Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Genata13
новобранец
новобранец

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Genata13 »

Здравейте, имам няколко въпроса относно спининга. Абсолютен новак съм в този вид риболов до момента съм се занимавал с най - простия риболов (на плувка с торен червей), много се запалих по спининга и основно по риболова на щука и бяла риба и подобни риби. Ловя на туистери и блесни. Купих си пърт на ДАМ акция 20 - 50 гр. (Единия ми въпрос е относно акцията така и не разбрах какво е това) препоръчаха ми я в магазина карбонова е, макарата ми не е нещо кои знае какво , но за момента нямам пари за нова тя е на СПРО. Ако може да ми дадете някъкви напътствия относно този вид риболов, ходих на 3 излета , но съм капо въпреки това се амбицирам още повече. Благодара предварително!
Толкова ли са много 25 лв. за билет на година? :Х
hose
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hose »

Привет колега,

Акцията на въдицата описва теглото на примамките, с които работи най-добре въдицата. Макар че понятието акция е малко условно.

Предлагам да разгледаш :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=20990
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=20534

Разгледай темите, ако имаш въпроси пак питай
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Някой дали има наблюдения върху бюджетното SpiderWire EZ? Интересува ме 0,15 или 0,18 за лек спининг с примамки от 2 до 7 гр. за кефал, костур, евентуално бяла риба знам че има там където ходя може и някое щукле да има, но последните са дребни.
Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Привет ,

Ключовата дума тук е "лек". Правилния отговор е - НЕ :)

Поздрави

п.с
Защо не си вземеш едно Sunline Super PE 6/8/10лб ? - 46,00 лв. ;)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

sandista написа:Защо не си вземеш едно Sunline Super PE 6/8/10лб ? - 46,00 лв. ;)
тва също е оферта :wink:
Изображение
0,10 - 39,90 пари от ТУК
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

А това дали е Power pro ментето:
http://cgi.ebay.co.uk/POWER-PRO-NEW-FIS ... 19bf9d3c1c

същото, но директно от сайта на продавача: http://plus2city.com/plus2store/goods.php?id=214
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Гарване , за лек спининг Пауър Про ? Здраво влакно, но много ръбовато и грубо (поне за мен). Убеден съм,че ще плаши клена. Питай Иво какво доказаха множеството му тестове брейд срещу монофил , камо ли да е грубоват и да "хрупа". Клена е много мнителна риба .. имай го из в на в преТвид :)
Майсторче ( малко оффтопик: ще дойдеш ли неделя на състезанието??) , далавера е , да ... с 6.10лв по-малко пари. От тази гледна точна е далавера. Но ако си сложиш ръка на сърце и ми кажеш,че за тази разлика от шеС лева и десет стотинки би взе Климакс пред Сънлайн ... имаш спешна нужда от хоспитализация ;)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

санде
сънлайна съм го виждал само на картинка
аз от около 2 месеца меткам с въпросния климакс и съм много доволен
за цените нема да коментирам :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

от спoрyt за 2 -те влакна печели SASAME 0.08 :) Имам и sunline и Sasame .. Ако ловя на река със закачки използвам Sunline , но за всичко останало SASAME.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

От спора за Сънлайн или Климакс викаш печели SASAME ? :)
Инак лесно може да решим спора с брейд за клен и това на цената от около 35-40 доларес :) Здраво , не се износвало и било прилично абразоустойчиво :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Nice , a ? :)

p.s. - Вальо, ако ми позволиш да те поправя (ще се отнася до клена) - Ако ловя на река със закачки използвам Sunline , но за всичко останало МОНОфил. ;)
Никак не съм му привърженик ,но Иво всеки път като сложи монофил и лови до мен със същите примамки има в пъти повече удари.
По-здрави !
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

sandista написа: Никак не съм му привърженик ,но Иво всеки път като сложи монофил и лови до мен със същите примамки има в пъти повече удари.
По-здрави !
Брех :) това искам да го видя .. :)
Най-често ходя сам из реките и няма как да правя сравнения ... , дори метър и половина FC за лидер ли не помага срещу моното?

П.С. Ще го разгледам тоз брейд . Благодаря за съвета
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Абе колкото и ФК да сложиш брейда си издава звук/трептене. Няма начин да е толковоа гладък като монофила. Поне аз не съм попадал на такъв.
Да поясня ,че говори за капризни риби. Като кефала е полудял може и на 15лб Пауър Про да си го скубеш :)
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Значи, вече съм спрял да правя тестове, защото монофила бие при капризни риби.
Иначе както казва Сашо, при активна риба няма толкова значение.
Въобще обаче не успорвам чувствителността на линията с брейд, спасяване на примамки и т.нат., така че има си предимства и недостатъци и при двете :wink:
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Оказа се ,че най- много риби успявам да уловя когато ползвам безцветно влакно.Правих опити с разни, жълти ,зелени ..с повод 80 см и жълто на макарата нещата са подобряват,но пак не ме кефи.Та бих попитал какво безцветно влаканце да си навия на макарата?
Риболовът не е слука,а наука!
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

да използвам темата,че много ми допадна заглавието:) не бях опитвала спининг, все още не съм сигурна,че съм (тук е мястото да уточня-нов рибар и половина съм)
Бяхме на палатка, езеро като езеро, високо в планината. Лодките под наем с гребла и дива пъстърва в езерото, която кълве та се къса. Поне така беше миналото лято.

лагера:

Изображение

Това лято отиваме ние с големите такъми и кепче (мъжът ми и аз), яхваме лодката и се облизваме. Пръчка с плувка. Дъждовни червеи, скариди. Знам,че по бързеите на Родопите на мамарец най-кълве, но къде да търся мамарец из Британска Колумбия! Първи ден -нищо, някакви мижави побутвания, по скоро вълнение от вятъра. Не е като да кажеш да не сме го прилагали този номер- работеше си....да, ама не и тази година. То и на другите с лодки (без лодки) не им кълвеше-та, поуспокоихме се малко.
Ядохме шишчета и кебапчета на скара. Предвидливо бях сложила месо в хладилната чанта.

Изображение

кафе на джезве

Изображение

Втори ден.

От чичо си, рибарин голям, знам: "ако не ти клъвне в първите десетина минути- смени нещо в линията" та, сменяхме ние, дълбочина, стръв, места, ама отне ден...в крайна сметка сложихме върбел и блесна, мъж ми запретна ръкави и като се юрнахме ние по водата-летим! А аз държа върха на пръчката високо, вятър свири в косите ми и кордата, пръски сладка вода ме мокрят по лицето-същински риболовен траулер! За има-няма 10 минути хванахме 3 пъстървички, аз изпуснах една, защото не очаквах такова настъпление от рибешка страна,....

Изображение

...но и бяхме огладнели, затова решихме че сме уловили достатъчно за вечеря.
Вие ми кажете, това спининг ли е, тролинг или просто риболов от лодка...!? :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”