Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Колеги какво става с иларията ?
Гледам, че в последно време никой нищо не е писал.
Планирам утре да ходя да я търся
Гледам, че в последно време никой нищо не е писал.
Планирам утре да ходя да я търся

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Отиди на канала до къщичката след моста там поне сигурно няма да си капо, но трябва да имаш задължително гащиризон , дълга въдица около 6-7 метра, хляб-гаца-въже (за захранка), поставки , чатали ,живарник и кеп .Аа и шапка че много пече.
- patter
- вече хвърля и на тежко
Освен гореизброените, за канала ще трябва и да не си гнуслив
Водата има един специфичен кафяв цвят. Познай защо се въртят там кефаловите.

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега не се въртят там кефаловите заради това което си мислиш (пречистватлната станция) и цвета на водата е кафява (понякога) заради водораслите ,които изгниват. А и ако отидеш по нататък към хеликоптрите или яхтената база в езерото пак водата ще има този специфичен цвят.patter написа:Освен гореизброените, за канала ще трябва и да не си гнусливВодата има един специфичен кафяв цвят. Познай защо се въртят там кефаловите.
Копой грешиш,
Точно в началото на канала , на 20 метра преди плувкарите с гащеризоните бълват денонощно, години наред, на моменти и като гейзер фекални води от всички постройки над това място включително и Института по хидродинамика. Когато минаваш по моста ясно се вижда точно къде излиза тръбата , колко голямо петно прави и накъде отива.
Всеки който лови риба там трябва да знае, че има реален риск да лепне сериозна болест.
В езерото периодично се изливат и други фекални води . Всичко това заедно с фекалните води от заведенията по крайбрежната алея пълни залива от Галата до траката с ФЕКАЛНИ ВОДИ ,коити и цъфтят, както ти казваш.
За себе си съм решил, че е по добре да хвана 10 пъти по малко риба , но да е от чисто място.
Съжалявам за лайняния пост, но ми е жал за тези които ловят там без да знаят на какъв риск се подлагат. Опасен е дори контакта с тази вода.
Точно в началото на канала , на 20 метра преди плувкарите с гащеризоните бълват денонощно, години наред, на моменти и като гейзер фекални води от всички постройки над това място включително и Института по хидродинамика. Когато минаваш по моста ясно се вижда точно къде излиза тръбата , колко голямо петно прави и накъде отива.
Всеки който лови риба там трябва да знае, че има реален риск да лепне сериозна болест.
В езерото периодично се изливат и други фекални води . Всичко това заедно с фекалните води от заведенията по крайбрежната алея пълни залива от Галата до траката с ФЕКАЛНИ ВОДИ ,коити и цъфтят, както ти казваш.
За себе си съм решил, че е по добре да хвана 10 пъти по малко риба , но да е от чисто място.
Съжалявам за лайняния пост, но ми е жал за тези които ловят там без да знаят на какъв риск се подлагат. Опасен е дори контакта с тази вода.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Дели,ама много си прав.
Затова бягам за кая зад Галата.
Затова бягам за кая зад Галата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Има и такива дни
Аз доволен!
В бройки ли да докладвам или в килограми?

Аз доволен!

В бройки ли да докладвам или в килограми?
-
- учете се от него
Чакаме с интерес и в двете "мерни " единици 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Нацелихме пасаж от платерина, както бяхме за зарган с Карид и БатВан. Голяма жътва падна.Аз и Каридов имахме няколко късания от риби. Иван пък вдигна една доста мощна. Към десет часа си тръгнах по неволя, ще чакаме отзиви от другите герои.

Тегло: 3.465 кг заедно с четирите заргана
Бройки: 22 платерини на плуващи бомбарди

Тегло: 3.465 кг заедно с четирите заргана
Бройки: 22 платерини на плуващи бомбарди

Браво на южняците. Няма поголям кеф да си "боцкаш" писалки и платерина да ти сгъне нежната сопа. Ако не ви е страх да ви изловим рибата подскажете къде можем и ние да разчитаме на подобна слука.
Някой чул ли е нещо за Созополския канал?
колага "карид" къде налови този барбун, поне като няма друго да ходя да се кефя на барбуна.
Колега Дели, за първи път тази година попадам на такъв пасаж(преди четири години с Локала направихме подобен риболов на Перла). Нямам критерий по който да те насоча на кое място да го откриеш. Дннес нас ни уцели рибата, а не ние нея. Ако забележа, че се държи на едно място ще го споделя със всички следващите дни!
А Карид сигурно още ги лови
А Карид сигурно още ги лови

-
- ще става разбирач
Боцмана написа:А Карид сигурно още ги лови
Ами,той ''пасажът'' си замина с тебе