Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Сериозните рибари ловят със сериозни макари !
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: Сериозните рибари ловят със сериозни макари !
Кака,провали ни банкетната деиност дето се заформяше
Иначе,благодаря ти за теста,ще има почерпка

Мисля си обаче че тая твоита вода,няма да е като водата на Павката в Панега

Мисля си обаче че тая твоита вода,няма да е като водата на Павката в Панега

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- сериозен играч
Любо ,човека е написал ''карстова'' така че верно не-е.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Мисля си обаче че тая твоита вода,няма да е като водата на Павката в Панега

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- krokibg
- учете се от него
Бай Сотене,гарантирам ти че на Дунава и на Марица водата съдържа цялата Менделеева таблица 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
steaven , ти отговори ли на въпроса с колко Дайви си ловил преди да продължаваш да пишеш по темата ? То верно че си е твоя ама ...
Стойне , относно Страдика . Има един образ от Варна къдет според мене до сега е дал най-верното обозначение а то е че Страдик идва от "страдание"
Кроки , как да обясня че лично съм проверил не едно Шимано и ефекта е еднакъв - до размер 2500 кат го потопиш в ква да е вода увпоследствие затега като люто . Друг е въпроса че точно японските Страдик и Биомастер даже и в размер 3000 почват да боксуват яката . Тва е проверено ВЕРВАЙ МИ
Само миналата година съм закупил за колеги достатъчно броя макари и от двете марки та ... Е наистина страшно съм се кефел га казваш на некой да не си взима баш тва нещо то той си го земе щот ви`ш ли ква марка има
Инак до тук само ти си призна че си фен на марката и затова ползваш само нея , то и за тва си те обичам ама отвреме на време си голема заядлица . Чакам те в събота на Панега със Стелата
Адашче , после щи гледам клиповете ама за начало виждам че ползваш "картофа" за шнорхел

Стойне , относно Страдика . Има един образ от Варна къдет според мене до сега е дал най-верното обозначение а то е че Страдик идва от "страдание"

Кроки , как да обясня че лично съм проверил не едно Шимано и ефекта е еднакъв - до размер 2500 кат го потопиш в ква да е вода увпоследствие затега като люто . Друг е въпроса че точно японските Страдик и Биомастер даже и в размер 3000 почват да боксуват яката . Тва е проверено ВЕРВАЙ МИ

Адашче , после щи гледам клиповете ама за начало виждам че ползваш "картофа" за шнорхел

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Ей,ква пача си,не падаш на гръб,като котките си,само по корем

-
- сериозен играч
Павел Иванов написа:Стойне , относно Страдика . Има един образ от Варна къдет според мене до сега е дал най-верното обозначение а то е че Страдик идва от "страдание"
Така е Павле,рибите страдат,щото макарето е Страдик,и немат шанс за измъкване.Добре че сме ора ,та ги пускаме на свобода-как се казваше,кеч-релииз,бали кво беше, точно кво означава.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Павел Иванов
Стойне , държа да те поправя начи ! Кеч и релийз се практикува в Карпа и Акулата , ниЙ практикуваме от време на време кеч и резийл колкото за душевноуспокоение
steavenе , да ти приказвам как протича примерно средностатичен тест - Дайва / Шимано
Сядаме с адаша ( сестрата ) у една кръчма на Тунджа под Елхово . Пийеме , ядеме , па пийеме , па ядеме и накрая вадиме макарите
Злати пък услужливо вади от багажника една пудовка с цел тестер некъф р`иаш ли . Значи с какво разполагаме - един брой Дайва СОЛ 2500 оборудвана с брейд ИГК на 14 либри , от другата страна имаме Шимано Техниум 4000 с некъф Спайдър около 40 либри . Тест едно - как държат брейдовете . Значи връзва адаша за брейда пудовката и почва да навива с макарата . Извод ИГКто на 14 либри се къса съвсем малко преди Спайдъра на 40 либри . Обобщаващият извод - ИГК 14 либри държи колкото Спайдър 36 либри примерно . Оттам натам теста продължава - изпробва се макс драг на двете макари . Да не съ впускам в подробности но крайният резултат е че Дайва СОЛ 2500 държи апсолютно точно толкова колкото Шимано Техниум 4000 и тъй
Ся ако кажеш че не ти прави фпечатление размера на макарите
Оттам натам следва взаимно подаряване - аз на него , той на мен на съответните примамки . Подаръци на Зеленото , на Злати и на кой още се сетиш по масата и пиенепродължение до усирване
Баси на другият ден на състезанието докат извадим впилият се навътре в кълбето по шпулата брейд ми съ утели воло ама се размота и тъй 

steavenе , да ти приказвам как протича примерно средностатичен тест - Дайва / Шимано

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Пявле майна,взе да се хващаш с всеки на бас и на края трябва цял камион макари да взимаш за да си испълниш баса
Сопри са,таман само аз съм на клона, да не натежи като качиш още един двама

Ето ти две снимки,да видиш къде и как се ползват Шиманата.Има пясък колкото искаш и вода също.Само дето на това място е плитко и не съм до кръста във водата.

Ето ти две снимки,да видиш къде и как се ползват Шиманата.Има пясък колкото искаш и вода също.Само дето на това място е плитко и не съм до кръста във водата.
Последно промяна от krokibg на Нед Яну 31, 2010 7:57 pm, променено общо 1 път.

Верно казва Адашчето - така беше.
Случайно имам документален материал от въпросната вечер.

КИНО-ПРЕМИЕРА
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HE5tU8anH1Y&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HE5tU8anH1Y&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
- malkia_joro
- разбира нещата
Марко,недей да лъжешMarco Polo написа: Ядец! С подаръците се разминах, за разлика от песнопението на следващата вечер...![]()
Иначе - така си беше...

Красотата на живота е в това,че продължава.

- krokibg
- учете се от него
Павка,стига си се мятал кат кюфте на скара бе, и да са правиш на луд
Първо,да беше взел едно Шимано на 2500 и то от най ниския клас,шеше да издържи точно колкото и Дайвата
Теста за които говориш,нищо не значи,просто и аз не разбрах,на къде заби сега.То остана и Сола да е кенеф и щеше да е егати и Дайвата.Търсиш под вола теле,ама нема 

Еее,вие се изтрепахте да спорите коя марка е по-добрата.Айде аз да ви поскажа Шимано е по-добрата.
п.п.Сега Павел Иванов,ще ме попита ловил ли съм с Дайва ? Отговор- Не съм ловил но съм пипал Дайва и не ми хареса.Та затова Шимано е истината,Дайвите са за дребна риба както се писа по-назад в темата.А опитите с мътната вода това е истината Дайвата дали е толкова издръжлива някой дали има такава смелост както sestrata да,потопи Дайва в такава вода?
п.п.Сега Павел Иванов,ще ме попита ловил ли съм с Дайва ? Отговор- Не съм ловил но съм пипал Дайва и не ми хареса.Та затова Шимано е истината,Дайвите са за дребна риба както се писа по-назад в темата.А опитите с мътната вода това е истината Дайвата дали е толкова издръжлива някой дали има такава смелост както sestrata да,потопи Дайва в такава вода?

- Павел Иванов
Любе немаше да издържи , вервай ми
Магарко , траем си
То лапето се старае да го направят мордератор на твое место и за тва капацитетства на уево и десно с цел да го оценът ама нещо се неоценен си остава

Магарко , траем си

Павел Иванов
Павел Иванов
Марко,вие двамата с Павел добре оплювате Шиманата ама я пусните една Дайва във същият разтвор.Ей,така за спорта.

- Павел Иванов
Сънчо не мина ли 

Павел Иванов
Павел Иванов