Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
- antivik
- кандидат преподавател
Re: направи си сам...плувки
Обезателно, но предупреждавам - моя риболов/основния/ е на язовири и на спокоина вода, на река съм свикнал само на вирове, където няма силно течение. Та зора ми е да овладея течението и да закротвам плувката и линията там и да не я отнася много, много. Лошото е че такава река остана само Сутлийка, а тя през лятото бая оплитнява, но пробите са си проби. Ще видим к`во ше станеjagger1 написа:Пиши след пробите, как са се държали на вода. Успехantivik написа: Нарочно съм ги сложил с изместен ъгъл. Просто искам да проверя как ще се държат с наклонена антена, а изправянето на антената винаги мога да го поправя. Виж за мястото не съм сигурен, правил съм ги на фантазия, без никакъв модел.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Да уплътниме отново безработицата с малко хоби..

Бъркоча от пластмаса,кореселин и малко червена алкидна боя..

Бъркоча от пластмаса,кореселин и малко червена алкидна боя..
Колега така забъркано колко време може да кара преди да засъхне боята.За да знам в какво количество да забъркам.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Колко кара..kkkk написа:Колега така забъркано колко време може да кара преди да засъхне боята.За да знам в какво количество да забъркам.

- antivik
- кандидат преподавател
За сега изпробвах двете най-десни-синия квадратна и раираната антена. На тиха вода се държат идеално и двете извадиха по 1-2 костурета и някой и друг брой слънчаци. Тях не ги слагам в броенето. За другите чакам края на забраната и ще ги пробвам на рекаjagger1 написа:Пиши след пробите, как са се държали на вода. Успехantivik написа: Нарочно съм ги сложил с изместен ъгъл. Просто искам да проверя как ще се държат с наклонена антена, а изправянето на антената винаги мога да го поправя. Виж за мястото не съм сигурен, правил съм ги на фантазия, без никакъв модел.

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Мноо добър ставам ей.. Тва безработицата кво ли не прави..

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гого, тая последната е трепач 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аз веднъж бях намерил един умрял щъркел и му събрах перата,след боядисване стават прекрасни плувки и дори летят много добре!
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- steve08326
- новобранец
Ето ги и моите "творения".
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Който иска да си прави сам плувки,а няма балсово дърво да се разходи по полянките и да си намери лопен,но веднага да махне кората от стеблото и тогава да се изсуши и става идеален за обработка. Ако се остави да изсъхне с кората-после няма махане на кората и материалът става негоден за употреба. Който не знае какво е лопен да пише в google ...там си пише всичко.
Наслука
Наслука

-
- новобранец
Горния пост е изключително верен.
Ето моите домашни работи
http://ribeto.snimka.bg/experiment/pluwki.594105
Там са 10-тина снимки. лек преразказ по картинка.
Първо се виждат заготовките. Материала е лопен и нещо като шишчетата за месо. по дълго и по тънко. Лака е водо-разтворим боята е от спрей. на 2-3 се вижда "стругчето" с което правя плувките.
На последната се вижда новата ми серия подвижни плувки. Работят перфектно. На последния излет над 100 уловени червеноперки и дребни таранчета /каракуди/.
Понеже в момента крада от времето на фирмата и не мога да съм подробен ако има въпроси с радост ще отговоря.
Ето моите домашни работи
http://ribeto.snimka.bg/experiment/pluwki.594105
Там са 10-тина снимки. лек преразказ по картинка.
Първо се виждат заготовките. Материала е лопен и нещо като шишчетата за месо. по дълго и по тънко. Лака е водо-разтворим боята е от спрей. на 2-3 се вижда "стругчето" с което правя плувките.
На последната се вижда новата ми серия подвижни плувки. Работят перфектно. На последния излет над 100 уловени червеноперки и дребни таранчета /каракуди/.
Понеже в момента крада от времето на фирмата и не мога да съм подробен ако има въпроси с радост ще отговоря.
granichar.org
- antivik
- кандидат преподавател
Една седмица валене, нямаше как да се щъка по водите и реших да по дялкам. Ето резултата:

Направил съм ги неподвижни, първите две са от стиропор с дървена сърцевина, третата е от бреза иска още малко боядисване и лакиране, но след 1-2 дена ще стане. Утре най-вероятно ще се пробва някоя от готовите
. Снимките са малко лоши, но телефонче, к`во да го прайш
.

Направил съм ги неподвижни, първите две са от стиропор с дървена сърцевина, третата е от бреза иска още малко боядисване и лакиране, но след 1-2 дена ще стане. Утре най-вероятно ще се пробва някоя от готовите

-
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. Къде без мене за нещо хоуммейд
Пробвах се и аз в правенето на плувки/близалки. Мисля че се полувиха добре има и забележки, но все пак. Правих ги от дураформ. Накрая като им правех отежнението видях че поемат доста малко за обема си, явно материала е такъв. Ще трябва и от дърво да избича да видя там как ще е. Телта беше някаква странна след като не можах да намеря подходяща в градо, от струна за пияно се водеше като я взимах, обаче не е права а нагъната та едвам я поизправих да седи нормално ама пак си е кофти...
Приемам забележки за разположение на телта, наклон и всичко друго.
Ето няколко снимки с телефона по-нататък повече:

Пробвах се и аз в правенето на плувки/близалки. Мисля че се полувиха добре има и забележки, но все пак. Правих ги от дураформ. Накрая като им правех отежнението видях че поемат доста малко за обема си, явно материала е такъв. Ще трябва и от дърво да избича да видя там как ще е. Телта беше някаква странна след като не можах да намеря подходяща в градо, от струна за пияно се водеше като я взимах, обаче не е права а нагъната та едвам я поизправих да седи нормално ама пак си е кофти...
Приемам забележки за разположение на телта, наклон и всичко друго.
Ето няколко снимки с телефона по-нататък повече:

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D