделно, огнено и кумбака) и главоболието изчезна. Техниките работят, определено, но се иска мотивация и постоянство.
...пичове определено диалога почна да ме кефи
...бат Зоро има си цяло направление в йогата , което се нарича Тантрическа йога и изобщо колкото повече продължиш да ровиш ще откриваш все повече и нови неща , в повечето случай противоречащи си едно на друго
...хаоса е прекалено голям и има опасност , гмурнеш ли се в това море от философии , никога повече да не изплуваш като нормален човек
...зобейки от много източници , аз съм си създал една , така да наречем Булти философия
, която си ми е много удобна , върши ми работа и ме подържа жизнен , бодър и здрав , най важното ми помага да оцелявам , ако изобщо си чел кво съм написал до сега по тая тема
щеше да разбереш и що изобщо съм почнал да се занимавам с йога - да оцелея
...в следващия си пост ще ви дам пример какво се получва на практика ако решиш да релаксираш и да гмуркаш в същото време без грам концентрация и усилие на волята ...малко хумор няма да е излишен
:

Последно промяна от Булти на Пон Апр 26, 2010 10:53 am, променено общо 2 пъти.
...от не знам колко време , най накрая успявам да стигна до морето...вече съм вътре , облечен и екипиран и смятам да се гмуркам , раздишвам бавно и пулса ми се успокоява , съзнанието ми почва да се разширява , разширява се то и дочувам от брега пищящата аларма на луксозен джип , разширява се още и дочувам бързо приближаващия се звук на незнайно откъде изникнал джет , при следващото разширяване усещам как две бомбарди прехвърчат над главата ми ...а не ...ще спра потока от външни дразнители , тоя Ошо ли беше , Тошо ли – да си гледа работата ....я да пуснем ся вътрешните мисли спокойно в съзнанието си и да си излязат , когато си искат ....опаааа , познай кой влиза първи в лоното на мозъка ми – оная комшийка с големите бидони , дет ги поклаща предизвикателно при ходене...тук почвам да усещам , че пулса ми се покачва ...след малко се сещам , как оня ден дойдоха от енергото и ми изключиха тока за малко закъснение и отгоре на туй и ми лепнаха 19 кинта , такса за включване ...пулса ми се покачва ....ами оня едиот дет ме блъсна и ми огъна вратата навътре , ами дет чаках цял ден в НАПа за нищо , ами дет чаках цяла седмица в паспортното пак за същото ...а не ...тоя Г’ошо да го ..уха , ако продължавам да пускам мислите си свободно , сърцето ми ще се пръсне ...отпивам от айряна на буя и при мисълта за мастичката на брега сърцето ми леко забавя тоя ход ...дали да не зема да ударя едно и пак да пробвам с релаксацията а ?
Последно промяна от Булти на Пон Апр 26, 2010 10:58 am, променено общо 2 пъти.
-
- ще става разбирач
Казах аз Че ще стане така,и то стана.Че ще пишат и по-начетените и знаещи,дето се вика когато зададеш правилния въпрос,ще получиш и правилния отговор.Оставям това на вас,а аз кротко ще си водя бележки в ъгъла.Когато монолога се превърне в диалог,а след това в разговор е хубаво да слушаме внимателно,защото понякога хората си довършват мислите един друг.Светнаха джедайски мечове в тъмното начало на знанието.Дано някой не бъде посочен като Ефиалт,че е посочил пътеката към знанието,така здраво защитавана от хората,за които това е не само спорт,а идеология,предавана от баща на син.
Благодаря на всички,които споделиха знание и опит.Дърпаме леко напред дилетантската хавлия от "несигурния пясък" към "твърдата скала" на знанието.
Много филми гледам и чета напоследък и отдавна май не съм осолявал гащите,почва да ми личи.
Благодаря на всички,които споделиха знание и опит.Дърпаме леко напред дилетантската хавлия от "несигурния пясък" към "твърдата скала" на знанието.
Много филми гледам и чета напоследък и отдавна май не съм осолявал гащите,почва да ми личи.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- научил се да хвърля
Хааахаха...
Булти, и аз на Юли му разправям от една година просто да си гмуркаме, че доде релаксираме из морето, рибите внуци отгледаха, ама той - НЕ, Йога! Хубаво, ще релаксираме.... с раци...
Ще види сега той отмъщението на тантра... и (Л)Ошо...

Малко цитати от Патанджали специално подбрани за Булти и за хора с неспокойно съзнание
:
І.34 [Съзнанието се успокоява и с продължително]
вдишване, и [продължително] задържане преди
издишване.
І.35 [Съзнанието се] успокоява и при необикновени
чувствени усещания
І.39 [Съзнанието се успокоява] и от концентрация
върху всеки обект, пробудил [благороден] интерес.
(например комшийката
)
И сега малко практика, защото както каза Гризмин вие си говорете аз ще си водя бележки
Автосугестия — самовнушение с цел бързо изхвърляне на паразитни мисли като джетовете, тока, НАП и подобни.
"Правя дълго вдишване.
Правя дълго издишване.
Правя късо вдишване.
Правя късо издишване.
Усещам дишането си — вдишвам навътре.
Усещам дишането си — издишвам навън.
Тялото ми се отпуска — вдишвам навътре.
Тялото ми се отпуска — издишвам навън.
Усещам тялото си — вдишвам навътре.
Усещам тялото си — издишвам навън.
Какво спокойно усещане — вдишвам навътре.
Какво спокойно усещане — издишвам навън.
Следвам мислите си — вдишвам навътре.
Следвам мислите си — издишвам навън.
Контролирам мислите си — вдишвам навътре.
Контролирам мислите си — издишвам навън.
Аз се отпускам — вдишвам навътре.
Аз се отпускам — издишвам навън.
Спокойствие и тишина — вдишвам навътре.
Спокойствие и тишина — издишвам навън."
И накрая една мисъл от Буда с която искам да подчертая че всичко което съм написал са мои разбирания вървейки по моя си път затова че не трябва да ги приемате като правила:
"Не вярвай в това, което си чул, не вярвай в учения, дошли до теб през много
поколения, не вярвай в неща само защото се следват сляпо от мнозина, не вярвай в
неща само защото са казани от мъдреци, не вярвай в истини, до които си стигнал с
помощта на навика... Анализирай и когато резултатите от това са в съгласие с
причината и от тях произтича добро за един или мнозина, приеми ги и живей с тях!"

І.34 [Съзнанието се успокоява и с продължително]
вдишване, и [продължително] задържане преди
издишване.
І.35 [Съзнанието се] успокоява и при необикновени
чувствени усещания
І.39 [Съзнанието се успокоява] и от концентрация
върху всеки обект, пробудил [благороден] интерес.
(например комшийката

И сега малко практика, защото както каза Гризмин вие си говорете аз ще си водя бележки

Автосугестия — самовнушение с цел бързо изхвърляне на паразитни мисли като джетовете, тока, НАП и подобни.
"Правя дълго вдишване.
Правя дълго издишване.
Правя късо вдишване.
Правя късо издишване.
Усещам дишането си — вдишвам навътре.
Усещам дишането си — издишвам навън.
Тялото ми се отпуска — вдишвам навътре.
Тялото ми се отпуска — издишвам навън.
Усещам тялото си — вдишвам навътре.
Усещам тялото си — издишвам навън.
Какво спокойно усещане — вдишвам навътре.
Какво спокойно усещане — издишвам навън.
Следвам мислите си — вдишвам навътре.
Следвам мислите си — издишвам навън.
Контролирам мислите си — вдишвам навътре.
Контролирам мислите си — издишвам навън.
Аз се отпускам — вдишвам навътре.
Аз се отпускам — издишвам навън.
Спокойствие и тишина — вдишвам навътре.
Спокойствие и тишина — издишвам навън."
И накрая една мисъл от Буда с която искам да подчертая че всичко което съм написал са мои разбирания вървейки по моя си път затова че не трябва да ги приемате като правила:
"Не вярвай в това, което си чул, не вярвай в учения, дошли до теб през много
поколения, не вярвай в неща само защото се следват сляпо от мнозина, не вярвай в
неща само защото са казани от мъдреци, не вярвай в истини, до които си стигнал с
помощта на навика... Анализирай и когато резултатите от това са в съгласие с
причината и от тях произтича добро за един или мнозина, приеми ги и живей с тях!"
-
- ще става разбирач
Амин.
-Както казват англичаните,"Има много начини да се одере една котка"!
Важен е резултата,пътища за постигане на целите -неизброими.
Само така смело напред.
П.С.Булти снимай я тая комшийка да се настройваме и ние.
-Както казват англичаните,"Има много начини да се одере една котка"!
Важен е резултата,пътища за постигане на целите -неизброими.
Само така смело напред.
П.С.Булти снимай я тая комшийка да се настройваме и ние.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, браво и аз като Годжи от Слави шоу
ама ме кефите яко! Доста сериозно развивате темата, благодаря за което
Юли подкрепям сериозно последния ти пост( последните няколко реда) не, че другите са лоши, но не разбирам много да не кажа нищо от йога. Ще кажа само, че чета с изтерес 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
...най -неприятното нещо в цялата работа това са рекламите , които непрекъснато ни заливат отвсякъде , живеем в консуматорско общество и постоянно ни се втълпяват неща от които нямаме нужда , според пичовете от Цаист Гаист или Духът на Времето ( чиито идеи напълно споделям ) рекламата си е жива измама и т.н....както каза оная чичка с мустаките от клиповете по горе , мозъка действително възприема подсъзнателно страшно много информация , но в момента на приемане асимилира една малка част от нея и тук идва бедата , рекламните послания като вируси от типа ' троянски кон " , проникват в нашето съзнание , заемат си кътче в мозъка и в най-неблагоприятния за нас , но идеалния за целите на рекламата момент се активизират и визуализират , този момент може да се окаже и подводен
и добрата апнея отива по дяволите ...този момент го проумях най-добре по време на моето отшелничество - първите дни ми бе трудно да свикна с тишината , а после още по трудно да се пребора с липсата на информация , информация , която постоянно да ме залива отвсякъде , имах чувството , че ще полудея , мозъка донякъде компенсираше положението със сънища - такива цветни , детайлни и подробни сънища не съм имал никога , чак се сънувах и в първи клас и приятелчетата оттогава ...след седмица , две свикнах и тогава вече правих апнеи от порядъка на 5 мин на дълбочина 6 ,7 метра - то там няма и големи дълбочини ...та за добрата апнея за мен е определящ и начина на живот - в смисъл и средата 

Булти и Гришата нещо замлъкнаха затова че продължавам с практиката
“MEДИТАЦИЯ ВЪРХУ ОСЪЗНАТОТО ДИШАНЕ”
Този текст е адаптация на български език на сутрите на Буда - “Anapanasati Sutta” (сутри на напълно осъзнатото дишане).
В състояние на концентрация той (йогинът) вдишва и издишва.
1.Вдишвайки продължително той се концентрира: “Аз вдишвам продължително”.
Издишвайки продължително той се концентрира: “Аз издишвам продължително”.
Така се прави.
2. Вдишвайки кратко той се концентрира: “Аз вдишвам кратко”.
Издишвайки кратко той се концентрира: “Аз издишвам кратко”.
Така се прави.
3.“Аз вдишвам и усещам своето тяло. Аз издишвам и усещам своето тяло.”
Така се прави.
4.“Аз вдишвам и усещам своето тяло – отпуснато и спокойно.
Аз издишвам и усещам своето тяло – отпуснато и спокойно”.
Така се прави.
5.“Аз вдишвам и усещам чувство на радост.
Аз издишвам и усещам чувство на радост”.
Така се прави.
6.“Аз вдишвам и усещам щастие.
Аз издишвам и усещам щастие”.
Така се прави.
7.“Аз вдишвам и усещам активността на съзнанието си.
Аз издишвам и усещам активността на съзнанието си”.
Така се прави.
8.“Аз вдишвам и усещам как се успокоява съзнанието ми.
Аз издишвам и усещам как се успокоява съзнанието ми”.
Така се прави.
9.“Аз вдишвам и следя мислите си.
Аз издишвам и следя мислите си”.
Така се прави.
10.“Аз вдишвам и преустановявам потока на мисълта си.
Аз издишвам и преустановявам потока на мисълта си”.
Така се прави.
11.“Аз вдишвам и концентрирам съзнанието си върху една мисъл.
Аз издишвам и концентрирам съзнанието си върху една мисъл”.
Така се прави.
12.“Аз вдишвам и концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота.
Аз издишвам и концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота”.
Така се прави.
13.“Аз вдишвам и осъзнавам преходността на дхармите*.
Аз издишвам и осъзнавам преходността на дхармите”.
Така се прави.
14.“Аз вдишвам и осъзнавам как се освобождавам от тях..
Аз издишвам и осъзнавам как се освобождавам от тях”.
Така трябва да се прави.
15.“Аз вдишвам и осъзнавам освобождението си.
Аз издишвам и осъзнавам освобождението си”.
Така се прави.
16.“Аз вдишвам и осъзнавам освобождението си от реалността.
Аз издишвам и осъзнавам освобождението си от реалността”.
Така се прави.
Сутри 1, 2, 3, 4 оказват релаксиращ ефект върху съзнанието и тялото, като сутра 4 може да се разглежда и като “заповед” към тялото да е “отпуснато и спокойно”.
Сутри 5, 6, 7, 8 са адресирани към емоционално – чувствената равнина. Сутра 8 е "заповед" към съзнанието да се освободи от емоционално-чувствени асоциации – “Аз .... усещам как се успокоява съзнанието ми”.
С медитация върху смисъла на сутри 9, 10, 11, 12, Йогинът се стреми да прекъсне мисловния си поток. Сутра 12 е "заповед" към съзнанието да се освободи от мисловна дейност – “Аз .........концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота”.
източник: http://yoga-meditation.us/meditation/bu ... athing.htm

“MEДИТАЦИЯ ВЪРХУ ОСЪЗНАТОТО ДИШАНЕ”
Този текст е адаптация на български език на сутрите на Буда - “Anapanasati Sutta” (сутри на напълно осъзнатото дишане).
В състояние на концентрация той (йогинът) вдишва и издишва.
1.Вдишвайки продължително той се концентрира: “Аз вдишвам продължително”.
Издишвайки продължително той се концентрира: “Аз издишвам продължително”.
Така се прави.
2. Вдишвайки кратко той се концентрира: “Аз вдишвам кратко”.
Издишвайки кратко той се концентрира: “Аз издишвам кратко”.
Така се прави.
3.“Аз вдишвам и усещам своето тяло. Аз издишвам и усещам своето тяло.”
Така се прави.
4.“Аз вдишвам и усещам своето тяло – отпуснато и спокойно.
Аз издишвам и усещам своето тяло – отпуснато и спокойно”.
Така се прави.
5.“Аз вдишвам и усещам чувство на радост.
Аз издишвам и усещам чувство на радост”.
Така се прави.
6.“Аз вдишвам и усещам щастие.
Аз издишвам и усещам щастие”.
Така се прави.
7.“Аз вдишвам и усещам активността на съзнанието си.
Аз издишвам и усещам активността на съзнанието си”.
Така се прави.
8.“Аз вдишвам и усещам как се успокоява съзнанието ми.
Аз издишвам и усещам как се успокоява съзнанието ми”.
Така се прави.
9.“Аз вдишвам и следя мислите си.
Аз издишвам и следя мислите си”.
Така се прави.
10.“Аз вдишвам и преустановявам потока на мисълта си.
Аз издишвам и преустановявам потока на мисълта си”.
Така се прави.
11.“Аз вдишвам и концентрирам съзнанието си върху една мисъл.
Аз издишвам и концентрирам съзнанието си върху една мисъл”.
Така се прави.
12.“Аз вдишвам и концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота.
Аз издишвам и концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота”.
Така се прави.
13.“Аз вдишвам и осъзнавам преходността на дхармите*.
Аз издишвам и осъзнавам преходността на дхармите”.
Така се прави.
14.“Аз вдишвам и осъзнавам как се освобождавам от тях..
Аз издишвам и осъзнавам как се освобождавам от тях”.
Така трябва да се прави.
15.“Аз вдишвам и осъзнавам освобождението си.
Аз издишвам и осъзнавам освобождението си”.
Така се прави.
16.“Аз вдишвам и осъзнавам освобождението си от реалността.
Аз издишвам и осъзнавам освобождението си от реалността”.
Така се прави.
Сутри 1, 2, 3, 4 оказват релаксиращ ефект върху съзнанието и тялото, като сутра 4 може да се разглежда и като “заповед” към тялото да е “отпуснато и спокойно”.
Сутри 5, 6, 7, 8 са адресирани към емоционално – чувствената равнина. Сутра 8 е "заповед" към съзнанието да се освободи от емоционално-чувствени асоциации – “Аз .... усещам как се успокоява съзнанието ми”.
С медитация върху смисъла на сутри 9, 10, 11, 12, Йогинът се стреми да прекъсне мисловния си поток. Сутра 12 е "заповед" към съзнанието да се освободи от мисловна дейност – “Аз .........концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота”.
източник: http://yoga-meditation.us/meditation/bu ... athing.htm
- Jack Daniels
- разбира нещата
Юли, като почна с тази Автосугестия и заспивам, как ще я правя в морето, ще се удавя 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
той Булти каза - мисли си за комшийката 

spear написа:...“MEДИТАЦИЯ ВЪРХУ ОСЪЗНАТОТО ДИШАНЕ”....Сутра 12 е "заповед" към съзнанието да се освободи от мисловна дейност – “Аз .........концентрирам съзнанието си върху безкрайната пустота”.